ФДТ и база за грим и перфектен тен - 12

• 88 711
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Фон дьо тена на Радиант покривен ли е? Къде във Варна мога да го намеря?

# 586
Гаражите на пазара -парфюмерии Мари( три са на брой) и магазинът, който е на спирката на 148 срещу Катедралата(там има и професионален гримьор, който ще ти помогне в избора на цвят и вид). Има три вида ФДТ -ползвам два от тях: единият, който е по-лек за лятото и друг, който е по-покривен за зимата.Винаги ползвам и база на Радиант.
Ако мога с още нещо да бъда полезна съм насреща Simple Smile
Елинор1985 също познава и ползва марката,може и тя да сподели с теб отзиви.
Хубав ден!

# 587
Dendy , аз използвам по-лекия вариант с витамин Е, но за мен си е доста покривен.Не ми образува комедони или да ми подчертава  мимическите бръчки, лесно се нанася, база не слагам.Няма озаряващо действие, но и пудрен завършек.Кожата ми е суха и без несъвършенства, та на мен почти всеки фдт ми е добър, но за мазна,нормална или проблемна нямам наблюдения как действа.Аз съм си го купувала от един магазин на бул.''Владислав" от страната на пощата, но доста по-нагоре, има много продукти на марката.

# 588
Аз да дам отчет:)Поръчах си Гош-а , бадема и перлата.Simple Smile Перлата ми идва прекалено светъл и го подарих, но бадема е перфектен за моята кожа.(с бяла кожа съм).Седи много естествено,не се напластява и озарява лицето! Аз не съм усетила неприятна миризма, не вярвам да ми се е бъгнало обонянието:)
За този ценови клас козметика съм изключително доволна от поведението на Гош-о:)
Благодаря  на Djane ,че си направи труда да отиде до магазина и да пробва всички цветове,за да си поръчам подходящия за мен!  bouquet

# 589
И аз след малко ще си поръчам бадема, сега след като прочетох, и аз съм с бяла кожа. Единствено остава да реша  и коя основа на Гош или Лумене, а гледах и на Артдеко. Та до довечера доакто пусна поръчка ако някой се включи да ме посъветва, ако не ще поръчам пък каквато такава.

# 590
  • варна
Тази миризма да не е от изтичащ/изтекъл срок на годност? Аз наскоро си отворих един забравен ФДТ и супер неприятно ми замириса, а това би обяснило и обриването newsm78
  пух,не е чак толкова кофти миризмата му.на мен не ми харесва.а срока на годност го погледнах преди да хвърля опаковката-всичко си е наред.ако някой иска да пробва матиращата база на радиант,подарявам половин тубичка. Simple Smile

# 591
Момичета, аз шреди да прочета за Гоша се бях накиприла да купя този http://beautyshop.bg/productv/3401/bourjois-fon-dyo-ten-s-prodovi-ekstrakti-.html Имате ли впечатления за него  Grinning

# 592
  • Пловдив
Здравейте! Първо искам да ви благодаря за прекрасните съвети, които откривам във всички теми. От доста време ви чета и така си набирам информация, но сега съм затруднена и ми е нужен съвет.
С мазна кожа съм, бих казала проблемна, но последните месеци се чувствам добре и проблемите започват да отшумяват. Имам леки червени белези и малко неравности в областта на брадичката. От лятото използвам пудрата на Авен за проблемна кожа и фактор 50. Преди това слагам дневен крем, приготвен от дерматоложката ми. Напоследък  използвам пудрата всеки ден. През първите часове стои добре, но в края на деня е като изсъхнала и люспеста на някои отчастъци. Явно по някое време кожата ми се изсушава, след това омазнява и се получава нещо неприятно. Иска ми се да ме посъветвате каква база да си взема и какъв фон дью тен/или пудра/. Задължително трябва да са oil-free, от това което разгледах ми направи впечатление базата за очи на артдеко и тонираните бази на лумене. Ще ми трябва и някакъв коректор.
Общо взето ще ми е необходима помощ при избора на база/за лице и очи/, коректор, фон дьо тен и/или пудра.

ПС. Със светла кожа съм, ако това е от значение.

# 593
  • Пловдив
Лила, Авен имат много хубави коректори, ФДТ-ни и палитри. Пробвай ги в някоя аптека и по-добре се насочи към тях, за да си сигурна, че няма да провокираш проблемите си. Пробвай и на Ла Рош - имат и хубави тонирани кремове.

# 594
  • Пловдив
Може би найстина ще сменя пудрата с фон дю тен и ще потърся техен коректор. Не ми се иска да рискувам да си навлека отново някое раздразнение. Авен конкретно имат няколко вида. Замислям се и за ФДТ на Клиник.
На Ла Рош не съм пробвала ФДТ-на, само почистващите продукти от серията Ефаклар,със смесени чувства съм за тях.  Хидратиращия крем ми действа много странно и почти не го използвам, а доколкото знам се ползва като основа за грим.

Проблемът ми, е че не съм много на ти с гримирането. Досега вниманието ми бе насочено към лечебните продукти и доста време избягвах грим.

# 595
elhi4ka, важното е да си откриеш най-подходящата лично за теб консистенция, общите правила и положения винаги си имат изключения  Hug
Пробвай и този на Estee Lauder, поискай мостричка, тя ще стигне за поне 2, 3 нанасяния, и ще можеш да прецениш.
А на теб само в Т-зоната ли ти лъщи кожата? Как я чувстваш на бузите?
Ето и още един вариант от Lancome :

http://www.lancome.co.uk/_en/_gb/makeup/complexion/foundations/t … y-mat-010062.aspx

Точно този на Ланком лично на мен не ми харесва особено. Купих го, защото го обърках с един друг на Ланком, който бях ползвала преди време и от който бях доволна. С база и пудра е ОК, но няма да си го купя пак.

На Ла Рош на мен ми стои като маска. Предпочитам ФДТ, който стои по-незабележимо.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 09:40 от Margherita09

# 596
Аз пак да повдигна въпроса относно фон дьо тена на Буржоа, понеже днес е последния ден на промоцията   Wink

Момичета, аз преди да прочета за Гоша се бях накиприла да купя този http://beautyshop.bg/productv/3401/bourjois-fon-dyo-ten-s-prodovi-ekstrakti-.html Имате ли впечатления за него  Grinning

# 597
Специално за този четох в един друг форум, че е добър. Аз лично обаче от познати съм била съветвана, че има и по - добри. Най - лесно е да се пробва, защото при всяка кожа и изисквания е различно. За по - покривен ефект този тип фон дьо - тени са страхотни, като аз ще препоръчам моят на Лореан Тру Мач. Но за нещо по - леко, Виши, новият Teint, който е като кремче и кожата диша.

# 598
По-назад в темата съм писала точно за този фон дьо тен на Буржоа. Ще се повторя. Аз лично много го харесвам. Леко до средно покритие, носи леко напластяване - т. е. за кожа с много несъвършенства не е подходящ, но добре замаскирва леки петънца, пъпчиции подобни. Миризмата е страхотна, оставя много приятно усещане на лицето, не запушва порите. Не е нито с матов, нито със сатенен завършек, според мен е доста естествен. Аз използвам най-светлия цвят - 52 Ванилия (не е подходящ за супер бели кожи). Леко го матирам с пудра отгоре. С омазняваща се Т-зона съм. Този фон дьо тен не предпазва от омазняване, но не и не се лъщи много с него. Нанасям с четка. Определено бих повторила покупката му отново.

# 599
chervenokoska_2 ,  благодаря ти много, ^Pink.Star... и на теб също. За сега май колебанието ми ще се ограничи до Гош и Лореал- тру мач, в краен случай може да погледна и Радиант, понеже се оказа, че близо до нас има едно магазинче, където продават тази козметика.

Общи условия

Активация на акаунт