Отговори
# 630
bob4o_f -точно за домашни имах предвид,нямам доверие на нищо що е на пазара,но и моите родители и свекитата са на село и все има какво да се яде ,така че разчитам на истинското Peace незнам на мен не ми горчи моркова,който си произвеждаме Thinkingима време за всичко,като излезе от градината и ако му е дошло времето го подхващаме :peace:Maminka66 -ние се родихме в 8-я и захраних рано по моя и преценка на педиатърката ми,но ти се вслушай в детето си и ако мислиш ,че трябва почвай,ако ли не никой не може да ти го наложи Peace

# 631
Na pove4eto slunceza6titni pi6e,4e sa za deca nad 6 meseca(razbiraemo,4e ne bi trqbvalo da se izlaga na prqka slun4eva svetlina do togava), a to4no na A-derma pi6e,4e e za deca nad 3 godini I se 4udq za6to.

# 632
  • област Варна

Да почерпим за месечинката ни. Честито и на другите бебоци.
Искрено се надявам НОИ да са почнали да си преизчисляват болничните, защото някои са ощетени със стотинки, ама аз с 40-60 лв. на месец. Дано поне майчинските да ми ги изчислят на реалната база, а не да взимат тая от болничния ми до сега.
Шапки не носим отдавна.
Захранване мисля към 5 месец, ако има кърма до тогава.

# 633
Добро утро прекрасни!

Честити месечинки на КРИСТИЯН,СОНЯ,ИВО,БЕЛОСЛАВА,ДИДИ,БОРИСЛАВА И СТЕФАН!Да растата здрави и усмихнати деца! babydust7

# 634
  • София
Добро утро! Честити месечинки на празнуващите днес!

Днес сме на консултация в 17.00. Не знам дали ще ние бият нещо.

# 635
Честити ви месечинки-да са здрави и много добрички   bouquet Hug  bouquetЗа образуването на майчинството не се ли вземат болничните ако си бил в такива де,а не реалната осигуровка,то така и пада майчинството ,дано поне да е 18 месеца назад Crossing Arms newsm78

# 636
  • Сливен
    Добро утро.Плами даже пак спинка.
    Честито на месечинковците ни.Да са живи и здрави и много усмихнати.
    И ние сме на консултация в 14 часа.Вече нямам търпение да разбера колко е наддала и пораснала.Little Evil,мисля че пак имат боцкания.Като от втория месец същите ама не съм сигурна.
    Весел и усмихнат ден  Hug

# 637
Добро утро,
Честито на всички с месечинки днес Hug

Айде и аз да сложа един мъж за закуска:

# 638
Добро утро и от нас. Моя будилник днес подрани 5:30.- наспал се нахлен и с пълен памперс Joy

Честитата месечница на Кристиян, Соня, Иво, Белслава,Диди,Борисова,Стефан да са щастливи и усмихнати малките човечета.

Евридика - е да супер си обеща ми и сега всичко е наред.  bouquet

За кремчетата ми препоръча една приятелка Нивея 50 фактор- защото моето бебче много бяло.

А може ли да помоля за парало за албумчето на лични че искам да кача няколко снимки

Момичета а какво е това преизчисляване на болничните.

# 639
  • Полски Тръмбеш
ДОБРООО УТРОО  Grinning
порцийка и от мен  Mr. Green  ++  18+  Mr. Green 

Maminka66, дъщеря ми е родена в 8 мес. и от педиатърката ни (на цялото сем), неонатоложката и педиатърката на ЙО знам, че дете родено преди термина(6,7,8 мес.) се наблюдава по по-различен начин от дете родено в 9-10 мес. Първо винаги се съобразяват с коригираната възраст, след това показателите на детето ( ЙО имаше малко проблеми със стомахчето-силни колики, склонност към запек...) Общо взето към годинката (+-3-4 мес.) настигат в развитието връстниците си. Според мен не трябва да се бърза със захранването, а това че сте на АМ да не те тревожи- химия, ама полезна химия... в неонатологията кърмя-не кърмя ме караха да давам специално АМ да може да си набави нужните съставки, които ги няма мн мн в кърмата ( за някой може да е странно, но ЙО първи ден беше само на кърма и драстично смъкна грамчета- а за недоносените са мн важни и в отделението първо ме караха да давам АМ и после кърма- не че мн имах  Embarassed  защото беше мн слаба и нямаше сили да суче мн вр и се изморяваше и заспиваше понякого гладна  Sad )
най- добре според мен да се свържеш с някой от неонатолозите, които са ви гледали като сте си родили и те да ти дадът препоръки как и какво да даваш, защото всяко дете е различно и се изготвя схема индивидуално  Peace  Дано съм ти помогнала  Hug  ПП - ние ще даваме АМ до 2 год.

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКОВЦИТЕ ДНЕС!!! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

после пак  Mr. Green

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  #Crazy

# 640
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС БЕБОЦИ!!!
КАМА - за планината какво да ти кажа - мисля, че много добре му се отрази на детето, нищо му няма. Там си поспинка едно хубаво, но и разходка му направихме и си беше ОК.
Наде,  Hug Praynig Praynig много ви прегръщаме с малката Борянка!
Симето вчера се обърна сам 2 пъти от корем по гръб - за първи път Peace Вече обаче започна да му омръзва вкъщи и беше през деня голям киселоч.

Хубав ден!

# 641
Добро утро станахме и ние ядохме и сега се опитваме да изядем един слон hahaha

Малее,това захранване много сложно ще излезне,то всеки си има мнение,но незнам вече караме го ние бавно пък ще видим дано няма проблеми! bowuuАз всичко му правя в къщи

Аз за слънцето взех на Мустела,малко трудно се нанася,но няма проблем то няма как да го пазя постоянно от слънцето Rolling Eyes

# 642
Добро утро и от нас Simple Smile
Честити месечинки Simple Smile
Слънцезащитна козметика: за пореден път ще кажа, че ползвам на Nivea Baby 30 фактор, не пише, че трябва да се ползва след определена възраст.
Пюрета: от тиква си правя домашно от произведена от баба ми тиква, варя до омекване, пасирам с блендера с малко от водата в която е вряла (защото вътре са витамините) и после разреждам с малко кърма, за да стане с мека консистенция като купешките. Вчера по същия принцип правих от картоф с морков и ябълка с морков, но без да разреждам с кърма, само сварих, пасирах и докато беше горещо пюрето го насипах в бурканчета и ги обърнах с капачките надолу за да се запечатат, замразих и малко в пликчета за кърма във фризера.
За планина: ние ходихме на поход до Крушунските водопади в неделя, определено чистия въздух се отразява перфектно на детето, не ми е правил маймунджилъци, беше много послушен после като се прибрахме цял ден спа.
Майчинството: за тези, чиито първи болничен е след 31 декември майчинството се изчислява на база 18 месеца, а на тези с болничен до 31 декември на база 12 месеца назад.
Исках да кажа, че вчера някой беше писал за атопичен дерматит при захранването. Аз от 25 години имам такъв и мога да кажа, че това не е алергия от храни, а от препарати, прах и мръсотия, да повлиява се от определени диети но излезе ли ти веднъж няма лекуване с нищо, аз съм се мазала с какви ли не лекарства и съм пила какво ли не и няма дълготраен ефект, след време пак се появява. За сметка на това ми се повлия добре от бременността, откакто забременях (да чукна на дърво) не ми е излизал обрив.

# 643
  • софия
Добро утро !

Аз и днес ще си седя с компанията от вчера, не мога да му се наситя Simple Smile (това на снимка, представяте ли си ако наистина беше тук Simple Smile)

Ние ще зачезнем... малко ще станем селяни, ще си отида утре до татенцето в Своге.... (КОЯ МАМА БЕШЕ ОТ СВОГЕ?)

Мързел, голям двор, много хора да носят малкия, няма готвене, няма чистене..... ухааа!!!! рай!!!!

ПП - ние ще даваме АМ до 2 год.

Само ако и Йо мисли така ! моята Михаела малко след първия си рд отказа млякото самичка.... а при това положение, няма сила на света, която да я накара да го пие Simple Smile но пък малко след това започна да пие нормално краве мляко и до ден днешен пие голяма чаша сутрин Simple Smile [/b]

# 644
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile
Честити месечинки Simple Smile
Майчинството: за тези, чиито първи болничен е след 31 декември майчинството се изчислява на база 18 месеца, а на тези с болничен до 31 декември на база 12 месеца назад.
Още нещо щях да казвам ама забравих, и без това стана мн дълго. По- късно пак ще се включа.

Това е така, но това изчисление се прави в началото, т.е. колкото ти е дневната база до сега, толкова ще ти е до края. Разликата е, че при едните са я изчислили 18 месеца назад, при други 1 година назад /както е при мен, в майчинство от 30 дек./Това, че първо сме в болнични, после по декларация, няма значение за НОИ, все сме в майчинство- от 45-я ден преди термина, никой няма да преизчислява.
Така знам от майки, миналия наскоро по този път, питайте в Майчинството счетоводно за всеки случай.

Аз още не съм купила слънцезащитен за Аспарух, а той е много рус и синеок, ползвала съм Виши и съм доволна, може би натам ще се ориентирам и за него.

Общи условия

Активация на акаунт