Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 315
  • 811
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Благодаря, Енита! Hug

# 751
  • софия
Много ми е неясно това вътрешно болнично заразяване. Дъщеря ми си беше завъдила ентерококи в урината след посещение в Инфекциозна болница. Не й правиха никакви манипулации там и още се чудя как стана. В Пирогов беше с катетър 15 дни след операциятя, пък не хвана нищо #Crazy

# 752
  • shumen
Момичета как сте?На мен нещо ми е отпаднало и гърлото ме боли от днес.Май съм настинала нещо,а исках да отидем с мъжо до Трявна да се разходим малко.Засега остава за другата седмица.Меричери как е Миши,а каката и баткото?Приготвяте ли се за училище вече?Дано тази настинка не ме удари в бъбреците пак.Засега фуролина върши работа-от доста време нямям бактерии и  обикновената урина е чиста.Само още не мога да разбера защо СУЕ е винаги увеличено.Утре съм на зъболекар да видим да не би да е от зъба за коронка. Hug Hug Hug
 P.S. А и много ми е натоварено на работа-яд ме е,няма да ме пускат за очни за магистратурата,а само за изпити.Добре че работим на смени и пак ще ходя от дъжд на вятър,но така е по трудно после за изпитите.

# 753
danaeka, Hug
търси фокус за това суе-хронично възпаление някъде(зъб,сливици,...)
успех! Hug
Olive,как сте? Hug

# 754
  • shumen
Ина да търся от какво е това СУЕ.Сливици няма как да са понеже са ми извадени.На зъболекар съм утре и ще видим дали не е от зъби.Но е ясно,че е хроничен проблем.  bouquet  bouquet  bouquet

# 755
danaeka бързо оздравяване.
Олив радвам се че вече сте извън болница, дано да няма повече бактерии.
Ние бяхме на море 7 дена, Михаил се чувстваше отлично. Утре ще пуснем за всеки случай урина за изследване. Имаше един два дена пак с много силен мирис на урината.
martinamalina успех.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 23:43 от marychery

# 756
marychery, Hug Hug Hug
успех в урината!
на малкия хареса ли му морето?кой знае какво шоу е било.. Grinning

# 757
Кой ще пусне нова тема?
Кой, според вас, от изброените лекари е най-добър специалист, за проблем с пикучният мехур?
Става въпрос за детенцето на приятели, още не са му направи изследванията, и не е ясно какъв е проблема.

# 758
Благодаря Ина, Михаил беше очарован от морето. Влизаше без никакъв страх във водата, играеше с часове в пясъка, хванахме и много хубаво време.  И аз се надявам всичко с урината да е наред.. Няма никакви признаци на инфекция освен един два много силно миришещи памперса, и едно пишкане в гърнето с доста тъмна урина и пак с остра миризма. Но през останалото време всичко си е ок.
Ани в Пирогов  доц.Кънчев се занимава с тези проблеми, в Токуда аз водих Мария при д-р Мирчов, но той не е детски уролог. Аз бях доволна от него, но това е мое мнение. Иначе - -детски уролог там е  д-р Такова.

# 759
Благодаря, Меричери!
Не му виждам координатите на първа страница, помня, че съм чела неща за него, но нали не засягаше нашите неща и не помня точно. Приемаше в някаква Зелена къща, нали?

# 760
Да Ани, преглежда и в Зелената къща - тел. е 851 00 99 ул. ул. Даме Груев №29
http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2& … S9w_A&cad=rja

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 10:11 от marychery

# 761
  • София
Здравейте отново! Днес пуснахме урина - до тук имам резултати за обикновената. Всичко е ОК, но за седимента пише: СЕДИМЕНТ: ЕДИНИЧНИ ЛЕВКОЦИТИ, СЛУЗ
Някой знае ли какво означава тази слуз и дали е притеснително? И защо ВИНАГИ ги има тези единични левкоцити?
Бях писала преди, защото ни откриха е.коли 10*5. Ходихме при д-р Русинов, който след преглед с ехограф реши че ни няма нищо и нищо не ни изписа(!!) и сега месец след това пускам пак урина да видим дали ще е чиста. Имам лошото предчуствие че няма да е  Praynig

# 762
  • София
Анна имаше слуз в последната урина, когато влязохме в болница, но освен това имаше и левкоцити, бактерии, повишени кетони - как са при вас - обикновено те показват бактерии в стерилната.
Ина, сега ти видях въпроса - добре сме, Ани вече е на градина, поръчала съм да пие вода и да я следят да пишка често. Слава богу, вече започна да ходи през ден по голяма нужда. Днес свърши Аугментина през устата, почвам Фуролина, само се чудя как да го давам - трябва да е по 20 мг. на ден, таблетките от 100 мг. трудно се чупят на 5 равни части, а не искам да го правят на прах в аптека - колкото и подсладител да слагат, пак е горчиво, тя не иска да го пие, по-лесно й е на малко хапче с вода.
Иначе имам и испанският детски сироп, но и него не го харесва - леко нагарча. Confused

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 12:13 от Olive

# 763
При Калоян винаги има единични левкоцити- не са проблем. За слузта не зная.
Дано всичко е ОК!

# 764
 Hug Hug Здравейте мили мами,

нахлувам при Вас като вряли и кипяли в тази тема и да споделя мъка и притеснение и да ми дадете кураж, подкрепа и идеи какво да правя от тук натам.

Накратко - моето бебче има хидронефроза на десен бъбрек и то 3 степен, потвърдено днес от д-р Гайдаров /ПБ/. До тук стигнахме след като в 32 Г.с. доц. Томова го откри пренатално и насочи за проследяване след раждането. Така и направихме - първо при Буева в 2-ра градска тя ни изпрати на сцинтиграфия в МА, където не я направиха, защото бяхме много малки - на 1месец. Последва 2-ри преглед в Детска педиатрия - там казаха, че всичко е наред и да дойдем на контролен преглед след 15 дни, тогава пък казаха, че има хидронефроза и ни изписаха антибиотик - ей така само на база ехографа, без детето да има някакви симптоми - нито бактерии, нито температури и др. неразположения. Аз отказах да му го дам и потърсих още едно мнение от д-р Гайдаров - той също не откри задържане на урина / а там ехото им е много добро/. И аз се успокоих и почнахме да правим на 6 месеца профилактики. И на днешната - вече сме на 1г и 6 м. каза, че има доста добре изявена хидронефроза в дясно и ни препоръча цветна снимка или ЯМР, за да се разбере дали е нефроза или рефлукс и връща урина към бъбрека?

Питам от погледа на вашия опит как може веднъж да има , веднъж не? и на кого да вярвам. При кого да отида за още мнения - мисля за д-р Лилова? А къде правят такива снимки и ЯМР, защото малката няма да може да стои мирно и ще трябва да е с анестезия? А Гайдаров каза, ако ще е я упояват по- добре да е ЯМР, че да дава по дори резултати. Искам най-доброто за моето бебче, както и всички вас - моля споделете, насочете една уплашена майка  bouquet  bouquet  bouquet

Дано всичко е наред при всички вас и малките ви съкровища.
Предварително  благодаря и Поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт