Отговори
# 675
 Честит имен ден на именниците! Да сте живи и здрави, обичани и щастливи!  bouquet
 Честит седми месец на Вики. Да е здравичко и усмихнато бебче!
 Malvinka честито зъбче - здраво и беличко да е.
 За лекарите наистина да ги  #2gunfire човек понякога. В това отношение,  обаче аз не съм имала проблем, за Богданчо никога не са искали, а след като родих моята лекарка ми каза, че не дължа нищо следващите 45 дни. Така откарах един безплатен болничен престой...не пожелавам на никой.
  Спането по корем и при нас е на мода. Първо пробвах внимателно да върна по гръб, но след две вечери разбрах,че няма смисъл. Предполагам , че след като се е оригнал и му е удобно няма проблем. Само дето много започнахме да се въртим и постоянно го намирам отвит. Сега не е фатално, че е лято...ама по-натам ще се чудя какво да го правя.

# 676
  • В две мънички очи...
Ами по нататък с чувалче за спане.
И моя се върти и на всичко отгоре все търси да се успокоява  #2gunfire направо вечер го приспивам по н-найсе хиляди пъти.
И аз за месото карам като Катенцето - въвела съм само заек но и пука мисля края на седмицата да дам.
Kölsches Mädel честито зъбче да ви е все така безпроблемно излизането, белички и здрави да ги реди Йо-йо

# 677
  • В две мънички очи...

Добро утро!

# 678
  • Пловдив
И на мен ми е интересно кисела какво е всъшност/ Виждала съм на пакетчета в магазините да пише кисел, но незнам какво е , мисля че е нещо като нишестето  Embarassed

Продава се натурално от царевица (без глутен) или от пшеница (за захранилите с глутен) . Ако решите да го правите с нишесте , то първо го сварявате с вода както пише на опаковката , но да е по-гъстичко . После като го свалите от котлона прибавяте АМ (то не трябва да ври) и накрая пюрето или бланшираните пасирани плодове .

tonivil  ,a как точно се добавя АМ-сухото мляко към готовия кисел,рзтворено според указанията-1 лъжица в 30 мл вода,или 1 лъжица разтворена в малко вода,колкото да се разтвори?аз слагам 1 лъжица направо в сварения кисел,но все се чудя правилно ли е newsm7

исках да ви питам слагате ли в пюретата лук???

днес за 1 път й дадох на Никол да смуче хляб,тя го рови,дъвка,и накрая се позадави с трохичките и й го взех.Иска детето -като види че някой яде нещо и все иска,вчера й натроших малко в устата обикновена бисквитка,така се радваше.
Но няма още зъби,на баткото му излезноха на 11 месеца,сигурно и при нея ще са късно.

Ще давате и овесени ядки на малките,и ако да -какви?от тези които се продават по хипермаркетите,или има детски някакви?
аз с месото съм още само на заек и пиле.Ще почвам тези дни сиренцето-имам домашно,но се чудя краве или козе,имаме и от двете newsm78

# 679
Аз пробвах с лук, само веднъж, педито каза да слагаме по малко, да опитва от всичко. Нещо обаче се намръщи изяде с триста зора 3-4 лъжички , при положение, че предния ден си хапна 80гр пюре. Не мога да кажа дали точно от лука, че бях добавила и малко копър...ама така е като е казано да се дава само по едно ново, че да знаеш от какво е проблема. По натам пак ще пробвам.

# 680
  • В две мънички очи...
Аз му слагам че имам пюрета с лук. Яде ги като е гладен като е по-малко гладен или не е се мръщи  hahaha

# 681
Здравейте  Heart Eyes
минавам само да ви пиша 2 реда, че нямам време за нищо, а главата ми е пламнала страшно вече с тая докторантура  #Cussing out
София беше с добри навици в заспиване и здрав сън по 6 часа и аз се бях родила направо, но от 10 дни е станала толкова крива и мрънкава, че не се издържа. Нерви не ми останаха вече и спешно се нуждая от ваканция. Май й избива един зъб отгоре, ама не ми дава да й видя устата.
Другата седмица заминаваме за 14 дни в Португалско и не мога да си представя багажа, който трябва да събера и как ще понесем полетите тоя път, дано е като преди и да спи  Praynig
Честити празници, зъби и всякакви поводи! Не мога да ви изчета, дано скоро намеря време, че ми липсвате много.

# 682
Добре де как давате само по 1 ново ако не е домашно? Аз още нямам домашни зеленчуци и трябва да купя пюрета, но много трудно успявам да лавирам с тях за да давам само с по 1 нова съставка и скоро ще почна с по повече.

# 683
Добър вечер:)

Имаме си вече първо зъбче,утре сигурно и второто ще излезе,че растат заедно Simple Smile

Кисела и хареса,направих го с кайсии и банан,но стана много течен като прибавих АМ.Другия път ще го натъманя.

Аз слагам и лук и копър и магданоз, на нищо не се мръщи, всичко си изяжда.

Снощи и дадох да си смуче краставица,много и хареса,само дето си отръба едно парче и се задави малко,но успя да го преглътне.

# 684
 Ние така с една ябълка се позадавихме. Всеки път като ям ме гледа и си иска и аз му давам да засмучи малко като все вснимавам да няма отчутени парчета. Един път явено съм пропуснала, позадави се малко , но преглътна. Аз се постреснах де, сега още по-внимателно подхождам.
ralitsa_e честито зъбче!

# 685
Hrisi Аз давам 3 пъти в седмицата едно и също като редувам със зеленчуково с яйце,започнах с пилешко,после пуешко,телешко,заешко и риба.Остават ми само агнешко и свинско,но тях мисля след като се върнем от море и имаме вече навършени 9 месеца...доколкото разбрах от други мами тук агнешкото и свинското са в много минимални дози-колкото да захраниш  Wink

# 686
Вие колко пъти в седмицата давате жълтък?Всеки път ли когато е зеленчуково пюре т.е. през ден, или редувате месното един път с чисто зеленчуково и един път с добавен жълтък? И давате ли вече по половин жълтък?

И аз до сега само заешко съм давала. В други ден ще пробвам с пуешко.

# 687
  • В две мънички очи...
Жълтък давам през ден с зеленчуковото пюре и редувам с месно. Все още давам по 1/4 не мисля да бързам да увеличавам дозата няма липса на желязо, а и доколкото разбрах чак на годинка се дава цял жълтък така че 1/2 може да започна да давам на 9-10 навършени месеци.
Меченце, аз гледам какви пюрета съм купила понеже основно и аз купувам и според тях си нагласям схема кое с кое мога да съчетая. Примерно съм въвела картоф, морков, тиква и гледам че имам тиквичка с картоф примерно и тиквичка със спанак и съответно му давам тиквичка с картоф и така вкарвам тиквичката  и след няколко дни тиквичка със спанак и въвеждам спанака.
Весенце, най-вероятно е зъбче и моя се криви и не дава горе да пипам и като го гледам как налита на грапави неща да дъвче май са следващите два тръгнали. Желая ви леко и безпроблемно пътуване и да се забавлявате много в Портукалско а ние ще чакаме снимки за да въздишаме по красивата земя Simple Smile
Раличке, честити зъбчета - белички  и здрави да са.

# 688
Да и аз така правя, Ysabell, но мисълта ми е че са сравнително малко пюретата, които са с по 2 или 3 зеленчука, или поне на мен така ми се струва.

# 689
  • В две мънички очи...
Ами в началото и на мен така ми се струваше, но като си понапазарих по една голяма чанта с пюрета и ги разпределих в къщи се получи въвеждането на 1 нов зеленчук с други въведени. Просто като ги гледам на рафта в магазина ми се струва че не мога да ги комбинирам.
Сега вече няколко пъти му давам и домашно приготвено но не го иска- яде го със зор ама и аз не се отказвам няма все да е на купешки, започнаха да излизат и домашните зеленчуци и всички знаем че по-хубаво от градината няма. Та се надявам да ги прояде и тях.

Честит рожден ден на Lammah

Общи условия

Активация на акаунт