Отговори
# 90
Сутрин го кърмя, не знам в колко точно, защото съм почти заспала, към 6:30-7:00 предполагам и след това в 9:00-9:30 му давам попара.

Аз пък нещо в във филм съм се вкарала. Има ли бебчета, които не лазят, не правят опити за изправяне и ходене?

Калоян много иска да седи прав, но само подскача, предполагам това от бънджито го е развил  ooooh! Но изобщо не се сеща да си мести крачетата, не може да се изправя сам, не лази, а се придвижва, като се търкаля  Tired

# 91
Че само зеленчуци е отвратително, аз слагам малко сиренце и масълце-когато давам жълтък и него, разбърквам и добавям в пюрето. Никога не ми е отказвал.
Как го даваш този жълтък-останах с впечатление, че му даваш само жълтък отделно?-ако е така и аз не бих го яла, много е сухо и приседливо.

Жълтъкът го смесвах със зеленчуково пюре, но отказва да яде пюрето (ако няма жълтък, си го хапва). А и зеленчуковите пюрета, които яде са много малко. Веднъж само пробвах отделно да дам жълтък и Вики изяде няколко трохи, но повече не повтори. После и сирене и масло по-малко съм добавяла към зеленчуковото пюре с жълтък, но ефектът е същия. Така че спрях да давам жълтък, едва ли ще е толкова пък голям пропуск.

Добре де, я да питам и аз нещо - вие сутрин не давате ли АМ?

Аз още си го кърмя сутрин и вечер (е, понякога и през деня, но вече по-рядко). Когато не ми достига кърмата сутрин, опитвам да му дам попара или нещо друго, за да си дояде, но нямам успех засега с друга храна. Затова питах за идеи. А и АМ отказва, пробвала съм поне 5 вида.

# 92
Сутрин го кърмя, не знам в колко точно, защото съм почти заспала, към 6:30-7:00 предполагам и след това в 9:00-9:30 му давам попара.

Аз пък нещо в във филм съм се вкарала. Има ли бебчета, които не лазят, не правят опити за изправяне и ходене?

Калоян много иска да седи прав, но само подскача, предполагам това от бънджито го е развил  ooooh! Но изобщо не се сеща да си мести крачетата, не може да се изправя сам, не лази, а се придвижва, като се търкаля  Tired

И Хриси така се търкаляше, но вече не. Мисля, че всяко бебче се развива индивидуално.На моя приятелка бебата днес прави една годинка ,но е по-нестабилна от Хриси .Вече лази, но не се изправя още.
Иначе ние сме болнички-вирусна инфекция.Вчера цял ден с висока температура, днес Слава Богу, няма и е по-добре.

# 93
   Сутрин Петър закусва между 9- 9.30ч.- попара, кус- кус или грис. На обяд(след 4ч.) зеленчуково/ местно пюре, следобед- каша или кисели за вечеря кърма- 190- 200мл. Между някое от храненията давам и настърган плод или Данонино.

# 94
  • Русе
red shoe, и Оги не се изправя още. Сега от 2-3 дена почна да е опитва да пълзи, чак.
За подскачането -също подскача, като го държим. Мисля, че няма повод за притеснение, всеки си има темпове, все пак.  Wink

# 95
Закуска Крум има в 9.30, но преди това около 6 си цоцка:)

Момичета, МОЛЯ ако искате пишете кой кой е като качвате снимки във ФБ.Аз много от Вас не познавам и ми е трудно да свържа децата с мамите!Благодаря!

# 96
Момичета, МОЛЯ ако искате пишете кой кой е като качвате снимки във ФБ.Аз много от Вас не познавам и ми е трудно да свържа децата с мамите!Благодаря!

Peace

# 97
  • София
Добре де, я да питам и аз нещо - вие сутрин не давате ли АМ? Бобо, вече в последно време явно не му стигаше кърмата, и след първото ядене в 6-7 задължително огладняваше в 10-10:30. Давах плодово пюре или настърган плод, така изкарваше до 12:30, когато обядва (няма проблем нито с чисто зеленчуковите пюрета, нито с месните - но от зеленчуковите обича само тези, които и аз одобрявам на вкус). Сега, откакто спрях да кърмя, сутрешното му ядене е 230 мл АМ и след това огладнява чак за обяд. После има следобедна закуска (1/2 каша и 1 плодово пюре) и на вечеря пак 230 мл АМ. Вие на кое викате закуска, та давате попара тогава? Просто ми е любопитно, защото моят човек със сигурност няма да огладнее толкова, че да яде попара сутринта, освен ако не му я дам вместо АМ.

За следобедна закуска други идеи освен кашите (които той обожава) бих предложила настъргани / намачкани плодове примерно (давала съм банан, ябълка, круша). Но зависи колко обилна трябва да е тая закуска, де.
[/quote/]
[b] По мое мнение, детето ти е показало режима обаче ти  си го объркала. Точно така трябва да огладнява на тази възраст 6-6.30 Кърма или АМ, 9.30-10.00 е въпросната попара, обяд 13.30. Обаче ти му даваш огромно количество АМ, от което не може да огладнее и му объркваш режима. Остави какво пише на кутийте. Като майка на бебе, което много отдавна е на АМ, в 6 месец ми се накараха, че прехранвам по тези мерки и не само на мен, доколкото си спомням и намалихме АМ. До годинка давай, ако разбира се искаш да ме послушаш 180-200 мл АМ, това е според препоръка на моя лекар[/b].

# 98
Нашия уред за варене на пара е Тефал. Има 3 пластмасови паници, които се слагат една върху друга и може отделно да се правят храните (да не са смесени, защото едното става за 10мин., а друго за 40мин.). Много съм доволна, но нямам идея каква му е цената, подарък ни е.
Ето го:

На снимката е само с едното ниво.

За храненията ние сме на такъв храноден  Grinning:
8.30 - кърма
10.00 - плодово пюре или плодов дует (1 малко или половин голямо бурканче)
12.30-13.00 - зеленчуково или месно пюре (малко или голямо бурканче, както ми дойде за по-голямо разнообразие в храните) .
16.00-17.00 - 180мл АМ
19.00-20.00 - докато вечеряме ние, той яде твърда храна до нас, а неговата вечеря е каша около 130-150гр
22.30 - АМ 180мл (по преценка колко е гладен може и с бисквитка Плазмон)

Събота и неделя му давам и на трите наши хранения по нещо да яде до нас. Скоро храненето по бейби лед ще може да замести някое хранене, защото вече изяжда сам добри количества Simple Smile.

Попара не давам, кус-кус не давам - не се харесват под никаква форма. Пък и то децата обичат разнообразието, а попара всеки ден и аз не бих яла Simple Smile. Зареждам храната така, че поне 1 седмица да има различно за всяко хранене и не се оплаквам, Миро си яде.

# 99
Благодаря за мнението - това, което знам от педиатри, е, че бебе на тази възраст трябва да се храни 4-5 пъти на ден. Т.е. 4 пъти е ок, 5 пъти също е ок. Ако му давам по-малко мляко сутрин, евентуално ще иска закуска (т.е. ще има 5 хранения). Ако му давам повече - няма да иска (т.е. ще има 4). И в двата случая е добре. Трябва да приема приблизително 500 мл мляко на ден - ето ги двете млечни хранения, които дават горе-долу това количество. Това, което ме обърква, е солидната закуска, която давате на децата си (попара, каша). Дори да му намаля дозата мляко до 200 мл, след това не виждам как ще огладнее за попара, а още повече - след 2 часа да му дам и обяд.

# 100
София сутрин закусва към 6:30-7 ч. АМ с бисквити или чисто - 180 мл. След това 12 ч. - месно или зеленчуково. Днес й правих печено кюфтенце от сварено накълцано пилешко с малко жълтък и много й хареса. А сутринта за пръв път яде попара, при това с удоволствие. Кус-куса не го одобрява. След обяд кисело мляко с плодово пюре и бисквити, или кисело мляко с овесени ядки, сега взех едни млечни каши на Ганчев, харесва ги. Вечер каша от инстантните с мляко.

Някой беше питал за зеленчуковите кюфтенца - само да кажа, че аз взех идеята от Tyriseta и тя може да каже повече за комбинациите. С картофи и тиквички, с картофи и карфиол, броколи, моркови. Мисля, че всякакви зеленчуци стават.
Tyriseta, моля те давай още такива идеи  Hug  bouquet

Аз съм в истинска депресия, много ми е криво. Вчера бяхме в неонатологията, според лекарката разликата между крачетата е нарастнала до 2 см, преди 2 месеца била 1.5. Софи на по-късото краче стъпва само на пръсти и го свива в коляното. Сега на проходилката забелязвам, че повече ползва другото краче, с дясното само се подпира. Д-р Алексиев днес каза, че е невъзможно да се измери така разликата и че не би трябвало да се увеличава, но аз ще се побъркам от притеснение. Идва ми да се гръмна, на такива страхотии се начетох, ако разликата продължи да нараства. Отделно на трансфонтанелната ехография се видяха леко разширени вентрикули, което уж било в норма за недоносени и нямало проблем, но аз настръхнах пак. Иначе лекарката каза, че София за състоянието, в което беше в момента е истинско постижение, но някак си не мога да се успокоя.

red shoe, всяко бебе се развива различно. Някои никога не пропълзяват, други започват да се изправят, след като вече могат да ходят и т.н. Някои дечица просто по-бавничко напредват, но това не означава, че се развиват зле. Hug Сигурна съм, че всичко е наред!
А ти междувременно, за да се успокоиш може да опиташ да му правиш масажчета и гимнастика, да му показваш кое как се прави по-честичко под формата на игра и нещата ще си дойдат по местата.

# 101
  • в рaя
Ето и нашия режим, но се чудя дали е достатъчно  newsm78 Ние както имаме консултация 1 път на 2 месеца и изобщо незнам дали качва  newsm78
Сутрин в 5-6 ч. - 180 мл. АМ + кърма, но тя е по скоро сигурно 20-тина грама има няма
към 9-10 ч. два сухара и сирене - демек попара, към 13 ч. 1/2 зеленчуково/месно пюре, 16:30 ч. 1/2 плодово пюре с 1 бисквита и в 21 ч. 180 мл. АМ + кърма.
Аз пък още не съм давала нито йогурт, нито сметана, нито кисело мляко. Чакам да стане на 9 м. Днес въведох кашкавала с едно пюре на бебивита и съм много доволна. Дават го за 8 месеца и си е на парченца.

# 102
  • София
Благодаря за мнението - това, което знам от педиатри, е, че бебе на тази възраст трябва да се храни 4-5 пъти на ден. Т.е. 4 пъти е ок, 5 пъти също е ок. Ако му давам по-малко мляко сутрин, евентуално ще иска закуска (т.е. ще има 5 хранения). Ако му давам повече - няма да иска (т.е. ще има 4). И в двата случая е добре. Трябва да приема приблизително 500 мл мляко на ден - ето ги двете млечни хранения, които дават горе-долу това количество. Това, което ме обърква, е солидната закуска, която давате на децата си (попара, каша). Дори да му намаля дозата мляко до 200 мл, след това не виждам как ще огладнее за попара, а още повече - след 2 часа да му дам и обяд.
това беше само предложение, ако не ти харесва, не го прави-само ти отбелязах, че това количество е много за едно хранене, но ти си знаеш най-добре.

# 103
  • Русе
Либи, нали помниш как те бяха наплашили пак така преди време! Стискам палци и този път да е фалшива тревога! Не се отчайвай! Hug

Оф, тук заваля, а мислех следобяда да излизам. Чакам сега малко да се сафиряса времето, че колко часа стана, ние още не сме излизали!  Sad

# 104
Либи, от цялото си сърце ти пожелавам всичко да е наред със Софи и притесненията ти да са напразни. Знам колко е трудно човек да остане спокоен, когато е в подобна ситуация и едва ли ще ти олекне каквото и да ти кажа, но вярвам, че нещата ще се оправят веднъж завинаги и ще забравите за всичко лошо!

Сиана яде сутрин към 8:30 - 9:00 АМ. След това към 12 яде зеленчуково/месно пюре. В 15:00 часа яде каша. Към нея понякога добавям бисквитки или плодово пюре. След това в 18:00 и в 20:30-21:00 яде АМ. Общо са ѝ 5 храненията, три от тях са с АМ, но скоро ще замествам сутрешното с попара или нещо подобно. Дадохте ми добра идея да въведа сирене - в зеленчуково пюре. Изобщо не се бях сетила за този вариант. Тя си яде всякакви зеленчукови пюрета, изобщо не слагам малко или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт