Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 3

• 43 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Аз ей сега ще ви кажа как ще стане:

събираме се тука пияниците и започваме редовно да си къркаме в някое заведение в салона за непушачи, докато накрая свикнем да пием с дясната ръка, а не чашата в лявата и фаса в дясната /примерно/ Joy ..... Докато накрая така го овладеем, че вече като седнем с пушачите на софрата с ракийката и салатата, хич да не ни дреме. Mr. Green

Klarichka, от подфорума на освободените от задължения, ограничения и отчети ли? Joy Ми приятно ми е да се видим и тук значи. Wink Hug

# 211
  • Бургас
Срам не срам, и аз да се запиша тук, с надеждата да ме подтикнете да направя крачката  Hug
Та при мен нещата се стекоха така - не съм пушила 5 години - я майчинство, бременности, кърмене, но и не само. Започнах работа - уж една две цигарки, но май стават 5-6. Лошото е, че съм придобила навика и си ги чакам. Много си ми беше добре като непушач, знам, че трябва да ги спра ,гузно ми е, но някак си не мога да направя крачката.
Аз пък съм обратно на вас - по кафета и кръчми не пуша /защото още съм нелегална пушачка/, а само на работа и вечер скришом вкъщи.
Е, оплаках се от себе си  Simple Smile

# 212
Алина, при теб явно барабар Петко с колежките предполагам, че се получава?
И щом казваш, че си ги чакаш, това си е психологическо - чакаш си почивчиците. Което е супер, че физически нямаш зависимост. То не, че при нас не е физическа тази, когато се отвори биричката де... Laughing
На мен пък в офиса ми беше лесно да ги спра. Може би, защото и от толкова работа не усещах и деня кога свършва. А иначе си излизах с колегите като се съберат отпред да пушат, да пуша и аз пасивно. Simple Smile Защото малко или много това си е почивка. На час и половина да запалиш цигара, си е излизане, иначе по 4-5 часа не отлепям от стола.
С малко воля ще го преодолееш това. Наложи си, че не е необходим фас, за да си починеш - ставай, разхождай се, не знам каква ти е работата, аз от моя опит давам съветите, пък колко са приложими при теб, ти знаеш.

# 213
  • MUC
Аз също излизам, без да пуша. Не толкова често, колкото преди с цигарите, но гледам да правя почивки.
Понеже имам и проблеми с очите, ми е особено важно да се отделям от монитора по няколко пъти на ден, а и имаме хубава тераса в офиса, удоволствие е да излезе човек там. Не ми пречи, че колежката пуши, даже ми е някак чуждо и странно вече, като я гледам, захапала фаса.
Мъжът ми в момента също има проблеми с това – липсват му паузите. За мен много важна крачка беше именно да "отвържа" почивката от цигарата. Щото иначе съвсем прецакан се чувства човек, ако си налага да не излиза изобщо.  Laughing

# 214

събираме се тука пияниците и започваме редовно да си къркаме в някое заведение в салона за непушачи, докато накрая свикнем да пием с дясната ръка, а не чашата в лявата и фаса в дясната /примерно/ Joy ..... Докато накрая така го овладеем, че вече като седнем с пушачите на софрата с ракийката и салатата, хич да не ни дреме. Mr. Green

Klarichka, от подфорума на освободените от задължения, ограничения и отчети ли? Joy Ми приятно ми е да се видим и тук значи. Wink Hug
ахам, оттам да, аз чета само, а освен това имам и един бивш, дето вече ме следи, ама не е БНД-то де, та не смея и да се отчета  Laughing Confused Wink

за отвързването на почивките от цигарите - понякога хапвам плодове в офисната кухня
от миналата година , за да намаля цигарите, започнах да чопля семки- та така отвързвах пътуването до офиса от цигарите, тогава пушех най-много - на път- на отиване и връщане и на детската площадка след градина. Вкъщи тъй или иначе пушех много малко, особено зимата, когато няма проветряване от тия цигари, в офиса - по 2-3 цигари на ден. Многото ми пушене беше по път като съм и в заведения и лафче с приятелки.

# 215
  • Варна
Записвам се, а после ще ви чета и ще се надъхвам. Дори сега веднага ще се лиша от редовната си цигара след вечеря.

# 216
Е от този клип направо ми се догади Sick Grinning

http://www.vbox7.com/play:c2f731e534

alert Предупреждавам! Клипът показва пушещ човек, така, че ако някой смята, че ще му се допафка - да не гледа! Mr. Green

# 217
  • Пловдив
вече повече от месец не пуша , но някак си ме е страх да се зарадвам
миналия път издържах 2 месеца , но......
наскоро имах доста стресова ситуация и ми мина някаква такава еретична мисъл през главата , но за кратко слава богу.............
и почти не ям/поне не повече от преди/ а напълнях Sad
ама здраве да е

# 218
  • Бургас

Готина идея принципно  Mr. Green

Аз май ще стана с чаши и в двете ръце  ooooh!  Joy

# 219
вече повече от месец не пуша , но някак си ме е страх да се зарадвам
миналия път издържах 2 месеца , но......

Все едно мене си слушам от миналата година. Аз днес правя месец, но с едно прегрешение от снощи, само дето не ми хареса. А иначе и цигари, и запалка си купих, та да ядосам мъжо, че само дими около мен. Обаче явно ми е друга нагласата, нито ме изкефи, нито нищо. Хвърлих ги  Embarassed И сега само ме е яд  #Cussing out добре поне, че не гълтах дима.
Относно килограмите и аз качих определено, а уж не хапвам повече, та даже и спортувам. Надеждата ми е скоро да свикне организма, та да се нормализират нещата.  Wink

Успешна нова и БЕЗ димна седмица на всички!

# 220

Готина идея принципно  Mr. Green

Аз май ще стана с чаши и в двете ръце  ooooh!  Joy

Няма проблем: водката в едната, сокът в другата. hahaha Всичко съм измислила!

# 221
  • Бургас
Misty, сладур си  Mr. Green Joy Ама ако пия бира  Crazy Twisted Evil Joy Ще я спра и нея освен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Минавам само на хард питиета  Crazy Mr. Green

# 222
Еха, гледам отбора се е попълнил с нови, свежи попълнения :о)
Все пак гледайте да не замествате пушенето с пиене - някой би използвл поговорката "oт трън, та на глог"

Аз отново съм на линия и ви следя редовно. Извинявам се ако съм изпуснал някой важен проблем, поставен от някой от вас.

Поздравления на всички, които за закръглили някой друг срок - седмица, месец, година :о)
Не бройте дните, а се кефете на всеки един от тях! Вие сте свободни!

За всички които още се колебаят, ще се опитам да отговарям на всеки сериозен проблем още тук!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 15:57 от nicofree

# 223
  • Бургас

Все пак гледайте да не замествате пушенето с пиене - някой би използвл поговорката "пт трън, та на глог"

Mr. Green Няма  Peace Само малко и не редовно Laughing

То иначе ако ще заместваме едното с другото, къде ще му се види края ... ако не е пиене, ще е ядене, ако не е ядене, ще е ...  Whistling ... доникъде няма да стигнем така  Mr. Green

# 224
  • Бургас
Аз още се спотайвам зад някоя цигара, за съжаление. Но знам,
че времето да ги спра идва  Grinning
Благодаря за съветите за офисното пушене - наистина става въпрос, че го свързвам с минутки свобода и лафче с колегите. Не ,че не става без цигара, разбира се...

Общи условия

Активация на акаунт