Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 019
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Ето ни и нас, благодаря за всички поздрави за РД на Малчо.
Честито на патеричка на всички навършили годинка, да растат весели, здрави и безгрижни!

Само да вметна нещо за желаещите ИКЕА http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=765261
Аз ги дебна от две години  Simple Smile

Менюто днес беше картофи със зелен боб и заешко, но беше отхвърлено и пак ядохме белена леща.
Следобяд десерт от череши, прясно мляко, царевично нишесте и малрко грис, плюс една щипка захар.

Щях да питам  след годинката като вече може да се слага сол и захар в храната, нужно ли е да се използва задължително или може да се пропуска както досега?

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 23:01 от svetlat

# 661
  • Обетованата земя
Кремс, сигурно има някаква логика за това за спането. Може би по-дълбокият им сън е в началото на спането и като е само един сън не си го набавят  Laughing знам ли и аз. Но със сигурност вече и нашият не мрънка както преди ако е спал по-малко, примерно ако е спал само веднъж до вечерта спокойно ииздържа, стига да има с какво да се занимава. Но пък вечер се буди така...
Стаси, радвам се, че ти помогнах Simple Smile
Дени, преди 2 месеца някъде бяхме почнали да се къпем с една много мекичка и шаренка гъба, добре беше за кожата му, обаче той я има за играчка и като му я отнема да го търкам, се ядосва и мрънка. Отгоре на това успя да я опита и едното и ъгълче липсва  Mr. Green Иначе в банята си играе с едни играчки за баня, но и шампоана да му дам пак му е интересно. От 1-2 месеца го къпем под душа и много се кефи. За да не му влиза вода в очите му взех една гумена китайска шапка с козирка от всякъде и улейчета и водата се стича доста пред очите му, но сякаш малко се разшири и вече почти не я ползваме.
 Мама Мони, скоро бяхме на гости на баба и дядо в Ямбол и там първите 2 вечери спа непробудно чак до 9 вечерта  Shocked На 3тата вечер, се събуди към 2ч и аз реших, че ще му предложа вода вместо цице, беше горещо, той я прие с охота, напи се и заспа.   Flutter Аз бях много доволна, защото преди това за него беше кръвна обида да му дам вода вместо млекце. Сега не винаги ми се получава, но ако не иска вода, а се е събудил, го взимам при мен както преди, но не му давам да суче, завивам се добре с чаршафа да не го изкушавам, че иначе той започва да ми вдига тениската или да ми сваля потника  Mr. Green Така го ядосвам като не му давам, мрънка малко и заспива. Жал ми е и сигурно, ако някоя вечер плаче повече ще му дам, но засега се справяме така. Последните вечери не се буди, пу-пу, номерът е че му давам една завивка отделно от чувалчето и той си я гушка, понякога се завива през глава  hahaha много е смешен. Мисля, че ти сама ще откриеш вашето разковниче, най-добре си го познаваш малкия. При нас основното е, че Иво свикна със шишето с вода-докато не беше свикнал с него, не си и помислях вечер да го предлагам.
 Днес малкия докато го видя си напъха малко пясък в устата, докато си играеше в един пясъчник в градинката, дано няма лоши последствия, че беше малко едър, дано не получи някоя дезинтерия  Confused Аз му дадох вода уж да го накарам да изплюе, ама той пък взе че я глътна Rolling Eyes , накрая извадих едно по-голямо камъче  Sick Игрите с пясък още не са за тях май... той това даже за 2ри път го прави, ама предния път пясъкът беше по-ситен  Crazy
Светла, аз все още предпочитам да избягвам тези бели подправки, ако слагам то е по съвсем мъничко сол. Рядко захар, евентуално в киселото мляко слагам 1 захарче. А какво мислите за кафявата захар, за бебоците е също по-добре от бялата , нали? Това за Икеа е супер Simple Smile
 Честити проходили крачета на Габи на мама Ивв, все напред да я водят по най-красивите пътища на живота!   bouquet
 Лека вечер мами и дечица   sleepuu

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 23:16 от didi24

# 662
Добро утро и аз да се включа по актуалните теми Peace
Къпя малката от около 1 месец С една мн мекичка гъба и хубаво я натърквам,в началото малко мрънкаше,но сега вече свикна и няма проблем  Peace
За спането-малката от доста време спи само на обет,веднага щом обядва към 13.30 ляга и мн бързо заспива,спи около 1.30-2 часа средно и вечер към 9-9.30 заспива без проблем,понякога се буди по веднъж ,но когато е мн топло ,за да пие вода и пак отнася плувката Mr. Green
И да се похваля и ние в събота ще правим прощъпулник.Мони от доста време е мн стабилна,но не искаше да си пусне едната ръка,но вече и това е факт Heart Eyes

# 663
  • Бургас
Кремс, честито прохождане на Коцето!   bouquet Смело да върви все напред. Честито и на Габи и Мони!  Grinning

Танче, аз гъба все още не ползвам. И също като теб съм забравила кога купих на Велизар, но ми се върти нещо, че около първата годинка. Thinking
Я си признай сега ти ли мина вчера следобед с двете деца покрай нас? Ние бяхме пред блока да играе Велизар след като го взех от градина. Не бях сигурна дали си ти, защото те видях в гръб, чак като ни помина. Другия път да се обадиш ако сме отпред като взимаш вашия батко. Grinning

Мони, как е Жроко? Тази нощ вдига ли температура. Дано не е нещо сериозно.
А нашето захранване с млечни върви добре благодаря, че попита. Hug От една седмица ям сирене и кашкавал, за сега всичко е ок. Другата седмица ще си въвеждам кис. и прясно мляко. Какъв банкет, какво нещо.  Joy То не, че количествата които ям са кой знае колко големи. Вчера си направих сандвич с кашкавал и като го изпекох от кашкавала нямаше и следа, смятай колко "много" беше. Wink Но за мен и това си е цяло угощение. Joy Mr. Green

# 664
Добро утро!
Мария, браво, че добре приемате млечните. Дано все така безпроблемно върви захранването. Hug
Нашето меню за днес е:
Сутрин: АМ, малко по-късно плод
Обяд: Агнешко със зеленчуци и ориз
Следобяд: Плодово мляко + плод
Вечерта: Каша Страциатела
Днес ще направя поръчка за храна и три дни ще съм почивка по отношение на готвенето. Ще докладвам какво са ни донесли.
Мама Мони, пиши как сте? Hug
Хубав ден от нас!

# 665
  • малкия йеросалим
Здравейте!
Благодаря на всички който са ни мислили.Снощи беше поредната гадна нощ  CryМилото се измъчи.Вчера следобед бяхме при лекарката която констатира зачервено гърло и уголемени сливици.Решихме да изчакаме с АБ и предписа само остилокопциум и сироп за кашлица.След прегледа Жоро до вечерта беше като парцал.Само мрънка,виси  в ръцете ми/а 15 кг едва се държат/.Поддържаше 37.5-38.2 .Не дадох нарочно нищо температуропонижаващо.Преди лягане почти бях се подала на изкушението да дам Нурофен,но устисках.През нощта на няколко пъти ми се струваше много топъл на допир,но при мерене показваше максимум 37.8.Към 1 му сложих чорапки с оцет.Интересното беше ,че не искаше и да цока.Към 1 го прилъгах,но интересното е,че след петминутно цокане мляко ме тръгна  и той се отказа.Може би напрежението си даде резултат.Сутринта го кърмих и мляко имаше.Дано да не спре сега,че изобщо не е подходящ момента.Сега малчо е спокоен,няма температура,но пак ми виси в ръцете.Ей сега се заигра малко с кака му та седнах на компа.За капак и Кети е хрема и кашлица  ooooh!
Ох ставам ,че плаче.

# 666
Миме,без бой си признавам че бях аз.Ама пусто като съм си срамежлива...хвана ме срам..иначе аз по-скоро детето познах,после се огледах за теб,ама вече бях отишла по-далече и не ми се връщаше...Но видях че имаш нужда от хапване,толкова си слаба че...приличаш на малко момиченце.

Търся спешно идея за подарък за 12 годишно момиче?Мислих си  ваучер за подарък,но не знам парите които съм приготвила дали няма да обидят майката(че тя е една....).Приготвила съм 30лв,но не знам дали ще и се видят достатъчно,а за повече не мога.Затова си мислих ако купя подарък,няма да е толкова очевадна сумата.Какво мислите?Детето не ми е проблем,а майката....

# 667
Денито,
Моята дъщеря е на 9 години, но има неща, които мисля, че са подходящи и за по-големи. Например това , или това . Впрочем в последния сайт всяка една книга пише за каква възраст е подходяща. Дъщеря ми има и доста занимателни игри - Играта Живот, Скрабъл (продават  и БГ вариант - Игра на думи). Подходящ подарък според мен са и комплект с фокуси. Също така и пъзел.
Като добавка може и тази книжка
Сега се сещам, защото Ая от сутринта е записала нещо в нейния, че и един таен дневник, също би бил подходящ подарък. Има големи красоти.
И още нещо се сетих. За рожденя ден на Ая й подариха комплект от няколко кутии. Розови с едни красиво изрисувани рози. Могат да се използват за какво ли не - бижута, дрънкулки, за каквото се сетиш. Доколкото знам ги продават в Джъмбо.
Надявам се да съм ти била полезна. Ако се сетя още нещо ще пиша.

# 668
Здравейте момичета  Simple Smile

Аз не ви изпускам от поглед, но все не остава време да драсна някой ред. Сега сме на почивка на морето, но днес времето е кофти, както и настроението  на Ема.
Навън малкото човече се пуска, но мен ме е страх да оставя сама, защото пада все на главата си. Вкъщи нещо се наплаши и само се придвижва по мебелите. Днес сама тръгна когато видя, че вратата на балкона е отворена, изкушението е голямо.
Папкаме с малко мъка, все трябва да я забавлявам с играчки за да си отвори портичката  Laughing
Щях да забравя, моето пате се страхува от пясъка и водата, първия ден беше кошмар, след това баща и и помогна да се отпусне и сега поне вървим по пясъка.
По късно ще се включа пак.

# 669
Желя,благодаря ти за дадените идеи    bouquet.До Джъмбо няма да отида,защото тук в Бс ми е малко далече да ходя за подарък,но в книжарница мога да отида.Сега ще звъня на майката да казва какво имат и какво нямат.

# 670
Привет!

Имам нужда от идея за детско столче. Гледам вариантите от 9 до 36 кг. Не съм сигурна, но в тази грипа столчетата имат ли възможност за няколко позиции на гръбчето (т.е полу легнало положение). Ще съм благодарна.

За хапването днес ще споделя:
закуска - Бисквитена торта
обед - пиле с ориз
следобедна закуска - кисело мляко с бисквити
вечеря - доматена супа с фиде

Лоркаа - весело на морето и дано да имате повече от чудесното време!
Желя, във въпросните кутии които имате от Джъмбо, дали биха се напъхали някоя и друга бебешка играчка ? Simple Smile
Усмихнат и слънчев ден, момичета.  Peace

# 671
Стаси, ето ги въпросните кутии. цък
Най-голямата, долната, е с дължина педя и няколко пръста, ширина 1 педя и височина половин педя. Средната е с чекмедженца, а най-отгоре е чанта от плат за гримове, примерно.Май хич не са подходящи за играчките на малчовците  Crazy. Ама в Джъмбо може да има и по-големи. Peace

# 672
Здравейте и от мен момичета Simple Smile включвам се за да дам мнение за някой от въпросите който обсъждате
за столчета за кола - ние на скоро сменихме кошницата,много четох по темата и доста столчета разгледах Simple Smile 9-36 кг - нямат опция за смяна на положението,така че ако столът се ползва предимно за дълги пътувания,мисля че не е подходящ.ние се спряхме на 9-18,купихме си на Мони,защото нямам възможност за по скъп,а до 350-400 лв всички са в един клас.Ето тук има доста информация за столчета Wink
http://www.peter.and.bilyana.net/index.php/2011/02/11/detski-sto … a-nad-120-modela/
не знам как се слага линк,само с цък  Embarassed Embarassed Embarassed
за сол и захар аз лично слагам малки количества и от двете,като захарта когато слагам бисквитки или по-сладък плод я пропускам,но имам някакъв спомен от четеното,че след годинката имат нужда от умерени количества сол и захар.Кафявата захар е по-полезна,както и фруктовата,аз ползвам такава Simple Smile
за банята гъба за баня не ползвам,но мисля скоро да започна,че доста мръснички се прибираме от разходките Simple Smile аз го оставям да си пипа детето Simple Smile в разумни граници де Simple Smile
менюто днес беше
закуска-овесени,ръжени ядки с малко и сирене
обяд-червена леща с заешко
следобед-кис.мляко с малини,овесени ядки и бисквити
вечерята ни е АМ
искам да ви попитам,вие водили ли сте децата на профилактични прегледи-уши,нос,гърло,както и на зъболекар?Някой от вас дава ли Зимафлор?
И тези който ходиха на почивка или ще ходят,как процедирахте с храната на бебоците?
Лека и спокойна вечер на всички Simple Smile

# 673
Здравейте и от мен, нещо напоследък не ми стига времето за писане, но поне гледам да следя темичката. Simple Smile
Благодаря за милите пожелания за рождения ден на Габи,мина много добре, макар че накрая всички бяхме доста изморени ,а тя миличката беше героиня цял ден не мигна. Както е споменала Диди, имаме и друг повод за отбелязване - имаме си две малки ходещи крачета  Mr. Green Вече 2 дни не се спира, още отворя очи и тръгва веднага...започва се едно ходене, пада по дупе ,става и пак продължава  Laughing сега съм в чуденка кога да направим прощъпалника  newsm78  Честито и на другите проходили сладурчета Simple Smile Hug
Сол и захар слагам отдавна по мъничко в умерени количества  Peace
В банята не ползвам все още гъба, но може скоро да започнем
И аз имам питанка към ходилите на почивка вече и по - специално на море - как процедирахте с памперсите, бански ползвахте ли?  newsm78
Тази вечер пък ни се обади на мъжа ми брат му , че тази вечер очакват да им се роди бебчето и ми стана едно превъзбудено....  Crazy  Praynig дано всичко мине наред и при тях Simple Smile
Хубава вечер от мен и сладки

# 674
  • Бургас
Танче, другия път задължително да се обадиш.  Naughty Много късно те  видях аз иначе щях да те привикам. Grinning
А от хапване определено нямам нужда, ако ме видите какви количества ям. Wink Със сигурност повече от мъжа ми, но за щастие не ми се лепи. А и двамата младежи всячески се стараят майка им да изглежда добре. Twisted Evil Laughing

Мони, най-вероятно са пипнали някой вирус децата. Дано по-бързо и леко го изкарат! Hug

Сол и захар слагам вече в храната на Радо. Диди, захарта която ползвам е точно кафява.

pate26, аз не давам Зимафлор. На профилактични прегледи също не съм водила Радослав. На ортопед е хубаво да се отиде като проходи детето, но ние в близко бъдеще няма да имаме нужда. Wink Изобщо не го виждам да проходи преди 13-14 месечна възраст моя човек.

Стаси_К, аз върху тези столчета 9-36 няма наблюдения. В подфорума "На пазар" имаше доста теми по въпроса може да ги потърсиш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт