Отговори
# 495
Здравейте мами,

Аз много отдавна не съм се включвала.
Ако може и ние да се запишем на началната страница.
Виктория се роди на 21.02.2011г., 3350г, 50см, секцио - седалищно предлажание.

Има ли мами, които се разхождат в Южния парк?
Ще се радвам да се запознаем и споделяме разходките.

Относно обличането, и аз се чудя как да я обличам в топлото време и с какво да я завивам - вземам няколко дрешки и обличам на катове, тънка пелена за повиване.

Хубав ден на всички и на малките съкровища Simple Smile

# 496
А на мен освен Огнена ми липсва и Испанската марулка, нека се покаже да каже как са с беборан  Hug

Ние гледаме анамация  Mr. Green Знам,че сигурно не е много полезно, ама като му писне всичко друго това е спасение за мъничко, не гледа по цял ден, да не си помислите  Sunglasses

# 497

ИМАМ въпрос към ЛЛЛ-моля ви за малко повече информация за КЪРМЕНЕТО И ХРАНЕНЕТО на кърмачката
Питам защото нещо ми се намали апетита....а и с разходките се случва да пропусна хранене,гледам да пия течности достатъчно но все пак....питам,да не направя някоя глупост,несъзнателно Confused
По принцип организмът умее чудесно да се нагажда към някои стресови моменти, така че негативите ще са по-скоро за теб, отколкото за кърменето. Твоето тяло ще отслабва, но кърмата ще запази качествата си, като единствено би могла да намелее заради липсата на достатъчно калории. Сега, ако говорим за инцидентно пропускане на хранене, нищо кой знае какво страшно не може да се случи, но опитай да не допускаш това да става практика.
Хубаво е, че приемаш достатъчно течности, сега през летните месеци, това е много важно.

Аз имам питане към КОНСУЛТАНТКИТЕ ПО КЪРМЕНЕ

Понеже давате страхотни съвети, винаги помагате страшно много и Ви гласувам доверие, бих искала да ме насочите мен,а и предполагам всички мами в темата - по време на кърмене какви лосиони за тяло,душгелове и антитранспиранти могат да се използват спокойно,така че да не вредят на бебето по някакъв начин? За какво трябва да внимаваме в съдържанието на продуктите,които използваме?
Благодаря Ви предварително!Прекрасно е че ви има!
Hug  bouquet
Привет!
На практика може да ползвате почти всякаква козметика, като единствено не е добра идея да се мажат зърната и ареолите на гърдите с продукти, които не са изцяло натурални. Всъщност никъде няма изрични предписания, че някои козметични средства са недопустими при кърмене.
Разбира се, добре би било козметиката да е възможно най-пречистена, при това не толкова заради кърменето, колкото заради самите вас.
Ако имате финансовата възможност - защото този вид козметика не е никак евтина - може да търсите такава без парабени. Мисля и преди бях писала нещо по въпроса, но пак да кажа - някои масла действат стопиращо лактацията, ако се употребяват често и в големи количества. Смятам обаче, че това е трудно да се случи, така че няма причини за безпокойство дори и в това отношение.
Възможно е по-силния аромат да отблъсне бебето, затова колкото по-натурални и леки са лосионите/душгелове, толкова по-малка е вероятността от подобно развитие.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 14:16 от Клото

# 498
Наде, радвам се че малката принцеска започва да яде и се усмихва, дано утре сте си вкъщи и всичко с изследванията е ок  Hug

Лори, този слънцезащитния крем на А дерма само 100 мл ли е, че много ми се виждат 35 лв за него пък и незнам дали ще го изразходиим този сезон и трябва да го хвърляме после

Ние днес тъкмо се обякохме, излязохме в двора, взех си книжката и да забягвам към парка и взе да гърми  Tired  Поседяхме малко на двора ма заваля и сега сме си в нас и не можем да се укротим. Сега Ради заспа  на люлката и аз релаксирам с вас  Mr. Green

# 499
Бобчо, моят е 100мл., но нали ще му мажа и крачета и ръчички  newsm78 и го купих за 28лв. с отстъпка за еди кой си клиент на аптеката и подарък ни дадоха с Боби  Blush

Момичата, понеже знам точно 4 песнички и пея преди малко за скумрийката Сийка, нали се сещате, колко безумна е...та потърсих в нета песни и попаднах на това..
от сърце се смях със сълзи  Joy Joy Joy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240427.0

ние вече излизаме, наспани, наядени, акали и засмяни  Hug
Praynig за Борянка и Нади

# 500
Уф, няй- сетне се приспахме. Тъкмо я похваля какво ми е съкровище и вземат, че и поникнат рогца.

Лори, много забавна тема. Тази френската за оскубаната чучулига и аз я пея. hahaha
Мислех си, че съм забравила всички песнички, обаче тска си ги припомних. А пък големите ми деца ме гледат странно като пея детски щуротийки. Joy

А нашето чадърче си е ок. Не съм го пробвала с летния кош.

Отивам да си полегна, че цяла сутрин шетам, а се раздуха и май ще пропуснем ходенето до парка

# 501
  • София
Провет и от нас с Алек. В момента съм на кафенце (без кофеин) в едно капанче в парка и разцъквам нет през телефона
, а беб спи. Кеффф!

# 502
Само ние май сме си останали вкъщи Sad ама в това никакво време... горкото дете се измъчи не можа и да поспи през деня като хората

# 503
  • Mostly in my mind
ние пък излезнахме за час и такъв вятър ни обрули, че на бързо се прибрахме.
аз сокчетата мисля да ги вкарам по-късно-към 7-8 месец. сега си й давам и вода и си пие по малко.
косопад нямам, обаче на МИла й пада косата като за световно. макар това й взех днес четка и гребенче Grinning
Ади, рАДВАм се, че ви се е разминал АБ. пописвай по-често  Hug

# 504
Само ние май сме си останали вкъщи Sad ама в това никакво време... горкото дете се измъчи не можа и да поспи през деня като хората

И ние сме така.

# 505
Лори Hug Ние имаме абсолютно същото гащеризонче като на Боби на аватара - с жирафчетата:))
Наде, стискаме палчета резултатите да са добри днес и да се включиш с хубави новини довечера. Борянка е юнак голям, не се съмнявам, че ще се справи!!!
Честита годишнина на Гатофилия (на патерица). Много любов, разбирателство и безкрайно щастие!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДНЕШНИТЕ БЕБОЦИ, МНОГО ЗДРАВЕ И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!

Вчера на балкана беше супер. Симето така гледа с интерес дърветата и зеленината. Направихме му разходка с кенгурото, голям кеф му беше:) Смятам Юли месец да забегваме с него за 1 мес. там и ще Ви изпусна много, но поне да го каля детето и да е сред природата. Да Ви се похваля вече ака сам. Спряхме капките за колики Колийфа и сигурно от това се оправи и започна да си ака.

# 506
Исках да ви пусна едно видео клипче как се къпем, което направихме снощи, но не се получи и затова само една снимка от банята ще ви покажа:))

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 15:44 от jarebi4ka

# 507
Напускам ви, тука затрещя неистово и трябва да рясна компа. До по- късно Simple Smile

# 508
а тук печееееее
ама бебо заспинка у дома
разходихме се до 2 навън

купих си Био кафе Mr. Green и си направих мляко от лешници Sunglasses

диета-Никаква ДЕСИ Laughing

чадърче-нашето е Чиполино Peace

отивам малко пооправя къщата Tired

# 509
  • София
Ехее Лори много хубав линк си дала за шантави песнички- зачетох се надолу и бяха пуснали линк на френски детски песнички и се сетих за някои  hahaha
Ама БГ песничките са по-хубави- Рачо капитана в момента ми е фаворит всяка сутрин я пея на Кристиан.

Общи условия

Активация на акаунт