Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 424
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Честит рожден ден на Павчо!!!!Много здравичък и щастлив да расте!

Миме,дано като се захраните и да ти отпадне тази мисъл за таласемията.Може наистина кърмата да е причината да излязат така резултатите.
Аз да се оплача,за първи път досега Вики вдига Т от ваксина,вчера наобед и направиха синфлорикса за годинката,и тя е ужасно крива,реве,иска само в мен, вчера следобед вдигна 38,5,днес има към 37,но пак е супер крива,и зъб и излиза,а  аз за днес прощъпулник предвидих,питката е поръчана.И така...Снощи дадох една доза Ефералганче,поне да поспи.
Знаете ли дали мога да я изведа на разходка в такъв случай,че вкъщи ще полудея.О,и с мъжът ми успях да се скарам,защото сутринта му казах за прощъпулника(чаках  двете баби да се върнат от почивки) и той веднага отсече че има работа,май днес ще ми е крив ден.

# 616
Момичета, благодаря за отговорите, май така и ще направя....  Rolling Eyes А като знам колко трудно взехме този път...  ooooh!

То всъщност пуснахме една урина и понеже имаше левк. в урината, педито каза да пуснем контролна и тя показа 8-10 левк.. Всичко друго е наред и в кръвта, и в урината.  Simple Smile

А как да взема стерилна? Или в колектора, или направо в контейнерчето, нали така?  Rolling Eyes

Denito, при висока Т е желателно да не се извежда навън, но 37 не е висока.

# 617
Здравейте!
Честит рожден ден на Пафчо! Да е здрав и щастлив и все така да радва мама и тате!

Мария, браво за прегледа. Дано нямате проблеми с млечните, резултатите да са добри и сладкият Радо да има подобрение!

Мис Емералд, Кети и аз не съм много в час с Фейса, но видях, че в нашата група сме писали кой кой е.

Денито, МаяАди, дано всичко е наред с вашите сладури!

Ние сме в кофти период Sad  Андрей има обрив по крачетата, който се предполага, че е реакция от тревата. Отделно има сухи петна, които се разпространяват все повече. Растат му две зъбчета и е ужасно кисел, не спи, не яде Confused Има хрема и кашлица, които лекуваме с капки и сироп.
Надявам се скоро всичко да отшуми и да се върне веселото ми дете.

# 618
Денито, от мои приятелки, които живеят из Европа знам, че тях точно ги карат да извеждат децата навън с температура, когато е по-хладно (с идеята да се охлаждат). С такава температура мисля, че няма никакъв проблем.

# 619
  • малкия йеросалим
Честит двоен празник на сладкият Паф   bouquet и на всички празнуващи днес!
Миме много се радвам за вас с Ради  HugЗапочвай сега млечните и бъди сигурна ,че всичко ще е наред!За таласемията -браво ,че и този вариант е отпаднал.При нас с Жожо също всичко е наред.Трябва само да увеличим месцето и да давам редовно желязото и нещата ще се оправят.
Денито и аз мисля ,че тази температура не е висока и можеш да изведеш спокойно детето .
Аз преди малко оставих Жоро за първи път на свеки за повече време.Искам да махна обедното кърмене и затова го оставих  да спи при нея и да не суче.Ще ида да си го взема към 4 часа.Милото така жално скимтеше като го оставих,че сърцето ми се късаше.Ще е зор няколко дни докато свикнем и двамата.След месец ще се пробвам да махна нощните кърмения /което според мен ще е най-трудното/ и ще оставя само кърменията сутрин рано и вечерното за приспиване.
Хайде от нас толкова за сега.Ще ида да свърша нещо докато съм самичка.

# 620
Благодаря ви момичета за съветите.В крайна сметка я изведох,защото трябваше да напазаря и се разходихме за около час.

Мама Мони,и аз си мислих че вечерните кърмения ще са най-трудни за отказване,аз не съм оставяла на никой Вики като я отбивах,започнах да казвам НЕ,НЯма мляко,слагах една възглавница между мен и нея (но преди това дълго време я свиквах на АМ) и така я отбих.И вие ще се справите.Скоро една позната ми разказа как си кърмила детето до 4г5мес и как не можела да го отбие-СПОРЕД МЕН вината е в НЕИСКАНЕТО на родителя,а не че детето не искало.Две деца съм отбила и пределно ми е ясно .По-трудно ми се вижда отказването от смученето на пръстта,но и за там не губя желание,просто все още не упорствам много.

Чери,дано и вашето обривче мине.Едно време с баткото една лекарка ми каза че обрив по крачетата било от храна.Така че може да имаш и едно наум.

МаяЯди,по-напред и аз питах как да взема урина ако се сещаш,и Джей джей ми писа да сложа колектора извън памперса,да я пускам да ходи и да следя колектора като се напълни да го махам  веднага за да не изтече.

# 621
Хей, как сте мацки?Вдъхнових се и аз да драсна някой ред, най-после. Откъде да започнааа...Първо, разбира се:
Честит Първи Рожден Ден на всички отпразнували и празнуващи бебоци!

Нашия купон беше страхотен, всичко мина по план...включително и едноседмичното гостуване на свеки.  Mr. Green
Бебсън джитка без умора, бърбори (казва мама, тата, баба, деде, айдеее, не, какво как прави: котето „мя”, кучето „ба-бах”, патето „па”, колата „бррррр” и мн.др. ) и има вече уникален репертоар от номера (любимото ми е като ми „намига” с оченце, показва на колко годинки е и казва „на” вместо „една”). Много е музикален - често пее с оглушително "ла-ла-лааааа-ла", друса памперс и пляска с ръчички в ритъм.
Вече проявява характер - имаше сцени с  тръшкане, мрънкане и оглушително кряскане, когато нещо не му изнася, преди това актуални бяха хапането, щипането и правенето на приятно разсеян ... абе пробва се човекът, дали ще му минат номерцата, ама не би. Rolling Eyes Ефект при нас има подробното обяснение, защо нещо не може да се пипа или да се случи - едно „не” никога не му е достатъчно. Новото от няколко дни е спонтанен сърцераздирателен плач в малките часове на нощта, но това, убедена съм, е период , вероятно свързан със зъбите (има пет резеца), а и все пак влиза в нов период...Като цяло, обаче, е много добричък и усмихнат (пу-пу). Heart Eyes  
Отчет от консултацията за 12 мес.: Т: 12 060 (+400); Р: 81 (+2). Отложихме поставянето на Synflorix – имало ваксини, но се налага да изчакаме, т.к. четвъртия прием трябва да е не по-рано от 6 месеца след третия.  Минахме и очен преглед, който установи абсолютно здрави оченца – съмненията за кривогледство, както и за конюктивит, бяха категорично отхвърлени, за мое огромно щастие. За зачервяването д-р Св. Николова от СОБ В-на препоръча ISOMAR OCCHI, като най-подходящи за възрастта.  Peace
Тези дни подадохме и заявление за прием в детска ясла, като бебо ще участва в класиране догодина по това време – предпочитаме до две годинки да си го гледаме у дома. Сега като се замисля, с тази система, за по-сигурно нямаше да е излишно да си вземем номерче още като се роди. Crazy Вече работя, баба пое щафетата и докато съм в платен отпуск се опитваме да направим по-плавен прехода към осемчасовата ежедневна ряздяла, която ни предстои със Слънчо. Засега няколкото часа на ден без мама не му допадат особено и се компенсират със залепване за гърдата при първия сгоден момент и протест при всеки опит за отлепване. Ако можех само да ги демонтирам от себе си и да му ги предоставя за неограничено ползване...Та отбиване скоро едва ли ще има, а и млечен маТрял бол.
Да не пропусна да честитя на всички проходили крачета – да крачат смело напред. И моето пате от вчера ходи, прави завои и дори опити да бяга сам...дупе да ни е яко. Днес направихме прощъпулник ! Party Светли си избра компас, ще пътешества детето, може да е моряк, пилот на самолет, а защо не и космонавт Laughing. Каквото и да реши нека здравето и късметът  да огряват пътят му. Орисвам го на всичко да вдъхва живот, да бъде винаги усмихнат, да изживее вълшебства от щастие!
Не е като да нямам повод да шлясна една виртуална почерпка за здравето на моя син!
Мaрия, силно  fingerscrossed и от мен. Супер за новините от прегледа!
Мama moni, поздравления за добрата новина - дано Жоро скоро свикне с новия режим.
Denito,cherri дано скоро отминат неразположенията на бебчовците.
 Hug

# 622
  • Пловдив
Хайде и аз да честитя днешния празник на имениците в нашата тема - малки и големи. Нека са здрави и много, много щестливи!!!

# 623
Нашия прощъпулник мина скромно,Вики след като огледа всички предмети,накрая най-много задържа вниманието си на четките за гримове-ееее,лекарка няма да си имам вкъщи,но поне ще ходя хубаво гримирана... Grinning
Много ми се искаше единия да е зъболекар,а другия лекар,че в таз държава добре е да имаш такива ,,връзки,,,ама нищо не се знае ,нали...Не съм питала майка ми дали на нас са ни правили прощъпулници,и ако да-какво сме хванали,аз явно нищо,че си нямам никаква професия Sad

# 624
MayaAdi, като взимаш стерилна не трябва да я подсушаваш, а да изчакаш самичка да изсъхне, колектора също се пипа внимателно ( това е, за да се ограничи максимално възможността от попадане на външни замърсявания и съответно пробата да не излезе стерилна). Досега 3 пъти съм давала стерилна, и 3-те пъти първите пъти все беше замърсена  ooooh!

Ние сложихме двете ваксини (един Синфлорикс и тази за рубеола и морбили). Сега съм в чуденка дали да сложим след 2 месеца и за Хепатит А. Лекарката каза, че не е от задължителните, но по-скоро клоня към Да.  Thinking

# 625
Привет и от нас!
Първо се извинявам на всички, на които не им честитих първия РД!да са много здрави всички дечица и много щастливи!
Марчела и на вас честито ви християнче и дано всичко да е минало ок!
Ние сме добре!Дани вече има 11 зъба- предните 8, долни 2 кучешки и 1 долен кътник!Явно затова цяла седмица не ме оставя да спя и по цял ден на работа малко трудно ми идва!
Ваксините ги слагаме по график, каквото каже докторката!
Иначе дани не се спира, само искааа да върви и нищо друго.Вече си има и ожулени колена и 2 цицини на главата!Това е от нас!поздрави на всички и лек ден!

# 626

Здравейте и от нас с Никол!
Отдавна не съм писала, но ви следя много редовно. Просто време не ми остава. С таз малката маймунка дето се катери навсякъде, трябва да имаш очи навсякъде, отделно и с каката трябва да се занимаваме. Дори скоро я записах в една школа за рисуване, та все още натамъняваме графика, защото занианията са баш когато Никол спи и съм като линейка, само и само да съвместя нещата.
Иначе сме добре, все още не ходим сами, но това не ни пречи да сме щури за трима. От вчера си имаме 5-то зъбче. Хапваме почти всичко, дори днес реших да си попочина малко с готвенето и поръчах да ми донесат детска кухня. Надявам се Никол да я хареса.
Мария, много се радвам, че прегледът е минал добре, а и че пътуването е минало по-леко. Hug
Мая, относно незадължителните ваксини и аз смятам малко по-натам да сложа на Никол тази за Хепатит А - Приемите са два. Мисля, че през 6 месеца.
На Ая съм сложила тази ваксина+ за пневмокок и менингокок, тъй като преди последните две не влизаха в имунизационния календар.
Относно изследванията и ние утре сме решили да заведем Никол да я боцнат, дано преди това успеем да вземем и урина. В този ред на мисли да ви споделя, че слагането на гърне при нас е почти мисия невъзможна. Пробвах я няколко пъти, еми не й е комфортно и плаче. Затова за малко ще преустановя, но пък съм го оставлиа в стаята за да свиква с неговото присъствие.
И не на последно място искам да честитя рождените дни на всички бебоци, също така и на тези, които вече са направили своя прощапулник.
Ставам, че Никол се събуди и вика.
Хубав ден на всички!

# 627
...Сега съм в чуденка дали да сложим след 2 месеца и за Хепатит А. Лекарката каза, че не е от задължителните, но по-скоро клоня към Да.  Thinking...
А аз категорично клоня към "НЕ". Peace Ще се обоснова с написаното ето ТУК, ТУК и  ТУК, и ТУК Shocked и т.н. - има върху какво да се помисли...  Ако в BG даваха правото на свободен избор щях да спестя на бебсън и задължителните.

# 628
  • Варна
Гледам темата за урината е на дневен ред, все още Laughing

Ние се справихме успешно, за което трябва да благодаря на jj okocha за споделения опит. Само дето при нас при момата се е разляло в памперса, докато е ходела. Но в колектора имаше малко и то им стигна в лабораторията.

За таласемията мога да кажа, че връзката с очите в моето семейство не важи. Сестра ми е със синжо сини очи, но майка е с категорично кафеви.

Мария, дано да се окаже от диетата ви с малкия  Peace

# 629
Привет!

Птиче, ако си стигнала до някакъв категоричен извод относно ваксините, смятам, че никой не е в състояние да те накара да ги направите против волятата ти!  
На Андрейката сложихме трите приема на Пентаксима и един Синфлорикс.  Честно да си кажа не посмях да сложат останалите, с което не се гордея особено. Не ми е спокойно, ама никак, не съм убедена, че това е най-доброто за детето ми, всъшност не знам кое е по-малкото зло. Нашата лекарка ме изчаква търпеливо и ми е казала когато реша -тогава. Навсякъде срещам противоречива информация и от това още повече се обърквам. Ще ми се тези толкова важни въпроси, касаещи здравето на децата ни, да ги решават хората, които са учили дълги години за това и решенията им да са на сто процента за доброто на децата, без да мислят за някакви други облаги.

Денито, благодаря, че сподели за обрива. Ще си имам едно на ум.

Обривите ни завяхнаха, не можах да ги свържа с някоя храна, засега избягваме тревата, ходим по площадки. Вече се водим за една ръчичка все по-дълго. Сам не ще да се отпусне навън, трябва да ме е хванал, макар и само за пръста ми. Много е любознателен и контактен. Не плаче от никой и позволява всеки да гушне, което не съм сигурна, че е мн. добре. Много е щедър на усмивки, даже забелязвам, че се насилва да се смее с глас за да привлече нечие внимание и да предизвика усмивки в околните. Терца голяма е  Heart Eyes
Все по-трудно го успивам, даже напоследък ми се налага да люлея на ръце, което не съм го правила почти никога.  Когато се опитам да го насиля да легне за да спи имам чувството, че ще изпръсне, толкова сърцераздирателно плаче и крещи, че губя битката. Cry  Дано е някакъв кратък период.

Общи условия

Активация на акаунт