Отговори
# 525
А тиква вкарала ли си? Почти всички бебета я обожават. Мойто сега омете 190 гр. тиква с ябълка. Пу- пу. Намери му любимия плод и после смесвай с други. Аз съм смесвала и плод със зеленчуково. Буламач, ама яде.
Малвинка- честита ви годишнина! Hug

# 526
  • Λάρισα
viviq, опитай с пресен пасиран плод. Може и парченца, стига да проявява интерес да се храни сама.

# 527
Нико11, още тогава ти отговорих на въпроса - да, можеш да правиш с АМ кисел или грис. Въпросът е спорен дали първо да направиш млякото и да вариш или да добавиш в последствие сухата смес. Ако се варяло АМ се губели ценни съставки, но пък е по-лесно Simple Smile Аз правя и по двата начина. Формулата за приготвяне на кисел е мляко-зърнена култура -плод, за да е пълноценна храна за бебето. 

# 528
Да тиквата я обича сега и давах тиква с ябълка хапна няколко лъжички и пак стисна устата .
Според мен искаше да суче ,но аз се запънах да хапне малко и тогава ще и дам и вода и давах с лъжичка - 20 мл изпи после 1 л банан и рев и рев и се умори и заспа та сега не знам кво да правя да я събудя ли да я накърмя Заспа гладна странна работа
Струва ми се ,че не иска да замести второ ядене ,направо ще ме побърка
Иначе зеленчуковите ги яде наобяд (особено ако тръсна някоя лъжица тиква в което и да е зеленчуково )
Ще опитам и спресен плод и ще видим как ще  е

# 529
  • В две мънички очи...
Май всички слагаме тиква на зеленчуците  hahaha моя като усети тиква и морков и откача особено ако е в по-голямо количество  hahaha

# 530
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Влизам само да се похваля, че след яяя, ааа, еее и бррр, Марти каза та-те  Simple Smile Снощи преди да заспи не спря да го повтаря  Heart Eyes

# 531
Добро утро!
Кате-честито ви "тате".
Аз вчера се бях размазала след цял ден повтаряне на "мама,мама",а милото само обикаля и и вика :тате-тате"Simple Smile) Така и ние чакаме това с нетърпение.Неси беше на 9мес.когато каза "тата" и той се разтопи от кеф и ми е ясно какво му е на вашият тате.
Относно правенето на грис и кисел с АМ.Когато всичко е готово накрая само се добавя АМ-без да го варим.
Моето диване и тиквата вече недолюбва.
viviq -видях,че си писала за плодовите пюрета.Ами пробваш с намачкани плодове.Но плодовото не замества хранене,а се дава между храненията. Peace

# 532
Катунка, честито "та-те"  Grinning
А Дидка, значи съм излъгала Мишинаторката като й казах, че ако кажат първо "тата" , второто ще е момче.
М. , ще ме извиняваш!  Party

# 533
Здравейте момичета !
И ние много дърдорим тати казва от скоро няколко дни но мама нема и хабер да каже
didka banditka а с какво да заместя следобедното хранене гледам че давате каши а аз не искам още да давам каши ,че сме дебели
Макар ,че мисля елдата да дам тази седмица та да видим дали ще яде .
Благодаря за съветите момичета ще докладвам какво се е получило от моите опити с плодовете
Лек ден на всички !

# 534
  • Пловдив
viviq   колко кг е ,че казваш че е дебеличка???
Никол както писах и преди яде каша,но не много,слагам й само 1 супена лъжица към 50 мл вода ,смятам че това не е голямо количество.Можеш да й правиш кисел+плод,грис+плод,за други неща е рано още.

Незнам дали сте писали,уж чета,но време ли е вече да се учат от онези шишета с накрайник ли се водиха,от които пият прави,голямо обяснение направих  Grinning

# 535
Нико миналия месец бяхме 8100 сега във вторник сме на ДК и ще видим колко е качила ,но за сметка на това е дребничка и е с много гривнички по ръцете и краката Simple Smile Миналия месец педи я измери 62 см (роди се 47 см  само за сравнение )
И педито каза да не бързаме с кашите та и аз за тва се юркам са кво да и давам за второ хранене
Ще видим ся като идем какво ще каже  Не смея да и отказвам кърма защото вода не пие тук таме с лъжица успявам да бутна към 10 - 20 мл ,та и аз се чудя кога мога да пробвам да взема такава чаша с мек накрайник дали ще пие от нея или пак ще я дъвче като биберона на шишето ?

# 536
  • Пловдив
тя и Никол на 6 месеца беше 8 кг,но оттогава се застоя на тях,и сега последните 2 седмици качи към 200гр.иначе е дълга-70см.
Тя иначе вода си пие,напоследък едно шише от 125 мл си го изпива за деня,като водата си я предпочита пред млякото в определени моменти,разбира кое е вода ,и кое мляко Simple Smile

# 537
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
сипвам по кафенце докато каката спи още, а дребосъка си кротува.

Хич, ама хич не ги харесва пюренцата Белослава, много трудно ни върви захранването. Вчера въведох елдата, едва успях да си и дам двете лъжички, добре че на масата имаше краставица, та отваряше устичката да си хапне от нея, а аз през това време давах манджата. Embarassed Днес и отново трябва с банан да замаскирвам пюрето. #Cussing out
niko11  аз преди десетина дни взех накрайник за шишето, отделно и чаша със сламка и купих. Пие и от двете, но водата я възприема като играчка - дърпа, пълни си устата и след това плюе всичко. #Crazy
Katencetoo браво на Марти, успял е да зарадва татко си. Laughing
Ние вчера ходихме на плаж, този път носихме и басейнчетона Белослава, та си поигра и то детето. Но на няколко пъти я водих в другите басеини и реве само като види водата, особено при този с изкуствените вълни. За първи път показва че я е страх от нещо, дано до морето и мине. Embarassed

# 538
  • гр.София
Добро утро на всички Simple Smile

Не съм ви чела,но влизам само да почерпя по случай вчерашния ни двоен празник.Каката ни стана на 3 годинки а Иво вече е кръстен Simple Smile

Набързо да кажа че Иво се държа много добре в църквата,не е плакал само риташе пееше си човека Simple Smile.Като дойде момента да го мокрят той си помисли че е време за баня и искаше да седне  Laughing Започна да рита с крака да се смее и добре окъпа попа  Laughing После в ресторанта също всички деца бяха много послушни тичаха, играха, смяха се.Абе с две думи страхотен празник.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 09:18 от liana85

# 539
Добро утро
viviq -аз също мисля за грис,кисел и niko11 ти е дала бърз отговор.Незнам дали пък неможе плод с кърма.А относно кг.ние сме 9.350кг и 73см.Пак не сме от слабичките,но според док.кашата може да си хапваме.Simple Smile Кърмата не си я спирай нека си цока детето.Ние също непием вода и сме само на кърма и аз се чудя от какво ще пие тази вода,като през шише неиска да пие нищо.
Marci -браво за плажа,ние се наслаждаваме на снимките.
liana85 -честито и тук за двойния празник.Нека каката да ти е жива и здрава и много да помага.И честит ти християнин.

Общи условия

Активация на акаунт