Отговори
# 60
Запис и от мен!

Нещо ми се натовари ежедневието, не ми остава време за комп.
Само за отчет - Константин вече е 66 см и 9,4 кг. Само на кърма е, мисля като направи 6 месеца да го захранвам вече. Сега храненията му са 6-7 на ден. Ваксини още няма, ама не ме притеснява. Повтарям изследването за урокултура.
Такива работи.

Поздрав и гуш от мен на всички!  Hug

Ааааа, забравих - Капризче, записа ли дата за фотосесия? Аз докато са сетя, че трябва, хората се изпозаписаха. Сега сме за 30.08 чак, толкоз далеч ми се струва.
Simple Smile

# 61
Здравейте момичета,
и ние започваме да се набираме да сядаме - голям мерак Simple Smile, но педиатърката ни каза, че още било рано да го оставяме да седи.
Започна от няколко дни и да си хващя крачетата и да си ги лапа - вечно са му мокри чорапите  ooooh!
Лигави се бая, но следи от зъбки още няма.
Казва мамммаа - когато плаче за нещо Simple Smile и много бръъъъм, ауууу и подобни Simple Smile За баба, тата не се сеща още.
Храненията са 5, като едното е кашичка.
Захраних го с кашички и в повечето случаи си ги изяжда с лъжичката целите Simple Smile
От вчера се опитвам да му дам пюре от чист картоф. Купих на Хип, обачеее тя е много безвкусна и детето изобщо не я иска - първата физиономия беше на отвръщение, а следващите на учудване - сякаш казваще "ама това ли трябва да ям" Simple SmileSimple SmileSimple Smile голям смях. Днес на третата лъжичка му се гадеше вече и повърна, но не както повръщат мляко, а от отвръщение ...

Вие давали ли сте картоф и как реагираха децата?

# 62
Честити половин годинки на малките бебчовци! Да са ви живички и здравички, много игривички и усмихнати!
Честито християнче на мама Marci.
Да се похвалим, че с приемане на fenistil, по-често мазане с bioderma pp, бузките ни се изчистиха и дори не сме купували кортикостероидния крем.
И ние вече започнахме да се понадигаме, но изрично докторката каза да сяда само след като навърши 6 месеца.
 А за млякото след пюрето или кашата, ние не сме се захранили още, но педито каза даваш малко каша и след това мляко. Общо трябва да правят количеството на едно хранене. Така докато пюрето не стигне 100- 150 гр./зависи колко ще хапва бебчето/. Тогава само пюре. Поне така ни казаха, за сега не сме изпробвали.

# 63
  • В две мънички очи...
АААА това с картофа го знам - спрях преди да реши че  може да повърне от него.  Mr. Green
Моя съвет е да вкараш друг зеленчук примерно - тиква  или морков те са по - сладки и децата определено ги харесват повече от безвкусния картоф и после картофа да го вкараш с някое от тях. При мен се получи в съчетание с тиква - само че когато сложих повече тиква и по-малко картоф много му хареса.
Моето дете се умори днес много а и малко спа. Сутринта го събудих да ходим до МА да си направя теста за алергии - голяма съм късметлийка всички проби излезнаха отрицателни и така и не се разбра откъде се е получила. Но малкия пропусна да си доспи и още един сън който спи до от 11 до 12ч. и после спинка ама по час и явно не му стигна и заспа към 8 нито къпан нито преобличан. Утре сигурно памперса ще се конкурира по килограми с детето.  Joy

# 64
Вие давали ли сте картоф и как реагираха децата?

Доста се бях притеснила защото от много места чувах как децата плюят и се мръщят. Но с такъв кеф си излапа първата лъжица и отвори устата за още.
Е картофчето е домашно и не знам какъв сорт е, но аз мога да си го хапвам спокойно без сол и подправки, което с купешките рядко ми се случва. За да е по-рядко сложих кърма. Няколко дена си яде картоф и много му се радваше, после + тиква - същата работа. Установих че чистата тиква на Ганчев е по-вкусна от тази на Hipp  обаче Simple Smile

# 65
  • гр.София
Добро утро момичета Simple Smile

Не съм писала няколко дни, ама нали е хубаво времето и сме почти през целия ден навън.А като съм в нас все нещо върша Simple Smile Ние сме добре.Взехме кръв и урина и резултатите са готови ама не съм звъняла на педито да каже как са.Като гледам са добри само хемоглобина не знам дали е добър 120 му е?

Да кажа че на 19 Юни и ние ще кръщаваме Иво.Решихме РД на Анди и кръщенето да ги направим заедно.

П.С. Гледам още няма сервирано кафе та да го направя аз Simple Smile

# 66
Добро утро!
Благодаря на всички за бързите отговори,отзивчиви както винаги   bouquet Ние бяхме заместили храненето със зеленчук  но обяд,но сега отново хапва по 40-50мл и си се кърмим.
liana85 -благодаря за кафенцето.А хемоглобин 120 е чудесен  Heart Eyes

# 67
Засрамвам се  Embarassed Вече ще съм по-активна във форума  Hug

# 68
  • Торонто/София
добро утро и от мен
нещо хич не ми остава време да пиша тези дни .... откакто мъжа ми почна курсовете и аз карам мойте и с двамата юнаци време почти за нищо нямам.... ама не се оплаквам  Mr. Green
ЧЕСТИТО на всички с поводи които съм пропуснала
На болните - бързо да се оправяте - то и аз съм в този кюп че вече седмица кашлям ама ще се оправя
толкова от мен засега - на всички  Hug Hug Hug

# 69
Здравейте момичета!

Дори, благодаря ти Hug дано всичко мине по план..само дето не предвиждахме дъжд..ама здраве да е.

иначе за картофа и мойто джудже се отвъщава от картофа, какво чист с кърма, а и забъркан с тиква.

аз от вчера съм се притеснила че детето май не само че не е качило, ами може и да е свалила, зашото с дрехите на домашният кантар излезе 7,100 а на последната консултация в началото на месеца беше 6,900. та снощи купих НАН и мисля да дохранвам, явно няма да стане...а иначе е толкова активна че не се удържа.

# 70
  • София
    Привет!

Почерпете се за здравето на Валко, който  става на 7м.
Днес се обърна и от гръб по корем. Та сега е пълна програма  newsm32.

Честит 7м. на Никола на gery_daisy!
Честита половин годинка на Вико на Бебославка!

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 12:35 от Dori

# 71
  • Козлодуй
Благодаря за кафенцето Simple Smile Напоследък все по-редовно си пийвам по едно.
Някой ползвал ли е капки Бивацин? По принцип са за очи. На нас ни ги изписаха за задния ринит, след като коларгола не ни помогна. Вече 3 дни й капя тези капки, но не съм сигурна дали има ефект.
Лиана: хемоглобин 120 наистина е много добре. Няма защо да го мислиш.
Минахте ли на етап 2 от АМ? Ние откакто минахме на Милумил 2, Алекс хич не се хранеше. Започваше да реве като й сложа биберона с мляко в устата. Освен, че не й харесва на вкус, най-вероятно и коремчето не може да го обработи. После има газове, пръцка и плаче. Минахме пак на Милумил 1 и няма проблем. Но до кога така? В четвъртък сме на преглед, ще видим доки какво ще каже.
Тимиде: много се радвам, че се оправяте. Кожните проблеми са много упорити, но с повече търпение, виждаме , че става.
Браво на Валко, върти си вече като пумпалче. Алекс си е мързеланка.....седи си на дупе момата и само чака някой да й подаде играчката.

# 72
Да почерпя-ставаме на 7 месеца  Simple Smile 
Дори,Честита месечинка и на вас-все така да ни радват дятитата  Simple Smile
Днес Ники се вдигна само на колене и ръчички-снимки у фейса по-късно  Wink

# 73
Здравейтеее!
Използвам, докато Нини спи в количката след разходка, за да драсна някой ред, че иначе време не остава. Моята мадама е станала ужасно мрънкаща, мъчат я зъбки, много се лигави, ръцете са и все в устата и си чеше венците, но все още нямаме пробили зъбчета. Чакам ги да се показват вече, че не се търпи мрънкането й. Не иска биберони и чесалки, признава само сладките си пръстчета Simple Smile. Сменихме й бебешкия кош с този за 6+ месеца, но не е много очарована. Не иска да стои в количката, реве, дере се чак да я вземем. При мен номера не минава, но баща й не я издържа и я взима. Днес бяхме сами на разходка и рева-рева-мрънка и накрая заспа. За да излезем обаче трябва да й се спи или да я сложа заспала в количката, иначе се извива на дъга, прави мост, надига се и не мога да я закопчея в количката. Трудно ни е излизането, ама аз съм упорита. Simple Smile
В петък сме на консултация да видим колко е пораснала и да й бият хепатитната /ли
беше  newsm78/ ваксина и ако не успея да се включа преди това, тогава ще докладвам.
На 13-ти май я захраних с картофче. Е, няма такова мръщене, свива вежди и ме гледа подозрително, чак й се гадеше, ама аз тъпча в устата, та три дни похапна картофец, днес я чака тиквата, само да се събуди. Тя досега никога не е спала така след разходка, обикновено се събужда, щом се приберем, сега сигурно се умори от мрънкането преди това.
Честито на всички месечинковци и половингодинковци Simple Smile! Да са здравички и да даряват с много усмивки мама и тати!

# 74
  • София
привет, да отчета носните посявки - девойка здрава, младеж със стафилококи в носа. Лечение - Бактробан за нос. Маже се с памуче на клечка- ужас....добре, че баба помага, иначе не си го представям... Проядоха картофи, омешани с броколи и морков newsm78...след десет дни пак ще му взимат секрет от носа и така...на всички с повод - честито, и поздрави на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт