Отговори
# 585
Горе долу разбрах Peaceзначи 2 яденета скоро ще заместим

# 586
Абе вие хубаво за три дена, ама на мене ми казват всички по-полекичка - поне седмица, даже десетина дена да минат, докато се даде цяло количество... PeaceНе е шега работа с това захранване, три дни не са ли малко , това стомахче досега е било само на млекце, ще му е голям стреса/поне така аз си мисля  bouquet/.Айде, като вече е въведен първият плод/зеленчук/, може и по-бързичко, 5 дена да кажеме, ама с първия трябва да се внимава. Марийка, вие сте били късметлии и сте нямали реакция, ама си е до дете, сега масово правят атопични дерматити около мене децата и аз съм предпазлива /страх лозе пази нали знаете  Peace/.

Иначе ние до сега не бяхме връщали за днеска, ама сега 2 пъти  ooooh! колкото да оцапа блузката и да трябва да го преобличам...

# 587
Наде незнам какво да кажа...сякаш по-добре да ви наблюдават в болницата newsm78...нали щяха да ви изписват,защото не качва тегло ли стоите....
Знай че ви мислим и се молим да се получат при вас нещата по-възможно най-добрия начин  Praynig Praynig

Ади-наистина е неприятно преживяване...но с времето ще се забрави,дано отмине Т днес и за двамата Peace

Момичета дано не е сериозно и нашето Praynig

ОПЛАК-купих си долничка спортна без да пробвам.....и като се облякох у дома Sick...айде бегом да я сменям и знаете с какво...........ШАЛ-фишу Joy...определено ще отпиша магазините за дрехи от моите дестинации за разходка Mr. Green

ТОНИ-как е гърлото,сещам се че те болеше преди дни-как се оправи???? и видях ХИП кърпи бая соленки 5 лева бяха newsm78

ПП-потресох се от новината за 6г момченце от Варна Cry Confused...направо изтръпнах,детето е почти колкото моето Stop..............................ненормален свят !!!!!

# 588
Моника, аз захранвам от 6 дена.Реших да запона със пюре от тиква, защото е нещо средно между плод и зеленчук.Първия ден му дадох 4 лъжички пюре и после изпи около 120мл мляко , втория ден му дадох почти целия остатък от бурканчето(малко бурканче 125гр.), след което тои сам ми отказа мляко.На третия ден реших да добавя нов вкус и му дадох пюре от тиква и морков.Пак 4 лъжички и после мляко.Вчера му дадох половин голямо бурканче пак тиква и морков, мляко не пожела.И днес останалата половина от бурканчето.И така сам си замести обедното хранене.Ще вкарвам по един нов зеленук на седмица.Следващия месец ще включа по същата схема само че след обяд и плодовите пюрета.Сок след 7 месец.  Peace

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 16:07 от mar_dimitrova

# 589
  • София
Момичета, я кажете

Докога мислите да стерилизирате шишета и биби

Махнахте ли вече възглавничката за новородено от столчето за кола

# 590
Finty , аз мисля поне до 6-тия месец да си стерилизирам, ама и по-после пак не ми пречи - със стерилизатора за микровълнова е много блага работа  Peace

Аз мисля да я махам възглавничката от кошницата, че много тясно му е вече с нея вътре... hahaha

А възглавнички кога се слагат аз да питам? За лежане, гледам, че някои в количките слагате... newsm78

# 591
amidala13 ,много са ти правилни разсъжденията относно захранването  Peace !

Ние бяхме на доктор и ехографът показа рефлукс(то се знаеше де)-ама голям отвор на стомаха
 ooooh! .
Иначе другите органи са добре.Освен това-имаме къса юздичка(която обаче не може да се клъцне)+високо небце...това означава допълнителни спънки за кърменето  Blush .
Така че ще се мъчим още с това кърмене ,захранването ще пробваме на 17 седмици(т.е. 4 навършени месеца) ,мнооого постепенно .

Надеждата ,много се молим за вас !

Finty ,аз от 20-я ден не стерилизирам  Crazy .

# 592
За захранването: Ще ви цитирам точно каквото е написано в книжката, която ми дадоха в Токуда:

- Бебето трябва да е здраво. Това ще помогне да разберете дали новата храна се възприема добре. Ако се появи повръщане, диария или обрив, спрете временно новата храна и я предложете след седмица.
-Храните се въвеждат постепенно-започва се с две, три лъжички, докато се стигне до цяла порция за около 10 дни...
-Храните се въвеждат една по една през интервал от около две седмици.
- Най-често се замества обедното хранене. Преди него предложете на бебето няколко лъжички от зеленчуковото или плодово-зеленчуковото пюре-новата храна. Ако бебето е неспокойно или много гладно, предложете му първо гърдата или мудайте малко мляко и след това предложете пюрето. После дохранете с кърма или мляко. Постепенно увеличавайте количеството с по няколко лъжички до достигане на препоръчителното количество за възрастта. за да заместите пълноценно едно хранене пюрето трябва да бъде с мляко.
 Hug

За стерилизирането - чудя се дали все още да го правя като се изцеждам. Ами че тя вече редовно си лапа ръцете, пъха играчки, не мога да я пазя вече в стерилна среда.

Възглавничка не слагам. Имам една за новородено за летния кош, която слагам сега в коша за новородено, за да я повдига, но тя не е само за главичка, а за цялото тяло. Възглавничката от столчето за кола още не съм махнала, ама май вече ни става тесничко и може би другия месец като започне да си държи по-стабилно главата ще я махна.

# 593
Момичета, я кажете

Докога мислите да стерилизирате шишета и биби

Махнахте ли вече възглавничката за новородено от столчето за кола

Докога мислите да стерилизирате шишета и биби - Шишета не ползвам,а бибата всеки ден...така ще я караме докато я ползва...

Махнахте ли вече възглавничката за новородено от столчето за кола - НЕ

Хепи-много е полезно написаноато от теб Мерси Hug

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 16:28 от anilevI

# 594
  • София
Здравейте!
Наде, кураж и стискам палци Борянка бързо да се оправя  Praynig Hug
Ние на два пъти бяхме навън, но втория път много набързо, че така загърмя и се стъмни небето, че беше страшно. Стигнахме до нас и спря да пръска и се поизясни, но не ми се връщаше вече.
Момичета, един въпрос. Сега вече от другия месец нали трябва да си взимаме майчинството, някой има ли идея кога се плаща - има ли фиксирана дата или не? Аз имам да взимам 4 дни от май и предполагам след това ще ми преведат майчинството, не вярвам на един път да стане. Предния път като ходих да се разправям в НОИ толкова бях яхнала метлата, че съвсем забравих да питам за това. Майчетата дето са с повече инфо биха ли споделили, мерси! Става дума за София  Peace
Чета, че захранвате вече. Аз така се надявах и нашата да каже от сега, но не. Каза ми, чак на навършени 5 месеца дотогава нищо освен мляко. Според нея млеката били много добре направени и нямало нужда от ранно захранване Tired. Мислех на моя глава да го захараня, но се отказах.
Нищо, той като стане на 5 месеца  вече ще сме на село при баба и ще му правя пюренца от хубави домашни картофки и моркови. Нямам търпение да се махна от София вече, подлудява ме просто!
Забравих да питам - вашите бебчета обръщат ли се вече? Моя синковец се опитва и едно напъване и едно бутане и се обръща след много зор, но едната му ръка винаги е затисната от тялото и много ме е страх. А от корем по гръб се обръща, вчера установих. И за разлика от преди сега му е много хубаво по коремче, държи главата добре изправена.
За стерилизирането - и аз като Кловър не стерилизирам вече. Стерилизирам само като купувам ново шише и то само бибата, защото тези, които ползваме не се стерилизират, а залъгалка биберона не иска вече.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 16:35 от hey_ya

# 595
Хепи мама, и аз скоро си я подвадих тази книжка, бях я забравила, много полезни неща има там да  Hug

Наистина, и на мен ми е любопитно майчинството кога ще се изплаща...въпреки че на мене вече ми пише в сайта"майчинство" не "болничен" когато отида там, където пише точно кога са преведени парите  Peace То нали реално майчинството започва да тече от раждането на бебето, а не откакто минат и трите болнични... newsm78

Иначе аз от една седмица получавам някакви странни сумички от НОИ - веднъж 2 лв.и 50ст., а днеска ми дойде смс за 25 стотинки...Wink)

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 16:53 от amidala13

# 596
Исках да каже нещо по въпроса за захранването, но се отказах.
Майчинството помня, че май след 20-то число го плащаха.

# 597
  • София
Здравейте и от нас, не съм писала отдавна и не мога да ви смогна с четенето.Успях само да прочета какво сте писали вчера.
Ади и моя малчо падна ама от леглото в сряда слава бога нищо му нямаше дори и не рева само се стресна , ама аз тъка се уплаших, майчета не оставяйте децата си без надзор нищо че са толкова малки те тъка могат да ни изненадат .
Гледам за захранване говорите , моята педи каза преди да е направил 5 месеца да не захранвам и аз за сега май ще я послушам.
Да ви се оплача малкия не ще да стой в други ръце освен мийте и на баща си , голям рев пада ако го вземе някой друг , просто не знам какво ще става когато след някой друг месец ми се наложи да го оставя на майка ми да го гледа ooooh!

# 598
  • София
Иначе аз от една седмица получавам някакви странни сумички от НОИ - веднъж 2 лв.и 50ст., а днеска ми дойде смс за 25 стотинки...Wink)

Това най-вероятно е резултат от годишното преизчисляване. През годината сигурно е имало разминавания в болничните ти и сега НОИ ти връща "пари"  Crazy

# 599
Сигурно, ще забогатея така ако продължават... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт