Отговори
# 585
Вярно няма никой Simple Smile
Ние се стягаме за гимнатика и излитаме.

Ако ви кажа, че цяла зима дали съм дала 1 или 2 пъти вит. Д. Нямам никакви угризения.
Не съм забравяла, дори си набавих сумати и от Испания и от Турция, и от къде ли не.
Но после ме светнаха, че вит. Д в много държави вече отдавна не се препоръчвал да се дава допълнително (в смисъл синтетичен) и просто трябва да се набавя навън (дори и да няма ярко слънце, той пак си се синтезира).
Фонтанелата е почти затворена, остават някакви милиметри.
А вит. Д има и в АМ, така че за бебетата, които са на АМ и излизат редовно навън, според мен пък съвсем не е толкова нужен.

# 586
  И аз не давам вече вит.Д. Разходките, които ги правим са достатъчни, за да си набавим дозата Laughing

# 587
Миро от самото начало е на 1 капка вит. Д и аз вече от около месец не му давам с умисъл, а не че забравям. Даже вчера изхвърлих Вигантола в кофата Simple Smile. И аз като Либи знам, че в други държави изобщо не предписват, ако няма проблеми. Лятото изобщо няма да му липсва тази 1 капка.

От днес каката ми е с Т. Да видим дали е същия вирус който Миро изкара преди 2 седмици или е друг и сега ще ми се тръшнат и двамата Sad.

# 588
Ние изобщо вит.Д не сме давали,лекарката каза ,че няма нужда.Нашата фонтанелка е по-малка от самото начало(все още се чудя как родих бързо и как мина това човече,но явно терена е голям;)) Вече остава съвсем малко да се затвори напълно.
И Савито май я хвана лек вирус.Таткото ни бруха и го чакам да се върне (сега е на лекар)да я водим да я чуе лекарката.Има само сополки май и то не много и много рядко прокашля.Аз на няколко пъти давах Хустажил сиропче и Ехинацея капки.Е чухме се с педиатърката разбира се да го съгласуваме.Еуфорбиум в нослето.
Та Наденце тази седмица май ще ни видите през крив макарон Sad Стискай палци да ни мине бързо и леко и да се справим геройски!

От днес каката ми е с Т. Да видим дали е същия вирус който Миро изкара преди 2 седмици или е друг и сега ще ми се тръшнат и двамата Sad.
Дано и вие се оправяте бързичко! Hug

# 589
Аз още давам вит.Д, но честичко се случва и да забравя. Предполагам на тази консултация докторката ще ни каже да го спираме.
Tyriseta - дано на каката и се размине набързо и никой друг да не го прикача.
Лунен сън - и вие не се давайте на вирусите  - дръжте ги настрана  #2gunfire
Ние сме добре - не смея да го напиша /че винаги после ме оборва малкия/, ама взе да се кротва душичката. Почна сам да се заиграва, цъфти по цял ден и си бърбори негови си работи /а как чакам да каже мама  Rolling Eyes/. Сутрин като се събуди търпеливо си ме чака в кошарката да избърша пода, да си изпия кафето... Разбира се има моменти, в които ми иде да го.... ама са по рядко вече  Simple Smile
От "образователните дейности" сме научили чао и колко големи ще станем  Laughing Вече освен да изсипва кубчетата започна и обратно в кутийката да си ги слага и да се опитва да прави кулички  Simple Smile
Обичаме да се люлеем на люлки по парковете и да гоним гълъбчетата.
За яденето вече спрях да гледам колко яде - ако едното ни ядене е малко то следвашото си наваксва - колкото и когато си иска съм го оставила.
Друго няма какво да се похвалим, затова  Hug на всички майки и бебоци!!!

# 590
Времето е хубаво  и всички са по разходки  Hug
Аз също не давам вит Д, поне от 2-3 месеца
floral dream  браво на вас, моята мишка прави само боц и маха ръчичка но не е ясно точно за здравей или чао или вика някого,  че така я учи баба й "ела,ела мамо/тати"   Laughing
Днес пробвахме памперс гащички, но са ми малко странни като ги няма лепенките, с които съм свикнала  Laughing малко по-скъпички излизат, та за сега само пробвам, пък после ще видим.
Я кажете какво давате на вашите бебоци за вечеря или преди сън. Аз й давам 210 АМ, но имам приятелка, която дава на нейното супичка с 2 сухарчета, че млякото няма да го засити. Та се чудя при вас как е  newsm78 Малката си суче през нощта като огладнее, но нз дали ще стане това с друго хапване, пък и вечерта си ни е нещо като ритуал - баня, шише и после сънчо или малко игра, ако не й се е доспало още.

http://-spam013-/article/419-Top-10-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0 … D0%BE%D0%BD%D0%B8  едни забавни биберони  Joy

# 591
И ние бяхме на моренце за десетина дена, добре ни се получи, но не е същото като преди бебето, от тази година влязох във филма "С деца на море". Плаж само по 2 часа рано сутрин и през останалото време чаках да дойде другия ден и да идем пак:) Видях се в чудо с пътуването, за пръв път пътувахме толкова време, Емилчето си порева порядъчно, уж нямаше да го возим в колата без да си е на столчето, ама след третото спиране да се успокояваме го гушнах в мен и чак тогава успях да го  успокоя. На морето ни поникна и 3 то зъбче без да разберем, ама сега чакаме 4-то и е некъв ад, толкова кисел, ужас, спи по 20 минути на ден и само търка устата. Имунитетът му е паднал - вдигна 39 температура, сополи, а от днес и кашлица, мислех че ще премине, но вече 3 дни е така, утре ще се водим при педи.
Днес взех детска кухня за пръв път и се оказа, че няма нищо като за нас, супата беше с яйце, манджата беше със сирене, а десерта с мляко, а ние сме назад със захранването и май таткото ще си похапва  Simple Smile особено последните дни със зъбоникненето е основно на кърма и не виждам кога ще ги въведа.
витамин Д почти не давам от април месец, въпреки, че ни бяха наплашили зимата с рахит;
от към умения хич ни няма, ама днес позна татко си на снимка и като го видя каза тата, май това е първата осъзната дума.
това е от нас

# 592
desinca, аз за вечеря му давам кисело мляко с бисквитка и си го засища що после яде чак след близ 12ч. До преди 20 дена вечер беше само на кърма и пак издържаше по толкова време. Аз от кухнята още не съм му взимала. 2 сухара в супичката ми се струва малкко тежко за нощно хранене. Мисля, че ще е по- добре с един сухар. Не знам все пак.

# 593
За вечеря аз мисля, че може супичка, но смятам че трябва да се даде в 20ч най късно. А ако бебчето има ядене след това към 22.30- 23ч то да е само мляко. Аз така процедирам и след време Миро ще ми откаже късното мляко и ще остане стандартната вечеря само (така стана и с дъщеря ми). Колкото до издържането нощем - те вече са големи и навика за нощно сукане смятам че няма общо със засищането. Моите деца след първия си месец сами си отказаха нощното хранене и са си издържали само на кърма. Мои познати с деца, които се будят и ядат нощем се оплакват, че това продължавало до към 3-тата година Sad. Така се радвам, че имах късмет да имам непробудни нощем бебета  Sunglasses

# 594
Времето е хубаво  и всички са по разходки  Hug
Аз също не давам вит Д, поне от 2-3 месеца
floral dream  браво на вас, моята мишка прави само боц и маха ръчичка но не е ясно точно за здравей или чао или вика някого,  че така я учи баба й "ела,ела мамо/тати"   Laughing
Днес пробвахме памперс гащички, но са ми малко странни като ги няма лепенките, с които съм свикнала  Laughing малко по-скъпички излизат, та за сега само пробвам, пък после ще видим.
Я кажете какво давате на вашите бебоци за вечеря или преди сън. Аз й давам 210 АМ, но имам приятелка, която дава на нейното супичка с 2 сухарчета, че млякото няма да го засити. Та се чудя при вас как е  newsm78 Малката си суче през нощта като огладнее, но нз дали ще стане това с друго хапване, пък и вечерта си ни е нещо като ритуал - баня, шише и после сънчо или малко игра, ако не й се е доспало още.

http://---/article/419-Top-10-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D … D0%BE%D0%BD%D0%B8  едни забавни биберони  Joy

Ние като се отбивахме, напук на всички съвети нощното сукане беше последно. Без значение какво е вечеряла и колко, нощем към 4 имаше големи очи и мрън-мрън, докато не  докопа гърда.Постепенно си спря .

# 595
Ние вече сме на кухня и се яде с голям апетит. Аз мислех, че има три групи и ние сме на пюрета, но явно сме с манджите за големи. Съответно вчера беше пилешка супа, леща и баница със сирене. Малеее, такова ядене не съм виждала от София.

Тя си проспа обяда и в 16 ч. яде за обяд и закуска. Супата я надробих с малко хляб и леко я пасирах, но все още имаше грахчета и картофчета цели. Изяде я за нула време, без изобщо да прави физиономии за парченцата. А иначе се мръщи на по-едрата храна. После изяде половината леща, и накрая половината баница. Голям апетит  Crazy

Аз принципно вечер на София й давам каша, тя така започна да спи по цяла нощ. Не знам какво разбирате под това, че е тежко за нощно хранене - аз го наричам вечеря и нямаме нощни хранения, откато въведох кашата. С млякото дори и сега (пробвала съм) се буди през нощта, явно е от глад, а не от навик. Сега от както сме на кухня мисля да давам супата за вечеря с малко хляб или сухар. Иначе сме на 4 хранения. Сега от няколко дни яде някакви междинни закуски, но са малки.

# 596
  • София
Desinca пробвай с нощното мляко на Хип ето това: http://www.zabebo.bg/products/prehodno-mlyako-za-karmacheta-hipp-leka-nosht-hipp
В него има ориз и елда и се води засищащо. Аз вчера го взех и на моя син му се услади, но той и преди не се будеше нощем, последно яде млякото в 22.30-23.00 и после чак закуската в 8.30-9.00.
Да се похваля че преместихме малчо в неговата стая и вече две вечери спи сам (за разлика от майка му която от притеснение не може да спи спокойно, но и това ще мине).
В момента най-интересните играчки са му книжките - няма значение какви, обикновено с картонени листи, най-обича да ги прелиства и разглежда. Като се роди Алекс една приятелка на сестра ми астроложка му прави календар и каза че щял да стане писател (явно ние с баща му ще ставаме читатели  Joy ) та сега се бъзикаме че от рано започва с книгите.

.... И докато пишех всичко това моя син заспа на пода докато гледаше детско  hahaha hahaha

Сметнете ме за луда но вече от 2 седмици на Алекс му говоря само на немски когато сме сами. Дано да има резултат някакъв, искам от малък да свикне с немския език, за сега резултата е че постоянно повтаря Найн, найн, найн...

# 597
.... И докато пишех всичко това моя син заспа на пода докато гледаше детско  hahaha hahaha

Сметнете ме за луда но вече от 2 седмици на Алекс му говоря само на немски когато сме сами. Дано да има резултат някакъв, искам от малък да свикне с немския език, за сега резултата е че постоянно повтаря Найн, найн, найн...

Joy Joy Joy

Аз смятам, че ако единия родител говори на един език, а другия на друг, бебета усвояват едновременно и двата и не е никакъв проблем, даже преимущество. Обаче се чудя дали ти ще издържиш да му говориш постоянно на немски  Grinning

# 598
  • Русе
Деси, най-малкото ще има податливост към езика и после ще го усвои по-лесно, според мен. Peace
Аз така му ланкам на българоанглийски. Laughing

# 599
момичета, тези прословути бурканчета за ДК, когато се подават документите ли ги искат или когато се записва детето?

и НАН 3 уж е с някакви добавени въглехидрати, които имат засищат ефект, но честно казано при нас не виждам особен ефект да има..
 Sad

Общи условия

Активация на акаунт