Отговори
# 15
За съжаление, щом се е стигнало до такава покана този кредит е класифициран в регистъра като "загуба" и вече независимо от това, което ще се случи с плащането, човекът е влезнал в списъка като некоректен платец. Това значи, че всички финансови институции ще знаят за това и следващи кредити няма да са въможни.

Братовчедка ми имаше същия проблем, само че с друга фирма. Стигна се до призовка, но нещата бяха уговорени извън съда. Две години по-късно кандидатства за кредит и й беше отпуснат такъв, така че при всички положения влиза в регистъра, но до колкото ми е известно зависи от това как е вписан в списъка. Всички финансови институции ще знаят, както казваш, но има термини за некоректни платци и от тук натам зависи само от политиката на фирмата, защото в списъка се вписва и съответното погасяване по какъв начин е постигнато.  Peace

# 16
  • София

Някой знае ли дали и как е възможно делото на бъде прекратено. И изобщо какво трябва да направим, за да не бъде осъден?

Да си плати.

За останалото (тип как да въртим, сучем и отлагаме делото) си потърсете адвокат.

# 17
толкова паника и нито дума дали пари сте усвоили с младежа...  ooooh!
е, извинявай, но, явно не е грешка. да се стигне дотук, значи бая сте се замотали, пък после 'парите не били проблем' ooooh!
кредит се ВРЪЩА!
другото се нарича КРАЖБА

разбирам сегашното ти притеснение, но ако продължаваш да мисли така глупаво или наивно, хайде да съм мил, въпрос на време е отново да затънеш в същите лайна. милият и той с теб, явно толкова ви е акъла.

те завели дело, тя се почесва какво да прави, щото парите не ибли проблем? ами като не са проблем да ги бехте платили, като му е важно досието на момъка.
честно, не ви разбирам понякога

# 18
Не, не е нарушение - той е подписал договора и е ползвал сумата, нали? Предполагам и че най-малко ЕГН е вписан.
[/quote]
Дори и да е подписал договора и да е ползвал сумата това не означава, че договорът е напълно действителен, но какво нарушение до каква последица води може да каже само адвокат и то след като се запознае с документите -всичко друго е несериозно. За "черния списък" съм напълно съгласна, но във всички случаи споразумението е най - добрия вариант и за двете страни - спестява куп пари и главоболия и на двете страни/все пак от Джет не могат да не знаят, че могат да си останат с едно "голо решение" а и да не забравяме, че решенията на съда не винаги са предсказуеми/. Така че желая ти успех в преговорите, но имай предвид, че ако се поемат задължения в този случай трябва да се спазват!

# 19
  • София

Дори и да е подписал договора и да е ползвал сумата това не означава, че договорът е напълно действителен, но какво нарушение до каква последица води може да каже само адвокат и то след като се запознае с документите -всичко друго е несериозно.

Ако е усвоил сумата, е длъжен да я върне, без значение дали договорът е действителен, или не. Просто основанията за връщането ще са различни в двата случая.

Грешка в името не води до недействителност на договора. Особено пък ако е получил парите.

# 20
Отидете и си платете.
Нямате нужда от консултация, а от пари. Simple Smile

# 21
толкова паника и нито дума дали пари сте усвоили с младежа...  ooooh!
е, извинявай, но, явно не е грешка. да се стигне дотук, значи бая сте се замотали, пък после 'парите не били проблем' ooooh!
кредит се ВРЪЩА!
другото се нарича КРАЖБА

разбирам сегашното ти притеснение, но ако продължаваш да мисли така глупаво или наивно, хайде да съм мил, въпрос на време е отново да затънеш в същите лайна. милият и той с теб, явно толкова ви е акъла.

те завели дело, тя се почесва какво да прави, щото парите не ибли проблем? ами като не са проблем да ги бехте платили, като му е важно досието на момъка.
честно, не ви разбирам понякога

Уважаеми Дейв,
Въпреки арогантния ти тон и неподкрепен с факти отговор, ще отделя от ценното си време, за да отвърна на упреците и нападките ти към мен, но ще използвам един друг тон, очевидно непознат за теб.
Като начало насочвам вниманието ти към заглавието на темата. Тя започва с „Моля за консултация...“. Никъде не моля за разбиране или пък за оценка на ситуацията. В твоето писание не намирам консултация, съвет или някаква форма на желание за помощ. За сметка на това си позволяваш да комнетираш лични  качества на лица, за които нямаш необходими данни и наблюдения.
От друга страна от  така „любезното“ ти писмо  не става ясно в качеството ти на какъв се изказваш като съдник. Нека ти напомня, че лицето , чиито казус се разисква тук , предстои да бъде изправено именно пред съд и да понесе предвидените от закона последствия. Ако ти притежаваш необходимите правомощия да квалифицираш  деяния („кражба“) , моля да приложиш съответния доказателствен материал.
Не мога да пропусна и директните обиди, които отправяш към интелектуалното ми равнище. Думичките, изразите и правописът са единствения белег, по който може да се прецени на кой „колко му е акъла“  (цитат). За останалото нямаш достатъчно информация да дадеш каквато и да било оценка. Така че изразените от теб такава, считам за проява на лош вкус и недостатъчна култура на общуване.
В тази връзка за мен е излишно да влизам в тона ти и да излагам факти от личния си живот, но все пак смятам много накратко да го направя. (а също и систематизирано и под номерация, за да ти е по-лесно)
1.Кредитното задължение не е МОЕ, на трето лице е. Нещо повече – сключването на договора и реализацията на усвоените средства са се случили години преди познанството ми с това лице. Той ми е близък(в момента най-близкия) и се опитвам да му помогна, търсейки компетентен съвет. Съжалявам, ако подобно ниво на съпричастност  не ти е познато.
2.Не се чувствам „затънала в лайна“, нито „замотана“. Имам магистърска степен, хубава работа и прекрасен дом , общественият ми и финансов (също и кредитен!) статус ме задоволяват.  В личен и емоциоанлен план също нямам никакви опаквания. Благодарение на последното суъмявам да се изразявам и общувам спокойно и без нападки.
3.Относно обстоятелствата, довели до това положение, те съветвам да провериш статистиката за необслужвани парични кредити към банки и финансови институции в България и на база получените резултати да направиш сам за себе си съответните изводи. Препоръчвам също да напишеш „криза“ в google, а може да опиташ и с ”безработица“.

Нямам намерение да отделям повече време, не че нямам какво още да ти кажа. Но все пак да не прекаляваме с  обема информация, за да успееш да осмислиш и разбереш всичко написано.
Освен това (и доста съществено) прекаленото вниманието, отделено в изобличаване и обсъждане на комплекс, може да има обратен  ефект върху комплексирания (визирам теб).
Затова приключвам.
Вместо заключение в мен напира един въпрос. Не съм ли във форум, където ЖЕНИ си помагат и съветват взаимно, сайтът не е ли „бг – МАМА“?

С пожелание за лек и успешен ден
и вечери, изпълнени с повече топлина.

С.

# 22
гледай сега миличка, не съм ти чел чаршафа, щото си се напънала да го накъдриш в някакъв сложно- саркастичен стил, но никак, ама никак не ти се е получило и текстът освен хаотичен, е и трудно четим.
разбирам, че си отделила време и усилия, но проблемът в темата е твой, а не мой, затова аз не съм сколонен да мъча да разбера какво си писала.
отговарям в кратце - консултирам те в качеството си на човек, който е попаднал на темата. Тема, която си пуснала в интернет. Това е. Когато си пускате личните проблеми в нета, не се изненадвайте какви хора ви дават акъл Wink

# 23
Когато си пускате личните проблеми в нета, не се изненадвайте какви хора ви дават акъл Wink

Аха. И много тъпоумни.  Ама вие май си имате разговор. Защото булката не ни удостои с едно Благодаря, пък на теб посвети чаршаф.

# 24
Когато си пускате личните проблеми в нета, не се изненадвайте какви хора ви дават акъл Wink

Аха. И много тъпоумни.  Ама вие май си имате разговор. Защото булката не ни удостои с едно Благодаря, пък на теб посвети чаршаф.

Благодаря на всички за отговорите!  Hug
Благодарило е момичето, поне можеше да проверите това. Важно е да плюем, пък кой крив, кой прав няма значение  ooooh!

# 25
Сорри. Извинете, де.

# 26

Аха. И много тъпоумни.  Ама вие май си имате разговор. Защото булката не ни удостои с едно Благодаря, пък на теб посвети чаршаф.

Аха. Всекакви, нищо, че момата очаквала само ЖЕНИ  Laughing
Напирал в нея подобен въпрос.  Joy

А Трещерица е права да не забележи благодарностите, погледнете само колко символи е похабила в ялови опити за писане на, хм, нещо. Чак и емоционало ми се обяснява какво й  било състоянието.  Laughing
Та, Трещи, нямаме си разговор, имаме си монолози на щастливата вагина.

# 27
Благодаря още веднъж на всички, които се отзоваха със съвети и мнения.
Научих доста полезни неща.
Нещата започнаха да се подреждат. Simple Smile

# 28

Аха. Всекакви, нищо, че момата очаквала само ЖЕНИ  Laughing
Напирал в нея подобен въпрос.  Joy

А Трещерица е права да не забележи благодарностите, погледнете само колко символи е похабила в ялови опити за писане на, хм, нещо. Чак и емоционало ми се обяснява какво й  било състоянието.  Laughing
Та, Трещи, нямаме си разговор, имаме си монолози на щастливата вагина.

Теб, Дейв, поздравявам за коригирания правопис и те призовавам да спазваш добрия тон, повярвай ми не е въпрос на кой знае колко големи напъни, както смяташ. Е, просташкия стил сугурно коства далеч по-малко усилия и ...мисъл.
Съветвам те да пренасочиш агресията си другаде. Помисли за бокс или друго бойно изкуство...

# 29
Теб, Дейв, поздравявам за коригирания правопис и те призовавам да спазваш добрия тон, повярвай ми не е въпрос на кой знае колко големи напъни, както смяташ. Е, просташкия стил сугурно коства далеч по-малко усилия и ...мисъл.
Съветвам те да пренасочиш агресията си другаде. Помисли за бокс или друго бойно изкуство...

Получи отговори на въпроса си и от тук натам другото е само подклаждане на огъня, а навън вече е топличко и приятно, така че не е необходимо  Peace и само да споделя лично мнение...просташкия стил присъщ на Дейв не коства малко мисъл, а точно обратното. Провокативен е и е изнервящ много често, но стила му определено изисква интелектуално ниво, а ти изписа един ферман как не трябва да обсъждаме и осъждаме хора, които не познваме...,така че моля ви да прекратим ненужните спорове. Желая успех на теб и партньора ти с Джет кредит и мен ме тормозят по телефона като си забавя с ден вноската...  Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт