Електронни четци - ІІ

• 50 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • USA
Знам че темата е за четци а не за таблети, но се надявам някой от вас да знае
Имате ли съвети за удобна програма за четене на книги на айпад?
В какъв формат и как ги  качвате?
Рали, айпадът е най-универсалното четящо средство според мен + всичките му други предимства Simple Smile. Има си iBooks, отделно имаш апс за Kindle и Nook. От всичките може да купуваш/четеш книги. Като формати приема всички формати, за тези, които не стават има ап - GoodReader (за pdf напр. е доста читав). Аз много използвам еpub формат и си става директно през iBooks. Тук библиотеките използват еpub, та и за книги от библиотеката мога да го използвам. Кажи, ако те интересува нещо по-конкретно.

# 91
Ох, благодаря много.
Жалко, че някои съфорумки толкова уверено и категорично говорят за неща, които явно не стоят по описания от тях начин  Mr. Green

Нямаш си на представа колко си права! Grinning Ако прочетеш внимателно предишната тема, ще намериш много аргументи в подкрепа на тази си теза, но и в настоящата тема не липсват бисери!

Ето един бърз пример:

Въпрос:
Цитат на: Октопод с рокля
Някой знае ли какво точно означава да напишеш/обработиш книга за Киндъл? Нямам предвид конвертирането на файловете, а как се създава самата книга - съдържание, илюстрации и т.н.

Първи отговор:
Цитат на: Сиамка
Предполагам нищо по-специално, отколкото при обработването на книги в останалите електронни формати - сканиране на текста, картинките и след това подреждането му, създаване на съдържание и т.н.  Може би ако попиташ във форума на Читанка ще ти дадат техническата информация, от която имаш нужда

Бърз отговор, вярно предположение, но абсолютно безполезен. "Октопод с рокля" пита "ТОЧНО", а не по принцип, а и според мен тя не иска да пиратства, а да напише (издаде) книга за Kindle. Тогава за какво сканиране на текста става въпрос?  Shocked

Втори отговор:
Цитат на: Инчето
Ето малко инфо: Book-designer, Sigil. Това са програмки за създаване на електронни книги.

Sigil Thinking - да, действително това е софтуер за форматиране на електронни книги, но той генерира като изходен файл само .epub, а за Kindle трябва файл в .mobi (.prc) или .azw.  Thinking

...

# 92
  • DE

Нямаш си на представа колко си права! Grinning Ако прочетеш внимателно предишната тема, ще намериш много аргументи в подкрепа на тази си теза, но и в настоящата тема не липсват бисери!

Ето един бърз пример:

Въпрос:
Цитат на: Октопод с рокля
Някой знае ли какво точно означава да напишеш/обработиш книга за Киндъл? Нямам предвид конвертирането на файловете, а как се създава самата книга - съдържание, илюстрации и т.н.

Прощавайте, уважаеми, а Вашият принос към конкретния въпрос е?

Знакът / обикновено означава "или". Може пък Октопод с рокля да е намерила своя отговор дори и сред "бисерите". Абсолютно ненужно размахване на пръст и менторстване беше това....

# 93
... Абсолютно ненужно размахване на пръст и менторстване беше това....

Извинявай! Може би си права, но аз си мислех, че форумите са за да са полезни на питащите, т.е. да се публикува точна и проверена информация, а не просто за чесане на езиците. Но щом съм в грешка, още веднъж моля за извинение  Embarassed

# 94
  • DE
Извинявай! Може би си права, но аз си мислех, че форумите са за да са полезни на питащите, т.е. да се публикува точна и проверена информация, а не просто за чесане на езиците. Но щом съм в грешка, още веднъж моля за извинение  Embarassed

Няма нищо, не съм се засегнала. Според мен пък ценното на форумите е, че всеки може да намери полезна информация, дори сред плявата, важното е да знае как точно да я отсее Wink

# 95
sailor сигурно пише само в тази тема и затова не познава нашият стил. Тук да зададеш въпрос и да получиш 5 отговора "Не знам" си е напълно нормално. Освен това аз като интелигентен човек (Mr. Green) извличам полза от всеки отговор. А, ако напиша книга за Киндъл ще се похваля първо на вас! Laughing

# 96
А, ако напиша книга за Киндъл ще се похваля първо на вас! Laughing
Ще чакам с нетърпение  Grinning, само с автографа ще имаме малко проблем, но ще държа на него  Wink

# 97

Sigil Thinking - да, действително това е софтуер за форматиране на електронни книги, но той генерира като изходен файл само .epub, а за Kindle трябва файл в .mobi (.prc) или .azw.  Thinking

Конвертирането от .epub в .mobi, както всички знаем става с един клик мишката Laughing.  И като толкова много разбираш, можеше да помогнеш на питащата с полезна информация, а не да си чешеш езика.

Октоподче ето ти още един вариант - Mobipocket Creator

Добавям и eдно ръководство за създаване на книги във FB2 формат на руски - Создание электронных книг в формате FictionBook 2.1: практическое руководство

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 20:30 от Инчето_

# 98

Sigil Thinking - да, действително това е софтуер за форматиране на електронни книги, но той генерира като изходен файл само .epub, а за Kindle трябва файл в .mobi (.prc) или .azw.  Thinking

Конвертирането от .epub в .mobi, както всички знаем става с един клик мишката Laughing.  И като толкова много разбираш, можеше да помогнеш на питащата с полезна информация, а не да си чешеш езика.

Октоподче ето ти още един вариант - Mobipocket Creator

Добавям и eдно ръководство за създаване на книги във FB2 формат на руски - Создание электронных книг в формате FictionBook 2.1: практическое руководство

Че разбирам - разбирам. Но не мога да помогна на питащия поради 2 причини:
1. Ако дам полезен отговор няма да съм във "Вашия стил" като ми обясниха няколко поста по- нагоре.
2. Всеки опит да дам линк към професионално написана статия третираща някой въпрос във форума се тълкува като реклама и се изтрива.

А и това с 1 клик, мнооого искам да го видя на живо, а още повече искам да видя професионално форматирания изходен документ със спазени всички изисквания на стандартите за електронни книги в съответния формат.

Но както и да е, бях решил да не пиша повече тук и вече съжалявам, че пренебрегнах това си решение. Sailor излиза от форума.

# 99
при поръчка от американския амазон излиза това:
Order Summary
Items:   $139.00
Shipping & Handling:   $20.98
Total Before Tax:   $159.98
Estimated Tax To Be Collected:   $0.00
Import Fees Deposit   $32.00
Order Total: $191.98

като Import Fees Deposit уж значи това

дали е наред всичкото това или ще има още за плащане като пристигне тук?

# 100
Инчето,

По чесането на езици те познавам... и по полезната информация.

Октопод в рокля пита за Киндъл, едно от малкото устройства, които не поддържа fb2.

# 101
  • DE
при поръчка от американския амазон излиза това:
Order Summary
Items:   $139.00
Shipping & Handling:   $20.98
Total Before Tax:   $159.98
Estimated Tax To Be Collected:   $0.00
Import Fees Deposit   $32.00
Order Total: $191.98

като Import Fees Deposit уж значи това

дали е наред всичкото това или ще има още за плащане като пристигне тук?

При поръчка от Германия това беше крайната цена - UPS ми го достави директно у дома. Приятел от България поръча, подведен от мен и от информацията, която дава Амазон US, но беше неприятно изненадан с ДДС, плюс еднодневни разходки между спедитор и митница. По-добре си го поръчай от немския или английския Амазон чрез посредник, тогава вече нямаш мита и такси, само разходите за доставката.

# 102
Инчето,

По чесането на езици те познавам... и по полезната информация.

Октопод в рокля пита за Киндъл, едно от малкото устройства, които не поддържа fb2.

На Октоподчето съм предложила конкретен вариант, както се вижда. Добавеното ръководство е за ползвателките на други устройства, все пак темата е за всякакви модели електронни четци (А и с calibre лесно става конвертирането, както си споменал).
И е хубаво да си обновявате сайта по-честичко, доста нови безплатни игри за Kindle излязаха напоследък  ...  Wink

# 103
искам да благодаря на всички участници в темата понеже ми помогнаха много с избора на "доставчик" и с избора на калъф Simple Smile
очаквам си книгата с този сладурски калъф  Hug

# 104
  • DE
искам да благодаря на всички участници в темата понеже ми помогнаха много с избора на "доставчик" и с избора на калъф Simple Smile
очаквам си книгата с този сладурски калъф  Hug

О, този калъф и другите от същата серия са много красиви, но за съжаление тази закопчалка отгоре не позволява да се закачи лампата, която имам, благородно завиждам, страхотен е!

Общи условия

Активация на акаунт