Подсъзнанието може всичко 40 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 59 973
  • 812
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тота, бях като теб и загубих две бебета с миседи. После неможах да забремения 7 цикъла, макар че преди това ставаше от раз. Проблема е психологически, но ти трябва да  направиш и някои рутинни изследвания, за да не се случи пак. Макар че повечето лекари нищо не казват да се прави след един мисед и сигурно са прави от гледна точка на медицината.
Пусни поне ТСН и МАТ, за да избегнеш вероятността проблема да е от щитовидната.

Аз забременях след като реших, че може и да не ми е писано да имам второ дете. Т.е. пуснах прилепването към идеята да си иде.

Клонка, както винаги мъдра!

# 241
Tota, желаеш още едно бебе. Насочи се към някоя друга мисъл, запълни главата си с нещо странично, за да не си повтаряш само страховете. Не ги храни, защото набъбват.
Като преживяла го вече, мога да ти споделя, как се справих... : .Простих се с бебето мислено и не знам откъде в мен се промъкна убеждението, че то ще се върне пак. От нищото се появяват верните мисли при мен и съм се научила да им се доверявам безусловно. Не се случи веднага, разбира се. Бях зациклила и аз яко. Всеки месец.
Забременях в момента, в който напълних ума си с други мисли.

# 242
В този ред на мисли, че хубавите неща не изискват усилия, една мисъл, която много ми допада:

"Дао не насилва, нито се меси в нещата, а ги оставя да се развиват сами така че да доведат до резултати по естествен път. Тогава, каквото е трябвало да се направи, бива направено." Б. Хоф

Hug

Хубава е тази мисъл, но малко се бие с идеята, че човек трябва да е активната страна в живота и ако иска нещо да се случва - да направи първата крачка, да направи усилие, а не да чака нещото просто да се случи  Thinking

Например: искаш нова работа.
Вариант 1: Седиш си вкъщи и чакаш да ти се обади някой с идеалното предложение за теб
или
Вариант 2: Търсиш активно работа, пускаш CV-та и намираш, това което търсиш

# 243
  • София
Търсенето на работа си е в реда на нещата, няма нищо насилствено или мъчително в това.

# 244
  • София
Търсиш, ама лежерно.  Laughing И не се хващаш на първата предложена, само и само да работиш, пък било и на загуба.

# 245
  • Tам през Атлантическия океан
В този ред на мисли, че хубавите неща не изискват усилия, една мисъл, която много ми допада:

"Дао не насилва, нито се меси в нещата, а ги оставя да се развиват сами така че да доведат до резултати по естествен път. Тогава, каквото е трябвало да се направи, бива направено." Б. Хоф

Hug

Миж  Whistling някои ще го разберат буквално  Sunglasses

Много от хубавите неща съм получила като съм била последователна и не съм се отказвала  Wink

За момента аз го разбирам така, каквото зависи от нас правим  Wink ...... иначе как ще се случи ако бездействаме и чакаме  на кълката на позитивната мисъл  Whistling

Не насилвай нещата просто вземи по голям чук  Mr. Green

# 246
Никитита, хубавите неща в живота ни обикновено стават много лесно, без напъни, без поправителни. Просто се случват. Нищо, което ни е отредено по право, не изисква от нас борба.
Има хора, които ни се случват за определен период от време. Ако се замислиш, човекът, за когото говориш, си получила без усилия. Но ти трябват усилия, за да го задържиш. За да задържиш и себе си при него. Може би времето, за което ти е бил отреден, е изтекло. А може просто, ако махнеш с ръка и приемеш, че е свършило, да започне отначало. Ей така.  Може би урокът е усвоен и няма какво повече да правиш с този човек. А може да има още уроци. Или пък всичко да мине на ниво хармония.

Все едо за мен си го писала.Толкова лесно се получиха нещата и изведнъж просто приключиха...Дори не съжалявам.Чака ме нещо много по-добро.

# 247

Миж  Whistling някои ще го разберат буквално  Sunglasses

За момента аз го разбирам така, каквото зависи от нас правим  Wink ...... иначе как ще се случи ако бездействаме и чакаме  на кълката на позитивната мисъл  Whistling
....
....и както го разбирам аз: да не зацикляме на нещо въжделено, подправено със страхове.  Wink Искаш го, тръгваш, правиш каквото трябва, пък да става каквото ще. Зад ъгъла кой знае в каква щайга с късмет ще се препънеш...

# 248
Вени и luna, много ви благодаря  Hug
Лекарите казаха, че щом вече имам едно живо и здраво дете, то не е необходимо да се правят изследвания....много често се случвало...
Осъзнавам, че пречката е психологическа. Явно наистина трябва да спра с утвържденията и да се преборя с мислите и постоянното очакване  Heart Eyes

# 249
Клонка,   bouquet

Никитита, не превръщай определен човек в свой учител, не му придавай стойността на такъв, не изисквай от себе си усилия и поправки. Всичко, което се случва между двама души, е равнопоставено.

Нещо повече - този човек има свободната воля да не желае от определен момент нататък да бъде твой учител. Освен това очакванията към някого натоварват много отношенията с този човек.

# 250
И за мен най-правилното е да даваш най-доброто от себе си за момента и ако не се получи, значи просто не е било за теб. Така се опитвам да разсъждавам и съответно да се успокоявам, когато нещо не се случи - че е било за мое добро.

Търсенето на работа беше просто пример, може да се отнася за материална придобивка или проект в работата....

Напоследък пропуснах някои неща - в смисъл вината по-скоро е в мен, реализирането е зависело изцяло от мен, но поради страхове, притеснения съответно не се получи, не се представих по начина, по който бих могла, имах потенциал, но не го използвах.   Confused
Ядосвах се много, нормално е, но накрая реших, че в края на краищата това ми е урока - да съм по-решителна, да забравя страховете си и да правя каквото ми се иска, а не да действам според някакви си очаквания.

# 251
  • София
Тота, вече имаш дете. Радвай му се! Радвай се на ролята си на майка. Отдай се на това щастие. И прави любов, не бебета. Всичко си има време. Не насилвай толкова нещата, защото това отчаяно желание за второ дете може да се приеме като неблагодарност, като липсващо усещане за радост от това, което вече имаш. А ти имаш всичко, за да си щастлива. Отдели повече време и дай всичката си майчина любов на детето си. Когато усетиш изцяло щастието и удовлетворението от това, другото дете ще се появи.

# 252
Аз Пътят на Дао го разбирам като Път на смирението. Което няма нищо общо с примирението и пасивността  Laughing
Приемаш всичко, което ти поднася животът. Опитваш се да промениш това, което можеш да промениш, да приемеш това, което не можеш да промениш и мъдро да правиш разликата между двете  Wink

В края на краищата всичко си идва на мястото и пъзелът се напасва Grinning

А пък друг е въпросът, че всичко винаги си е на мястото и ние винаги сме точно там, където трябва да бъдем (дори и стоейки вкъщи може да ни намери работата, която е за нас)  Peace

# 253
  • Tам през Атлантическия океан
А пък друг е въпросът, че всичко винаги си е на мястото и ние винаги сме точно там, където трябва да бъдем (дори и стоейки вкъщи може да ни намери работата, която е за нас)  Peace

E'  това в скобките не споделям  Crossing Arms

# 254
А пък друг е въпросът, че всичко винаги си е на мястото и ние винаги сме точно там, където трябва да бъдем (дори и стоейки вкъщи може да ни намери работата, която е за нас) Peace

E'  това в скобките не споделям  Crossing Arms

Да, общият случай предполага активност - пускане на CV-та, търсене...Така е. Това е факт.
Но знам и за случаи, при които буквално от нищото се материализира работа без наличие на външна активност и външно действие, а само заявено намерение  Wink
Случаи разни, пътища разни. Пък и не знаем края на историята  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт