Защо не гледа детски филмчета?

• 2 148
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
О не се притеснявай ,всяко нещо с времето си ,това ,че другите се захласват по детски ,незначи ,че и вие трябва да го правите.Просто ще дойде един момент в който без да се усетиш  ще започне да ги харесва,макар ,че немосля ,че е нещо ,което  трябва да те притеснява.Както всички хора и децата са различни едно от друго.

# 16
  • Пловдив
Не бе, Как' Сийке, не си противореча  Simple Smile. Мисълта ми е, не че ми пречи да се занимавам с него, но не е ли време сам да открие какво го вълнува и да си го прави. И едно от нещата, които всички деца около нас правят сами е гледането на анимационни филми. Озадачавам се, все едно да не обича сладко /примерно говоря/.

# 17
А задължително ли е гледането на телевизия?
Поради ред причини голямото ми дете се налагаше да бъде забавлявано у дома и свекърва ми в невъзможността си да го забавлява с друго, беше започнала да му предлага да гледа с нея телевизия, като тя му разяснява сюжета. Започнаха от филмче две на ден и стигнаха до пълното му вманиачаване. Още си носим последствията от това- и във физически, и в емоционален аспект.
Та, моят опит показва, че детето не се нуждае от телевизия, а от разнообразие. Щом имаш нужда то да се занимава с нещо само, то както те е посъветвала Елора, научиго да играе само, да рисува, оцветява...

# 18
  • Пловдив
То малко извън темата, но когато прави нещо сам му омръзва за две секунди. Трябва някой възрастен да е с него в този момент. Но за това предполагам е още малък, а за гледането на телевизия генерално, мнението ми също не е добро. Не изгарям от желание от сутрин до вечер да блее в ТВто, но се учудвам че грам не го впечатляват детските.

# 19
Докато има кой да го забавлява, нормално е да предпочита така, отколкото сам да си измисля. Възрастният винаги ще бъде по-интересен, все пак той знае и може да измисля много повече игри. Въпросът е да стимулираш детето да проявява и развива въображението си.
Може да му дадеш пъзел, кубчета, строител, влакче, стъклени топчета, коли, пластмасови фигурки на животни, да му покажеш някакви игри с тези неща и всеки следващ път да го насърчаваш да се занимава по малко сам с тях.
Основния проблем с гледането на филмчета като основно самостоятелно занимание е, че детето още по-силно привиква към идеята, че то само трябва да седи и да наблюдава, а източникът на забавлението е извън него.

# 20
То малко извън темата, но когато прави нещо сам му омръзва за две секунди. Трябва някой възрастен да е с него в този момент. Но за това предполагам е още малък, а за гледането на телевизия генерално, мнението ми също не е добро. Не изгарям от желание от сутрин до вечер да блее в ТВто, но се учудвам че грам не го впечатляват детските.

Да, малък е още, нормално е за възрастта да има нужда от помощта на възрастен в игрите и заниманията си. Поощрявай го и го стимулирай да се занимава и сам, давай му някакви кратки задачки, за да не се отегчи и които постепенно могат да стават по-сложни.
За телевизията се радвай. Ще дойде време да се чудиш как да го ограничаваш, както вече са ти казали.
Четете ли приказки?

# 21
Има си хора,които просто не гледат филми-нито като деца ,нито като възрастни.
Аз до ден днешен не обичам да гледам филми,не мога да седна и да кибича половин-един час пред телевизора.

# 22
  • Пловдив
Не му е интересно когато чета, предпочита да гледаме книжките и да обяснявам. Само че, всички книжки вече сме ги минали безброй пъти и вече не са интересни. Предпочита такива, които могат да го научат на нещо - цифри, букви, предмети. Но вече знае повечето и така.
Не искам да ви занимавам сега с това какво харесва и какво не моето дете. Важното е, че май не само да не се учудвам, но и да се радвам, че поне за сега не гледа телевизия. Благоря ви на всички за отговорите. Въпреки, че вече съм поизчерпана откъм идеи за забавление, все ще измисля нещо ново. Хубав ден на всички  Wink

# 23
Ами, освен да купуваш нови книжки, друго не виждам какво можеш да правиш.  Laughing
Най-малките много обичат приказките в стихотворна форма, пробвай с тях. Повторенията, ритъмът и римите ги омагьосват, а и ги стимулират да запаметяват текста, което е много полезно умение - тренира паметта.

# 24
  • в здрача
Голямата ми е така от бебе - филмче, независимо, колко дълго продължава можеше да стои и да гледа за не повече от 15 минути максимум и така до 6 години, когато вече можеше да изгледа цял пълнометражен филм без да го зареже. Но пък се занимаваше самичка. На мен не ми е хрумвало да играя с нея, чак когато стана по-голяма и не откри игрите с карти.
Малкото обаче иска непрекъснато някой да играе с него или да му се пусне филмче или музика на която да танцува. Самичка може да се занимава за 10-на минути само с рисуване или пластелин, или изрязване с ножичка /на 2 и половина е/. Играчки не я интересуват, освен ако кака и не започне нещо да играе и тя не започне да подражава. Струва ми се нормално за тази възраст да не може да се занимава с нещо повече от 10-15 минути.

# 25
И Ема не гледа детски филмчета.Само Кой е по-по-най,много го харесва.Иначе за музика.......,още от бебе гледа музика.По цял ден гледаме The voice и POP CORE без чалга.Има си и любими песни и даже танцува.Изобщо не се притеснявам,че не гледа детски,и ти недей.Обича да й чета и слуша с внимание приказки.

# 26
  • София
Никак, ама никак не се притеснявай, че детето ти не гледа детски филмчета. Сигурна съм, че в по-късен период ще прояви интерес. Много по-добре е да го запознаеш с тези герои чрез четене на приказки, отколкото да се вманиачи да гледа филмчета.

Нашето момче като откри филмчета иска да ги гледа непрекъснато и ако няма контрол ще седи пред екрана цял ден. А това никак не е добре. Книжките с илюстрации ги остави на по-заден план, за съжаление.  Embarassed

# 27
Не бе, Как' Сийке, не си противореча  Simple Smile. Мисълта ми е, не че ми пречи да се занимавам с него, но не е ли време сам да открие какво го вълнува и да си го прави. И едно от нещата, които всички деца около нас правят сами е гледането на анимационни филми. Озадачавам се, все едно да не обича сладко /примерно говоря/.
Детето е открило - мама има неизживяно детство и то се грижи мама да си поиграе.  Grinning
Спокойно, и моята девойка обича да си играе с мама. Доскоро и с баба си обичаше, но нещо се бъгна.
Вярно, че има и любими филмчета, за някакъв русичък щур Антон и за една маймуна Оливър, но това е колкото да я нахраним.

# 28
Малък е още, сигурно не може да проследи сюжета.

Общи условия

Активация на акаунт