Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 86-та тема

• 161 180
  • 735
  •   1
Отговори
# 630

от тук днес наготвих капоната с гъби...много вкусно ядене за нас-ще повторим! Благодаря за насоката/не знам чий е сайта,но има доста на брой "калпазански"рецепти-ммм Wink/   bouquet

# 631
nudel33, Mam and wife , Вяра-ан, Меганс, прекрасни питки сте показали, момичета   bouquet

Набързо да покажа "менюто" от днес,  че да вървя да приготвям раниците за утре.

закуска - тостери

пилешка супа

маринована риба

за други печени наденички; с Маринования чесън на Тина-Рина

а за утре сутрин отлежава невероятната   торта мюсли (в кутия де, ама пък торта  Laughing)

# 632
  • Австрия
Радвам се, че тортата ви е харесала. Трябваше първо да преведа рецептата от немски, така че се извинявам ако някои неща съм превела смешно. Laughing
Ето:

Торта херцогиня Лоизе ( Großherzogin-Louise – Torte )

100 гр. тъмен шоколад
5 яйца
330 гр.масло
130 гр.захар
2 пак. внилия
щипка сол
200гр.смлени бадеми
2 ч.л. с връх бакпулвер
1 пак. шок.пудинг на прах
1/2 л.мляко
150 гр.шок.глазура
200 мл.сладкарска сметана
12-16 мини шок.бонбона

Шоколада се настъргва. Яйцата се делят. Белтъците се разбиват добре.  80гр.масло, 80гр. захар, 1 ванилия и солта се разбиват, добавят се жълтъците. След това се добавят шоколада, бадемите и бакпулвера. Накрая се прибавят разбитите белтъци. Откопчаваща се форма за торта ( 26см ) се застила с хартия. Сипва се сместта и се пече 25-30 мин. на 150 градуса с вентилатор ( без вентилатор на 175°С)

Приготвя се пудинга от 1/2 л. мляко + 50 гр. захар. Оставя се да истине.
Глазурата се слага на водна баня. 250гр масло се разбиват до побеляване. Прибавя се охладения пудинг и течната глазура. Обърква се добре. Блата се реже хоризонтално. Долния блат се намазва с половината крем. Слага се втория блат и е маже с останалия крем. Тортата се оставя 2 часа да престои.

Сметаната се разбива с 1 пак. ванилия и се украсява тортата( шпицоват се розички, на всяка розичка се слага по един мини шок. бонбон)

На парче 460 kcal

Успех и да ви е сладко!

# 633
megansg ще се почерпя с кремчето
също и с тази "торта херцогиня " Crazy
така днес програмата при нас беше следната:
огретен от тиквички и картофи]

пица пожелана и приготвена от младежа Mr. Greenс тесто от чесновите хлебчета

и както може и да предположите чеснови хлебчета, Crazy леко видоизменени за всекиго по нещо за най -малкия мъж чисти,за баткото с маслинки,а за мен по оригиналната рецепта но без магданоз,много много вид нямат но вече са в историята(от тези чистите останаха две за закуска на малкия)

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 08:00 от J_M_M

# 634
моето откритие - прави се без машина, няма захар и е супер лесен, бърз и нискокалоричен:

и рецептата. Много й се радвам, защото от 10тина дни не пуша и ми се е отворил такъв апетит за сладко, че две не видя  Mr. Green
  love001
Благодаря, че сподели.
Умирам за сладолед и тъкмо си мислех, че няма да видя такова нещо.
Без мляко и яйца тъкмо като за мен Hug

# 635
# 636
Питки за 40 минути

Шоколадов пудинг

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 22:54 от marabu

# 637
Цитат
а за утре сутрин отлежава невероятната   торта мюсли (в кутия де, ама пък торта  )
Много моля за рецептата за торта мюсли Praynig мерси  bouquet

У дома Тортелини с рикотта,доматен сос и моцарела.

# 638
Торта Мюсли на Сладка Хапка  Simple Smile Simple Smile

# 639
Мерси  bouquet ще я направя ,невероятно вкусно изглежда Heart Eyes

# 640
Хей момичета, тук става от вкусно все по-вкусно!  Hug Hug Hug

У дома бяхме на пица :

и бърза запеканка с наденица, яйца, домат.....

# 641
  • забравих си мисълта...
*MILADY*, Пеп-4о, Eликсир, Madla, Megansg, Labrex, Mam and wife, благодаря ви мили дами за сърдечните комплименти!

*MILADY*,  кремът ти е чудесен.
Пеп-4о, съблазнителка такава, не мога да го гледам това сладко от ягоди. Чакам те заедно с бурканчето Wink.
Anuck,  кростините ти са абсолютно неустоими. Да знаеш още, че децата си чакат принцесата Wink. Казаха, че не може така да променяш приказката. Жабата трябва да бъде целуната от принцесата и да се превърне в принц Wink.
Madla и при теб е много вкусно.
Megansg, много ме тормозиш с тези ягоди всеки ден,  а яйцата как ме съблазниха, но уви, трябва да внимавам с тях и черешовия пай на Костиля е върха, невероятен е.
Labrex, ако знаеш как съблазняваш с това кремче, ммм. А за цацата с този приказно златист цвят няма да казвам нищо повече, направо си я вземам Wink
Mam and wife, слагам всичко в една купа и оставям миксера да си върши работата, а аз ви разглеждам през това време. След това само оформям и пека Simple Smile. А ти такъв изкушаващ тутманик показваш, че ми се прииска и аз да направя един, но ще изчакам до утре Wink.

От днес три козунака (за подарък) и ръжените кифлички, стигат.

Козунак с пълнеж от мак (за майстора).

Козунак с пълнеж  от бадеми (пак за майстора).

Козунак обикновен само със стафиди, за сестра му, че ми подари много красива Gugelhupfform от порцелан.

Кифлички от ръжено брашно за децата за закуска.

# 642
Браво на всички дами  bouquet
Аз от разходки нямам време да качвам напоследък newsm78

Ето вечерята ни от снощи:
Вечеря:))

# 643
Добро утро на всички  Hug

Ето само едни бързи кремвиршки отмен и следобед ще се върна да доразгледам Simple Smile Спираловидни кифлички с бейби кремвирши

и отвътре Simple Smile

Приятна и вкусна неделя   bouquet

# 644
  • Бургас
Извинявам се за късния отговор, сладкишът с домашна юфка ще го напиша по-късно тази вечер .Само моля за малко търпение,че малкия ми син не ми дава спокойствие:)

Общи условия

Активация на акаунт