Електронни четци - ІІ

• 50 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • DE
Kindle се продава официално само от Амазон, като в Европа това става в  Германия (за клиенти от Германия, Австрия и Швейцария) и Англия. Всички останали поръчки отиват в щатския Амазон. Т.е. дори да го купиш от търговец в България, при проблем устройството отново ще трябва да се връща там, откъдето е купено. Така че в случая това, от което трябва да се водиш е цената, където ти е по-евтино, оттам си го вземи.

# 61
  • София
Благодаря за съветите!  Hug
Реших, че няма да чакам моята позната от Англия да ми го донесе.
Ще си го поръчам чрез Еконт, нали може? (тоест те да ми посредничат)
Само дето не съм пазарувала от чужди сайтове и много не ми е ясно как става номерът.
Може би трябва да попитам в Амазонската тема, нали?!

# 62
Знам че темата е за четци а не за таблети, но се надявам някой от вас да знае
Имате ли съвети за удобна програма за четене на книги на айпад?

В какъв формат и как ги  качвате?

Аз имах Сони, но нещо не се сработихме
При голяма кражба в къщи замина, но то всичко откраднато за него най-малко ми е жал.  Mr. Green

# 63
  • София
tonkabonka, можеш да го поръчаш от еконт. За целта трябва ти да си направиш поръчката, но на адрес за доставка пишеш адреса на техния офис в Лондон. После им пращаш номера на поръчката и твоя адрс и те ти го носят. Най-добре звънни в еконт преди да направиш поръчката, за да ти потвърдят и да ти дадат повече информация. Simple Smile

# 64
Благодаря за съветите!  Hug
Реших, че няма да чакам моята позната от Англия да ми го донесе.
Ще си го поръчам чрез Еконт, нали може? (тоест те да ми посредничат)
Само дето не съм пазарувала от чужди сайтове и много не ми е ясно как става номерът.
Може би трябва да попитам в Амазонската тема, нали?!
Приветствам те, за това че си решила да си закупиш Киндъл, но не те съветвам да ползваш услугите на Еконт, заради високата тарифа на доставка от Англия до България.
Моят съвет е да ползваш посредник. Ето стъпките:
1. Погледни в тази тема и си избери посредник - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582669.0
2. Плащаш Киндъла с твоята карта, но посочваш английския адрес на посредника, като за получател пишеш ТВОЕТО ИМЕ /това е много важно/;
3. Свързваш се с посредника и уточнявате подробностите, като адрес на доставка в България, начин на заплащане на услугата  и т.н.; 
4. Устройството пристига безплатно на английския адрес и от там посредника го превозва до България.
5. Аз лично получавам есемес от моя посредник, като пристигне стоката в България, когато имам пратка и колко дължа. А мога и в сайта им да проверявам курсовете на доставка.
ПП. Повечето посредници вземат по 1-1,50 лири на килограм. Киндълът тежи 600 грама и ще ти излезе, ако си от същия град на посредника - не повече от 3,50 лева. Но ако си от друг град ще платиш и на бълг.превозвач/ Еконт, Поща, Спиди и др/ още около 10 лв.

# 65
  • София
Аз все пак избрах да поръчам през Еконт  Peace
Да попитам друго обаче - какъв калъф ще ме посъветвате да си поръчам? Гледам някакви и цъкам заради цената им... Дайте, моля, линк към нещо не толкова скъпо (ако има, разбира се).  Grinning
А нещо друго, като аксесоар, необходимо ли е да поръчвам?

И още един въпрос - дебитната карта за разплащане е на името на мъжа ми. Това означава ли, че поръчката трябва да е от негово име?

# 66
Моя е подобен, взех го от ebay и съм доволна и от цената и от качеството. Дойде в пощата.

Ето, има и по-скъпи и по-евтини.

# 67
  • София
 Joy
Говорих с Еконт.
Цената за доставка Лондон-София на Киндъла + калъфа ще ми струва "само" 78,18 лв.
Тъй че отново съм в изходна позиция.
Не знам дали си заслужават нервите и дали да не си поръчам от тук, вместо да хвърля една камара усилия и да го получа незнайно кога  Thinking

# 68
  • София
А защо не пробваш с посредниците от другата тема? Аз не съм ги ползвала, но тук няколко момичета споделиха, че са надеждни. И взимат по около лира на килограм - т.е. доставката до София ще ти излезе 2-3- лв.

# 69
Joy
Говорих с Еконт.
Цената за доставка Лондон-София на Киндъла + калъфа ще ми струва "само" 78,18 лв.
Тъй че отново съм в изходна позиция.
Не знам дали си заслужават нервите и дали да не си поръчам от тук, вместо да хвърля една камара усилия и да го получа незнайно кога  Thinking
Тонколона, ние си го поръчахме директно от Амазон.ком, дойде на митницата, освободихме си го, платихме някакви такси и мито, но не беше голямо и така (в старата тема съм писала точните цифри).
Никакви посредници, никакви чудеса, никакви бг магазини с огромни печалби. После поръчахме още един и за сестра ми по същата схема.

# 70
  • София
А защо не пробваш с посредниците от другата тема? Аз не съм ги ползвала, но тук няколко момичета споделиха, че са надеждни. И взимат по около лира на килограм - т.е. доставката до София ще ти излезе 2-3- лв.
Намерих такава фирма от другата тема и се регистрирах  Peace
Обаче ново двайсе - в амазонската тема ми казаха, че ако това ми е първа поръчка от амазон (каквато всъщност е) адресът за доставка трябва да ми отговаря на адреса на картата, с която плащам  Rolling Eyes Сори, ама това вече ми звучи абсурдно! Егати и драмата. Ще си пробвам по каналния ред, пък ако има подобно ограничение, все ще разбера на даден етап.
Колкото до калъфа - в Амазон открих един намален доста на 10 паунда (от 40 паунда!).

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 13:07 от tonkabonka

# 71
tonkabonka, аз си направих първа поръчка за киндъл от Амазон преди три седмици. Платих с бг карта и го доставиха на адрес в Щатите, така че не е вярно това изискване. А оттам ми го донесоха като ръчен багаж.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 00:59 от malvinaina

# 72
  • София
Ох, благодаря много.
Жалко, че някои съфорумки толкова уверено и категорично говорят за неща, които явно не стоят по описания от тях начин  Mr. Green
Последно (за сега) въпросче - само с кредитна карта ли се плаща? В амазонската тема пише, че може и дебитна, но в самия Амазон иде реч единствено за кредитни карти  Rolling Eyes

# 73
Аз си поръчах този калъф http://www.amazon.com/gp/product/B004EHJQBY , и тази лампичка за нощно четене http://www.amazon.com/gp/product/B002CMLDT6.

# 74
Аз платих с кредитна карта на ПИБ, не знам за дебитна дали може. По принцип имам дебитна на ПИБ и съм нямала проблеми като поръчвам от чужбина с нея. Може би зависи и от коя банка ти е картата. На мъж ми е виза на ОББ и уж може, ама всъщност нищо не може да се плати с нея , та ползваме моята. Дано съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт