Отговори
# 570
  • Пловдив
Относно кашите немога да се включа , ще ги започвам тия дни. И на мен са ми тъмна индия Simple Smile
А пюрето спанак с сметана , сметаната е АМ мисля, аз го давах отдавна, но не ми го хареса дребния.

# 571
Момичета като споменахте за млечните каши искам да ви питам какво мляко има в тези млечни каши  сигурно не е АМ ,но не е и прясно мляко тогава какво е . Някои са с АМ (със сигурност на Милупа и Хип , защото съм давала и чела внимателно ) , някои са със сухо мляко (това съм почти сигурна за Слънчо ) . Аз за това когато има избор взимам такива без АМ , за да си бъркам и слагам аз каквото мляко съм си избрала и по колкоот искам .
                                                                    И още нещо ако някой от вас е дал от онва пюре на Хип спанак със сметана да питам каква е сметаната да го давам ли се чудя вече (спанака го въведох с друго пюре ) ?
В готовите пюрета мисля , че можеш да даваш вече .

можете ли да ми кажете с каква конкретна каша въведохте пшеницата-който я е въвел вече?
а не видях само ечемик,или само ръж,или само пшеница,ако има пшенична,то тя е плодова,а аз не искам плодова.    Аз мисля , че вчера гледах каша Слънчо само с пщеница , безмлачна .

а давате ли например млечна каша на Нестле,друг път млечна каша на ХИП,или се придържате само към един вид мляко така да се каже??? Аз давам Милупа и Хип .

Момичета , стегнете се , темичката ни едвааааам се влачи  Wink

# 572
  • В две мънички очи...
Мисля че за сметаната педито ми беше казала да я давам от 7м.

И аз да почерпя че моето дете прави днес 7м.

# 573
  • Козлодуй
Изабел: честити ви 7 месеца. ДА сте живи и здрави, и много послушни!!!
Честити 8 месеца на Райчето на Дъгичка - да в жива и здрава и все така усмихната и лъчезарна!!!
Алекс днес също става на 8 месеца - нека да ми е здрава и винаги усмихната !!!

# 574
  • Торонто/София
да се разпиша и аз че от това учене хич не ми остава време  Tired
Дъгичка, slb83   - честити ви 8 месеца - кога се изниза това време
Ysabell  - честити 7 месеца на Венко
Ние сме добре - прекарахме една уша инфекция миналата седмица и пихме АБ но мина сравнително леко.... на дължина сме 76-77см някъде и около 9.6кг - зъби още няма, пълзене няма....срички няма но иначе е много активен и разговорлив Вики  Heart Eyes

# 575
Здравейте!

Мноооого отдавна не съм се включвала Blush, то не че съм от редовните де...
Да ви питам сега като почнаха жегите, кога излизате в жегите и с какво занимавате бебчетата в къщи? Нашето мъниче много бързо се отегчава от всичко. Като му пея ме гледа едно странно и ме комплексира вече  Laughing. Криеницата е забавна, но за кратко. Към играчките още по-малък интерес има. Сега в момента търчи след една кухненска ролка и се кефи Simple SmileДайте идеи за занимавки в къщи  Praynig

# 576
Изабел, честита 7 ма месечинка!

Честити 8  месеца и на Алекс!  Flutter Колко бързо минава това време...

Мерси за пожеланията!   bouquet

# 577
  • Пловдив
и аз си мислех да ви питам как минава деня ви с малките?като сме в къщи ,или е на леглото и се върти,но й омръзва,за малко в кошарата и там омръзва,в шезлонга вече почти не стои,само за да свърша нещо набързо,но има опасност да падне от него;в столчето за хранене се позадържа известно време.Уж иска да я държа,но като я взема рита,блъска,върти се в мен.Иначе вън като сме седнала в количката много слуша,и като се разхождаме-все гледа,гледа и си мълчи.
Играчките и на нея вече бързо й омръзват.

а и вчера този ортопед като ми каза че не я държа правилно и хич нямам желание да я държа,чувствам се някак тъпо,дали като съм я държала неправилно съм виновна за наличната асиметрия Sadно доктора пък не ми каза в крайна сметка,ако се задълбочи тази симетрия какво ще стане,да я държа правилно,ами трудно е ,тя все се извърта,не трябвало детето да се върти да гледа,а майката да се върти,да но тя все се върти,не е малко бебе да стои мирна.

# 578
Дъгичка аз давам краве масло на върха на лъжичката,козе сирене на Маджаров колкото кибритена кутийка,2 сухара Goldies/Papadopoulos,2 бисквити Плазмон/биберон и около 90-100 мл вода-пасирам всичко.Оставям да се сгъсти около 15 минутки и готовоооо...

# 579
  • Пловдив
в зеленчуковите пюрета слагате ли масло/зехтин?
аз слагам на месните зехтин,а масло на безмесното+жълтък

сиренето до 1 кибритена кутийка ли се стига на ден?

все пишат в темите за захранването че не трябвало да има безмлечно хранене,но как да стане специално за обеда,на някой пюрета може да върви да се слага мляко,но на други не.
Не съм пробвала пюре с извара,има готови такива,или пише на етикета със сметана,каква сметана има вътре не ми е ясно.Изобщо на домашните пюрета слагате ли някаква млечна съставка?

# 580
Здравейте и от мен! Скоро не съм писала, но чета редовно. Отчета от консултацията във вторник е 8300(+650) и 69(+2). Биха й последната Пентаксим. От другия път почва с Инфанрикса. Ще почваме месните пюрета тези дни с пилешко. Зъби още няма, но скоро ги чакаме. Сутрин излизаме за малко докато не е станало голяма жега и вечерта пак към 18:30, а през деня вкъщи и на нашата й омръзва бързо да си играе все иска компания и общо взето двете си играем. От два дена я слагам на гърне имах досега успех, 3 пъти си свърши работата Smile Вие слагате ли малките на гърне?

Честити месечинки на всички! Да са живи и здрави и много послушни малките дечица!

# 581
  • В две мънички очи...
Добър ден!

Дъги, Слб честити 8- ми месечинки на малките красавици! Да са здравички, послушни  и любвеобилни Simple Smile

Ами за излизането ние само привечер че моя късно ляга и късно става. Ще се опитвам да му променям режима ама трябва и моя да променя  Joy.
През деня си играем, пеем (т.е. аз той само вика), в проходилката го оставям, на столчето, в кошарата, на земята - сменям като му писне. Пускам му музика от компа, повечето детски песнички ги знае (силно казано знае - познава ги и се смее като ги чуе), понякога и филмчета пускам, книжка му чета - много и се радва защото е зелена а той обожава зеленото. Даже му купихме мечо пух облечен като робин худ, книжката е робин худ. Слуша ме общо взето само да не го сърби или боли нещо. hahaha
Нико аз не схванах ама какво е това неправилно държене?

# 582
niko11  моя съвет е да смениш ортопеда - това с държането за мен е пълна глупост Не вярвам ,че един самоуважаващ се ортопед би изтърсил подобна глупост .Кой ти е ортопеда ако не е тайна и в  Пловдив ли практикува ?
Имам предвид ,че не твоето държане е причинило тази асиметрия (ако изобщо има такава )А и дори и да има не означава че е някакъв проблем непременно .
Ако се притесняваш отиди и на друг ортопед
Ние ходихме в София при д-р Венелин Алексиев - препоръчвам го с чиста съвест (при моята бебка имаше съмнение за луксация на ТБС заради подобна асиметрия ). Старозагорските лекари много ни уплашиха и още като беше на 2 м ходихме в СФ ,сега като навърши 6 м пак ходихме - е и двата пъти прави снимки гледа човека каза ,че няма нищо обезпокоително и че детето е напълно здраво ,и спокойно да си я слагаме в проходилка бънджи каквото там решим .
За него има доста инфо в нета можеш да прочетеш
А и не разбрах какво е препоръчал да се прави за да се оправи това нещо ,ако изобщо има проблем трябва да има и решение за него това с носенето не е лечение според мен
Честити месечинки на малките мишлета !

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:37 от viviq

# 583
  здравейте и аз не бях писала, но чета редовно. Simple Smile
  Ysabell честити ви седем месеца! Да е живо и здраво детенце и да е много усмихнато!
  Ние също сме от късно ставащите, но въпреки това успяваме да излезем към 10 - 10:30 и до към 12 и нещо се моткаме, следобед излизам след 17 до към 19 и нещо. Не ми харесва така...много ми се разпокъсва времето, но с тези жеги няма начин. Преди излизахме към 13 и се прибирахме към 19 Simple Smile Имах време и за да свърша нещо из нас. Вкъщи е ту в кошарата, ту на пода, постилам одеало и му хвърлям играчки, той пълзи, върти се, като замрънка и аз се присъединявам към него.
  Hrisi   поздравления за гърнето, ние все още не седим, иначе и аз бих започнала да го пробвам. Педито последния път каза да подпирам с възглавници, ама ...първо аз като го подпирам, той се килва и хич не седи, второ мисля, че като му дойде времето ще си седне сам.
  Пюрета понякога правя сама, последно купих готово. Ние сме опитали само три неща - картофи, тиква, моркови. Не слагам масло никакво само АМ. На последната консултация преди 4 дни ни казаха да почваме вече с каши и сокчета, ама ми се струва, че много малко време мина от началото на захранването, че да даваме такива неща, пък и за кашите като цяло  не ми допадат много. Много калорични ме се струват и за сега ще се въздържам.
 Иначе последни мерки - 8,300 кг/+300 за 20 дни/ и 68см / -0,5 см hahaha/

# 584
  • София

а и вчера този ортопед като ми каза че не я държа правилно и хич нямам желание да я държа,чувствам се някак тъпо,дали като съм я държала неправилно съм виновна за наличната асиметрия Sadно доктора пък не ми каза в крайна сметка,ако се задълбочи тази симетрия какво ще стане,да я държа правилно,ами трудно е ,тя все се извърта,не трябвало детето да се върти да гледа,а майката да се върти,да но тя все се върти,не е малко бебе да стои мирна.

По-голяма тъпотия не съм чувала, честно казано!
Как така детето да стои все в една посока, пък майката да се върти  newsm78 , аз ли нямам достатъчно въображение, или докторите вече тотално изтрещяват...

Всъщност, Нико, за каква асиметрия става въпрос, на крачетата ли? Я, разкажи по-подробно, че може би просто аз си представям едно, а то става въпрос за друго нещо.

Общи условия

Активация на акаунт