Отговори
# 600
Наде  Hug , кураж мила. Дано бързо се оправи малката Борянка и да се приберете  Praynig. Вие сте поредните , които се оплакват , че са се сдобили с инфекция в Токуда. Приятелка каза, че имало голяма олелия с бебета заразени с бактериален конюктивит ...

# 601
Наде  Hug , кураж мила. Дано бързо се оправи малката Борянка и да се приберете  Praynig. Вие сте поредните , които се оплакват , че са се сдобили с инфекция в Токуда. Приятелка каза, че имало голяма олелия с бебета заразени с бактериален конюктивит ...

Ние бяхме в Токуда непосредствено след тази история. Всичко си беше много нормално и не видях заразено бебе с каквото и да било. 

# 602
  • Mostly in my mind
Наде  Hug
Ади, много се радвам , че е бил малкият дявол  Simple Smile
майчинството се изплаща след раждането ли?  newsm78 не е ли след изтичане на болничните? хич не са ми ясни тия работи.  Rolling Eyes
аз мисля да стерилизирам до 6-ти месец и след това поне по веднъж седмично пак да стерилизирам.

днес бяхме на консултация. педиатърът ми вика "от днес почваш да я захранваш. (  Shocked ) махаш кърмата в 3 часа и й даваш бананова каша. ( Shocked ) утре махаш яденето в 12 и й даваш плодова смес (  Shocked Shocked Shocked Shocked - плодово пюре от два плода , моля ви се, цели два плода , а не един ). на трития ден ....."
и вече спрях да го слушам, щото супер много се изнервих. ама ми направи човекът меню за цяла седмица от 5-6 различни неща сигурно  #2gunfire #2gunfire #2gunfire и аз само кимам и викам "добре, добре" и се съгласявам.

# 603
Лолитка, тоя човек наистина май си е останал с книгите от времето на Рамзес, както беше казала Евилката #Crazy

Да видим утре моята какво ще каже newsm78

# 604
Лолита hahahaнаправо те е убил!
Ами за захранването аз го карам по седмица и нещо преди давах сок от морков после 4 дена пюре пак от него,сега малко круша 4 лъжички,та докато стигнем 1 бурканче.... bowuu мисля,че доста време си изчакваме за нов продукт!
Имах предвид,че просто като му дадох повече морков и после разбира се пие по малко мляко,та затова казвам,че скоро няма да дояжда с млякото,иначе ще ги въвеждам бавно Naughty

# 605

Ние бяхме в Токуда непосредствено след тази история. Всичко си беше много нормално и не видях заразено бебе с каквото и да било. 

Дано да е така не само там, а във всички болници. Всеки трепери над детето си  Heart Eyes

# 606
  • София
Егати докторите...нямам думи...От 6-тия месец въвеждате овчарска салата и гроздова ракия. При първи сняг: сливовица.

# 607
Егати докторите...нямам думи...От 6-тия месец въвеждате овчарска салата и гроздова ракия. При първи сняг: сливовица.
Joy
А пържолите кога  newsm78 ?

Е нещо са се постарали да кажат, ми нашата педка Евилче ако не я питам нищо не казва.Все едно това ми е поне шесто дете. Последният път беше един студ, тя отворила широко прозореца и вика "Събличайте го " грабнала ваксината. Няма преглед, здрав ли е, прав ли е ...

# 608
Абе не е ли рано за цяло заместване на хранене newsm78 Аз мислях да почвам на навършени 5 месеца, но педката каза, че колкото по-късно толкова по-добре (заради рефлукса). За това ще почна на 6 навършени, аз не бързам. Ще давам на всеки 3 дни нещо ново и мисля да започна с картоф. Като начало всичко ще си приготвям сама от домашни зеленчуци, поне тогава ще има Peace

# 609
  • София
Joy
А пържолите кога  newsm78 ?

Е нещо са се постарали да кажат, ми нашата педка Евилче ако не я питам нищо не казва.Все едно това ми е поне шесто дете. Последният път беше един студ, тя отворила широко прозореца и вика "Събличайте го " грабнала ваксината. Няма преглед, здрав ли е, прав ли е ...

ХАХАХАХА, а на мен ми се кара веднъж, че държа вратата отворена и ставало течение  ooooh! ooooh! ooooh! Да ти кажа, аз чета от тук от там и за захранване и пр. доктори няма да питам.

# 610
Абе не е ли рано за цяло заместване на хранене newsm78 Аз мислях да почвам на навършени 5 месеца, но педката каза, че колкото по-късно толкова по-добре (заради рефлукса). За това ще почна на 6 навършени, аз не бързам. Ще давам на всеки 3 дни нещо ново и мисля да започна с картоф. Като начало всичко ще си приготвям сама от домашни зеленчуци, поне тогава ще има Peace
Аз започнах с пюре от тиква, давам по 3 дни. По принцип ако няма фамилна обремененост нов продукт може да се въвежда на всеки 3-5 дни. Сега 3 дни бяхме на морков, от утре ще давам картоф, после броколи и от 4 навършен започвам с двукомпонентните - катроф + морков и т.н. а иначе и аз давам предимно домашни, сокове и пюрета.
Добавям, че пропуснах: започвам с по 3-4 кафени лъжички докато на 3 ден стигнах до 30-40 гр от бурканчето (остатъка изядох аз, защото не трябва да стои в хладилник повече от 48 часа) давам пюрето преди кърмене, но детенце си изсуква по цяла цица(около 120-150мл), досега не ми е отказвал кърмене след пюрето

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 18:49 от Fantasy_Girl

# 611
  • софия
Ако ще помогна с моето захранване ще споделя и аз !

От 9ти давам пюре от картоф... първите няколко дни по лъжичка 2, после по няколко повече... след това си пие млякото.... утре ще пробвам с морков.... пак няколко дни, после (ако няма проблеми) ще омешам 2те... и така... мисля чак месец след захранването да заместя обедното .... а те пак по същия начин, но за след обяд.... ако всичко е наред на 6 месеца, ще е със заместено обедно и следобедно ядене (като и в 2те пюрета ще слагам мляко, както и сега правя) живи и здрави на 6 ще започвам сутрин каши, а на обяд вече ще започна и с месо.... и така.... това по схема на моята педи... с дъщеря ми така направих и съм много доволна, не съм имала проблеми, дано и сега с Митачето нямам... ако искате ще обобщя Simple Smile

3м.
обяд - зеленчук + мляко
4м.
обяд - зеленчук
сл.закуска - плод+мляко

5м.
обяд - зеленчук
сл.закуска - плод

6м.
закуска - каша/попара
обяд - зелнчук/месо (месото постепенно по малко към зеленчука)
сл.закуска - плод/йогурти/каши

# 612
Аз започнах с пюре от тиква, давам по 3 дни. По принцип ако няма фамилна обремененост нов продукт може да се въвежда на всеки 3-5 дни. Сега 3 дни бяхме на морков, от утре ще давам картоф, после броколи и от 4 навършен започвам с двукомпонентните - катроф + морков и т.н. а иначе и аз давам предимно домашни, сокове и пюрета.
По какво количество даваш, защото на мен ми се струва, че е рано за едно цяло заместване на хранене? Постепенно ли увеличаваш и как? Първо по една лъжичка, после по две или...? Сори за тъпите въпроси, но нали и на мен ще ми предстои Hug.
Може и някой друг да се включи, че това с количествата не ми е много ясно.

# 613
А нашият педиатър пък до сега и дума не  ми е продумал за захранване, не е отварял изобщо темата.
Ще видя на следващата консултация на 4-тия месец дали ще каже нещо  Rolling Eyes
Иначе аз се чудя дали от 5-тия или от 6-тия да почнем с (тук се триумя) или оризова каша или тиква или картоф newsm78

Ади, много се радвам, че на бебчо нищо му няма. Напълно те разбирам и знам какво си изживяла.  Hug

Възглавничка- аз съм от тези слагащите в количката(много, много тъничка), правя го защото установих, че така и е по-удобно, иначе изобщо нито заспива, нито седи, само реве.

Наде, кураж мила. Praynig Hug

# 614
Здравейте момичетата- нищо ни няма  newsm44 newsm44 newsm44- доктора каза само да го следим дали няма да има подуване,събиране на течност и т.н но каза да си го третирам , като напълно здраво бебе,защото е такова и е нормално да е по широк мускула и до 1 г. се затваря. Иде ми да хвана моята педиатърка и да и откъсна главата  Naughty- ще ми обяснява тя че ще го оперират само дето скалпела не извади  Crossing Arms

Анилеви, стискам палци всичко да е наред. Силна прегръдка от нас с малчо.

Ади радвам се че всичко е наред, дано и температурата бързо падне

Наде дано малката да се оправи по-бързо и да задържа храната че да си ходите в къщи.

За килограмите. След раждането бях 6+, ама нали ни забраниха да излизаме 1 1/2 месец и те станаха +13 кг. От 15 дни съм на диета и активно си фитнесувам както преди да забременея и вече боря 5- ти килограм. Още 1 месец и с тези темпове и старите ми дрехи няма да си стоят горе в гардероба.

Шапка утре ще си търсим че както фърчим с кенгурото ни трябва.

А за докторите - на вас поне нещо ви казват на мен ми казаха - ми почвай да захранваш - отначало по по малко 2-3 лъжички , после увеличаваш и накрая за местваш едно хранене и така докато замесиш всички.Почни с плодово или зеленчуково- Ама по колко, кога да сменям и т.н нищо.

Общи условия

Активация на акаунт