Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 280
  • 811
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Попаднах на тази стати на доц. Лилова, ако ви е интересна:
http://www.medinfo-bg.com/?page=statiq&id=1017

Susalinda, щом е такава ситуацията, аз бих направила ЯМР.
Иди и при Лилова, със сигурност е по-добре да имаш още мнения.

# 766
Susalinda, na сина ми му правиха ЯМР в Токуда с упойка. Не е страшно  Peace
Не зная обаче дали рефлукс може да се види на ЯМР, за да се установи такъв се прави микционна снимка. Тя не е с упойка, но също минава леко, все ще го снимат детето. Правили сме и такава снимка пак в Токуда.
И според мен е най-добре да потърсиш друго мнение. Щом си била при Буева, значи отиваш при Лилова, то няма много голям избор.
Ако нещо конкретно те интересува за изследванията питай  Peace

Момичета, стерилната урина, като е с направление, антибиограмата отделно ли се плаща?  ooooh!
Днес носих в Цибалаб и казаха, че ако има бактерии трябва да отида да доплатя.

# 767
  • София
Как така, аз постоянно нося в Цибалаб, половината са ми с направление - стерилните урини, никога не са искали да доплащам, антибиограмата си е включена в изследването на стерилна урина.
Да не би направлението да ти е за обикновена урина?

# 768
Как така, аз постоянно нося в Цибалаб, половината са ми с направление - стерилните урини, никога не са искали да доплащам, антибиограмата си е включена в изследването на стерилна урина.
Да не би направлението да ти е за обикновена урина?

Ми не.
Имах направление и за обикновена и за стерилна. Жената каза, че ако има бактерии трябва да доплатя за антибиограма  ooooh!
Не че е проблем, ама егати половинчатата работа, а и трябва 2 пъти да се разкарвам до там.

# 769
  • София
Звънни в централата и ги попитай каква е тази странна работа, никога не са ми искали доплащане, то е ясно, че ако не е стерилна, трябва да се прави антибиограма.
Да не е някаква нова и да е объркала нещата.
Пиши после какво е станало, моля те, и аз трябва да пускам тези дни, че свършихме Аугментина и започнахме профилактиката с Фуролин.

# 770
Благодаря ви момичета за бързите ви отговори Hug Hug Hug  bouquet

Записах си час за Лилова за 27.09 най-ранния възможен и се чудя дали да пусна една стерилна урина междувреммено да мояинформация, че не съм пускалаот5-6 месеца? А в тази връзка споделете опит и с вземанеето й от момиченце, че преди като бебе ми бее по лесно, ама сега все не успявам стия колектори и я замърсявам newsm78 newsm78 newsm78

Чудя се и още нещо, може ли дете да има 3-та степен хидронефроза или рефлукс и да няма никаква симптоматика??? newsm78 newsm78

red shoe сподели само като ви правиха снимката, колко време бяхте хоспитализирани и други изследвания правиха ли му /като кръв, урина/?А поема ли се нещо от ЗК или всичко е кеш. Сега ми казаха 60лв преглед +30 ехо.

Лек ден на всички ви Hug Hug Hug

# 771
  • София
red shoe ние имахме направление за стерилна урина. В направлението имаше 2 кода - за стерилната урина и за антибиограма. Правихме ги в Цибалаб и не сме плащали допълнително за антибиограма, а имаше бактерии.
На вас може да са ви дали само за стерилната урина. Пропуск на лекаря ви според мен. Обърни му внимание следващия път.

А иначе, да ви се похваля - преди малко видях нашите резултати - няма бактериален растеж.  Grinning Много се радвам и много ми олекна. Взимам си бележка, другия път да вярвам повече на лекаря  Peace
А на вас ви благодаря за отговорите и подкрепата и ви пожелавам здрави и весели деца   bouquet

# 772
  • София
В Токуда, ако си хоспитализиран, почти всичко минава по ЗК. Така например на нас можеха да ни направят МЦГ по ЗК, докато бяхме в болницата, но понеже я отложихме за по-добър момент /като премине хубаво бактериалната инфекция/ и ще я правим 1 месец след хоспитализацията, ще си я платим.
Иначе всичко като изследвания в болницата ни беше безплатно - кръв, урина, консултация с уролог, прегледа на ехограф от доц. Лилова, платих си само престоя /100 лв. за целия престой за обща стая/ и такса за придружител по 15 лв. на ден за мен. Платих също и уродинамиката при уролога - 50 лв. - не се поема от ЗК.
Прегледа в спешното преди приема, както и кръв/урина - заплаща се, всичко излезе 60-70 лв.

# 773

red shoe сподели само като ви правиха снимката, колко време бяхте хоспитализирани и други изследвания правиха ли му /като кръв, урина/?А поема ли се нещо от ЗК или всичко е кеш. Сега ми казаха 60лв преглед +30 ехо.

За микционната снимка не сме плащали, защото бяхме хоспитализирани. Olive, ти е писала подробно.
За ЯМР също не сме плащали, защото имахме направление. За направлението пък чакахме повече от месец, защото трябва да е с разрешение от здравната каса  ooooh! Но за упойката при ЯМР се плаща, тя не се поема от касата - беше малко над 100ина лева, не помня вече точно колко.

Ние пък, когато лежахме в Токуда, малко ни изнудиха за отделна стая и платих някаква ужасяваща сума, просто не искам да си спомням колко беше, ама карай.

"jeny", мерси за разяснението, за следващия път ще знам какво да искам от личната. Ама такива уловки има...  Tired

# 774
  • София
Ооо, в Токуда 85 лв. е самостоятелна без сан. възел на ден и май 100-120 самостоятелна със санитарен възел. Аз бях в обща стая, но не настаниха никой друг, затова не се оплаквам - реално се разполагах сама в огромна стая.
Не виждам никакъв смисъл в Токуда да си в отделна стая - те са много малки, а те така или иначе не настаняват деца с вируси при тези, които са като нашите проблеми, и въобще гледат вече оздравелите да ги държат отделно от новопостъпващите вирусо-заразни.

# 775
Благодаря отново за подробните разясненята olive  и red shoe.
Гледах ценоразписа на Токуда red shoe и са ти взели сигурно по 85 лв на ден за вип стая +25 за придружител, не е малко ама както казваш маййната му, важно е дечковците да са добре Peace

# 776
Здравейте, има ли някой, който скоро е правел сцинтиграфия? Моето хлапе е на 4 год.5 мес. с хидронефроза, следи го доц. Лилова. На 6 мес. му правиха сцинтиграфия в Ив.Рилски, сега искат да правим динамична. Казаха ми, че в ВМА могат да я направят. Със записване ли става? Как процедират с малки деца, той е много буен, абсурд е да стои мирно? На последния преглед в Токуда, само на ехограф го гледа доцентката и вдигна отделението във въздуха. Ще съм брагодарна за малко инфо!

# 777
red shoe, наистина и на нас  се случи ЛЛ да даде направление за стерилна урина без антибиограма, и ходих допълнително да й искам направление за антибиограмата. Не знам дали е пропуск или не от нейна страна.

Колко дълго се чака за прием при доц. Буева? Искам да запиша час за бебето?

# 778
Susalinda, моята дъщеря е с вродена хирдонефроза 2-3 степен, без никакви симптоми до сега, т.е. ако не я бяхме видели по време на бременността нямаше да знаем дори. Бъбрека си расте, паренхима му също е с размерите на здравия, но легенчето е 18мм. Нито намалява, нито расте, толкова си беше и пренатално и до сега си е все толкова, вече 2.6г. Детето е изключително здраво (пу-пу), расте съвсем нормално, вече е 99 см., което е дори повече за възрастта.

esimama, не знам дали във ВМА правят динамични сцинтиграфии, но в Александровска болница правят. Ние имаме две там, изключително съм доволна, страхотно отношение и перфектни професионалисти.

# 779
StefiZ, съжалявам ако съм те питала и преди, но вие сцинтиграфията с упойка ли я правихте?
АКо да, можеш ли да ми препоръчаш анестезиолог  Thinking

Kalifornia, мерси за информацията за стерилната урина, надявам се да не се налага да ходя за антибиограма  Praynig
За Буева не мога да ти помогна, не съм го водила при нея.

Общи условия

Активация на акаунт