Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 310
  • 811
  •   1
Отговори
# 555
ЗДравейте!

Днес момчето ми става на една година и понеже в тази тема прекарах доста време от миналия август до сега, искам да ви благодаря за подкрепата, която оказвате, вие, пишещите тук, не само на мен, а и на всички нуждаещи се и притеснени майки, които влизат за съвет или да споделят историята си!

Блаодаря ви!  Hug

# 556
  • София
Честито, да ти е живо и здраво, и все по-рядко да пишеш тук, поне не за проблеми!!! Hug

# 557
  • Sofia, Bulgaria
за съжаление при нас не се оказаха добри новините от урината
обикновената урина е ок - всичко отрицателно, в седимента 3-4 левкоцита/мисля, че и това е нормално/, но в стерилната има е коли в ниска концентрация по малко от 10 на 3, но ги има, въпреки че сме на поддържаща доза фурилин и казаха, че ни би трябвало да ги има от лабораторията имайки предвид историята ни и лечението ни от 3 месеца. Ще пуснат и антибиограма, макар че при такава ниска концентрация по принцип не пускат. Явно на морето ги е пипнал. Мисля да пусна още една урина утре, за да видим пак ли ще е същата картината. Тъкмо си мислех за спиране, а то какво стана. Вие как мислите момичета? Доколко е тревожно това, ако и утре се изолират пак и числото е 10 на 3. Трябва ли пак лечение  и поддържащи дози? Аз естествено и с лекар ще го обсъдя, но и  вашето мнение е от значение за мен. Все пак имате доста опит. А иначе винаги до сега е имало мирис на урината, когато е имал и съм я улавяла веднага - сега няма въобще и нищо друго като симптоматика.  Благодаря Ви.

# 558
Честито red shoe да ти е живо и здраво момченцето, много щастливо.
И аз отгледах децата си покрай форума, винаги ми е бил много от полза.
 bubavuka успех с новата урина, дано да е чиста.

# 559
  • София
Bubavuka, лошо, пусни пак урина, дано е стерилна, и естествено говори с лекар, странно е това, нали не си спряла фуролина? Да не би дозата да е малка?
Не ми се мисли тогава нас какво ли ни чака след морето. Sad

# 560
  • shumen
Red shoe честито.Да е жив и здрав Калоян и да Ви радва много.Ходите ли вече сами?Меричери как е Миши?А каката и баткото.Ние с мъжо другата седмица към края пак отиваме за 3-4 дни на море.Дано се върна здрава от там и да няма бактерии.

# 561
  • Sofia, Bulgaria
ами не олив, не съм спирала фуролина, мислех да го направя след като се върнем от море и пусна урина и всичко е ок. Басейните и морето са си рискови, а явно и веднъж пипнали ги - лесно се поддава пак организма /става му слабо място/,  въпреки дозата фуролин, която да не забравяме ,че все пак е минимална и явно не е успяла да се справи с гадовете. Толкова се надявам на другата урина да не се изолира нищо. Направо не ми се вярва. И уроваксом два курса направи и пак да има - странна работа, а мирис никакъв няма.

# 562
bubavuka, не може ли все пак да е замърсена пробата?  Thinking 10/3 е много малко.
Иначе, както съм ти писала и преди и Калоян, въпреки че беше на Фуролин, не го подмина пилонефрита. Не знам, може би не бяха изчистени добре бактериите при него.

danaeka, още не ходи сам.
Та като отваряме дума за прохождане, една позната на мъжа ми, която роди в Испания и тя е имала с детето си подобни проблеми, бил е повече от година на профилактика и т.н. Та според нея, синът й е проходил късно, на година и 6 м, заради антибиотиците, които е пил дълго време. СПоред вас има ли някаква връзка?

# 563
Не няма. Михаил проходи на годинката си, а от 2 месечен почти всеки месец е на АБ. Едва сега се закрепи 2 месеца здрав, и без лекарства след като в болницата беше на венозен и довършихме със Суметролим. Едва ли АБ имат общо с късното прохождане.
bubavuka стискаме палци новата урина да е чиста.
danaeka прекрасно моренце на вас. Моите деца са добре и големите и Михаил. Най важното  - здрави са. Каниме се и ние за море, но чак към края на август.

# 564
Жиж и здрав да ти е сина, red shoe !

Не знам дали има връзка между антибиотиците и прохождането, но Иво се пусна да ходи на година и месец. Пил е поддържащи дози от шест месеца  Rolling Eyes

# 565
Здравеите! искам да споделя моя проблем с вас.дъщеря ми е на година и половина,когато беше на 2 м откриха че има рефлукс.венага отидохме в софия при момчилов и тои ни лекуваше.на годинка и 2 месеца цистографията показа че няма вече рефлукс,обаче и до днес има задръжка в десния бъбрек и тои не се развива или поне е доста по малък от левия.ще се консултирам и с лекар но питам и вас ако някои знае нещо,че вече се побъркахме

# 566
svetlina77, и при моята дъщеря е така, откриха увреждането още преди навършването на първата година. Но вече е на 14 години, макар че проблемът все още съществува. Не се тревожи, просто ще се правят редовни изследвания, но детето ще расте, ще се развива, добре е че веднага започвате контрол и то в София.

# 567
  • Sofia, Bulgaria
ураааа - втората урина, която дадохме се оказа стерилна - без бактериален растеж. За мен има две обяснения - или по някакъв начин се е замърсила пробата или наистина от морето /нали е много чисто/ е пипнал нещо и фуролина понеже е в минимална доза му е трябвало натрупване, за да изчисти след като се прибрахме. Дано да  е първото - замърсена проба. След седмица ще пусна пак и ако е добре ще трябва да мислим за спиране.

# 568
  • Пловдив
Аз напоследък нямам никакво време за четене, какво остава за писане във форума, но ви следя доколкото мога.
red shoe, честит рожден ден на Калоян! Пожелавам му здраве и много весело и безгрижно детство.

На нас ни наближава времето за контролния преглед в Пирогов. Пловдивският ни лекар само повтаря, че според него няма да ни се размине операцията, макар че при последния преглед бъбречното легенче беше леко намаляло от последния път. Стерилна урина пускам на всеки десет дни, тъй като на моя глава след като три пъти остана без бактериален растеж спрях Суметролима (дано не си блъскам после главата за тая моя магария  Embarassed). Сега са ме подгонили от ХЕИ за ваксините и ме заплашват със съд  Mr. Green. Според някаква тетка от ХЕИ епикризата от болницата, на която е написано, че детето се освобождава от ваксини до навършване на 1 година важала 40 дни.  Rolling Eyes Честно казано за момента не ми пука, да ме съдят, да ме дерат, няма да го ваксинирам докато всички лекари единодушно не ми кажат, че няма проблем. Защото не знам дали има връзка, но при Самуил всичко беше наред, докато не му шибнаха две ваксини наведнъж и тогава бъбрекът за 30 дни се увеличи двойно.

# 569
bugaboo, не сте ли опитвали с молба за освобождаване към лекарска комисия? Бях писала в предната тема аз как исках да освободя дъщеря ми и ЛЛ ми обясни, че са нужни изследвания на обикновена и стерилна урина, които да показват наличие на бактерии, при вас щом има и препоръки в епикризата - още по-добре. Изобщо всичко, което доказва заболяването се представя пред комисията. ЛЛ знае къде и кога приема този комисия, тя не е ТЕЛК, друга е. На мен сега отново ми предстои същата битка, но за сина ми, той е с друго заболяване, но също много сериозно. Засега съм на изчакване - ЛЛ да ми се обади за имунизации, пък тогава ако не стане само с нейното разрешение, пак - на лекарска комисия.

Общи условия

Активация на акаунт