Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
За целия Елевейшън, което е малко станно понятие, де. Mr. Green Мислех си, че няма да се оправя само с помпата и вярно. Само лекинко се цедях, за да свалям напрежението, но цялата станах на бучки. Опасявах се да не направя мастит по никое време. Прибрах се и Иво ме изцока за 10-15 мин.

# 601
  • Варна
Мария, както пише Дорето не се притеснявай. Моята майка също е с таласемия (носителство на бета таласемия). Предала го е на сестра ми, но не и на мен.  Просто трябва лекарите да си диагностицират нещата. Вярвам, че всичко ще е наред и ще сте леката форма като Дорето и майка ми и сестра ми. Аз пък знам, че това е болест на средиземноморието. Моята прабаба е гъркиня и явно от нея се предава.

Ох и на мен ми предстои да събирам урина от две дупета, та направо ми настръхват косите. Пробвах миналата седмица като им залепих колекторчетата и ги сложих на гърнето веднага след сън, ама не стана. След сън винаги се изпишват в гърнето децата, но сега усещаха, че имат нещо лепнато и се стискаха. jj okocha ще пробвам както си описала ти, въпреки, че си мисля, че ще се разлепи от мърдането на децата. Дано да се справя, че много трудно с тази урина.

Киди, благодаря за пожеланията. Ние направихме година на 11ти, но въобще не ми стига времето да пиша. Иначе лентичката ми не знам защо не отброява дните след първата навършена годинка... ама не ми се занимава сега и с нея.

# 602
За урината - мнооого трудно взехме този път с колектор уж веднага след сън  Crazy, отне ни около 2 седмици  Mr. Green, за разлика от предишния път - 6 месец, от раз с колектор. Според мен "номерът" е да се събуди детето малко по-рано от обикновено и още докато се разсъни, да се направи "манипулацията" с колектора.

За таласемията - счетоводителката от "моята" фирма е с тази болест, осиновената й дъщеря също  Rolling Eyes /чисто съвпадение/, от тях знам, че хората с таласемия са САМО със светли /сиво-сини/ очи и двете са с такива, дали е така не знам.... може Дора и japanese да кажат дали при тях е така и дали може да се вярва на това.
Надявам се да е фалшива тревога и всички наши бебоци да са здрави.  Praynig

Забравих да попитам - има ли някои бебоци с левкоцити в урината и ако да, какво са ви казали за това?

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 19:14 от MayaAdi

# 603
Ние урина на 6 месеца успяхме да вземем с памук в памперса, цяла нощ спа с него и сутринта изцедих, колкото ни беше необходимо. А сега за годинката, веднага като се събуди и го сложих на гърне и от там си отлях малко  Grinning
Да ви питам ,от кога мислите да давате мед на децата, чувала съм до годинката не е препоръчително, а от кога може ?  Thinking

# 604
Ей,успях днес да взема урина,най-после.Без колектор,с големи мъки.Сутринта мъж ми излезе рано,и с двете деца не ми се излизаше до аптеката,и се започна едно гонене с гърнето,три пъти се изпика на паркета,но не и в гърнето.Отказах се.После пак се амбицирах с шише вода в ръка,гърнето ,хиляда играчки,леген с вода,пусната чешма и пуснат душ .Е,след половин час имаше резултат.

Анджи,и аз мед не съм давала още,но мисля да и давам по малко в чайчето,особено ако си сигурна в меда който вземаш,мисля че може.При нас свеки вади мед,така че знам че е чист,но ако купувах,щях да си имам едно наум.Взимах от един комшия есента,много ми го хвали,и накрая меда още не се е захаросал,от него в никакъв случай няма да дам.

# 605
  • Пловдив
Добро утро и от мен момичета  Hug
Не съм писала от много време,но гледам поне да ви чета.Нямам никакво свободно време.Малкия още не е проходил,но пълзи мн бързо,прави вече по три четири крачки сам и само бели прави.Постоянно търча подир него.Понякога вечер съм толкова уморена,че единственото нещо което искам и да заспя.Обаче много често започна да се случва като накърмя и преспя Коцето,сложа го в кошарката и след около 15 мин се събужда ококорен,наспан и играе до 12 вечерта.Направо ме побърква това.Преди се случваше много рядко ,но сега през вечер,две ми прави тези номера  #Cussing out На обяд започнах да го будя като спи два часа,понеже си помислих,че му идва съня повече през деня,но май и това не е решение.Какво ще го правя незнам  newsm78
Ето пак мрънка нещо.Изчезвам и лек ден момичета

# 606

Забравих да попитам - има ли някои бебоци с левкоцити в урината и ако да, какво са ви казали за това?

Eдинични левкоцити не е проблем. Ако са масово може да е инфекция.

# 607

Да, ние. Единични левкоцити, малко урати. Казаха,че е нормално, особено за момиченцата.

# 608
MaYa_ , jj okocha, благодаря  Hug

Има 8-10 левк. в урината, всичко друго е ОК, от лабораторията определено настояваха за лечение и казаха, че означавало инфекция... педито каза, че всичко е наред и няма проблем  Rolling Eyes
Дано да е така  Praynig

# 609
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Ние с двете принцеси се прибрахме от хисаря още в неделя, но не съм имала време да пиша. То не съм и прочела всичко, де  все още     Embarassed   Изкарахме си много добре, никакви проблеми, смяната на обстановката и климата не се отрази на бебка в отрицателна посока, за което съм много доволна. Сега вече ще съм по0спокойна за морето, та да видим и там как ще е.

Искам да честитя на всички, които съм пропуснала тези дни.     bouquet

# 610
MaYa_ , jj okocha, благодаря  Hug

Има 8-10 левк. в урината, всичко друго е ОК, от лабораторията определено настояваха за лечение и казаха, че означавало инфекция... педито каза, че всичко е наред и няма проблем  Rolling Eyes
Дано да е така  Praynig

За твое успокоение може да пуснеш една стерилна урина. Веднага ще излезе, ако има инфекция, но първо трябва да се пребориш с контейнера  Mr. Green

# 611
Здравейте ,момичета.
Урина вчера не можах да взема,но тази сутрин веднага след ставане я сложих на гърне и си отлях в стерилното шише.
Мария Hug надявам се Радо да е добре и всичко да остане лош спомен.
Ванюша   Радвам се,че сте изкарали добре. Hug

# 612
Добро утро!
Честит рожден ден на днешните юнчета! bdbaloni Да са здрави, весели, енергични деца!
Честито и на днешните именници! Със здраве да носят името си!
На Павел на мама mar4ela5 и на Петър на мама vesi7112 - честит двоен празник!

Мария, много  fingerscrossed от мен!

Ванюшка, хубава почивка сте си спретнали. И аз имам нужда от такава, но скоро няма да е.

Момичета, опитвам се да ви открия във фейсбук, но много от вас не успявам. Нека, която от вас има желание да се намерим и там, да ми драсне на лични как да я намеря.

Пожелавам ви прекрасен ден, а на празнуващите днес - весело и незабравимо изкарване на празника!

# 613
MayaAdi, jj-okocha те е посъветвала какво да направиш най-правилно  Peace Ако искаш като даваш стерилна, кажи им да пуснат и още една обикновена (така и така ще даваш проба), може да е станала грешка. Ако искаш може да пуснеш и показател "нитрити", ако е завишен показва наличие на бактерии (поне така ме посъветва една нефроложка).
Но пусни за твое успокоение. Може да се е получило замърсяване при самото взимане на урината. Когато даваш стерилна недей прелива от гърне, дори направо занеси контейнерчето запечатано с тиксо. Левкоцитите в кръвните как са?

Някой беше питал за меда. Аз дадох преди време малко, но ще изчакам до 3 години за редовна консумация (страх ме е от ботулизъм).

# 614
  • Бургас
Привет! Grinning

Честит рожден и имен ден на малкия сладък Павчо! Нека расте здрав, все така умен и щастлив!
Марчелка, честит празник! Hug

Ние се завърнахме вчера. Пътуването ни беше изморително, обаче беше песен сравнение с предния път. Радо помръкваше малко в колата, но поне не плака като преди през цялото време. Направо си го понесе геройски пътя! Grinning
Прегледа ни също мина добре. Започваме млечните продукти, чак не ми се вярва. Party Първо аз, а след две-три седмици ако всичко е ок и Радо. Дано нямаме проблеми с въвеждането им! Praynig Относно таласемията, Маринова каза, че има такава вероятност, но според нея по-скоро проблема е от това че и двамата много дълго (11 мес.) сме на диета, както и от това, че Радо още основно се прехранва с кърма. Сега като се захраним и двама пак ще пуснем ПКК и ако има подобрение на резултатите вероятността за таласемия отпада. Ще трябва да му давам и свинско месо поне 3-4 пъти в седмицата, както и да увеличим количеството твърда храна. За щастие последната седмица Радо сам започна да яде по повече. От вчера дори акото му взе да намирисва, че до сега беше като на новородено. Laughing
MayaAdi и аз мисля, че трябва да пуснете стерилна урина. Peace
Иначе по повод това, че хората с таласемия с светли със сини очи, аз съм точно такава - бяла и синеок мома. Laughing Ради също е със светла кожа и коса, само сините очи не ми е взел. Но ще видим какво ще излезе като го изследвам пак.

Общи условия

Активация на акаунт