МАРТЕНЧЕТА 2008

• 84 588
  • 679
  •   1
Отговори
# 165
Привет , как сте !
 Олимпия възхищения и от мен за Джия ,все едно говорим за 5 годишно дете.Моето дете не проявава никакви спортни заложби.. не 4е аз имам възможност да ги водя някъде просто не ми е по джоба за момента нито ми е удобно трябва да ги водя в Пловдив което си мъка за 4овек без книжка и кола.
Галинка- калинка е страхотна...!
 а за говоренето.. ако имате идея как да го нау4а даказва п4ела 4е фчелата ми е голяма смях Simple Smile като каже "р" също не е в нашия речник.. общо взето голям смях.....в градината ще имаме и ние футбол и танци и английски ама да видим дали ще ги запиша защото аз без  работа.. тати  в болнични и бюджета яко закъса...
 лека ве4ер за сега 4е стана ферман  bouquet

# 166
Ради, разбрах, че Марково било много "марково" кварталче на Пловдив. Не е кой да е да живее там Wink
Иначе за бюджета - влизам ти  в положението, че и при нас работата е много  зле. Как я мислят тази работа управляващите, не ми е ясно. Всички обедняваме от ден на ден...

Браво на малката Джия. Напред е с материала. Ние основно от пушки и коли се интересуваме, това е света, всичко друго  е ала-бала за Никола Wink

# 167
  • Тук и там
Ей, никой не се осмелява да пише  Wink
Говорехте за цифри... На родителската среща в градината като се започна едно изваждане:
 - 18 лева к-т учебник и тетрадка-помагало за годината  Crazy
 - още 30 лв. за консумативи - гланцово блокче, пластелин, моливи, флумастери, боички /не че за май месец не купувахме пак  Laughing/, скицник, ножичка, лепило, дъска...
 - 18 лв. за танците на месец  Peace
 - 18 лв. за футбол на месец  Rolling Eyes
 - по 2,50 на час по английски - 2 пъти седмично /то Галинка на български не може още да говори, не ми е ясно как ще е там  Laughing/
 - 20 лв. един път в месеца в хубавите дни за Витоша  Peace
 - 220 лв. седмично в зимния сезон 1 път месечно на ски-училище  ooooh! - допълнително по 10 лв. на ден за лифт  Rolling Eyes
 - добре, че си имаме басеин в градината и физкултурен салон, защото разбрах по други градини за басеин искали около 50 лв.  Crazy
 - договорихме пари и за подаръци за рожденни дни на децата, за празниците също допълнително  Confused
 - имаше и още предложения като парички за машина за вода и т.н., за още нови играчки и книжки, които добре, че към момента отпаднаха  Embarassed
Абе като разчет моята заплата само за градина отива, а градината все пак се води уж държавна - 60 лв. си е таксата  Wink
Ами както и да се смята не излиза евтино издръжката на едно дете в днешно време  Crazy
Хайде моля следващите смелчаци да се разпишат  Peace

# 168
Иве, то и при нас е така. Само дето нямаме никакви развлечения в градината, което е много гадно. Понякога идват куклени театри, които са по 2.5-3 лв.
А иначе и ние си събрахме 45лв. за книжки, моливи... Отделно май ще се събират за вода и веднъж месечно се носи т.хартия, мокри кърпи, сапуни.
Иначе Криската е супер доволна на градината. Като отида да я взимам не иска да си тръгва и ми се сърди, че съм отишла много рано. Научила е няколко нови песнички и за сега е здрава, което ми беше най-голямото притеснение. Е имаше си едни прозрачни сополки 3-4дни, но нищо сериозно.

# 169
Привет  , привет...! И в нашата градина рекет ще има

35 лв ние таксата.. Simple Smile
ина4е сега рекет 70лв за двете деца за Оги 50 -20 за у4ебници и 30 за консумативи в които вклю4ва и сумата за килим Mr. Green 4е си нямали  newsm78 за Стоян само 20 за консумативи и 2 лв за застраховка..оба4е до4ух 4е в групата на Оги още щяло да се събира и за играчки ама ще имат да вземат
ина4е 86 лв такса за футбол за цялата година и 3.50 ни са театрите....
за друго не мога да се сетя  дали ни рекетират ама и това им е много то не 4е и много ходят моите деца ама това лудница от всякъде.. викам си ве4е догодина какво ще купим на градината нова дограма ли климатици ли Simple Smile
 айде лека ве4ер от нас  bouquet

# 170
Здравейте! Hug
Гледам, че сте подхванали темата за градините... Както е казала spirit, нас ни рекетираха вече Mr. Green .
Днес се чудех дали да пускам Ели на градина, защото вчера сутринта повърна и после се оплакваше, че я боли коремчето, но ѝ мина след обяд. В крайна сметка я пуснах, защото Криси щяла да я чака в градината. Simple Smile
Може и да се дължи на факта, че си има приятелка в градината, но не е плакала досега (пу-пу) и ходи с желание. Даже в събота като разбра, че няма да се ходи на градина и ме пита учудено "Ами какво ще правя цял ден?!?" Laughing На мен пък ми е едно странно, като я няма вкъщи и съм само с дребосъчка. Много ми е мъчно за каката, но пък виждам, че в градинката ѝ е забавно... Confused Определено понасям по-зле от нея тръгването на градина. Embarassed
Тук времето е ужасно днес и цял ден ще си висим с малката вкъщи. Tired Тя е станала голяма беладжийка и шета навсякъде. Опитва се да ходи само пада, става, удря се, помрънква малко и после пак отначало. ooooh! Хайде, до скоро, че беба се събуди и се започва с белите. Peace

# 171
  • Тук и там
Като се разпиша аз и после настава затишие  Mr. Green
Илиянче, къде се загуби ?
spirit - то и при нас ще има да се дава за театри, но дано поне си струват, че на яслата каквито ги водеха - чак лелките там умираха от скука  Crazy
enigmata - пусни някоя снимка да ви видим  Peace
Аз сега съм на 2 вълни - едната е какво да давам на Галя като имуностимуланти  Wink Ровя из нета, правя списъци, цели фермани, после драскам, после пак дописвам... Какво давате вие сега ?
Другата вълна - отсега се замислям за подаръците за Коледните и Новогодишни празници  Thinking Давайте идеи, че наистина съм в страхотна чуденка - хем да е интересно и да не се захвърли след 5-та минута, хем да е компактно, финансово да ме сутройва, че все пак трябва да измисля няколко такива и да не фалирам преди празниците Joy
Моля споделете, не ме жалете  Laughing

# 172
  • Бургас
Здравейте!
И при нас са искали пари в градината, ама Мима си е вкъщи, защото имали скарлатина.Още не сме давали никакви пари, пък те май миналата седмица са събирали по 30 лева.Да видим по-нататък как ще е.
Аз иначе ходя на зъболекар, че ме хванаха болки в един зъб, обаче не искат да ми слагат упойка, а вчера ми бръкнаха в жив нерв и си примрях от болка...
Иначе си лежа и си кротувам.

# 173
Кристина си е поръчала ролери на Дядо Коледа. Не мога да намеря никъде обаче 25номер. Започват от 28 Sad.  Със сигурност другия подарък ще е някакъв хубав комплект за рисуване с водни боички. Напоследък като си е вкъщи само с боичките се занимава.

# 174
здравейте, милички Hug
знам, че отдавна не съм се разписвала тук, но така ни завъртя животът, че нямам време да се объна. Сега обаче си имам повод пак да съм редовна във форума, други неща ме вълнуват и минавам да видя какво се случва с нашите пораснали мартенчета Heart Eyes
Ние сме добре, Алина ходи плътно на ясла 2 години, от септември е в градина - друг квартал, учителки, деца, за мое щастие се адаптира много бързо и ходи с желание.
Открай време има огромен репертоар от песнички и стихчета, които рецитира пред хора, много е артистична и не я притеснява тълпата Mr. Green Това не е много чудно, защото аз дълги години се подвизавах по сцените - с пиано, танци и театър, а баща и свиреше в една група на бас китара. Чудя се къде да я запиша да се развива, ако има желание, но засега е само на градинските занимания, че няма кой да я води някъде другаде Rolling Eyes
Иначе си личи вече, че говоря с голямо дете. Думите и, разсъжденията, хитростите... Преди два дни нещо се опитах да и разкажа като новина, а тя малко раздразнително ми отговори "е нали вчера ми го каза това" Blush Освен това най-после спя през нощта ... дори ходи да пишка сама на тъмното, светва си по пътя, избърсва се и си пуска водата Mr. Green ... аз я гледам с едно око, но поне вече не ставам Sunglasses
имуностимуланти и витамини не съм давала никога, Алина обича много плодове, зеленчуци и мляко и категоричното мнение на педиатърката ни и доктора в семейството ми е да не я тъпча с химии ... аз слушам Grinning
Не знам какво друго да ви споделя, обещавам да минавам по-често Flutter

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 16:57 от Къдричка

# 175
........

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 14:58 от Анонимен

# 176
Привет!
Къдричке, честито! Лека бременност и още едно прекрасно детенце ти пожелавам!

На нас също ни събираха пари в градината - за учебни тетрадки, консумативи, вода и т.н. Мисля, че това е напълно в реда на нещата, ако искам детето ми да има прилични условия за игра и занимания. Таксата за градината, разпределена по дни, е смешно ниска и е ясно, че няма как да покрие и четвърт от разходите за едно дете. В нашата група се оказа, че повечето родители са по-състоятелни и никой нямаше против да се събере голяма сума пари. Педагожките викаха, че 60 лв. са достатъчни, родителите настояваха да събираме по 100. Laughing Това на фона на моя безработен в момента мъж, не ме очарова особено, но хората така се ентусиазираха да събираме по много пари, че нямаше да се учудя и ако бяха предложили по-крупна сума. Разбира се отделно плащаме за няколко курса, но се оказа, че Дея няма да може да посещава част от тях и ужасно ме е яд, защото й харесва.
Понеже Дея има доста силен глас, а и ни се струва, че пее вярно, решихме да пробваме да мине на едно прослушване за детски хор и взеха, че я харесаха. Тя ходи с огромно желание, научава песните светкавично, научила е как да се разпява и всичко е супер освен графика, в който се провеждат репетициите. Оказа се супер неудобен и за да успеем да стигнем навреме, трябва да я взимам в 4:15 от градината и по тази причина не може да посещава някои от заниманията в градината. Но още повече ме е яд на това, че не мога да намеря къде да я запиша на танци. Няма значение дали са латино, спортни, зумба и т.н., само да са танци, защото има страхотно желание да ходи на уроци, но всички, които намерих съвпадат по дни с репетициите с хора. Изрових в интернет една школа в зала Фестивална, чиито график ни е удобен, но още се чудя, заслужава ли си да изтощавам Дея с 2 часа пътуване в градския транспорт, или трябва да се примиря, че тази година няма да танцува. newsm78

Имуностимуланти в момента не давам, но миналата зима пи от продуктите на Аквасорс. Ако си подредя правилно финансите и ми стигнат парите, тази година пак бих купила.

# 177
  • София
И тук да честитя на Къдричка! Ники, пожелавам ти лека бременност и едно здраво пухкаво бебче с една щастлива кака и много батковци! Много радост и щастливи моменти! Нека вашето голямо семейство бъде все така задружно и сплотено!

Марги, дано да имате свестни учителки и да има някаква отчетност на парите, които сте събрали, защото в групата на Любчо си и махме проблеми с това. А иначе, нали има латино танци в градината или те съвпадат с графика на хора? Ние, за съжаление, тази година трябва да ограничим максимално разходите си и децата няма да ходят на никакви допълнителни дейности. За Раличка не се притеснявам много. Малка е, ще има време за това, но направо ми се плаче за Любчо, който вече няма да ходи на карате, английски и народни танци. Това е положението.

Имуностимуланти смятам да давам под формата на мед, сребърна вода, плодове и едно хомеопатично.

# 178
  • София
Къде стее?

# 179
  • Тук и там
Къдрич - и аз да ти честитя  Hug
Леко бременеене и прекрасно ново попълнение в семейството
  Peace

Ние бяхме в редиците на болните...  Cry Открихме сезона с АБ, а точно ден преди това се бях амбицирала да не допускам да се стига дотам  Confused То горкото ми от 10-на дена си влачеше една хрема, която ту се появявяше за ден-два, ту отшумяваше и беше сравнително нормално всичко, защото ходеше на градина и нямаше други оплаквания. Обаче на 11-ти вечерта започна и кашлицата... хайде на следващия ден на преглед, изчакахме 2 дена през които нямаше влошаване и отлагах даването на АБ, но накрая като започна и ларенгиалната, от която Галя не може да спинка и се предадох  Rolling Eyes Та в общи линии се лекувахме тези дни, ходихме малко на гости и днес с бодра стъпка при децата  Peace Ох, как ми се иска да ги разредим тези болести...
Съжалявам, че започвам седмицата така, но се надявам следващия да даде по-позитивна насока на темичката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт