Отговори
# 555
И аз отдавна не съм се вясвала, но и на мен не ми остава много време за форума. Виждам, давате отчети след консултациите. Нашата беше на 16 юни и Василена е 6600 гр. и 66 см. Всеки месец си наддава по 400 гр.  Laughing Имаме два зъбчета отдолу. Въвела съм заека и пуешкото месо, а вчера й въведох и глутена. Сложих й една лъжица овесена каша към озирово-банановата на Хипп. Така ще й ги меша, докато изяде тази каша. Пълзи активно, няма спирка и иска да я изправям права в кошарката и да гризе решетката. Иначе тя сама се изправя права на колене и така си стои / хваната за решетката/.
 А пък онзи ден бяхме на сватба и тя се представи отлично. Спа почти през цялото време въпреки силната музика и данданията. Успя и да се захрани със сметановата глазура на тортата. Държах я, когато ми подадоха чинията и тя бръкна вътре и докато реагирам вече си беше лапнала и облизала ръката  Embarassed

# 556
  • В две мънички очи...
Беруш моята нищо не ми каза - каза давай смело и аз затова разпитвам  Embarassed ама сега като ходим на ваксина пак ще я питам дано поне ориентировъчно ми каже колко време след месото да го вкарам "според нея".
Но пък ми даде страхотна идея за това как да го вкарам глутена Simple Smile Мерси  newsm51
Вчера му правих домашно но не успях да го смеля толкова гладко и не го хареса отказа ми го тотално. Ама и кашата следобед ми отказа за което си мисля че може и зъбите да са били причината.

# 557
  • Козлодуй
Берушка: и на мен педи нищо не ми казва за захранването. Само ако я попитам. Добре поне, че не успорва моите методи. Мисли си, че като ми е второ всичко си знам. Знам аз, дръжки Simple Smile
Мозче: браво на Василена!!! Щом се изправя сама значи е много напред с материала. Мойта бебка си е от мързеливите. Лежим си и това е. От няколко дни започна да се търкаля по активно и да стои стабилно на крачета но с моя помощ естествено.
Аз глутен въведох с готовите каши на Хип. Мисля, че се получи добре. Алекс обаче попара не яде. Отказах се да я мъча.
Бебослава: Алекс също като усети някакво парче в пюрето, не го иска. Но аз й хванах цаката. Слагам й жълтъка директно на езичето и после й давам лъжицата с пюре. По същия начин процедирам и със сиренето. Интересно й да е хапва различна храна, но не и в гладкото й пюре.
Кате: относно памперсите за басейн. Алекс беше с такива. 12 бр около 15 лв бяха. Като памперс гащи са и са лесни за обуване. С много хубави картинки са. И вършат чудесна работа. Поне аз съм доволна.
Иначе Алекс напоследък много обича да ръфа краставица, корички хляб, обикновени бисквити. Да не говорим, че онази вечер я бях оставила да спи при майка ми......и след закуска е пробвала и домашно доматче. Така е с бабите, какво да правим, добре, че нямаше реакция.

# 558
  • София
Привет и от мен, ако не сте ме забравили вече  Embarassed, че не съм писала от.............100години, ама какво да се прави, хем дечко си иска вниманието, хем изпитиииии. НО вече свършиха, поне за този семестър.
Ами покрай нас какво ново. Мишката си папка усилено пюренца и кашички. преди два дни въведохме заешкото - хареса му, а след две седмици док каза да почваме попарките, че за този месец е наддал само 90гр, но пък си е пораснал 2 см. Сложи му и хепатитната ваксина, провери БЦЖто и сега до 13ти месец край с ваксините. За сметка на това обаче забели половината пишка и за другата консултация остана от другата страна, беше голяяяяяяям рев. Сега на всеки памперс подръпваме и слагаме дефламол. Иначе все още не се справя напълно с пълзенето, но се опитва. И е научил чисто нови звуци: "да да"; "та та" абе всичко друго ама не и мама  Mr. Green Та така около нас. Смятам да се стегна в кръста и да пиша по-редовно вече  Flutter

# 559
slb83 и Ники не искаше попара отначало,но и там му хванах цаката-слагам 2 сухара,2 бисквити (биберон на Плазмон),бучица сиренце,малко масло и 90 мл вода и пасирам-става гъсто като каша,но само така я яде  Wink

# 560
Ето и аз да се отчета - бебка е вече 8500 кг и е пораснала само 1 см и половина
Педи каза да подхващаме захранването здраво ,вече нямаме ваксини .
Днес сложиха хепатитната ,но бебка вече се плаши и даже сега както спеше като ревна уплашено та не мога да я успокоя .
Ч
В общи линии това е лека вечер на всички и спокойни бебчовци !

# 561
Е, щом се отчитате и аз да я отчета мойта.
Вчера бяхме на ДК, казаха ни да започваме с попарата. Тези които дават, какви продукти използвате за нея (като марки)? Биха ни последния пентаксим, че го нямаше последния път.
Мерките са ни 8950, 72 см.

slb83 и Рая мързелива.

Кате, в почти всеки бебешки магазин, в който влезнем и констатираме, че има такива гащЕ.

# 562
  • София
Вчера бяхме на ДК, казаха ни да започваме с попарата. Тези които дават, какви продукти използвате за нея (като марки)?

Ние ще почваме след две седмици, но лекарката ни каза сирене - "Маджаров" или "На баба" и масло "Президент".

# 563
Мерси, зуз!   bouquet
И аз го питах какво масло специално, ама нашия е шматка и вика: " краве"  , да не съм се втелясвала Crazy (поли25 Wink) , но иначе и аз се замислих за "Президент".
Сирената ще ги пробвам първо аз, после на нея. Въпреки, че аз ям само "Жоси" и друго не признавам.

# 564
Привет, за първи път от 100 години  Mr. Green

как стееее Simple Smile)))

И аз един бърз отчет след последната консултация - 9,200/73,5  Flutter , биха ни вторите Синфлорикс и Унфлорикс. Нико има 1 зъб и е ужасен киселяк (той по принцип си е кисел, не го отдавам на зъбите  Laughing ), научи се да сяда сам, като цяло е голям живак.

АмЧи, това е от нас, май няма нищо интересно  Mr. Green

Дъгич, опитай и РОСА, на мен ми е любимото  Flutter и на нас ни казаха да почваме попарата, ама аз се помотвам, пусти мързел  Blush

# 565
  • София
И аз го питах какво масло специално, ама нашия е шматка и вика: " краве" 

Joy  Joy  Joy  Joy  Laughing  Laughing  Laughing

Опасен е  Grinning

# 566

И аз го питах какво масло специално, ама нашия е шматка и вика: " краве" 

Абсолютно в негов стил,...то с такъв доктор аз правя вече попара с каквото имаме в къщи. Препичам хляб, а не с онези готови сухари, масло каквото има..ние все купуваме някакви  немски и обикновено сиренето е Роса, че на мен ми харесва.
мойто чаве яде заек, пиле, пуйка, и телешко от преди 2 дни. Но под яде разбирайте не повече от 90-100 гр. на ядене. отчета от днес е 7500 гр и 69 см.
а иначе пълзи без спирка, изправя се и подпирайки се предвижва, но е много нестабилна и си пада на дупето. Също и седи самостоятелно...хайде оставям ви че трябва да яде детето

# 567
  • Пловдив
можете ли да ми кажете с каква конкретна каша въведохте пшеницата-който я е въвел вече?
взех една 7 зърнена преди малко,но от 7 ,аз съм захранила само с 3 зърна,другите 4 наведнъж предполагам че не е хубаво да се захранват newsm78
а не видях само ечемик,или само ръж,или само пшеница,ако има пшенична,то тя е плодова,а аз не искам плодова.И бишкоти на Плазмон взех,но и те не са само пшенични, а са с 6 зърна.
Няма да бързам да й давам,че вчера й биха ваксината и няма да я захранвам няколко дни.

а давате ли например млечна каша на Нестле,друг път млечна каша на ХИП,или се придържате само към един вид мляко така да се каже???

Днес бяхме на ортопед,че на 6 месеца не бяхме ходили,каза да я държа правилно,защото имала лека асиметрия на крачетата,т.е. само с лице към мен и разкрачени крака,но това е трудно,защото тя все шава,и се върти,а и често се налага да я държа с една ръка ,и тогава крачетата й определено не стоят еднакво разкрачени.
Вие как ги държите бебчетата?
каза да не й давам още да се изправя,т.е. да не й подавам ръце,а тя сама когато успее да си се изправи

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 19:45 от niko11

# 568
На мен ми се караха, че не седи седнал. Казаха да го подпирам с възглавници.
Като го държа си го държа така разкрачен, ама щото ни е удобно и на мен и на него, а не защото са ни казали. Тя  и сестрата проведе ДК, че педито я нямаше. Питах я за попара, погледна ме под мустак и каза, ами ако искаш...и замълча многозначително. Демек, тя не одобрява. Ще питам на следващата ДК, и без това сме цъфнали и вързали с пюрета, че сега и на попара да го мъча.
Кашата я карам джаста- праста. Взех на Милупа банан и ориз- не яде. Сега взех на Слънчо- елда с плодове и 11 витамина, без глутен. Утре ще му дам. Да видим.
За ДК отчета отпреди седмица- 8160/+300/, 72 см. /+2/

# 569
Момичета като споменахте за млечните каши искам да ви питам какво мляко има в тези млечни каши  сигурно не е АМ ,но не е и прясно мляко тогава какво е (особено където пише пълномаслено мляко  или например обезмаслено мляко ) Направо са ми мътна индия тези млека .
И кога да давам млечни продукти не съм решила още .
И още нещо ако някой от вас е дал от онва пюре на Хип спанак със сметана да питам каква е сметаната да го давам ли се чудя вече (спанака го въведох с друго пюре ) ?

Общи условия

Активация на акаунт