Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 423
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Привет във тази мрачна "July Morning"!!!  wavey

Честит Рожден Ден на всички днешни рожденици - първоюлските ни юнчета и специално на
Андрей на Cherri !!! Да е много, много здрав и все така лъчезарен и винаги да ви топли със щастливата си усмивка !!!    newsm38   ura   ura   ura

На патеричка да честитя и тройния празник на Марчелка !!!  smile3525 Да ви е здравичък Пафф и да ви донесе много щастливи моменти ! Честит Първи Рожден Ден и на останалите празнували последните дни - Гери на Аngelchetyyy, Дамян на Десито, Станислав на dary_dary, Петър на Vesi7112, Никола на Тани ... както и с голямо закъснение на нашите близнаци Ивелина и Велизар. Japanese, ако искаш, напиши данните от раждането на бебчетата, за да ви включим на първа страница.  Hug

Честити пъргави самостоятелни крачета на Japanese, Денито и Блубърдчето !!!  dance

И макар и със закъснение, но пък от сърце - скромна почерпка и за именния ден на Камен :

За урината - и ние сме в отбора на все-още-неуспелите да вземат. След 3 неуспешни опита, завършили с оакани колектори, някак си ми  се изпари желанието да се занимавам.  Crossing Arms
За ваксините - след третия прием на Пентаксима преди 2 седмици, вече окончателно взех решение, че повече няма да позволя да му бъде поставяна коклюшна ваксина. Сега само се моля, че сегашните ни проблемчета ще отшумят и няма зорлем да си навлечем АБКМ.  newsm50
И понеже наскоро беше коментиран меда, само ще кажа, че от ваксините ме е много пО страх, отколкото от меда и някакъв си там ботулизъм.  Peace

Mомичета, струва ми се, че до началото на новата ни тема рождените дни на юнчетата ще са отминали всичките. Затова моето предложение за заглавие е лятно :
"Слънчице, море и много настроение, Юнчета готови са за нови приключения".  Laughing

Хубав ден и бъдете здрави !!!   love001

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 09:40 от Слънчев_лъч

# 631
  • Пловдив
Честито на днешните рожденици - Жанет, Андрей и Явор! Нека животът им е пълен с късмет!!!

Честит имен ден на патерички и на малкия слънчо - Камен!!!

Подкрепям предложението на  Слънчев_лъч   за заглавие на темичката ни да не е за рождените дни - наистина ще са минали вече всички.

И аз имам едно предложение, за момента ми се струва доста актуално-

"Малко Юнче вече крачи, мама раздава за здраве погачи!"

Харесва ми много и предложението на Слънчо    Peace

# 632
Честит рожден ден на днешните юнчета! Много здрави, весели и щастливи дечица да бъдат!  newsm59

Честит имен ден на Камен! Със здраве да носи името си!   bouquet

# 633
Здравейте мили момичета , най - после дойде и моя ред да ви почерпя за първия рожден ден на нашето съкровище Габриела  Heart Eyes На този ден  Бог ни дари с едно прекрасно дете, по ирония и на съдбата след една година точно в този час 2:40 съм отново будна  Laughing Благодаря Ви че през всичкото това време бяхте с нас и сега ще направите празника ни още по - хубав!  Hug Hug Hug

# 634
  • Бургас
Честит първи рожден ден на Габи! Честито на патерички и на Андрей и Дамян! Желая им да са много здрави, палави, умни и усмихнати деца!

Деси, съжалявам че онзи ден ви пропуснах! Embarassed

Честит имен ден на Кими! Слънце да ти е жив и здрав!  bouquet

За меда сте говорили. Аз питах Маринова кога мога да му дам - каза ми след като направи поне 2 год. Но ако детето няма алергия не виждам проблем да се даде и по-рано. Зимата например като са по година и половина мисля, че спокойно могат да пият чай с мед. Peace Ние обаче ще поизчакаме със сигурност.

# 635
Добро утро и от нас!
Честит рожден ден на сладката Габи, а също на патерички  и на Андрей и Дамян! Честит имен ден и на Каменчо!Нека растат здрави, щастливи и умни деца!   nbirthday
Ванюшка, Слънчо, заглавията ви са прекрасни! Hug
Относно изследванията, ние се справихме успешно от първия път с взимането на урината. Резултатите, според  референтните стойности за нашата възраст, са в норма. Хемоглобинът ни е 135. Урината чиста. Сега остава на 13.07. да занесем резултатите и на докторката, когато сме на консултация и ваксина.
Да споделя, че съм доволна от детската кухня, която поръчах онзи ден. Друго си е малко отмяна в готвенето, а пък и точно този ден част от менюто беше нещо,което не успявам да сготвя - заешко. (В магазина ми предлагат да купя цял заек - е къде да го дяна). Сега имам още 3 ваучера за по 3 дни с намаление от друга кухня. Ще дебна дните с меню, което не приготвяме у дома. Иначе днес ще хапваме тиквички с ориз, месо и копър. Една от любимите манджи на Никол. После се стягаме и излизаме да търсим тениска на Бон Джоуви за тати, нали след 8 дни го пращаме на концерт.   superuu
Е, това е от нас!
Хубав ден и дано слънцето спре да се срамува и да изгрее като хората!   Nature Sunny

# 636
  • Пловдив
Честит рожден ден на сладката Габи и на Мартин - да са весели и здрави дечица!

Аз мед също не съм предлагала още- ще поизчакам, може би чак наесен, за сега на дневен ред ми са всевъзможни плодове да предлагам. нещо не й допаднаха черешите - киселеят ли й - така и не разбрах, но им се мръщи нещо. Иначе праскови, грозде и диня яде. Все още не съм пробвала пъпеж и кайсия, но и това е стане.

Хубав ден от нас   

# 637
  • малкия йеросалим
Честит рожден ден на малката сладка Габи и на другите празнуващи  nbirthday
Честит имен ден на патерички на Камен  bouquet
Ние още се мъчим с това наше хранене-направо вече няма нерви.Имам някакъв напредък,но е много малък.Очевидно докато не прекратя кърменето няма да прояде друго.За плодове-в чист вид не иска никакви.Пробвах да правя сок ,но и той не се класира  Cry.Сега ги пробутвам само в настъргани в храната.Иначе съм дала праскова,кайсия,череша.Мед мисля и аз като Мария да пробвам зимата да давам с чайче.
Исках аз да питам все още кърмещите майки - по колко хранения с твърда храна имат бебоците ви и по колко кърмения?И само на гърда ли заспиват?Аз успях да огранича кърменият до 2-3 максимум на ден и неограничени нощем Rolling Eyes
А и да се оплача-нашият тати замина в командировка за един месец на Златните и сега съм сама с двамата.Направо ми се плаче.Цирка е пълен.
Миме пиши как е захранването с млечните?
П.С.Много пусто тук тези дни....

# 638
Благодаря ви момичета за честитките за РД на Дамян. Ние бяхме във Велинград и там отбелязахме РД в тесен семеен кръг (разбирайте мама, тати, бати и рожденик Mr. Green)

Деси, съжалявам че онзи ден ви пропуснах! Embarassed

Hug няма нищо. То и аз като съм от не много редовно пишещите ... но ви чета от-до.

Честит Рожден ден на Габка и Мартин   bouquet Да са много здрави, палави и игриви Hug

Мед и аз не съм предлагала, но и в момента нямам домашен, та вероятно зимата ще започна да давам с чайче, ако пие изобщо, че с течностите хич го няма моя момък. На мен сега на дневен ред са ми киселото мляко, рибата и свинското ... и разните сезонни плодове.

Мама Мони, Дамян в момента има максимум 3 твърди хранения, а много често са и само 1-2, като обядът е горе долу постоянен, а сутрешната и следобедната закуска може и да липсват. Кърмя го когато и колко иска, но поне 3-4 кърмения имаме през деня, а нощните от 1-2 до 4-5 ...
За храненето те разбирам и при нас беше така, но сякаш постепенно нещата се оправят, започва да хапва вече по-нормални количества твърда храна, макар и с доста упортво от моя страна. Храня го сигурно поне час, но и на това съм доволна ... за мен сега е важно да яде, нищо че е бавно, че хемоглобинът му е 104, но съм доволна, че не е паднал от както правихме изследванията на 7 месеца.
И в този ред на мисли, мамите, чийто деца са с нисък хемоглобин и не искат да хапват, предлагайте храни богати на желязо макар и в минимални количества. Аз по едно време давах чисто месо, понеже той хапваше по 3-4 лъжички само и повече не искаше, та тогава предлагах на едно ядене само месо или само просо, или леща по-късно като въведох. Сега все още му правя месните пюрета с повечко месо (примерно 30% месо, а не както са готовите с по 5-8%)

Заспиването е предимно на гърда или в количката/колата, но у дома ли сме само на гърда заспива, случаите, в които е заспивал по друг начин се броят на пръсти.

# 639
Честит рожден ден на Габи и Мартин! Hug Да са много здрави и весели.
Анабелка от два дни не иска да яде  на обяд и вечеря какво ли не и готвих не и не.Попарата сутрин я изяда,днес и намазах филийка с детски пастет и това изяде,но супа или пюре не иска.Настъргах една нектарина и сложих бисквити за следобедна закуска много и се хареса.
Спокойна нощ! Hug

# 640
Добро утро, момичета!

Честит имен ден на патеричка на сладкия Кими! smile3525
И пак на патеричка да честитя първата годинка на Габи и Мартин!
Да са здрави , засмени и добри деца!

Благодаря ви за пожеланията  и тук и в фейсбука за рождения ден на Андрей!

Мед и аз не съм давала още, риба и жълтък също. Скоро мисля да дам последните две.

И при моят момък количествата твърда храна са оскъдни, мисля, че при нас причината е нощното хранене, а и е много претенциозен. Много рядко харесва храната, която му предлагам, все иска нещо друго. Любими са му пъпеша и динята. Заместител на царевичните пръчици и солетите при нас е фунийката от сладолед, геврека или бисквита с овесени ядки на Престиж, но и от тях хапва малко, повече си играе.

Времето е ужасно, не става за разходки Confused Ще използвам момента да изчистя основно в къщи, ако малкия ми позволи, разбира се.

# 641
  • Варна
Привет момичета!

Благодаря на всички за поздравите за рождения ден и имения ден на Павел. Празника мина прекрасно! Емоцията още ме държи. Вече си имаме 2 християнчета. Ритуала беше страхотен! Мястото приказно! В манастира беше лудница, тъй като тогава е и неговия празик, както и празника на града Лясковец. Имаше още много деца за кръщаване. По принцип на този празник кръщавали всички заедно, но като видяха братчета Петър и Павел ни предложиха да изчакаме и да има отделно кръщене, тъй като това не се е случвало до сега в манастира. Имаше репортери от ТВ7, които направиха репортаж за нашето кръщене. Някои сигурно са го гледали вече във ФБ. А тези, които не са и искат да видят: http://tv7.bg/news/751272.html
Тържеството после беше супер! Всички поканени с изключение на една приятелска двойка присъстваха, за което съм много благодарна, тъй като беше работен ден и разстоянието до там не е малко.
Храната и условията в комплекса бяха супер! А тортата - мнооого вкусна! Изобщо нямаше нещо, което да не е наред.
Павел се държа геройски, много се радва на свещеника и гостите. Поплака само малко като го топнаха във водичката.

И питката търкулнахме, точно преди да завали. В олелията забравих да наредя листенца здравец по бялото платно, както и да го дам на гостите да напишат по нещо за спомен на Павел, както бях намислила, но здраве да е... Crazy Павел още като се засили към пейката, където бяха наредени предметите започна да вика "гооол, гоол" и естествено грабна топката. Аз си знаех, че така ще стане. Дори си мислех да сложим друг символ на спорта, но така и не решихме какво и батко му в последния момент сложи една тенис топка. След нея взе самолета. После прегледа почти всички предмети(не ги беше виждал до сега) и накрая остана с едно лекарство(хомеопатично) в ръката, което не пусна до края на празненството.

На 30.6. се върнахме и на 1.7. имаше бебешко парти, което направихме заедно с Крис в двора  на техния жилищен комплекс. На всички гости мноого им хареса. Не беше такъв първоначалния план, но се получи идеално!  Heart Eyes

Сега след хвалбите да се оплача... Laughing Проблема с яденето става все по-голям... Обяда се отказва категорично. Може да я кара само на кус-кус/попара, кърма и кис. мляко. Ааа и хляб не отказва. Плодовите ги яде като е на кеф, а месни,зеленчукови - изобщоо. Ни номера помагат, ни нищо...
Напоследък отказва и да си спи в кошарката... Само да понеча да го преместя и настава истерия. Успокоява се в секундата, в която го сложа в нашето легло.
Пуснахме кръвни изследвания за годинката. Всичко изглежда наред, в сряда ще ги нося на педката.  Утре трябва да занеса и урина, че не бяхме взели, а направлението изтичаше.

Честито на всички, чиито празници сме пропуснали - да растат здрави и безгрижни!

Лека и спокойна вечер от нас!

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 10:33 от mar4ela5

# 642
  • Пазарджик
Мама Мони, при нас твърдата храна е 4 пъти, по малки количества ок. 60 мл., но пък яде разнообразни неща, сученията са 7-8, за заспиване може да суче час - час и половина, а дневните може и за 5 минути. Не може да заспи без сучене, само две-три пъти се е случвало да заспи на ръце и то беше отдавна. За твърдата храна при нас много помогна оставянето да играе с храната - бъркаше в пюретата, давам чинийка с парченца хляб, следобяд - парченца плодове, сега рови с лъжичка, но така яде и си отваря устата и аз като й давам. Пробвай всякакви начини - давай храна, докато играе с играчки, сядайте заедно на масата, все ще прояви интерес към нещо. и наистина пробвай това с месото - и аз давах пасирано домашно месо, когато ядеше съвсем малко, така знам, че яде месо, иначе на 10 лъжички от пюретата какво количество месо се пада?! почти нищо.
дано скоро усилията ти имат успех!
Аз също забелязах проява на предпочитания за храната - примерно ако дам чинийка с хляб, другата храна се отказва, като свърши хляба и започна да я храня, яде, ако се даде хляб, пак се забравя за всичко друго. Започват вече да имат собствен вкус.  Laughing

# 643
  • Пловдив
Мама Мони и при нас твърдите хранения се водят 4,но едното е само някакъв плод и кърма за следобедна закуска.Попара яде към 8,30-9 с едно сухарче след което си цока малко.Много често изобщо не иска попара,аке е сукал повече от два пъти през ноща.На обяд в 12-12,30 в повечето случаи си изяжда цялото бурканче от кухнята.В събота и неделя яде по-молко-не ми харесва манджите.След това се опитвам да го преспа с биба.Ако не успея му давам да си цокне малко и е готов.Към 16 часа е следобедната закуска и към 18,30-19 му давам супичката.Ако я изяде не му давам да цока.След това към 20,30-21 го кърмя за преспиване.Това е нашия режим.На поискване суче само през ноща.През деня си спазвам режима.Иначе напоследък много често се случва да ми откаже да яде твърда храна и естествено суче тогава.Отдавам го на зъбките.Иначе и на мен ми се иска вече само сутрин и вечер да го кърмя,но незнам кога ще стане.Иначе и той от няколко вечери като го накърмя,вземи си една 15 минутна дрямка и започва една игра до 12ч  ooooh!И заспива сам в нашето легло след което го местя в кошарата

# 644
  • по света и у нас
Честито на всички рожденници от изминалите дни!Да са здрави,палави и щастливи! newsm59

За броя хранения и кърменето –имаме 3 твърди хранения,като се случва често закуската да отпадне и да се замести с кърмене.Преди следобяда си хапваше плодово пюре,но сега отказва и хапва много малко някакъв плод,не мога дори да го нарека хранене.На манджи е капризна–яде кус–кус с месо,с извара,с зеленчуци;някои каши все още се класират,обича риба всякаква,но плодовете ги гледа с отвращение.Във вечна чуденка съм какво да й сготвя та в тази връзка мами,пишете както преди какво сте сготвили днес за малчуганите или дайте менюто от детската кухня,така ще си даваме идеи една на друга и ще се допълваме.Кърменето съм свела до два пъти през деня–към 11 и към 16.30 часа,защото тогава се приспиваме,а по друг начин не заспива.През нощта варират от 2 пъти/за заспиване към 23.00часа и сутрешно към 05.00часа/до 4 пъти,когато е неспокоина.

За спането–заспива на гърда обикновено,ако след десетина,петнайсет минути още се лиготи ставам,премествам я в кошарката и излизам.Започва див рев,но на третата–петата минута е заспала самичка.

За гърнето–тия дни я оставям да стои у дома само по гащички и като се случи да се изпишка я уча,че е направила пиш,водя я до гърнето и и показвам къде се прави пиш.Но  ако я сложа на него започва неистов рев,при който не помагат играчки и т.н.Не бързам,когато е готова ще се научи,здраве да е.

Менюто ни за днес е–овесени ядки с плод за закуска/мн малко се изяде/,за обяд–ориз с риба и десертче плодов йогурт

Общи условия

Активация на акаунт