Отговори
# 585
bebZz Kiryakova прилича на варицела, ама в яслата трябваше да има съобщение, ако има болно дете и контактни. На нас варицелата ни почна точно с 2 такива мехурчета, приличаха на прещипано, но после доста се възпаляват  Sad ако е това, дано я изкарате леко  Peace и да ти кажа точно наскоро си мислех как никой не посмя да припари - бабите не помнеха дали са я карали и в такива случаи остават само майката и таткото карали, некарали кой ги пита  Simple Smile

Noel, Мина нито пълзи, нито седи сама, освен подпряна или за съвсем кратко. Може само да се преметне от гръб по корем, но не го е усвоила още напълно. Единственото упражнение което прави е да вдига крака да ги дърпа с ръце или да ги лапа.

Хейли и аз ще стискам палци  Praynig

Много ми е тъжно, защото днес много се карах на баткото и като му се карам ужасно страдам, все едно да се караш на себе си, ама по-лошо  Cry

# 586
Нико започна и да пълзи и да седи. Също и се изправя.                                                                                  Както нищо не правеше и изведнъж какво му стана.

пускам го на пода и се удря и пада,но няма как.
Ние също имаме такъв пъзел за под. Не съм чувала да са опасни. newsm78

Много сладки бебета!  Heart Eyes

Бебз, на Мила варицелните пъпки не изглеждаха така.

Ноел, спомням си ги всички. Големи емоции бяха. Laughing

# 587
Момичета  Heart Eyes Hug, тези месеци бяха чудесни с вас, нищо, че в последно време не се включвам много-много. Благодаря за топлите думи за моето коте, а идеята за мишката е на моя мъж. Малчо харесва много лаптопа и мишката, та скоро ще го счупи, бате ми потроши телевизора на неговата възраст.
Ноел, Бобче - Ани 5 дни само се клатеше на колена, 2 дни като Мила ползваше ръцете и се придвижваше напред, от вчера пусна/сам ест./ в действие и краката, а днес вече виждате колко сме добри. Седим сами, дори сам сяда като го сложа легнал по гръб. Слага си едната ръчичка малко по-назад и с нейна помощ се надигне и седне, някога като почне да губи равновесие пак с нея се задържа. Играе седнал с играчки около него.  Нашият бате пролази дни преди да проходи/1г/, той беше мързеливо бебе. Сега като ги сравнявам, Ани е фурия, бате стана буйно дете след като проходи, а до тогава само лежеше.
Страхотни сте на срещата, благородно ви завиждам. Днес бяхме 5 часа с една баба и нейното 4месечно бебе, единия гука и се обръща, другия бабосва и лази. Смях голям падна, те си се радват взаимно като Стоянчо и Никол, а ние им се радвахме отстрани. Дръпнахме и една дълга разходка в парковете. Имах нужда от тази среща, заредих се с много емоции.
Бебз, Бобче - децата ви са ослепително красиви, а тези сини очи са страшен магнит.

И аз като Ноел имам 2 питания:
1. Имате ли фонтанела? - Нашата се затвори, а Вигантола съм го спряла вече 3-ти месец.
2. Като опипвате черепчето на дечицата ви, има ли някаво одебеление при връзката му с шията? Аз усещам удебеляване на кожата, което е в долния край на черепа. Таткото ни е така и сега Ани, но ми е едно свито, тези дни ще ходим на консултация, та ще питам, но до тогава лудвам вече от мисли.

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 08:37 от m9m9

# 588
  • София
Бобинка, аз пък много й се смях на свекърва ти  Laughing Крива глава и клепнали уши, егати диагнозата  Laughing Направо си заслужава да й кажеш "бе то и ти не си много хубава, ама нали съм добричка, търпя те"  Joy
Иначе Мая е 2 пъти на мляко и 1 път на каша с АМ през деня, намаляват и при нас млечните хранения.

Ноел, Мая седи добре, но за пълзене и дума да не става, тя е от съзерцателния тип бебета  hahaha Няма мераци да се придвижва, радва се като може да си гледа и да си играе седнала. Иво беше толкова различен, изобщо не помня той например да ми е седял навън в количката кротко и да си разглежда света, както прави тя.

Бебз, на мен също не ми приличат на варицелени тези пъпки. Плюс, че Иво като кара варицела си увеличиха толкова бързо  бройката - като го взех от градина беше 1, докато идем до лекарката вече бяха поне 4, докато се приберем след това сигурно 10тина бяха станали.

Мила, такова десертче правя и аз на Мая, само че с банан - намачкан, с кисело мляко и бисквита - толкова е вкусно, че само чакам да остане нещо в купичката накрая  Joy

Такъв пъзел мислех да взема и аз, че сега постилам едно дебело одеалце, ама все пак си е земя. В Джъмбо казвате да погледна?

И сега, въпросчетата  Mr. Green

НОИ бяхте казали, че превеждат пари във вторниците и четвъртъците, или само вторник? Че първият четвъртък на юни е 2.06, след седмица; обаче първият вторник е чааааааак на 6.06  Rolling Eyes

За изхвърлянето на памперсите да ви питам - правим, струваме, мирише си. Дайте някакво ноу-хау. Имаме кофа с капак, изнесохме я в коридора, да не е в стаята, мъжът ми я изхвърля всяка сутрин като излиза за работа и все се носи една миризмичка из коридора  Crazy

# 589
Хейли, стискам палци за операцията, да мине бързо и да забравите. Hug
Blurmoi, радвам се, че ви е харесал нашия подарък, аз малко се бях притеснила като видях, че всички купуват играчки.
M9m9, браво на Ани! Фонтанела още си имаме, но аз много често забравям да давам витамин Д.
Бебз, дечицата ти са страхотни. Дано синът ти да няма варицела  Praynig
Ноел , Ник пълзи, седи и се изправя сам на леглото и се мести с помощта на ръчичките. Откакто може да се изправя мога да го оставя сам в кошарата да се занимава. Аз съм сложила едно пътно легло, та като падне няма как да се нарани.

# 590
silkisilkдо края на месеца би трябвало да сме се прибрали
за зарята незнам още дали ще ходим
иначе днес мисля да ходим до Козлодуй да видя какво остава да направят майсторите и да се поразходим малко Simple Smile

# 591
  • Варна
Добро утро! Hug
Ноел    1.пълзим от една седмица,
              2. седим вече от един месец без да е подпрян ,също и се изправя (от вчера Flutter).

m9m9
имаме си още фонтанела,
не съм забелязала да има одебеление на шията newsm78
Хейли мерси за идеята с пъзела,много  ми хареса,задължително ще си го набавим  newsm53
Момичета ,кисело мляко ли давате вече newsm78,трябва ли нещо предварително да съм въвела за да гопредложа и аз?
Глутена мисля към края на 7-ия началото на 8-ия месец,така поне педито ми каза,имали ли мами ,които не са въвели още глутен?

Бобченка ,Мила просто е уникална Hug Hug

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 08:57 от Velina_p

# 592
m9m9, фонтанелата на Нико още не е затворена.
Удебеления и неравности има по главата, но никога не са ми казвали, че са проблем.
Така че - не ги мисля.  Peace

Велина, аз съм въвела глутен, още в края на 6 месец.
Според последните препоръки, с глутена не бива да се бърза, но и да не се отлага много.
За кисело мляко, не мисля че трябва нещо да се дава преди това.
Аз го въведох с прибавяне на малки лъжички към плодовете му.
Постепенно увеличих.

Бърди, аз използвам едни малки торбички за памперсите.
Те са по една за памперс и са ароматизирани. Няма ли по суперите нещо подобно?

# 593
  • София
Бърди, аз използвам едни малки торбички за памперсите.
Те са по една за памперс и са ароматизирани. Няма ли по суперите нещо подобно?

Хммм, ами не знам, не бях чувала, но точно такова нещо ми трябва, ще потърся  Peace  bouquet

# 594
  • София
Добро утро!
Вчера бяхем на консултация Вики е вече 7680  73 см,а Валя 7,000 70 см  Simple Smile
Биха ни и ваксините Пентаским и Синфлорикс пък Вики цяла вечер и цяла нощ е с мн висока температура вероятно от Синфлорикса но пък и прокашля и не знам Confused
Вдигна темптература до 39,9  Confused
Следобяд вероятно ще ги водя на лекар!
Сега и Валя има малко 37,8..... Райън пък кашля било от задна хрема не е било вирус но пък в групата ни има Варицела и така ooooh!

# 595
  • Варна
Тони дано не е нищо сериозно, а само от ваксините. И на нас днес ще ни бият пентаксим или заместителя не знам и ме е шубе  Confused
И ние сме ползвали лепенките за Т и съм доволна, свършиха работа, за днес също съм подготвена.
Ние пълзим, седим, вече се изправяме в кошарата почваме да подскачаме и даже се местим, тоест пристъпваме вътре. Тати добре го занимава  Laughing
Ноел  всичко си спомням, всичко  Heart Eyes Беше много хубаво време.
Никога не съм разбирала от тия фонтанели и хич и не пипам, педи проверява всеки път и ще ми каже ако има нещо. Вигантол дава от време на време.
Бебз няма опит със шарките, нищо не мога да кажа.
Айде почнаха да звъня телефони.....

# 596
  • София
ДАно да е от ваксината да ен са ми болни,че ще полудея!
Цяла нощ ен съм мигнала Confused

Лейди,дано при вас няма проблеми! Hug

# 597
Здравейте сладурани!

Въпреки, че не съм писала скоро - чета ви подробно от мобилния по време на разходките  Wink.
Много болни дечица има последните дни - бързичко да оздравяват всички и без каквито и да било усложнения   Praynig Hug
Много хубави снимки видях - направо са балсам за душата   Hug
Честити зъбчета на silkisilk и Димяни   bouquet
Бе6Оле, lina -  Hug
flufffy - не мога да повярвам, че си написала, че си лоша майка  #Crazy Много си далеч от подобно определение, повярвай ми! С такива безумия съм се сблъсквала, че не е за разправяне!
bobinka - честита ви кухня, все така да му се услажда на Ники!
Vessi - моята доки каза да давам Вигантола цяло лято, но аз за момента съм го спряла на своя глава.
Noel - Йони не само седи, но и сяда сама. Но я мързи да пълзи - прави 3-4 крачки и сяда  Laughing Прави опити да се изправя, а когато е в креватчето - направо го прави, но не се чувства стабилна.
m9m9 - още не се е затворила, а подобни удебелявания не съм забелязала. Ани е много сладък  Hug

Като гледам имаме 10-на странички до края на темата, та се чудя да я изпишем ли  за нула време newsm78 Joy Ето ви поредните размисли и страсти: Кой пропуск, недоглеждане, грешка (кой както го интерпретира) във възпитанието на майка ви бихте се опитали да не повтаряте по отношение на собственото(ните) си дете (деца). Бащите не ги споменавам, защото ще ги "спретна" по друг повод следващия път.
Част от отговорите вече са споменавани, а именно липсата на нежност, ласка, целувка... Какво друго и защо  Wink Hug

# 598
  • Stavanger,Norway/ Varna
Честит рожден ден на Лурдес, много много здраве и късмет   bouquet

М9м9 на Мила още й е отворена фонтанелата, но и аз не съм редовна с вит Д. На Йована също късно се затвори, към втората годинка  Peace

Бърди аз държа кофата с памперсите на терасата и не мирише  Peace Имах от тези специалните кошчета за памперси и бях много доволна, но го счупих  Crazy

Мила става голямо диване и в екип със сетра си направо могат да ме побъркат.  smile3511

# 599
 55
bebZz, страхотни са ти дечицата! Както и всички останали разбира се!  Heart Eyes
m9m9, браво на малкия!
bob4enka, Мила е като изтребител!  Simple Smile
♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥,  fingerscrossed температурата да е от ваксините! Добре наддават талисманите!  Simple Smile
Всички болни бързо да оздравяват!
За седенето - нашият седи стабилно от около 2 седмици, може и повече
За пълзенето - вече надига дупето, но още не може да схване номера с ръцете. Клати се напред-назад, все едно ... Crazy
Прав също добре стои.
За глутена- мисля да го въведа като стане на 8 месеца с овесена каша.
Лурдес,  hbday
За възпитанието - не мога да се сетя за грешки и пропуски на моята майка. Смятам, че добре ме е възпитала  Peace

Общи условия

Активация на акаунт