Отговори
# 615
По какво количество даваш, защото на мен ми се струва, че е рано за едно цяло заместване на хранене? Постепенно ли увеличаваш и как? Първо по една лъжичка, после по две или...? Сори за тъпите въпроси, но нали и на мен ще ми предстои Hug.
Може и някой друг да се включи, че това с количествата не ми е много ясно.
Добавям, че пропуснах: започвам с по 3-4 кафени лъжички докато на 3 ден стигнах до 30-40 гр от бурканчето (остатъка изядох аз, защото не трябва да стои в хладилник повече от 48 часа) давам пюрето преди кърмене, но детенце си изсуква след това по цяла цица(около 120-150мл), досега не ми е отказвал кърмене след пюрето

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 18:56 от Fantasy_Girl

# 616
mama_sancho , браво за хубавите новини  Hug

Моята педка по темата за захранването ми метна едно листче - захранване на бебето, подчерта ми с маркер, че трябва след навършени 4 месеца...и това беше/що да ми обяснява пък... #2gunfire/.

# 617
Амидалка, на мен педката ми каза да почна само със сок, ама аз на своя глава си започнах да давам пюрета и целта ми не е да заместя едно хранене, а детето да свикне с различните вкусове, относно количеството се водя по него давам му пюре докато не почне сам да го плюе  Mr. Green но той и след като си изяде колкото му се иска се кърмим без да ми е отказал кърмене след пюрето досега (давам го в 12:00)! Сокове давам по 3 пъти на ден след кърмене по 25 мл (в 9:00, в 14:00 и в 19:00) като всеки ден давам различен вид и ги редувам, правя  домашен от ябълка, от тиква и от тиква с ябълка, а и от морков, а останалите видове като слива, круша и кайсии ги купувам докато не излязат пресните плодове. Peace
Не, че се имам за критерий, но моя съвет е без значение с какво пюре ще почнеш плодово или зеленчуково е да редуваш затягащо с разхлабващо и да гледаш да не почнеш с алерген.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 19:06 от Fantasy_Girl

# 618
  • Mostly in my mind
Егати докторите...нямам думи...От 6-тия месец въвеждате овчарска салата и гроздова ракия. При първи сняг: сливовица.
Joy
А пържолите кога  newsm78 ?

newsm62 newsm62 newsm62 с кебапчетата и кюфтетата

според мен е много важно педиатърът да подкрепя кърменето. моят явно не е от тия. още от началото ми казва да дохранвам с АМ след всяко хранене. естествено, не го слушам. пък и детето си наддава много добре.

# 619
На мен ми допада схемата на Дидишонче за 3 и 4 месец.

Ние за сега сме само на морков и подготвям тиква.
Картоф май ще се въздържа, понеже има нишесте. За оризови и др. каши е много рано, според мен.

Според мен захранването си е индивидуално и си зависи от детето. Не може да ни слагат в един кюп всички. Книгите са за ориентир, а като чета какво ви казват докторите - добре, че има интернет.

# 620
Момичета, които сте започнали захранването с пюре от тиква - каква марка пюре сте купили или ако го приготвяте сами как го правите??? Аз все се оглеждам, но досега не съм видяла в нито един магазин пюре само от тиква, а и аз искам с него да започвам, но по-късничко - към 5-ти мес.

# 621
Само на HIPP намерих пюре от тиква

Сега в сайта на "Ганчев" видях,че и те имат пюре от тиква, но пък там в съдъранието пише - Състав: тиква 80%, оризово нишесте, концентриран сок от ябълка, витамин С, вода.
А на ХИПП пише - тиква 100%

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 21:12 от mar_dimitrova

# 622
  • Полски Тръмбеш
Ехооо  Grinning мислех да слагам и вечерна порция  Mr. Green , ама днес мн мъж-мн нещо  Joy и ще си въздържа, че да си починем малко  Joy то жив маратон днес  Crazy  Joy

Мама сънчо, мн се радвам за вас  Hug  док. е за убиване, че ти изкара акъла  #2gunfire , но по-добре напразно вдигната тревога отколкото закъсняла  Peace
Ади  Hug  Whistling и аз отдъхнах като ти прочетох добрата новина  Hug че ми се беше свило сърцето- без беля-беля.. а като си представих какъв шок преживяваше  Hug Hug Hug  важното е че сте добре  Praynig никога повече такива емоции  Praynig
Анилеви  Praynig всичко е добре при вас
 Praynig и за малката ни принцеса Борянка  Praynig Praynig Praynig

за захранването-  hahaha hahaha hahaha със сълзи ме разсмяхте  Joy  Аз с Вики мн рано почнах  ooooh! и добре, че нищо му няма на детето   Praynig дано и занапред да няма  Praynig  съвет не мога да ви дам, защото ние още не се захранваме, а и нашето захранване ще е по-различно  Peace Но мога да ви споделя нашата педи какви препоръки дава на 1 приятелка с бебче родено на 20,11,10  Heart Eyes - след навършени 4 мес. - плодово пюре(по лесно смилаеми били) разбъркано с по-голямо количество АМ- 1-2 лъжички първи ден..., после 2-3... и постепенно се намаля АМ-то докато стигне чист вид... дохранвасе с мляко... 1 плод около седмица. После нов плод пак с АМ.... и така до чист.. после се смесват плодовете малко по-малко... и заместват следобедното.. после зеленчук(картоф) пак с АМ.. и тн плодовото си върви след обяд, а зеленчука е преди обяд или за обяд... сок пресен-НЕ дразни мн лигавицата на  стомаха...към годинката евентуално и кис. мл тогава... 1г. и 2-3 мес вече бебето може да яде домашна обикновенна храна без ягоди, малини, капини,гъби, патлажан и бакла(даже ако може нея и голям човек да не я яде, защото  е отровна!)
за ЙО незнам как ще се захранваме   Embarassed  нейната педиатърка ми каза колкото по-късно по-добре... спомена евентуално към края на юни, но не е сигурно може и по-нататък и първо със зеленцук ще е и  заради и проблемното й стомахче  Whistling

спирам, че се олях  Blush лека и спорна вечер  Mr. Green точихме лиги днес- да насочим емоциите към половинките  smile3503 smile3521

# 623
Да се включа и аз за захранването,макар сега да съм го спряла,реших ,че ще намаля драстично темповете щом малката толкова намали и млякото,моята цел беше да свикваме с новите вкусове и най-вече повече витамини,но не и да замествам цяло хранене,това след 5-я месец Naughtyиначе досега 20дни бяхме на сок ябълка и 5 дни на морков,но моркова го спряхме засега,защото няма български на пазара  Crossing Armsпосле пюре от слива,круша и морков,запасила съм се и с много други,но не бързам,а сок знам че се дава на месец по 10мл,тоест 4-я месец-40 мл дневно Peaceно всичко наистина е индивидуално и въпрос на майчина гледна точка Rolling Eyesза стерилизирането-рядко,но все още стерилизирам за всеки случай и да почерпя-купихме си секция и вкъщи става все по-тясно,но е необходимост

# 624
Наде - продължаваме да се молим Борянка да се оправя бързичко и да си отивате вкъщи  Hug
Ади  Hug , хубаво е че всичко е ок
Мама Сънчо - това е за вашето педи  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

моркова го спряхме засега,защото няма български на пазара  

Миличка, не искам да те отчайвам, ама първо защото съм агроном завършила, а мъжа ми е практикуващ такъв ще ти кажа че само на домашните плодове и зеленчуци можеш д аразчиташ - това че е българско, нищо не значи, и тук всичко е ГМО и се пръска съ всякакви хормони и препарати още от самото засаждане на продукцията. А специално за моркова ще си кажа мнението - българския е много горчив и не пуска никакъв сок, за разлика от чуждите, които са сладки и сочно. Аз не че ям морков де  Joy , повдига ми се от него още от малка, но знам от приятелки с малки деца.

Благодаря на Лори за песничката за Сийка  hahaha

Днес в аптеката ми предложиха слънцезащитен крем за деца на Виши, някой ползвал ли е и има ли мение за него. Иначе цената му е като на А дермата, ама пусто в нашия тъп град никъде не я докарват таз А дерма  ooooh!

За захранването - само чета от вас и още незнам с какво и кога ще започна.

За шапките - ние не търпим такива, та може утре да взема да я пробвам пак, ама знам че не и понасят на моята хубостница  Peace

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 22:44 от bob4o_f

# 625
Здравейте, момичета!
Аз съм от априлките, но детето ми е родено март месец, в осмия месец. Вече е на 2 месеца и няколко дни, скоро ще стане и на 3-и, живи и здрави.  Чета, че повечето от вас вече захранват децата с други храни, освен мляко.
Детето ми е на адаптирано мляко. Виждам, че и при вас има по-рано родени деца и въпросът ми към е: когато детето навърши месеца, след който следва захранване, но реалната му възраст е по-малка, следва ли да се изчака? Аз лично мисля да поизчакам до 5-ти или 6-ти месец, въпреки че не е на кърма, а на адаптирано мляко. От една страна това мляко си е химия, но от друга пък стомахчето май не е "пораснало" за други храни.
Какво казват вашите педиатри и какво мислите вие? Благодаря ви предварително за отговорите и извинявайте, че пиша в темата ви. На вас и бебчовците пожелавам здраве и много щастливи мигове.

# 626
  • София
Добър вечер Simple Smile
Бобчо, точно се канех да питам и аз за слънцезащитните кремове. Понеже още не съм взела, нямам точно мнение. Нашата педиатърка ми препоръча А Дермата. Видях, че има и на Бюбхен +50 и е по-евтин естествено. И дори и да ви се стори тъпо, се чудя дали детските слънцезащитни кремове на марки като Ейвън, например стават?
Вие какво мислите?
Стани 87, кажи моля тя за киселото мляко. Как точно и го даваш - разреждаш ли с вода, какъв грамаж и как ти се струва, че й понася?

# 627
Хей_я ,писах ти ЛС.

Ей много мъже,много нещо днес...

Янчето,честита придобивка!

И ние от 2-3 дни излизаме без шапка,а като захлади слагам качулката на якето.Шапки с козирки нямаме и няма а ползваме за момента.
Аз също смятам,че захранването е строго индивидуално за всяко дете!Както писах на Хей_я,при Лина почти заместваме с кис.мляко 3 от 5 хранения.Най-важното е,че го понася много добре.
При Нели схемата на захранването беше почти същата като тази,която Диди е написала.
Помня,че педито за каката ни беше дала слънцезащитен крем на Чико 50+.За малката още нищо не ние давала,но ще видим на 19-ти.
Хайде стига толкова.
Лека нощ!

# 628
Maminka66, според мен е редно да гледаш възрастта по термин, като става въпрос за захранване, а и за доста други неща. Това е само мое мнение, като цяло нямам опит, защото съм с първо бебе. По принцип съм за по-късното захранване, за мен бебешкото стомахче не е готово за други неща до към 5-6 месец Peace
hey_ya , аз не бих рискувала със слънцезащитен крем на Ейвън. За мен да, но за бебе мисля че не е най-подходящата козметика. На Бюбхен и аз ги гледах, ама не са много по-евтини 27лв #Crazy Ми то на Виши са по 32-33 лв, по-добре на тях да си взема, а те са и по 200 мл. Още се чудя и аз, но ще взимам другия месец. Май към Виши клоня, те са без аромати, оцветители и парабени Peace Станах като рекламно лице Mr. Green
Мама санчо, аз ти казах че всичко е наред, даже ти обещах Laughing
Държа стиснати палци на Надето и Борянка fingerscrossed

# 629
Здравейте момичета!
Ние вчера се върнахме от Родопите, ама докато ви изчета... Simple Smile Малката беше послушна през цялото време, но ни разказа играта на врщъане в колата  Tired Да ви кажа, чак сега осъзнавам напълно някои екстри на кърменето - напълно ме освобождава да ходя и да правя каквото искам... без план търчахме насам натам, а бебе като поиска да папка, просто присядам някъде замалко Simple Smile

Да попитам мамата, която щеше да ходи на планина - как се отрази височината на бебето?

Да се включа набързо по темите, които запомних:

Захранване - мисля след 6 навършени месеца... не бързам. Иска ми се да не замествам хранене до годинката. Чета отсега и все повече ме привлича идеята за захранване водено от бебето...

Шапка - навън отдавна слагам слънчева с периферия като не е в количката, защото иначе слънцето и свети в очите и я дразни... а и вече напича повече и не искам да изгори

Козметика - не мажа с нищо, пазя я от слънцето. Бузките са леко кафяви вече, но не сме имали зачервявания. Аз по принцип не обичам да се мажа с много козметика и не смятам да го правя и с бебе, освен ако не забележа проблем.

Палчета за Надето и Борянка Praynig

А сега лека нощ Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 00:34 от cama

Общи условия

Активация на акаунт