Отговори
Здравейте!
Много съм притеснена!  Sad Sad Sad
Приятелят ми получи писмо за получаване на призовка от съда за дело, заведено от джет кредит за необсулжван кредит.
Някой знае ли дали и как е възможно делото на бъде прекратено. И изобщо какво трябва да направим, за да не бъде осъден?
Може ли да се сключи извънсъдебно споразумение или е твърде късно за каквото и да е?
Страшно разтревожена съм...  cry cry
 ПОМАГАЙТЕ!!

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 12:14 от Mamma

# 1
При всички случаи приятелят ти трябва да се свърже с Джет Кредит и ако евентуално са посочени координати за връзка във въпросната призовка. Вероятно следващата стъпка е това задължение да мине към съдия изпълнител, с който може да се разберете човешки и да се стартират плащания. В противен случай ще се стигне до запор на заплата (дори и сега да няма такава, някой ден ще има и ще се запорира. При всички слуачи търсете комуникация. Делото е кофти, защото общата сума се увеличава. Иначе не знам дали може да се спре, но не е чак толкова страшно. Важното е да почне да се издължава, то това е целта на делото, в затвора няма да влезе.

# 2
Обадете се в Джет и се разберете с тях направо.

# 3
  • при него
Много в важно дали наистина има необслужван кредит или е станала грешка.
Консултирайте се с адвокат.
Ако за първи път чувате че имате такъв кредит (ако е станала, грешка объркване и пр.) то задължително поговорете с Джет Кредит, за да изясните обстоятелствата.
Ако наистина имате кредит, който не погасяват редовно, нормално е да ви дадът на съд и все пак пробвайте да предложите разсрочено изплащане и да се разберете с Джет извънсъдебно. Всичко зависи от това колко е просрочен, колко пъти са ви търсили/звъняли/ писали и предупреждавали... т.е. дали ще проявят добра воля или сте прегрешили сериозно и това е крайна мярка.

# 4
При всички случаи приятелят ти трябва да се свърже с Джет Кредит и ако евентуално са посочени координати за връзка във въпросната призовка. Вероятно следващата стъпка е това задължение да мине към съдия изпълнител, с който може да се разберете човешки и да се стартират плащания. В противен случай ще се стигне до запор на заплата (дори и сега да няма такава, някой ден ще има и ще се запорира. При всички слуачи търсете комуникация. Делото е кофти, защото общата сума се увеличава. Иначе не знам дали може да се спре, но не е чак толкова страшно. Важното е да почне да се издължава, то това е целта на делото, в затвора няма да влезе.

Благодаря за отговора!
Ще се започнем да се издъжаваме веднага. Не това е проблема, а това, че той не може да си позволи да бъде осъден! Досието му трябва да остане чисто заради други проблеми, които има. Затова токова отчаяно искам да разбера има ли начин да се избегне съда! Още днес ще отиде в Джет, но се притеснявам дали не е твърде късно Sad Sad Sad

# 5
Не съм много наясно, но си мисля, че това е друг вид "осъждане", което няма да влезе в досието му. Това не е наказателно дело.

# 6
Не съм много наясно, но си мисля, че това е друг вид "осъждане", което няма да влезе в досието му. Това не е наказателно дело.

Peace
Също. Осъждат те плащаш някаква сума на месец да речем.  Както те съдят за издръжка.

# 7
Досието му ще остане чисто, не се притеснявай! Това е гражданско, а не наказателно дело и приключва с решение, а не с присъда. Все пак поговори с Джет - практиката им е да се споразумяват, а ако все пак се стигне до съд по-добре се консултирай с адвокат, който да се запознаае с документите/има случаи когато има формални нарушения в договорите и клиентът/длъжникът/ печели делото.

# 8
  • Бургас
[
Благодаря за отговора!
Ще се започнем да се издъжаваме веднага. Не това е проблема, а това, че той не може да си позволи да бъде осъден! Досието му трябва да остане чисто заради други проблеми, които има. Затова токова отчаяно искам да разбера има ли начин да се избегне съда! Още днес ще отиде в Джет, но се притеснявам дали не е твърде късно Sad Sad Sad

Нищо няма да му има на досието - не се "води осъждан" по гражданско дело и ако си вади свидетелство за съдимост в него не се отразяват гражданските решения, тъй че паниката е излишна.

# 9
Преди мен са написали, но да кажа и аз в опит да те успокоя, делото е гражданско и да последва осъждане, това осъждане няма да се отрази на досието на приятелят ти. Това осъждане, няма нищо общо с осъждането по наказателен ред и съответно не се отразява в свидетелството за съдимост. Не знам какви документи точно сте получили и по какъв ред е заведено делото срещу него, затова там не мога да ти дам по добър съвет от преждепишещите. Свържете се с Джет кредит и намерете общ език или потърсете адвокат, като отидете при него с документи и информация и го запознаете с казуса ви, за да ви помогне адекватно. Успех Peace!

# 10
Благодаря на всички за отговорите!  Hug
Поуспокоих се малко, наистина.
Надявам се всичко да свърши добре.

Досието му ще остане чисто, не се притеснявай! Това е гражданско, а не наказателно дело и приключва с решение, а не с присъда. Все пак поговори с Джет - практиката им е да се споразумяват, а ако все пак се стигне до съд по-добре се консултирай с адвокат, който да се запознаае с документите/има случаи когато има формални нарушения в договорите и клиентът/длъжникът/ печели делото.

За формално нарушение в договора счита ли се факта, че при сключването му служителката е допуснала грешка при изписването на фамилията му  - добавила си е една буква допълнително и името става съвсем различно.

# 11
  • Бургас
За формално нарушение в договора счита ли се факта, че при сключването му служителката е допуснала грешка при изписването на фамилията му  - добавила си е една буква допълнително и името става съвсем различно.
Не, не е нарушение - той е подписал договора и е ползвал сумата, нали? Предполагам и че най-малко ЕГН е вписан.

# 12
Да, по такова дело няма да виси присъда, няма да излиза ако си извади свидетелство за съдимост например, тоест няма да му бъдат създадени проблеми от това. Единствено това ще има значение в кредитния регистър и на други места, на които се проверява кредитната история.

# 13
Първо, за да се стигне до дело при всички положения сте много закъснели с вноската. Единия вариант за извънсъдебно споразумяване е да ви изискат предсрочно погасяване на заема, а другият да внесете на куп определена сума пари + наказателна лихва. Както вече са ти обяснили в досието му няма да бъде вписано това дело, но едно от последствията (ако се стигне до съда) е, че по всяка вероятност приятеля ти ще влезе в така наречения "черен списък" на банките и при кандидатстване за следващ кредит (дано не ви се налага, разбира се) ще му бъде отказан такъв. При по-леки проява на неизпълнение на посочените в договора дати за вноски срока е до 2 години, но има и случаи, в които е безсрочно. Така или иначе страшно няма (стига да сте финансово стабилни и кредита да не е жилищен например). Желая успех  Peace

# 14
Първо, за да се стигне до дело при всички положения сте много закъснели с вноската. Единия вариант за извънсъдебно споразумяване е да ви изискат предсрочно погасяване на заема, а другият да внесете на куп определена сума пари + наказателна лихва. Както вече са ти обяснили в досието му няма да бъде вписано това дело, но едно от последствията (ако се стигне до съда) е, че по всяка вероятност приятеля ти ще влезе в така наречения "черен списък" на банките и при кандидатстване за следващ кредит (дано не ви се налага, разбира се) ще му бъде отказан такъв. При по-леки проява на неизпълнение на посочените в договора дати за вноски срока е до 2 години, но има и случаи, в които е безсрочно. Така или иначе страшно няма (стига да сте финансово стабилни и кредита да не е жилищен например). Желая успех  Peace

За съжаление, щом се е стигнало до такава покана този кредит е класифициран в регистъра като "загуба" и вече независимо от това, което ще се случи с плащането, човекът е влезнал в списъка като некоректен платец. Това значи, че всички финансови институции ще знаят за това и следващи кредити няма да са въможни.

Общи условия

Активация на акаунт