Електронни четци - ІІ

• 50 598
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Е, честито! Аз го включих да се зарежда и след около 20мин, започнах да го разучавам. Той си има някакъв заряд на батерията. Не се сещам за нещо изключително важно, но ти трябва разклонител шуко, за да го включиш в нашата мрежа.

# 121
  • София
Октопод, това за разклонителя си е от огромно значение, при положение, че нямам такъв  Wink Благодаря, ще търся днес.

# 122
Октопод, това за разклонителя си е от огромно значение, при положение, че нямам такъв  Wink Благодаря, ще търся днес.

Виж в по-дребните магазини за ел,материали. Нормално е да струва 2-3лв, защото в Метро ми предлагаха един за 40лв.

# 123
  • Стара Загора
Разклонител шуко си е обикновен разклонител нашенски Simple Smile

Преходник й трябва (http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://gsm-world.bulgaria24.c … =1366&bih=643
 все ще има контакт вкъщи да си го включи.

Аз през USB си го зареждам

# 124
  • София
tanya_p, благодаря!

Наясно съм вече - попитах и мъжката част от колегите.  Grinning

# 125
Тези батерии имат определен живот на цикъл зареждане-разреждане. Т.е. хубаво е да се зарежда когато е изхабена почти докрай, а не когато е до средата, например.

Почти съм сигурна, че това не е така - напротив, във форумите на Amazon за Kindle неколкократно съм чела, че батериите са съвсем различни от тези на мобилните телефони и че е хубаво устройството да се зарежда, когато стигне на около 1/2 до 1/3 от капацитета си, а да не се изчаква да падне докрай. Чела съм също така, че може да го зареждаш по всяко време, без това да се отразява на живота на батерията - за разлика от мобилните телефони.

# 126
  • DE

Почти съм сигурна, че това не е така - напротив, във форумите на Amazon за Kindle неколкократно съм чела, че батериите са съвсем различни от тези на мобилните телефони и че е хубаво устройството да се зарежда, когато стигне на около 1/2 до 1/3 от капацитета си, а да не се изчаква да падне докрай. Чела съм също така, че може да го зареждаш по всяко време, без това да се отразява на живота на батерията - за разлика от мобилните телефони.

Ами имам спомени, че четох нещо такова, но беше сравнително отдавна, та може и да бъркам, ще проверя  Peace

# 127
Трала -ла-ла-ли! Сутринта като се събудих и видях съобщение от мой приятел, който е в Америка, че ми е купил Kindle - тра-ла-ла-ла-лииии! Сега се чувствам като дете на Бъдни вечер - знае, че Коледа е само след няколко часа и пак няма търпение за подаръците, а аз трябва да чакам чааак до четвъртък! Прочетох, че няма нищо специално, което да направя в самото начало, но сигурно ще разпитвам  Embarassed

# 128
  • DE

Отново прочетох в един български форум, че батерията има определен брой цикли живот, на други места обаче пише, че оптималният вариант е да не се оставя да спадне под 20% и никога да не се чака да се изпразни напълно. Явно си права  Peace

# 129
  • София
Моето притежание на Киндъл започна с фалстарт  Rolling Eyes
Не мога да го заредя! Включвам го в преходника и в контакта и нищо! Нито индикаторната лампичка свети, нито нищо. Батерията си стои наполовина заредена, така както беше, когато разопаковах устройството. Ето сега го взех в офиса, отново включих и пак нищо.
Чувствам се като последна тъпачка.
Някакви идеи или съвети?

# 130
  • DE
Пробва ли с ЮСБ кабела през компютъра?

# 131
  • София
Тъкмо да вляза да се похваля  Grinning
Сиамка, точно това помогна. Може би проблемът е в преходника. Сетих се, че вчера някой тук спомена, че зарежда през USB кабела, та реших да пробвам и индикаторчето светна  newsm44
Камък ми падна от сърцето - помислих си, че има дефект  Crazy

# 132
  • DE
Супер, явно е бил дефектен преходникът.
Между другото, откакто измислиха USB зарядните за телефони се родих, зареждам си Ipod, Kindle, GSM с едно и също устройство и не мъкна всеки път при пътуване купища кабели.

# 133
  • София
Да задам две въпросчета.
Първо - така и не разбрах от къде се променя размерът на шрифта!
Второ - вчера си направих моя папка със заглавия от един автор, но тя така и не ми се появи на дисплея. Идея защо?

# 134
tonkabonka, долу вдясно между шпацията и бутона "Home" има едно малко бутонче "Аа", като оттам си настройваш шрифта. За папката не мога да помогна или май не разбрах въпроса.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт