Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 422
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета!
Напоследък все по-малко девойки "срещам" тук.  Дано е така, защото всеки пътува по прекрасни места Simple Smile
Бих помолила за идеи къде събирате играчките на малчовците. Търся нещо което да не виси, да не е типичната кутия за играчки, а да е нещо по-скоро като кутия или малкък шкаф (как само го обясних). Ще съм благодарна.

Дор@, бих споделяла нашето меню от ДК, дано ти даде някакви идеи Simple Smile
 Закуска - кус-кус със сирене (освен кус-кус, попара и овесени ядки не знам какво друго да предлагам)
 Обед - леща + една настъргана ябълка
 Следобедна закуска - мляко с ориз
 Вечеря - пилешка супа + сухар

Поздрави и усмивки!  Peace

# 646
  • С-я
Стаси,
и моите идеи за закуска са същите като твоите. Хич нямам фантазия. Понякога разнообразявам с кисело мляко с плод + бисквита, ама обикновено това ни е следобедната закуска.
Приемам и аз идеи за закуски, за които благодаря предварително.
Етка не се е включвала скоро да каже как върви Стела в яслата.
Инак да споделя, че бяхме на сватба в събота и нашия беше супер деен участник. В църквата викаше "неее-нееее-нееее" и го изведахме, за да не се обърка попа. В ресторанта обикаля и танцува до 1.00 часа (беше вечерна сватба)... мн беше смешен.

# 647
Здравейте и от нас в тази чудна лятна вечер !!!

Честит Първи Рожден Ден на патерички на малката Габи !!! Желаем и здраве и прекрасно детство !!!   bouquet

Cтаси К, освен многобройните пластмасови щайги на колелца и с капаци, когато големите бяха малки, за играчки използвахме и ето такива и такива модули. Много са практични, след време може да се използват и за учебни принадлежности, аксесоари и прочие дреболийки и джунджурийки.  Wink Дъщерята има в стаята си и ето това. А ето и още някои идеи за съхранение на играчки - клик, цък и щрак.   Party

За манджи си приказвате.  Laughing Нашето меню от вчера :

Закуска - фини овесени ядки с киноа, масло и кашкавал
Обяд - кус-кус с карфиол, червени чушки и заешко месо
Следобедна закуска - 1 банан и 1 киви
Вечеря - козе кис. мляко с бисквити от спелта с мед и 1 шепа череши,

... и от днес :

Закуска - принцеса от ръжено-пшеничен хляб с кашкавал и 1 шепа ягоди
Обяд - картофи с моркови и броколи + 1 жълтък
Следобедна закуска - 1 праскова и оризовки с ябълки и канела
Вечеря - пилешка супа със сухарче

Сега ни предстои да въведем свинското и доматите и си мисля по-честичко да правя мусака с кус-кус (или булгур). Много сполучливо става.   chef
Мед - освен в готoвите бисквитки засега не съм давала. За подслаждане използвам домашен мед от глухарчета.   Peace
Плодове - обожава и почти ежедневно се притеснявам да не получи разстройство, защото хапва по доста.  Laughing

Хубава вечер и поздрав от Кими за лека нощ !!!  Hug

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 20:07 от Слънчев_лъч

# 648
  • Обетованата земя
Привет и от нас Simple Smile
 Стаси, аз съхранявам част от играчките в детски кош за играчки пате, а друга част съхранявам в ей такъв кош от ратан
 http://www.doma.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%88%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-s2 … A%D1%82-p1031.htm
 За менюто, засега аз му го приготвям, още не сме се записали на ДК.
За закуска редувам - овесени, ръжени, ечемични ядки, просо, киноа, амарант, елда (зърна, не каша), сухари, грис, кус-кус, ювка всичко със сиренце и масло, в попарата добавям и чай от мащерка.
 На обед-понякога давам от снощното меню на мама и тати, ако е подходящо, готвя за нас съобразено и с него, с мъничко сол и без пържено. Иначе готвя сутрин, каквото измисля, зеленчуци с месо или жълтък, редувам.
 Последно му въведох патладжан, сега лятото е лесно и има много разнообразие. Днес яде ориз с броколи, моркови, карфиол и жълтък. Готвя със слънчогледово олио, слагам почти навсякъде зеленийки като магданоз, копър, кервиз, възполвам се докато не е започнал да ги отказва Simple Smile
 Следобед хапва плодове-банан, прасковки, кайсийки, диня, пъпеш, ябълка, круша и други-всичко в суров вид.
 Вечер сме на млечна каша, нея също редувам като марка и съдържание, ако не е млечна добавям адаптирано мляко. Скоро му въведох и кисело мляко и с него редувам вечерята-кисело мляко с бисквитки.
 Сутрин и вечер суче. Нощното кърмене наскоро го приключихме, давам вода за приспиване или се гушкаме, ако се събуди. На ден хапва и по няколко бисквиртки или солетки, гледам бисквитките да са 6 зърнените на Плазмон, но последно взехме Чичи бебе да ги пробваме.
 Мед още не съм въвела, както и прясно мляко. Скоро ще въвеждам белтък, както и киви. Белтък всъщност наскоро дадох веднъж с една супичка и с едни бисквитки, в които пишеше че имат 0,05 % яйца ( Чичи бебе).
 Поли, много се смях с това "Нееее" на малкия  Mr. Green
Слънчо, страшно ми хареса сандъчето в стаята на дъщеря ти. От Икеа не може да се пазарува онлайн от БГ, нали?
Марчела, страхотно е минало празненството, да са ви живи и здрави децата!
Честит Рожден Ден и тук на малката сладка Габи, порастнала с първата си годинка!   bdbaloni
 Ние сме добре, изследванията на Иво са идеални, доста напредваме с краченето, но сме далеч от прохождането все още. Има доста непробудни нощи, но има и серии от нощи със събуждания, няма как. Почти всеки път заспива сам. По принцип спи 2 пъти-по обед за 2 часа към 12ч. заспива, и следобед към 18ч. за 30 мин. Една седмица го пробвах и спеше само веднъж през деня от 2 до 5 следобед, но така вечер се буди през 3 часа и  отново минахме на два пъти дневен сън.
 Това е от нас засега, целувки на всички!
Спокойна нощ! smile3524

# 649
Нашето ядене е като на голямо дете-закуска филия с масло и кашкавал,и тем подобни,кухня,манджички,плодове,кисело мляко.От готовите бебешки неща купувам едни каши в пластмасови бурканчета на Ганчев за събота и неделя.И АМ ,и друго бебешко вече НЕкупувам.

Да си питам питанката докато пак не съм забравила-с какво къпите децата,имам впредвид с гъба,със тривка или с нищо-само с ш-н,защото аз така я мия,насапунисвам си ръцете и я мажа с пяна.Но се чудя дали да не включа тривка или някаква гъба?

# 650
Здравейте момичета Simple Smile
Ние сутрин в 7 ядем кус кус или макарони със сирене, в 9 плод или плодово пюре 100 грама или сок 50 грама разреден с вода 50 грама, в 11 месо или жълтък със зеленчуци и половин филийка хляб, в 14 плод или сок, в 15 млечна каша, в 19:30 бисквити с кисело мляко или 200 грама зеленчукова манджичка с 100 грама кисело мляко. Чудя се достатъчно ли е млякото. Вие давате ли отделно мляко и под каква форма. Аз като майка на доскорошно кърмаче все се чудя не трябва ли да пие още мляко или вече сме достатъчно големи и към яденето стига.

За къпането, мия с насапунисана ръка  изплаквам.

Моето момче много се запича от малтофера, има ли и други така?

Hug

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 07:50 от Анонимен

# 651
  • Пазарджик
Dora, чудесна идея да си споделяме менюто.  Hug
Слънчев лъч, потекоха ми лигите кото четох какви манджички въртиш.   chef

Аз за закуски купувам от магазин за здравословно хранене: пшенична, царевична и оризова юфка, кус-кус с чушка и коприва, просо, царевично и пшенично нишесте за плодови киселчета, ръжени, овесени и ечемичени ядки. ядките и юфките ги правя с масло и сирене или кисело мляко като попарки. Имам и много накупени брашна за каши, но тя вече не ги яде и ние с татито ядем кексове от брашно от елда, оризови палачинки  Laughing

Менюто в кухнята днес: фрикасе с телешко месо и супа спанак с телешко. Наобяд яде основното, а супата - вечер. Кремчетата не ги вземам защото сега има много плодове и предпочитам да яде тях. За следобедна закуска днес яде праскови и череши. Вчера - пъпеш.

Ех, къде е Софи да сподели някоя интересна рецептичка ........

А и доста други майки не пишат вече.

За къпането - с ръце все още, не ползвам гъба или тривка, сигурно ще я иска, ще почне да я гризе ..... засега така.

# 652
  • Пловдив
Диди направо ме хвърли в размисъл за това със спането.И аз откакто мъча Коцето да спо по 1 път му се разстрои съня.Сутрин към 11,когато сме на разходка така му се преспива,но аз не му давам за да може да спи на обяд.И така малко по малко сега вече не иска да заспива след като го накърмя.Играе още поне един час,което много ме ядосва.И през ноща е много неспокоен.
Иначе ние в събота най-вероятно ще правим прощъпулник.Вече втора седмица яко обикаля из стаите сам.Почти не пълзи.Иначе навън не иска да ходи,но у нас е много задобрял,та си мисля,че ни е време вече за прощъпулник.

# 653
Добро утро и от нас!
Относно менюто - сутрин сме на мляко - АМ, малко по-късно давам плодово пюре. Понякога закусваме кекс или филийка със сиренце или кашкавал. Днес ще обядваме картофена яхнийка, следобед плодово мляко+пъпеш, а довечера млечна каша. Понякога вечеряме кисело мляко с бисквитки. Онзи ден, след месец два прекъсване, опитах пак да дам попара. Отново безуспешно. На детето просто не му харесва. Sick
По отношение на съня. Спим 2 пъти на ден. Преди обед, някъде около 9,30 заспива за около час. Следобед към 14:00 - 14:30 спим час и половина и вечерта към 20:00 се къпем, вечеряме и хайде в леглото.
Денито, ние все още не сме включили нищо в къпането. Скоро може да вземем някоя весела гъбка, ама да видим дали ще я използваме по предназначение или ще играем с нея. Засега фаротитът ни за игра в банята е една пръскаща костенурка.
Това е засега от нас!
Хубав ден!

# 654
На нас денят ни задължителни започва с попара. На обяд яде супата, основното (и понякога десерта от кухнята), след това следобяд по някое време й давам 1-2 плода, за следобедна закуска й давам кис.мл. с овесени ядки, грис, каша, микс от някакви плодове с мляко.... за вечеря й правя някакво зеленчуково пюре + чаша айран.
До скоро й готвих, но аз ли се измързелявих, тя ли взе да яде много незнам, но взех да използвам и услугите на кухнята, което ми е в голяма помощ. Надявам се и продуктите, които слагат да са долу горе с добро качество.

за къпането: сапунисвам я с ръка и я сливам със слушалката на душа

# 655
didi24,
благодарско за идеята. Май това ще ми е най-лесно да открия.
Слънчо, точно нещо като клик и цък търся Simple Smile Но ми идват твърде много тези детски мотиви. Весели са, но не се връзват с интериора. Затова варианта от на дъщеря ти стаята ми е най-подходящ.
Сега моля някой ако е срещал нещо подобно в някой БГ магазин, за даде знак. Иначе ИКЕА в Солун, не е чак толкова далеч, в случай че ги има Simple Smile

За къпането ще споделя, че е всяка вечер, но без гъба за баня (дори не се бях замислила), но звучи супер, с леки движения ще има и масажиращ ефект Simple Smile
За спането - около 10ч за 30 мин и след 14ч за около 2 часа. Вечер си ляга около 21- 21.30ч
За менюто днес -
попара (отново) за закуска  Embarassed ;
пиле фрикасе за обед;
крем нишесте + 1 ябълка за следобедна закуска;
зеленчукова супа + сухар за вечеря.

Слънчев, позитивен ден и много детски усмивки днес, момичета  Peace .

# 656
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета!
При нас новото е ,че малчо май се разболя.Снощи ми вдигна лека температура.Спа много неспокойно,плачеше насън.Към 2 часа измерих 38.2.После в 4 ми се стори много топъл,но не ми даде да му меря температурата и направо дадох Нурофен.От тогава до преди малко не ми вдига температура.Сега преди лягане я премерих -37.5.Леко му хърка нослето и прокашля няколко пъти.Като се наспи ще го заведа при лекарката.И както е по закона на Мърфи гадните работи винаги ми се случват мъжо като го няма  Sad
Диди моля те пиши по подробно как махна нощните кърмения.Ще ми е от полза  Hug
Cecile  при Жоро определено Малтофера не действа запичащо.Даже май от както го давам ака всеки ден.Само,че акото е едно черноооо...Ти как го даваш и по колко?
За къпането-трудно е да се каже къпане в последно време.Той категорично отказва да се къпе и е един зверски рев и борба.Последният път го изкъпах заедно с мен под душа.Иначе къпя само с насапунисана ръка,без гъба.
Ще напиша и аз днешното меню от ДК:
закуска-млечна каша
обяд-супа от тиквички с фиде
следобедна закуска- оризово кремче
вечеря- пиле с грах и картофи
Отивам да поспя малко с Жожо,че от снощи ми се събират няколко часа сън.
Креми честити ходещи крачета.Целувки на сладкото Коце Heart Eyes

# 657
Здравейте и от нас,

Първо да честитим на патерички всички рождени дни, които сме пропуснали - на Андрей на Чери, Габи на Ив, Паф на Марчелка, Дамян на Десито, Криско на Елиза ,Йоанка на Ани и останалите сладурковци- не сме ви  забравили, отправяхме мислено по едно пожелание, но не сме влизали да го изразим.

За спането - Боил също явно се опитва да мине на един сън дневно, но все още зависи от деня и от това какво правим. Или спи два пъти - от 11 до 1 и после от 5 до 6 (горе-долу) или ако изтегли първият сън по-късно, остава само той. Ако сме навън и се занимава, може да изкара буден по-дълго време, ако сме вкъщи, приспива му се по-бързо. Това, което забелязвам, е че престана да дава ранни признаци на това, че му се е приспало. Като по-малък половин час по-рано разбирах, че вече е готов - почваше да помрънква, да търка очета, да се прозява. А сега направо го отрязва. Не съм забелязала да има ефект върху нощните будения, които продължават да са традицинно 2 при нас (едно някъде по тъмно, не гледам часовник) и едно като се съмне.
По едно време се бях похвалила, че заспива и сам в леглото. Е, вече няма и помен от това. Не знам как стана, но вкъщи заспива само на гърда. Ако го оставя сам, се върти, става, обикаля, не се успокоява сам. Единственият случай, когато заспива сам е точно когато не искам - като се прибирам след часове към 7.30-8.00 колкото и да го мъча да остане буден, заспива за 15те минути път и се налага да го будя после.

Твърдите хранения и ние мъчим да ги докараме 4. Сутрин с апетит си изяжда попарата  (кус-кус, макарони, овесени ядки) към 9. Голям любител е на сиренето и предполагам затова закуската му е най-любима. Обядът е най-трудната работа - колкото и да е вкусно, хапва няколко лъжички и това е. За следобедна закуска давам плод, плодово мляко или бисквити/вафли. Първите не се котират много, но любимото му е вафла Боровец (без глазура). Баба му му даде веднъж и сега няма спасение. Носи си ги сам, иска да му ги отварям, а ако са отворени, направо си ги намира и си взима.

В банята любимите ни играчки са малки шампоанчета (мостри и детски душ гелове) - подрежда ги, пуска ги в легена, извън легена. Но започна да реве като му мия главата. Други така? newsm78

Менюто за днес:
кус-кус с масло сирене
пъпеш/череша/кайсия - между храненията
супа топчета за обяд
кисело мляко с малини и сироп от вишни за следобедна закуска
лозови сърмички с кисело мляко за вечеря (без листата)

Поздрави и хубав ден!

# 658
Благодаря ви момичета,че споделихте за къпането.Просто се зачудих кога да вкарам  в употреба гъбка или тривка,че не помня на баткото кога ги вкарах.Може би кожичката още им е чувствителна,или не се цапотят толкова.Явно догодина ще ги вкарам.
За косичката при миене-колкото по-големи стават,повече разбират че ще се плакне глава и не им харесва.Засега я улисвам с нещо моята Вики,обикновено я плакна с вода в шепа,бавно,бавно,да не тече по лицето и така.Едно време бях чела за едно майче че е залепила пеперуди по тавана,или високо в банята,и като плакне косичката,детето гледа нагоре и не и тече вода по лицето.

Мама мони,бързо да оздравявате.
И Вики вчера се оака нещо,но аз го свързвам със зъбите,защото и плаче и е подсечена.А и откакто минах на Нутрилон 3 нещо и действа по акащо.

# 659
  • по света и у нас
Къпя без гъба,само с насапунисана ръка!При изплакване Рая вече се усеща,че къпането свършва и се започва едно мрънкане,което прераства в див рев щом я извадим от ваничката й.

Менюто днес:
закуска–малко кексче
обяд–заешко с ориз
следобедна–парчета банан и ябълка
вечеря–млечна каша

Общи условия

Активация на акаунт