Електронни четци - ІІ

• 50 531
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • на изток от рая
Досега търсих из сайта на Амазон, но не го намерих. Някъде ми се мярна, че като включиш киндъла, номера излиза на екрана.

# 661
  • на изток от рая
Цитат:
"Безплатна доставка: За да избегнете таксите за доставка, можете да изберете документите да бъдат доставени на основния ви имейл адрес, които впоследствие да прехвърлите на Kindle чрез USB или Wi-Fi. Просто изпратете файловете на този адрес - (име на адреса)@free.kindle.com, вместо на платения адрес, показан по-горе."
Добре, де, що ще рече "име на адреса"?
Вместо да се готвим с децата за първия учебен ден, аз с какво се занимавам!  ooooh!

# 662
  • София
Вместо да се готвим с децата за първия учебен ден, аз с какво се занимавам!  ooooh!
Joy
Моето дете го пооправих горе-долу. Тук съм, щото мъжът ми ме ограби, сви ми Киндъла и това е трета поредна вечер Crossing Arms.

Име на адреса ще рече, че ако си се регистрирала в амазон като katerica123, то пощата ще е katerica123@free.kindle.com.

Серийния номер се вижда в Menu - Settings - Device Info. Ей сега го погледнах как и пиша вече от личен опит, а не наизуст!

# 663
ganyusha при мен е името на имейла с който съм регистрирана в амазон.Например ххх@абв.бг и сега адресите ми са ххх@Кindle.com или ххх@free.kindle.com

# 664
  • на изток от рая
Дотук- добре. Имам адрес, как да мина на фрий-то? Т.е. моя е @kindle.com, как да стане @free.kindle.com? После си избирам файл- книга и какво правя с нея? Пращам я на този адрес? Или? Ако е на този адрес, как да я изпратя?

# 665
  • на изток от рая
Обещавам, че в неделя ще седна и ще изчета всичко, което сте писали досега в двете теми за четците, но сега пак имам въпрос.
Стигнала съм донякъде на дадена книга, дали киндъла ще ми я отвори от това място или от началото?
Струва ми се, че сте го обсъждали това, но нямамтърпението и времето да ровя сега.  Embarassed
Бу, не знам как е станало, но като влезнах с адреса и паролата си, номера на кинда беше изписан, без да съм го вкарвала аз.

# 666
  • София
Ганюша, би трябвало да ти отвори книгата от мястото, на което си била.
За мейлите ще напиша това, което знам от четене в темата и по други форуми, но не съм го пробвала и не претендирам за достоверност.
Всъщност това са мейл адреси, на които да си пращаме документи, ако искаме да се конвертират в mobi формат. Например имаш файл с рецепти в ПДФ на компютъра, ама искаш да си ги четеш на Киндъла в mobi. Пращаш на име@киндъл.ком (за тези с 3G) или на име@фрии.киндъл.ком (за wi-fi).
Знам, че като си включа wi-fi, за да видя новополучения файл. Ама къде се намира, как се вижда и т.н. още не съм тествала.

# 667
  • София
Така, отговарм поред, доколкото мога.

Ако си стигнала донякъде в книгата и си изключила устройстово без да излизаш от самата книга, като го включиш ти се отваря страницата, на която си била... това важи и ако си излязла от книгата.... въобще веки път, когато отвориш някоя книга киндъла автоматично те праща на последната видяна страница. Ако я отваряш за първи път, естествено, отиваш на първа страница.

Това с free адреса не ми е много ясно, то май важи само за 3G моделите заради безплатния трафик. Т.е. за да не ги товариш с много МВ трафик, те таксуват доставката на документи през 3G. Ако ползваш wi-fi, няма значение на кой адрес пращаш нещата. Двата адреса са еднакви, само това free им е разликата.

Има два варианта - ако искаш просто да пратиш документ до устройството си, пишеш писмо от произволен твой адрес ххх@abv.bg например до адреса ти в амазон: ххх@free.kindle.com. След това трябва да включиш wi-fi на киндъла и да дадеш sync&check for new items и документът ти пристига на основния екран. Ако в заглавието на писмото сложиш convert те ти преформатират документа в моби формат... Аз съм го правила, когато ме мързи да си търся кабела... Simple Smile

Номера на киндъла ти е бил записан в акаунта, защото си си го купила от него. Моя ми го купиха познати и като дойде беше регистриран на тяхно име. Казваше се нещо от рода на втория киндъл на Пешо... След това аз си влязох в моя амазонски акаунт и по описания вече начин си го регистрирах на мое име. Сега на самия киндъл пише Deva's Kindle, a aдресът ми е примерно deva@kindle.com Този адрес може и да се променя.

# 668
  • на изток от рая
Момичета,   bouquet
Взе да се вижда светлина в тунела!

# 669
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Бу, за какво ти е да отрегитрираш Киндъла от акаунта на сестра ти, така можеш да прочетеш и книгите, които тя е закупила, както говорихме преди няколко страници.

# 670
  • До хладилника, който обичам
Бу, за какво ти е да отрегитрираш Киндъла от акаунта на сестра ти, така можеш да прочетеш и книгите, които тя е закупила, както говорихме преди няколко страници.

Временно, временно Mr. Green той няма да ми избяга, знам паролата вече.
А така ще се регистрирам и в акаунта на edна стара (условно!) дружка (Hug) и ще гепя и нейните книги Mr. Green
В акаунта на сестра ми, прехвърляйки на моето устройство, видях опцията за заемане на книги, но не разучих. Но явно е факт, че може човек да заема книги на други хора, без да са регистрирани на един акаунт.

# 671
  • София
Сега се зачетох за заемането, че отдавна се каня...
1-во не всички книги могат да бъдат заемани - в описанието на всяка си пише може ли или не
2-ро можеш да предоставяш всяка твоя книга само по веднъж за срок от 14 дни
3-то докато си заел книгата на някого, не можеш и ти да я четеш
4-то засега тази опция е валидна само за US - т.е. първите 3 и без това не ни касаят Simple Smile

Очаква се амазон да пуснат опция за заемане на всичките си книги срещу някаква такса - т.е. да станат нещо като библиотека. Ама кога, как, къде още не се знае... Simple Smile

# 672
  • До хладилника, който обичам
4-то засега тази опция е валидна само за US - т.е. първите 3 и без това не ни касаят Simple Smile
Адресът е условно нещо Simple Smile колко му е да се "премести" в САЩ...
По същия начин повече устройства, регистрирани на един акаунт, ако четат една и съща книга (достъпна за всички, регистрирани на него), трябва да си изключат автоматичното синхронизиране, защото отметката се мести според четящия.
Може би някаква такава причина стои и зад заемането.

# 673
  • София
Не съм съвсем сигурна за това с адреса - може и така да е, но за някои неща не е достатъчно просто да си регистриран на американски адрес. Гледат IP-то. Не че не можеш да минеш през някакво прокси...
На мен ми е по-интересно как си прибират книгата след тези 14 дни - т.е. знам как го правят, но едва ли имат гаранция, че не си я сложил някъде другаде, докъдето те нямат достъп...

# 674
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Защо да си я прибират, реално след 14 дни всъщност се връщат правата върху нея на оригиналния й собственик, който през това време няма право да я чете. А наемателят със сигурност има супер ограничени права върху нея, от които със сигурност се изключва функцията copy/paste
Разбира се, със сигурност някой някъде в необхватната мрежа им е намерил цаката, не се съмнявам.
Та, след 14 дни тя просто става неактивна на устройството на наемателя. 

Общи условия

Активация на акаунт