Електронни четци - ІІ

• 50 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз не знам такъв начин. Идеята на Амазон, която непрекъснато повтарят е, че искат да направят четенето с киндъл възможно най-близко до четенето на истинска книга - да забравиш за устройстото и да се потопиш в света на автора - затова повечето неща изчезват докато четеш. Simple Smile

# 376
  • София
Аз дори не знаех, че има часовник  Mr. Green
Честно казано не търся такива екстри. Искам да си чета книгата, без нещо да ме разсейва. Ако имаше час на дисплея, все там ще зяпам - познавам си се!

# 377
  • София
Прави сте, че е за четене!
Ама аз от пусто любопитство - исках да се уверя може ли или не може Mr. Green.

# 378
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
 Вени***, права си, разучи опциите на устройството до край.
Няма значение дали ще ги ползваш, хубаво е да знаеш, че ги има.
На мен например много ми харесва възможността за публикуване на цитати във Фейсбук.

# 379
Да споделя и моят опит с ползването на Киндъл.
Както Вени*** сподели свалените книги във формат моби от огледалния сайт на Читанка инфо, наистина не посочват страницата. Установих, че след като през Калибре променя името и автора, така че да са в полагащите им се позиции и прехвърля книгата се активира функцията за показване на страницата.
За тези, които не са я открили да спомена, че тя се вижда, при четене, след натискане на бутона меню.
И още нещо, качвам изключително само формат моби. Ако кача нещо по изключение, се старая да го изтрия веднага след като го прочета.
Много съм доволна от Калибре, което има опция да прехвърля книгите в Киндъл и дава информация кои книги си качил. Случвало ми се е една книга да я кача два пъти и има информация, че книгата я има еди колко си пъти. Има възможност и чрез него да я изтриеш от Киндъл.  Многофункционален е, автоматично прави подредба по автори, по рейтиг/ който ти си правиш/, по серии/поредици/ и т.н.

# 380
Като изключим читанката, книгите, които чета на компютъра са 95% .pdf. Нормални книги, а не някаква специфична литература.
Опасявам се обаче, че четенето им няма да е особено приятно на Киндъл, след като когато ги форматирам в .моби или в .фб2 и ги отворя с Киндъла на компютъра, не са особено красиви. Понякога има странно пренасяне, както и странно разположение на номера на страницата (копиран от пдф-а и сложен примерно на средата на реда). Да не говорим и за някои други реклами и тагове от пдф Sad

Вие как се справяте с този проблем? Все пак повечето английски книги в нета са .пдф формат :/

# 381
  • София
Аз лично - никак. Чета си ги така разместени, ако не мога да ги намеря в друг формат. Но на мен лично не ми пречи това, че номерът на страницата е по средата на екрана или подобни дреболии. За худ. л-ра без картинки не мисля, че има проблем. Виж, списания, пътеводители, техническа литература - мазалото е голямо...  Crazy

# 382
Да ви питам нещо... Имам възможност да си поръчам Киндъл от САЩ и да ми го донесат следващия месец. Притеснявам се обаче, да не стане проблем с кирилизацията или с регистрирането му.
Някой ако има опит с "американски" Киндъл, моля да сподели  Praynig

и моят е "американец" закупен офлайн от Bestbuy. Регистрацияата отне няколко кликвания.  Всичко си работи от самосебе си Simple Smile  никакви специални настройки за 3G или кирилизация.  Peace.

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 02:13 от shrekie

# 383
  • София
Имам киндъл от една година - в началото пробвах всичките формати как "стоят" в устройството.
Най-доволна съм от epub, конвертиран в mobi.
Има доста хора дето четат в txt формат - на мен лично ми е грозно и неудобно за четене текст в такъв вид.

Понеже се засрамих, тъй като все още не знам повечето опции на киндъла, сега чета упътването
За мое оправдание - свалям си книга и се заплесвам по нея, кой да чете за настройки  Mr. Green

# 384
  • София
Най-доволна съм от epub, конвертиран в mobi.
Има доста хора дето четат в txt формат - на мен лично ми е грозно и неудобно за четене текст в такъв вид.
Оф, ще взема накрая и аз да пробвам формат, различен от txt.  Grinning Просто ми стана любопитно колко по-добре изглежда и толкова ли е фрапираща разликата.

# 385
толкова ли е фрапираща разликата.

Като между Notepad и Word. В първият вариант губиш всякакво форматиране и отчасти се губи усещането за книга.

Водих Kindle на пикник. Послушахме музика, а после аз четох докато другите спят. Laughing

# 386
Здравейте  и от мен, и аз имам Kindlе и чета в txt, не ми пречи, но исках да попитам дали на някой му се е случвало като върне една страница назад и се разместват страниците все едно връща няколко страници назад а не само една и няма намиране на текущата страница след това. Чудех се дали е от txt-то или самото устройство си дивее нещо?

# 387
  • София
Като между Notepad и Word. В първият вариант губиш всякакво форматиране и отчасти се губи усещането за книга.
Благодаря! То явно като съм чела само в един формат и съм му свикнала, та не ми прави впечатление. Но определено ще се пробвам и в други след разясненията.

VaniaKH, вече 10-ина книги прочетох в txt. формат и не съм имала никакви проблеми.

# 388

VaniaKH, вече 10-ина книги прочетох в txt. формат и не съм имала никакви проблеми.
[/quote]

Благодаря, странно защо така при мен се получава, ще пробвам в друг формат да видим

# 389
  • тук-там

Може ли малко хелп! Какъв формат трябва да е музиката  newsm78
Свалих няколко песнички, качих ги в папка музика на Киндълчето, ама ...нищо!

Общи условия

Активация на акаунт