Електронни четци - ІІ

• 50 690
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Елица-сестрица, Kindle 1 и 2 не поддържат кирилица. Вземи си Kindle 3, поддържа кирилица и според мен 3G не ти е особено необходим.
Ето линк за Kindle 3:
http://www.xotspot.com/2010/12/amazon-kindle-3.html

# 436
Много благодаря   bouquet
Предполагам този, който в момента продават в амазон за £111 е Kindle3

# 437
Момичета, благодаря за насоките.   bouquet Преди малко се сдобих с Kindle 3G, черен. Сега свалям интензивно книжки Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате някакъв сайт за книги на английски?

Елица, да в Амазон(UK) в момента Kindle 3 е на 111.

# 438
  • София
Книги има най-много и най-нови в торентите - само напиши в някой e-books, Kindle или mobi.

# 439
Много благодаря   bouquet
Предполагам този, който в момента продават в амазон за £111 е Kindle3
Да, този е. Виж и сравнителните характеристики между двата. Разликата е само, че единият има 3G, който би ти свършил работа, ако поръчваш книги онлайн от Амазон. Иначе спокойно можеш да си вземеш този, който е с Wi-Fi и да си ползваш интернет, където има достъп.
http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/ … mp;pf_rd_i=468294

# 440
Много ви благодаря на всички.Определено мисля да е този без 3 джи и да инвестирам още малко средства в закупуването на калъф.
Мъжо е готов с подаръка за рождения ми ден другия месец  Mr. Green

Имате поща честито и със здраве да си четеш хубави книжки   bouquet

# 441
Имам следното питане. Заслужава ли си 3G модела? Къде в България има 3G покритие или по-скоро въпросът е коя мрежа ще ползва Киндълът (М-тел, Глобул и т.н.)?

Предполагам, че по села и планини, покритие няма? Все пак разликата в моделите е 30-на долара и сериозно се замислям, преди да го поръчам тези дни.

# 442
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Копирам от форума на my ebook:

dari:
Отварям тази тема поради зачестилите въпроси за Kindle 3 WiFi + 3G и използването му в България.

1. Варианта на Kindle със 3G има ли смисъл за у нас?

Да, варианта с 3G има смисъл и у нас (както и в повече от 100 страни по света), т.е. към момента работи безпроблемно в България.

2. Услугата на Amazon за безплатно (откъм трафик) купуване/теглене на книги от сайта на Amazon работи ли у нас?

Да, услугата за закупуване на книги за Kindle от магазина на Amazon работи в България (както и в повече от 100 страни по света), като не се заплаща нищо за трафик.

3. Какво може да се прави през 3G-то?

През 3G връзката може свободно да се свързвате с Интернет, да браузвате произволни сайтове (без поддръжка на flash), да четете RSS новини, да четете wikipedia, да четете новинарски/вестникарски сайтове, да проверявате пощи (с web базиран интерфейс - няма вграден mail клиент) ...
За всички споменати приложения към момента трафика е безплатен. Според страницата на Amazon, заплаща се само трафик при сваляне/качване на лични файлове.

4. Как става свързването на Kindle 3 WiFi + 3G към 3G мрежата? Необходимо ли е (могат ли) да се закупуват други SIM карта от мобилен оператор?

Kindle 3 WiFi + 3G се свързва с Интернет посредством ‘Whispernet’.  Това е  разрботка на Amazon заедно с мрежата за данни на на Американската телекомуникационна компания Sprint (EVDO).

Тъй като услугата се заплаща от Amazon (безплатен обяд няма ), SIM картата е на amazon,  тя е вградена и не може да се подменя!

5. При поръчването на Kindle 3 WiFi + 3G има ли избор на цвят на корпуса?

Не, цвета който се предлага е само графитено сив. Белия вариант в момента се предлага САМО за USA и не може да се достави официално за България, като съответно той (белият) не е Global вариант т.е. може да има пробеми при опит да се използва в България.

На мен wi-fi ми е напълно достатъчно, все ще изчакам да се добера до по-населено място, за да се възползвам от Whispernet и въздушното доставяне на книга или списание, което съм решила да се закупя. А като гледам, не сме и се засилили много да си купуваме книгите. 

# 443
Хубав отговор, благодаря!

Остана само да разбера коя 3G мрежа ще се ползва.

Едит: Разбрах, че се ползва мрежата на M-tel, а ако се съди по сайта им, покритието им е доста добро. Отделно, че имат най-бързата 3G мрежа в България (според немски изследвания). Така че ще си поръчам 3G модела. Разликата в цената (на тези с рекламите) е $25, но мисля, че си заслужава Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 22:08 от oderfases

# 444
  • До хладилника, който обичам
Здравейте отново Simple Smile

Вече година почти старателно обмислям трябва ли ми Киндъл или не Laughing
Сега ми е особено актуален въпросът, тъй като сестра ми си идва от САЩ и може да ми вземе "рекламния" Киндъл, който е на значително по-добра цена.
Това, което се чудя е разбира се, с или без 3G да е. Разликата от 50 лв не е особено голяма. Ясно, че кой за каквото ще го ползва, но по-скоро искам да питам тези, които имат Киндъл с 3G - колко активно го ползвате за браузване? Кои сайтове браузвате успешно? Правилно ли знам, че wifi моделът става за сваляне на книги/вестници, но не става за браузване даже от най-прост вид?
Не пътуваме твърде често и когато го правим, нося нетбука, който няма 3G, но има wifi, т.е. за зор заман сваляне на книги мога дори без wifi да правя, но все пак... Четох и няколко ревюта за wifi vs. 3g+wifi и все така не мога да преценя нужно ли ми е, затова моля реално ползващите го.

Другият ми въпрос е свързан с регистрацията - знам, че при повече Киндъли, регистрирани на един акаунт, могат да си заемат книги и се чудя дали си струва да го регистрираме на акаунта на сестра ми - по неволя тя там си купува книги, да мога да ги прочета и аз барем Mr. Green или да го регистрирам на моя си Амазон акаунт? От време на време купувам книги (имам Киндъл PC, въпреки че предпочитам Калибре), макар че като цяло ще залагам на торенти и т.н., което мога да не купя - не го купувам Laughing

Третия ми въпрос е за опцията text to speech - предполагам, работи само на английски?

# 445
С wifi съвсем спокойно можеш да си браузваш навсякъде. Даже постинг в бг-мамма пуснах, клатейки си краката на Централна гара.
Трябва да проуча това за заемането на книги от Киндъл регистриран на същия акаунт, но ако става, това, че твоят ще е регистриран на акаунта на сестра ти, по никакъв начн няма да ти повлияе.
Само че си мисля, че амазонците са предвидили, че ще правят така хората, и ми се струва прекалено хубаво, за да става.

# 446
  • Казанлък of all places
Не знам доколко може да е меродавен моя опит , с Киндълски четец на Айфона и Киндъл- Киндъл. Simple Smile Това, което съм закупила легално ( не свалила от торенти или качила от компютъра) се появява САМО на Айфона. Всичко останало - официални, неофициални, легални, конвъртнати - си е на "официалния" Киндъл. И двете устройства са регистрирани на един и същ акаунт.
Дано да звучи разбираемо обяснението ми.
Не ми е удобен на мен Киндъла за браузване, но ограничения по отношения на сайтове не съм забелязала.

# 447
  • До хладилника, който обичам
С wifi съвсем спокойно можеш да си браузваш навсякъде. Даже постинг в бг-мамма пуснах, клатейки си краката на Централна гара.
Трябва да проуча това за заемането на книги от Киндъл регистриран на същия акаунт, но ако става, това, че твоят ще е регистриран на акаунта на сестра ти, по никакъв начн няма да ти повлияе.
Само че си мисля, че амазонците са предвидили, че ще правят така хората, и ми се струва прекалено хубаво, за да става.
Мерси, това за браузването ме ориентира. Значи възможностите с интернета и браузването са еднакви, единствено се променя свързаността, където няма wifi?

За акаунтите го четох в чужд Киндъл форум - например хора от едно семейство, чиито Киндъли са регистрирани на общ акаунт, могат да си свалят книгата, купена само веднъж (то е логично, де).

Аднжи, аз много не те разбрах Blush

# 448
Значи възможностите с интернета и браузването са еднакви, единствено се променя свързаността, където няма wifi?

Да  Simple Smile

# 449
Бу, по отношение на браузването, аз го ползвам за четене на информационни сайтове от типа на dir; dnes; dnevnik; yahoo, google, gmail. Миналата седмица се абонирах за в-к Капитал киндъл версия - получава се четенето му Simple Smile

За споделянето на книги, не съм разучила още как става, но мисля, че съм чела някъде да има начин да споделя с приятел.

Иначе в момента киндъл 3G с реклами е 139$,  колкото e с Wifi, но без реклами.  Peace

text to speech на БГ звучи така: "Exclamation mark, dot, dot, dot....."  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт