Отговори
# 585
Здравейте,
Ние от днес си имаме две зъбчета наведнъж отдолу  Crazy направо полудях от радост като ги видях. А от вчера сме и с нова лятна прическа Simple Smile
За храненето - аз още не съм въвела месото, но от днес вкарах глутена, с млечна каша на Ганчев с бисквити. Не е лоша и сякаш му хареса Simple Smile
Гледам за сирене си говорите - на Маджаров има обезсолено сирене. Може би затова ви го препоръчва докторката. Само се чудя, като се дави от най-малките парченца как да му го дам. Май ще поизчакам. А месо от другия месец съм решила.
Иначе моя бебок вече седи сам, върти се за секунди от гръб по корем  Crazy едвам го удържам да не се метне от леглото като го преобличам.

По повод зъбчетата, (тези, които вече имате де) вие вече миете ли ги???

# 586
  • В две мънички очи...
Аз не ги мия зъби, но четох че трябва и дотам нито знам с каква четка и паста  hahaha
Знам че не трябва да заспиват на цицата че лесно се увреждали от млякото ама моя трудно мога да го откажа от това му удоволствие.
За гърнето слагам го - може да се каже че на ден 2-3 го хващам останалите не.
В проходилката вече много му харесва и най-вече че може да пипа и на други места - днес пак прибирах неща които стига с нея.
А и днес му дадох заешко с картофи на хип - уж му хареса та да видим утре дали ще го яде.
Нико, Вивия и Люси са прави колкото повече се замислям толкова повече ми се струва че тоя ортопед не е сам и факсовете от горе му идват в повече. Ходи за второ мнение някъде и ако има проблем поне медицински да го обяснят а не така измислено. Ама да стане нещо от държането на бебето не съм сигурна че изобщо може да се случи.

# 587
Добро утро момичета !
Не знам какво ми стана снощи не можах да мигна за разлика от моята бебка която спа цяла нощ и се опитва да се обръща по корем да спи аз я обръщам обратно  Отвива се но спа цяла нощ .
Даже сега се събуди в 8.30 папка и пак заспа Май днеска пак ще си стоим в къщи с тези жеги
Не можем да хванем време за разходка каквито сме поспалани и двете  Laughing
И аз си мисля за зъбките и даже скоро видях в един магазин първия комплект за бебешки зъбки
Четката е силиконов напръстник ,с който аз трябва да бръкна и да натъркам зъбките с паста - интересно ми е обаче как ще изжубурим устата та да ги изплакнем:)) ???

# 588
  • Пловдив
Значи 1-я месец бяхме при друг ортопед,който пък без да имаме някакъв проблем каза да носи ортопедични гащи,и поради тази причина сега отидох при друг,само че 1-я месец бях с направление,а сега на частно.Ортопеда при който бяхме сега е от прехвалените в Пловдив-д-р Хазбун.Това което той нарече асиметрия ,беше на база видяното с ехографа в ядрата на ставите,асиметрията е в левия крак.Точно това и мен ме подразни,че подхвърли че има лек проблем така да се каже,но като го питах трябва ли да ни види пак,да проследи състоянието й,той ми отговори,че не можел да ни следи постоянно,чак на 2 г се правел друг преглед,трябвало само да я държа правилно.Така под правилно държане той смята-детето с лице към майката,краката симетрично разкрачени ,и детето по възможност да не се върти да гледа то ,а майката.
Неправилно държане-детето с гръб към майката,а това е любима поза на Никол,тя си рита с краката,и си гледа навсякъде,при това положение с едната ръка я придържам на дупето.Не трябвало така да я държа.

То като го слуша човек-бебетата от новородени докато проходят трябва все в една и съща поза да ги държим,което за мен е невъзможно,сигурно той няма деца или ако има не ги е гледал,за да знае че не може все в тая поза.

Иначе Никол напоследък я държа с лице към мен,но повечето време я държа само с една ръка,защото тя си е доста стабилна,е придържам я понякога и с другата,като в тази поза-дясното й краче е винаги по-свито,а лявото по изправено,незнам дали ще ме разберете,просто като я взема тя сама се наглася,и все се извърта надясната си страна да се разглежда.Другото което е ,че от бебе тя не е много държано бебе,повечето време все гледам да си лежи,или седи,да не се учи на носене,напоследък повече мрънка да я взимам.
Ще потърся второ мнение,но малко по-нататък.

# 589
Здравейте  Hug и аз отдавна не съм се включвала,но бяхме малко на моренце  Sunglasses изкарахме си супер  Heart Eyes
можете ли да ми кажете с каква конкретна каша въведохте пшеницата-който я е въвел вече?
взех една 7 зърнена преди малко,но от 7 ,аз съм захранила само с 3 зърна,другите 4 наведнъж предполагам че не е хубаво да се захранват newsm78
а не видях само ечемик,или само ръж,или само пшеница,ако има пшенична,то тя е плодова,а аз не искам плодова.И бишкоти на Плазмон взех,но и те не са само пшенични, а са с 6 зърна.
Няма да бързам да й давам,че вчера й биха ваксината и няма да я захранвам няколко дни.

а давате ли например млечна каша на Нестле,друг път млечна каша на ХИП,или се придържате само към един вид мляко така да се каже???
Нико аз дадох каша на PRIMA пшеница с банан-облиза си пръстите както се казва,много са добри кашите.Редувам с други марки,за да и е разнообразно всеки ден.
Моята бебка тпак не е качила нищо,ама то и как то не бе плуване,търкаляне, опити да пълзи,вече се изправя и сама, та как да качи  Laughing Обожава водата няма вадене като се цопне в басейна или морето не иска да излиза. А вече се захранихме и с пясък и с морска вода  Mr. Green
Хайде хубав, усмихнат  слънчев ден на всички   bouquet

# 590
Весико, че в морето пускате ли я? не  е ли студена водата за тях ?

# 591
...бяхме при друг ортопед,който пък без да имаме някакъв проблем каза да носи ортопедични гащи,и поради тази причина сега отидох при друг,...Ортопеда при който бяхме сега е от прехвалените в Пловдив-д-р Хазбун.
Абсолютно същата история и при нас. Хазбун не каза, че има проблем, но през цялото време обясняваше за държането с разтворени крачета и преглед пак на 2 годинки. При опитите да го държим така, той се катери по нас и се опитва да се изплъзне, а ако трябва да се въртя с него за да гледа на където иска, ще ми се завие свят #Crazy. В крайна сметка в редките случаи като го държа, защото вече той не иска,  е на рамото ми и си зяпа на където иска. Не мисля, че като не го носим постоянно, ще е чак такъв проблем за ставите както той го описа. Добре сте решили да идете за второ мнение. Май този ортопед едно си знае само и на всички това препоръчва. А и ако наистина има проблем /дано няма/, да се ходи на преглед чак на втората година си е много рисковано според мен.

# 592
  • В две мънички очи...

Нико и аз така както си описала държа малкия обожава да е в кенгуруто с лице към външния свят и се кефи адски много. Като го държа на ръце към мен пак едното му краче е свито. Сега гледах и майка как го държи и пак по същия начин както мен. Тоя доктор явно си е научил един урок и само него си пее. Посетете друг ортопед явно тоя само пари прибира и образува излишни притеснения на родителите.

Честит имен ден на Йоги!

# 593
niko11 Д-р Янакиев е добър и по-възрастен(работи и с направления)-ако искаш координати пиши на лични-аз моя момък го водих също при Хазбун и съжалявам,защото дрънка едни и същи глупости на всеки.Аз никога не съм си държала детето така.Или го държа на единия хълбок,когато е с лице към мен или напред иначе  #Crazy ...  А и ни беше казал да носим гащи-аз ги сложих точно 3 пъти и Ники само ревеше и на моя глава реших да не ги слагам вече,и на 6-я месец се оказа че всичко е Ок-така,че според мен всичко е много относително.

# 594
gery_daisy  Д-р Алексиев каза ,че носенето на единия хълбок е добре детето е с разтворени крачета а също препоръчва и кенгурото ,но каза ,че в общи линии това са спомагащи средства но не и лекуващи
И както е казала Ис_ дано няма проблем ,но ако има времето е решаващ фактор така че преглед към втората година е вече ....
Май само се чудят как да продадат тъпите си ортопедични гащички и не знам дали си дават сметка какво причиняват на майките .

# 595
Здравейте и от нас!
Нямам много време защото вкъщи съм с двете девойки.От сутрин до вечер е голяма игра сега и басейна в двора е вече  супер актуален и нямаме спирка.А за мен си взех един шезлонг и днес ще го сефтосам. Mr. Green
Около нас нищо ново много говори вече,неспира това диваненце все нови и нови срички измисля:"срещу което получава и много подаръци",особено за та-те и ба-ба. Laughing Все още сме си безъби.Гледам,че вече за минене на зъбките пишете.Аз за Неси съм ползвала паста Ненадент тя има гумена четка-(четка-напръстник)и пастта е без добавка на флуорид в нея.Мият се без изплакване разбира се.
За храненето да кажа,че вече се храним  добре-вкарала съм и месо и глутен,и жълтък за сега.
Това е от мен когато  мога пак ще пиша.

# 596
  • В две мънички очи...
Дидке, кога вкара месото кога вкара глутена?

# 597
  • Пловдив
Нико 11 и ние водихме моя син при д-р Хазбун, наистина едно и също казва на всички Simple Smile , но мен ме интересуваше да види с ехограф ставичките на малчко дали се е наместило всичко и дали е  ок, та за това точно как да го нося... ми не се получава винаги . А и немога да се местя винаги когато реши да гледа нещо. Може да идеш при д-р Янакиев той е другият известен сред майките , даже за първия преглед там на 1 месец като е детето може да дойде у вас за преглед с ефографа , разнася го напред назад Simple Smile . Направленията не важат при него! И да имаш направление ти казва че прегледа с ехограф не се поема от здравната каса и се заплаща 30лв. Дано е ок всичко с Никол.
Първия месец ние водихме Крис при д-р Чолаков с направление и за мое учудване на платих нищо, а съм чувала че уж прегледа с ехограф се заплащал( казвали са ми го майки ходили при д-р Янакиев), а на 6,5м. го заведохме при д-р Хазбун и на нас така ни каза на 2год след това.

# 598
  • Пловдив
Не мисля, че като не го носим постоянно, ще е чак такъв проблем за ставите както той го описа.

това не го разбрах,какво ви е казал,че трябва повече да се носи в тази поза,а не да си лежи детето ли?

mimata14 ами той каза ,"всичко е добре,е има лека асиметрия,в рамките на нормалното"

# 599
ditka banditka от кога се мият зъбките? Още като се покаже от венеца или да изчакам малко да порастне, за да не му го разраня нещо  newsm78
И аз съм взела пастичка на Ненедент с напръстника.

Ysabel и ние заспиваме на цицата. Няма отърване  Crazy незнам как ще опазим зъбите  Mr. Green

Честит имен ден на Йоги! Много да е зрав, все така усмихнат и бързо развиващ нови умения  Wink

Общи условия

Активация на акаунт