Електронни четци - ІІ

• 50 737
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз тегля от Читанка във формат txt и се отварят идеално на Киндъл-а. Какви са предимствата на mobi формата?

# 361
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Примерно -  имаш съдържание, и активни линкове към отделните глави, разкази или там каквото е в съдържанието.
Това от txt не вярвам да става.

# 362
  • София
Деси, имам доста свалени книги, които четях с калибре на лаптопа. Всички са в epub формат. Сега се хванах да ги форматирам, докато си взема Киндъла. Чета по мъничко от ръководството. Направих си регистрация в амазон, но още не съм въвела 16-цифровия код... Та така тренирам на сухо  Mr. Green.
Благодаря за препоръчаната програма, ще я погледна.
ПП: сигурно по два пъти съм прочела тази и предишната тема.

# 363
  • София
Примерно -  имаш съдържание, и активни линкове към отделните глави, разкази или там каквото е в съдържанието.
Това от txt не вярвам да става.

Ясно - мерси  bouquet
При текстовите ги няма тези неща, ще пробвам сега с други формати Peace

# 364
  • София
Аз пък всичките си романи ги свалих на txt формат и съм си доволна. Повече не ми трябва.

# 365
  • София
Тони, а не ти ли пречи, когато пряката реч, например, не е на нов ред, а остава на същия и когато не ти отваря книгата на последното прочетено място? Или няма такъв проблем?

Деси, свалих си KindlePC, инсталирах го, обаче не мога да заредя книга от файл по никакъв начин. Дали можеш да ми помогнеш с идея или съвет?

# 366
  • София
Тони, а не ти ли пречи, когато пряката реч, например, не е на нов ред, а остава на същия и когато не ти отваря книгата на последното прочетено място? Или няма такъв проблем?
Отваря ми на последната прочетена страница  Peace
И пряката реч си ми идва на нов ред! Вече 10-ина книги прочетох и не съм имала споменатите проблеми.

# 367
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Вени, като кликнеш два пъти върху книга, която е в mobi формат, не ти ли я отваря?

# 368
  • София
Вени, като кликнеш два пъти върху книга, която е в mobi формат, не ти ли я отваря?
Не, отваря ми програмката, но никъде не зарежда текста. Нищо, де, аз се надявам утре да взема устройството. Ще го регистрирам и може би тогава ще ми се активира и програмата, ако това изобщо някак е свързано.

Тони, мерси  Peace. То се е видяло, че ще пробвам всички възможни функции и формати.

# 369
здравейте и от мен:) и аз съм с Киндъл и много си го обичам!
изпускала съм го няколко пъти но още си е жив и здрав:))

харесвам си книги от goodreads.com и си ги тегля от 4shared.com
купих си няколко от по 99 цента на амазон но се отчаях бързо и се отказах.

# 370
  • В най - голямото село
Снощи минах през Хеликон, исках да видя Киндъла (че нали съм в чуденка за закупуването му) даже можеше и от там да си го взема. Продават го, но не могат да отворят кутията преди да си го купиш. Всички останали марки бяха отворени и изложени. Е как да си купи човек нещо без да го види  Thinking

# 371
Е как да си купи човек нещо без да го види  Thinking
Като всички нас, които го купихме от Амазон.  Wink

# 372
  • В най - голямото село
Ели и това е така. Но все пак това не е интернет магазин. Продават го, а не го отварят.

# 373
В Хеликон във Варна го имаше изложен на витрината  newsm78 странно,че не процедират така във всичките си магазини

# 374
  • София
Здравейте!
Пак съм аз, взех си Киндъла и го поразгледах. Бях обещала да пиша за форматите. Най-много ми харесват книгите, които свалям от читанка в epub формат, после ги минавам през Калибре и ги качвам на устройството. Тогава са ми активни всички менюта (без page) и форматирането е ми е най-удобно, особено в първоначалните страници.
Свалих от огледалото на читанка и един роман директно в mobi, като го сравних с конвертиран от мен по гореописания начин - има разлика. Някои менюта не са активни, минавам през ревюто за книгата, през съдържанието, благодарности и т.н (така, както се вижда текста, ако го чета директно от сайта).
Всъщност тези разлики са дребни, някакви си детайли, но все пак може би имат значение.

Искам да ви попитам нещо. Сверих си часовникът, но мога да го видя само, докато чета книга и натисна бутона Меню. Има ли начин да го сложа отгоре, до батерията и да седи постоянно включен?

Общи условия

Активация на акаунт