Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 300
  • 811
  •   1
Отговори
# 780
StefiZ   благодаря, че сподели.
Kalifornia, ние бяхме при Буева като бяхме на 2 месеца, чакахме за час около 2 седмици и тя ни изпрати на сцинтиграфия  в Александровска, но ние не я правихме.

Момичета много съм притеснена, малката от около седмица дава сигнал, че я боли нещо в коремната кухина, но от дясно. Възможно ли е да е бъбрека/че точно десния е проблемния/? Снощи и сега милата спи и хленчи и като я питам къде я боли все там се държи? Какво може да е в дясно около края на реброто? Сега пак се събуди с плач и й дадох панадол за болката, че милата не може да спи. утре се чудя на какъв кабинет и къде да я заведа? Дали в Токуда на спешен кабинет, ако имат че не съм ходила или в Детската педиатрия или при моя педиатър от Вита? Ох, дано поспи и май ще стягам багаж за болница за всеки случай, ако искат да я изследват нещо Sad Sad Sad А и гадостта е пълна сега временно живеем в Самоков и пътуваме всеки път ooooh!

Стискайте палци да няма нищо сериозно Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Спокойна нощ

# 781
обикновено бъбрек там боли.заведи я някъде,където задължително и ехограф да направят!
лека и безболезнена вечер! Hug Hug Hug

# 782
Ред, първата я правихме на 3м., тя спа, втората на 12м. беше с упойка, а третата на 2.6г. без упойка, много геройски се държа, лежа 25 мин. без да мръдне. Е с малко подкупи де Wink

Упойката миналата година й прави д-р Андонова от детската хирургия в Пирогов, много мила жена и много точна. Ако искаш телефон ще ти дам на лични, но довечера, че мъжа ми контактува с нея и аз й нямам координатите.

# 783
Упойката миналата година й прави д-р Андонова от детската хирургия в Пирогов, много мила жена и много точна. Ако искаш телефон ще ти дам на лични, но довечера, че мъжа ми контактува с нея и аз й нямам координатите.

Би било страхотно, когато се сетиш ми го прати, не  ми е спешно. Ние трябваше сега есента да го правиме, но Лилова каза, че може още да се изчака, и препоръча пролетта, не знам защо така го отлагат.

А защо сте го правили 3 пъти изследването?

# 784
... д-р Андонова от детската хирургия в Пирогов, много мила жена и много точна.
Включвам се, за да подкрепя добрите впечатления от д-р Андонова. На първата ни операция тя беше анестезиоложката ни.  Peace

# 785
Първия път на 3м., за да видим какво е процентното съотношение на работа на бъбреците. След това на 1г., защото хидронефрозата не намаляваше, а ние не искаме операция отново за да се види дали не се е влошила функцията на бъбрека и сега пак поради същата причина. При дъщеря ми не намалява изобщо хидронефрозата, но и не нараства, бъбрека расте, паренхима му също, функцията си е запазена и ние за това не искаме операция на този етап. Още повече че сега при последната сцинтиграфия се доказа, че няма стоп на уретера, т.е. няма механична причина за задръжката, което почти потвърждава теорията, че си е просто вродена малформация на легенчето и единственото което ще се постигне с операцията е да се направи пластика на легенчето. Което според мен и баща й не е нужно, защото "вместо да изпишем вежди може да избодем очи", както се казва. Още повече, че ако легенчето е със слаба мускулатура то и след пластиката пак може да се разшири. Не знам, много е трудно да взимаш такива решения. Но добрата новина е, че днес получихме отговор от проф. Марбергер, който също казва да изчакаме още, при положение, че освен разширеното легенче бъбрека за сега няма други проблеми. Simple Smile

# 786
Здравейте мили мами!   bouquet
Не знам дали е точното място, но искам да споделя нашия пробем и ако случайно има запознати с подобни случаи моля за ПОМОЩ!
В момента съм бременна с първото си бебче - ще бъде момиченце  Heart Eyes . преди два дни ми беше назначен допалнителен скан, защото в 20 седмица на ФМ открика кисти на левия бъбрек. Тогава ми казаха, че това е доста често срещан проблем и в голям % изчезва през бременността. Да но на нас не ни е било писано...  smile3518
Специалиста постави страшната диагноза multicystic dysplastic kidney (MCDK) - това са гроздовидни кисти, които обхващат целия бъбрек и след раждането ще спре да работи (както каза специалиста на 100 % Sad ) и ще го  "сасухрят " един вид. бъбрека ще се свие.  така бебка ще остане с един бъбрек  newsm45 Weary . Освен това сега ще ме наблюдават на всеки 4 седмици за да видят дали ще има проблем с другия бъбрек - защото има 10% шанс  Cry
Моля ако  някоя от вас има този проблем ( което изобщо не пожелавам) или е чувала нека ми каже какво знае. Има ли вероятност тази диагноза да е сбъркана? т.е по подобен начин да изглеждат и други ? Как се живее с един бъбрек? Специални диети има ли?
Търся в интернет много информация по тези теми , но не намирам особенно много.
Моля се доктора да е сбъркал - а той беше толкова сигурен . само повтаряше , че на 100% няма да работи бъбречето.
Ще бъда благодарна на всяко мнение!   bouquet  Hug

# 787
Здравейте,

и аз влизам с въпрос и с голяма надежда някой да ми отговори. Сина ми е на почти 9 месеца. Преди около два месеца забелязах на памперса оранжево червена точка. Там от където минава урината. Заведох го при педиатъра, каза че може да са урати и да пуснем контролна урина, беше чиста. И със това приключихме. След  месец пак се появи оцветяване. Пуснахме урина и имаше белтък. Отидохме на преглед  го при доц. Лилова и тя назначи нова урина като изследвания. Не го прегледа на ехограф. Каза, че ако урината е лоша да отидем пак, това става тази седмица. Има разминаване в резултатите и аз съм притеснена. Доц. Лилова е отпуска до понеделник, а личната не ми вдига и не знам дали да чакаме до понеделник. Моля ако някой знае към кого можем да се обърнем преди понеделник.

Резултатите са това:

Креатинин - урина 17573.5 umol/24h 8400 22000 -
Химично изследване на урина със сухи
тестове, комплексно 11 параметъра.
Белтък - урина - тест-лента Пол 1+30 mg/dl 0 15 HГлюкоза - урина - тест-лента Отр. mg/dl 0 50 -
Билирубин - урина - тест-лента Отр. mg/dl 0 0.5 -
Уробилиноген - урина - тест-лента Пол 1+2.0 mg/dl 0 1.5 HКетотела - урина - тест-лента Отр. mg/dl 0 10 -
pH - урина - тест-лента 5.5 PH 5 8 -
Хемоглобин - урина - тест-лента Отр. mg/dl 0 0.04 -
Нитрити - урина - тест-лента Отр. -
Специфично тегло - урина - тест-лента 1.030 . 1.005 1.025 H
Левкоцити - урина - тест - лента 75.0 Leuc/ul 0 5 HСедимент-ориентировъчен един. левк.,бакт.,слуз -
Общ белтък в урина- 24 часа (количествено) 0.73 g/l 0 0.10 HМикроалбуминурия
Микроалбуминурия 98.87 mg/l 0 20 HАлбумин\Креатинин (отношение) 5.63 -
17/09/11

# 788
anna84, ne moga да ти бъда особено полезна, но видно е, че има разни отклонения. Стерилна урина пускала ли си?

...Отидохме на преглед  го при доц. Лилова и тя назначи нова урина като изследвания. Не го прегледа на ехограф.

При цялото ми уважение към доцентката, това малко ме дразни, че пропуска ехографите. На някой беше казала, че за да спести пари на родителите, ама родителите отиват за компетентно мнение, което почти винаги изисква ехограф. Това е личното ми мнение. И на мен ми е спестявала пари и след има-няма 2 седмици ни приеха в болница, това не го казвам, за да те плаша  Hug , а малко се ядосвам като прочета такова нещо  Rolling Eyes

BlueBerry
., дано се окаже по-малко зло при вас  Praynig

# 789
anna84, ne moga да ти бъда особено полезна, но видно е, че има разни отклонения. Стерилна урина пускала ли си?

...Отидохме на преглед  го при доц. Лилова и тя назначи нова урина като изследвания. Не го прегледа на ехограф.

При цялото ми уважение към доцентката, това малко ме дразни, че пропуска ехографите. На някой беше казала, че за да спести пари на родителите, ама родителите отиват за компетентно мнение, което почти винаги изисква ехограф. Това е личното ми мнение. И на мен ми е спестявала пари и след има-няма 2 седмици ни приеха в болница, това не го казвам, за да те плаша  Hug , а малко се ядосвам като прочета такова нещо  Rolling Eyes

BlueBerry
., дано се окаже по-малко зло при вас  Praynig
Peaceмдааа и при нас се е случвало. Изказа мнение на база документи - вярно че се оказа права, но и аз се бях ядосала тогава. Не съм искала да ми пести парите, за да съм там на платен прием значи съм си направила сметката.

# 790
  • shumen
Момичета как сте?Аз за сега съм добре и само чета,не пиша.Чакам да започнем лекциите с нетърпение вече.Хайде кой ще пусне нова тема?

# 791
  • софия
Аз пък , ако комуникирам на ниво документи го правя по телефона с личната .Много ме дразнят в Токуда с въпроса за ехографа ще плащам ли?  Като излезе урина с бактерии , а смятам че не съм я взела правилно пускам пак. Аз си познавам детето. Ако прояви симптоми, урината мирише и излязат бактерии диктувам антибиограмата на личната и почва антибиотик. Само ако се наложи процедура я водя на уролог- добра комуникация напоследък се получава с др.Русинов, пък и няма навалица.

# 792
gabelas17 всъщност аз нямах никакво намерение да и разказвам приказка а тя да констатира заключение на база видяни документи. Всъщност исках и тя да види Мария на ехограф и то по препоръка на Мирчов, това е преди операцията и. Но както и да е стари работи - като цяло съм доволна от нея, сега и Михаил гледа, внимателна е, обяснява спокойно.
danaeka все така да се хвалиш че си добре.
И ние сме добре  - и тримата. Сега вече мога да пиша общи приказки - кой какво прави от моите чудовища Mr. Green,  - Мария отряза дългата коса, чака плуването. Михаил го ужили оса и врещя 2 часа без спир, Минко е голямо момче вече.... и да чукна на дърво поне засега  и тримата са здрави. При Мария забравихме че е имало проблем, при Михаил има още път да се извърви , но поне няма фистули и бактерии.
anna84 най добре е да занесеш резултатите  на лекар - детето е много малко, недей да чакаш. Можеш и в Пирогов, и в Педиатрията и в Токуда да отидеш на преглед, лекар да прецени може ли да се чака или не

# 793
BlueBerry., спокойно! С един бъбрек си се живее чудесно. Освен това, тялото на твоето бебе няма да знае какво е да се живее с два бъбрека и за това компенсаторно ще се развие другия бъбрек и ще нарастне достатъчно, за да поеме рабитата на нефункциониращия. Трябва да се наблюдава редовно и да се следи за температура, защото има някаква възможност да се възпали кистозния бъбрек и да стане вътрешна инфекция.
Най-важното от всичко е да се следи детето регулярно и дасе оглежда на ехограф Simple Smile
Моят син вече цяла година е с един бъбрек и си расте идеално.

# 794
  • софия
Susalinda , как е малката?
BlueBerry., спокойно и от мен! И моето е с опериран бъбрек, от които е останал по-малко от половината. Здравият е компенсирал и поел функциите му. Детето си се развива напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт