различните

• 6 236
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
хух, ква готинка тема, а аз да я пропусна. изък. тва е, кат съм толкова заета...
и що не обяснихте ся на жената, а. изгонихте я, гаднярки нйедни.

ромско, неромско, български, небългарски, дЯца да има, еййййййййййййй. голяма убавиня е. който губи време с мислене за произходи, пишат му се пропуснати ползи. грабваш първото дет видиш и бЕгаш. после естествено е голям гърч, но след 4/5 години се успокояват нещата, после идва пубертета и става страшно Mr. Green

а сериозно по въпроса, кудку го е рекла с уважението, а дарката така или инак е велика. стига се втелявайте и отивайте да си взимате децата, квито искате де, ако ви дадат...
ние вече си имаме и отдавна сме забравили от какъв произход са, припомняме си само, когато се появят такива като вас и почнат да се жалят колко сме гадни.
за справка, моето е русо, ама не съм го искала такова, взех каквото дадоха. и пак така бих постъпила.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 15:20 от matakosmata

# 31
Разли4нитe....Прибираме се от градинка и на улицата ни играят деца ,малкия веднага се вклю4ва в играта и 4увам как едно дете му казва, 4е е циган4е  ,а кака му кресна на детето ....Нее е само е по тъмни4ак.На мен ми стана мъ4но и плаках цяла ве4ер.Щерката ме пита какво им е на циганите 4е ги обиждат.А иди 4е обяснявай.Добре 4е не беше таткото на това дете щото щеше да си изпати  Shocked

# 32
сали, много си го слагаш насърце...би трябвало да плачеш, но за другото дете...то е нещастното, защото ще расте като такова. расистки надъхано и безмозъчно.

напоследък, като чета подобни неща за поредната антирасистка изцепка в милата ни държава, направо ми се струва нереално. няма такъв филм в европейска държава през 21 век. преди се шашках и водех войни срещу расизма, сега ми е просто смешно и малко тъжно. като добавя към всичко това и положението в българия, отново си казвам, всеки народ заслужава съдбата си,
емигрирайте, хора, докато все още можете. тези, които нямат проблеми с расизма, ще са добре, а тези, които са расисти ще се првъзпитат.
не е нормално просто в днешно време да има подобни неща и да се подклажда и най-вече толерира такава омраза. а родители, възпитаващи в нея децата си са просто бемозъчни хора...горките деца...
на циганите нищо им няма...само един проблем имат, че са български цигани.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 08:36 от matakosmata

# 33
Сали отговаря по случайност на един мой въпрос от друга тема ... много мъчно ми стана, Hug

и все пак, от това, което чета напоследък, излиза, че да си български циганин все още не е най-големият проблем. по-кофти е да си чешки, словашки или унгарски циганин например ... хора, та в БГ тези деца се осиновяват може да се каже масово! което не е така там, за Чехия чета, че дори не им подготвят досиетата за осиновяване, щото няма смисъл ...
та, къде да емигрират? вижте какви са и нагласите във Франция и Италия, иначе не са расисти, за антисемитски изказвания уволняват Wink  ... за Германия не говоря, там е лесно да не са расисти към циганите, то там традиционно вече няма ...

та понякога си мисля, че в БГ е по-лесно да се докажеш ... все пак поговорката е, че макар и по дрехите да посрещат, по акъла изпращат ... (не, че споделям като правилен процеса на доказването и разбиването на предубежденията).
за себе си мисля, че доброто, обосновано самочувствие ще им помогне по пътя и в тази посока работя.

# 34
# 35
  • София
Сали, не се коси, ще свикнеш и няма да ти прави впечатление - това е живота - циганчета са, ама са готини  Hug

най-готиното е като ти кажат - ама те двамата изобщо не си приличат, най-милото беше като ми казаха, че щерката е като слънцето, а сина като луната, иначе репликите са - тя е толкова бяла, а той толкова мургав... ами това е положението, ама пък спестявам от половината крем срещу слънце - днес бяхме на пикник - аз съм кърваво червена от половин час стоене на слънце, щерката е с обрив, въпреки че я мазах с 50-ти фактор, синът е черен  Simple Smile

# 36
абе, мажи го и него, не пести!!!! нищо, че не гори! слънцето е вредно! пак ще си почернее. в детската ги клепаха подред, без разлика в цвета на кожата Simple Smile ние както си се мажем  с 50-60 фактор (няма за деца по-малко), така имаме вече фрапираща разлика на бански!

ПП сори, че звуча така поучително, препрочетох се. ама аз съм гузна, щото миналата година така минах метър ... не изгоря, ама като чета и слушам, знам ли какви са дългосрочните последствия ...вманиачила съм се нещо. но пък при нас кожата ни е чувствителна, стандартните кремове хич не й се отразяват добре, запушват се пори, излизат милиумчета ... тази година се разтърсих по-внимателно и клепам без усложнения. и акъл раздавам, както се вижда Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 21:14 от Vella M.

# 37
  • София
e, аз мажа - нали ти е ясно, че няма как да мажеш едното, а другото не...

# 38
цицкуту човек требе да се маже. черно, бело, нема значка...
велла пък майка-манячка станала. вие да не сте рода с матов бе душа...и той майка-манячка, ама аз с една голема ножица му режа крилцата периодично...
но-шегата настрана, слънцето е ужасно вредно и агресивно. аз печене въобще не допускам, на плаж се ходи след 5, кофа със слънцезащитен нося винаги.

# 39
е вие утрепахте готиното на морето  Tired

Аз като виден слънцепоклонник водим дидету на плаж откъмто 9 часа сутрЕнта до 8 вечерта  Embarassed Embarassed И това от 1 годишна възраст ... Там спим, ядем, обаче боклука си събираме - нашия и на съседите... на едни скалички има едни местенца ... чудо!!!

# 40
  • на път
Ние ходихме 2-3 пъти набързо до морето вече .... Мартин го мажа с 50 фактор, Мая с 30, но тя не потъмнява а той милият .... все ме пита "мамо аз защо съм черен, защо не съм като вас, Мая и другите". Всеки път му обяснявам колко е красив и т.н.
Тази година съм решила да се поопека заради него – нищо че мразя да стоя на слънце или да си купя някой автобронзант за да взема преднина  newsm78.

# 41
Aaa, Fussii, ние сме от вашия отбор - отваряме и затваряме плажа, обаче винаги с големи чадъри. Народът се къпе с тениски на гърба и ставаме всички черни като сенегалци.
Не обичам химии. Не може едно нещо, дето се прави от конска п...я и кой знае какви боклуци още, да бъде по-полезно от слънцето на Дядо Боже  Laughing Пазенето - на сянка и с дрехи.

Тотално оплескахме темата впрочем, ама така повече ми харесва Mr. Green

# 42
ми вредно е, и мен ме е яд. за мазането...знам ли и аз. мразя го, ама тва мойто сирене, просто няма как. но принципно гледам все да сме на сянка. аз съм с розацея и въобще не трябва да ме вижда слънце, много е противопоказно за нежната ми натура Mr. Green
инак може си на плаж, обаче под дебели сенки. мен кат малка ме ппечаха кат кебапче и не ми даваха да влизам във водата. и сладолед не ми купуваха. гадове. имала съм била лоши сливици, та затва.
детето от водата не излиза, гледам обаче да е защитена колкото може. и бански с уфау защита и купих, ама шапка не ще да носи гадта, та бандана ако се навие...
има периоди, в които закусва със сладолед Winkпо един магнум рано-рано сутрин. тя доскоро сладолед не ядеше...майка ми се възмути за възпитателните навици и хранителните такива Joyвикам и, роди си дете, гледай си го и си го възпитавай. това си е мое и аз решавам. амаха. тя се хили...
кат си спомня как издевателстваха над мен с това море, просто и сега бяс ме хваща. по 15 минути на гръб, 15 на корем, после 10 минути във водата...по часовник. и пак сначале. после рев за сладолед, ама йок. сигурно затова бях толкова кекава като дете. то не беха пневмонии, то не беха болести. от спорт ме спряха, вредно било, скокове във вода тренирах. за сметка на това ме дадоха на пиано, солфеж и немски. пфу...ама аз бойкот праих, бегАх от всякакви културни занимания и ходех да се стрелям с момчетата с фунийки. и ги шамарех...

та да се върнем към темата на темата...абе що не взермат тез дет не искат циганета да си спретнат едно сдружрние, та да им доде сърце на място. като се чувствате дискриминирани, ми борете се бе...
след като някой идва да се обяснява, начи е гузен, тва е положението. от личен опит го знам. и аз навремето едни войни водех, по малко по-друг повод, ама познавам усещането. ем си се оакал, ем си курназ и се дръвчиш. и на всяка цена искаш да докажеш, че си прав. си, ама не си...

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 06:58 от matakosmata

# 43
  • Вън от пространство и време
Тя темата... Няма еднакви и различни. Всички сме в кюпа - децата ни по по-особен начин са се появили у дома и имаме да решаваме специфични проблеми. Не разбирам хора, които не искат да пишат, защото се чувстват "по-различни" майки. Изискванията, които сме имали, приключват в момента, в който започне да ти трепери под лъжичката за малкото същество и да си готов всичко да направиш, за да не се появяват никога сълзи в очичките му.

За слънцето - в отбора на Фуси и Маймуна съм. Ние с мъж ми навремето ходехме на море на къмпинзи, където можеше да се опъне палатка на самия плаж, на дюните над морето и това беше прекрасно като изживяване. Цял ден и цяла нощ на практика си на плажа. Под дебели сенки, разбира се - тенти, чадъри. Въобще не сме лягали да се печем на слънце, а се връщахме с прекрасен бронзов тен. А за децата беше просто рай. Сега хубавите места в хубавите къмпинзи са заети от каравани, които се паркират там за цяло лято и този начин на летуване отпадна. Но пак сме там, където може да се играе на воля.

# 44

инак може си на плаж, обаче под дебели сенки. мен кат малка ме ппечаха кат кебапче и не ми даваха да влизам във водата. и сладолед не ми купуваха. гадове. имала съм била лоши сливици, та затва.

хехе, и мен така, но за сметка на това не залитам по вода и сладолед сега Mr. Green
Обаче, без слънцезащитния съм за никъде, аз на работа няма как да ходя, тогава...е, все пак нечовешко е облечена с противорадиационен костюм посред лято да ходя-ще се случи , ако нямам крем..да живее химията, дето ме спасява...
сега ги пазете , после сами ще си решат и няма да ви питат-едната не стъпва на плаж...

Уф и аз завиждам на различните -дето стават шоколадови от петминутно слънце...

Общи условия

Активация на акаунт