Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 289
  • 811
  •   1
Отговори
# 795
Привет мамчета Hug

Ние се прибрахме днес, бяхме приети в Токуда, за да направим изследвания. Днес ни изписаха, малката е добре  не ми е показвала да я боли, но резултатите са лоши. Потвърдиха 3-та степен хидронефроза на десен бъбрек с цветна снимка и бактерия в урината - ешери еколи - ако така се пише:) - 10 на5-та и пием аугументин. Доц. Лилова днес ни прегледа и преди да ни изпрати на операция, ни прпоръча да направим и сцинтиграфия в Александровска се записахме още днес за 06.10, дано има изотоп. много бях притеснена, направо тя реве, аз рева ужас, но се опитвам да се стегна, че предизвикателствата  ни  предстоят. Всичко правим с упойки че е много дива мойта и беше много тягосна гледката на упоеното ти дете:( Сега пак ще е с упойка. Моля мамите, който са правили изследването да ми подскажат, колко време протича и хоспитализира ли се детето /защото е с упойка/ и за колко дни? А за операция, ако се наложи, което е много вероятно съм се насочила пак към Токуда и д-р Такова. Някой познава ли я? Аз чух добри отзиви за нея от една мама която беше  моята стая. Ох, на никой  не пожелавам тези лоши резултати и изследвания, а на мамите и мъничетата, който са го преживяли вече за мен те са ГЕРОИ!
Много съм умерена почти не съм спала тези дни и съм и с кръвно - отивам д хапна и ще лягам.
Благодаря за подкрепата и съветите ви- безценни са

Много здраве на всички ви  bouquet  bouquet  bouquet

# 796
Susalinda,успех!дано ви се размине операцията!няма ли възможност за израстване? Hug

# 797
Susalinda, колко е разширено легенчето?
Моят съвет е да не бързаш с операцията, както писах няколко поста по на горе и моята дъщеря е с доста голяма вродена хидронефроза на десен бъбрек, не е оперирана и бъбрека работи.
Направете сцинтиграфията и тогава взимайте решение относно операцията.
С рев не става, трябва много четене и обмисляне на нещата, така че стягай се и всичко ще бъде на ред. Знам че сега нещата ти изглеждат фатални, но повярвай ми, не е така Wink

Относно сцинтиграфията в Александровска съм писала също няколко пъти, изключително добър екип. Изследването трае 25 мин., упойките са леки, детето се събужда почти веднага. Не е нужно да се лежи в болница. Предполагам като си записвала часа са ти казали в колко да отидете. Можеш да си вземеш направление, но от общопрактикуващ педиатър, не от личния лекар, иначе изследването струва 120 лв.  всичко, плаща се на касата на болницата.

# 798
Успех Susalinda. Сцинтиграфията наистина е много важно изследване. Щом ти тежи пореви си, но и много сили ще ти трябват, а за тях и много трезво мислене и кураж. Тъй че чети, намери цялата информация която можеш да прочетеш, напълно права е StefiZ   - много четене и обмисляне. За д-р Такова - аз лични ще кажа моето мнение - оперирала е и двете ми деца ( операциите ни са по-леки от тази която евентуално ви предсои, но все пак) ние поне засега сме доволни. Все още незнам какъв е реалният резултат при бебето, но поне засега няма бактерии, няма и фистули, така че мисля че всичко върви добре. А при Мария от повече от година не сме се и сещали че е имала проблеми.

# 799
  • София
Сусалинда, прегръдка и от мен! Hug
Не се шашкай, сега наистина най-важно е да запазиш спокойствие, да видиш резултата от сцинтиграфията, и задължително да се консултираш с още някой, преди да пристъпваш към операция. Аз не бих тръгнала за операция без поне 2 или 3 мнения.
Между другото, може ли някой да ми обясни разликата от МЦГ и сцинтиграфия - какво се вижда при едното и какво при другото? Ако са ни насрочили МЦГ, значи ли това, че после трябва да правим сцинтиграфия?
В Токуда МЦГ може ли да се направи с направление от педиатъра на детето, или трябва да го платя?

# 800
Olive, при МЦГ контрастът се вкарва през катетър и се гледат мехура, дали не връща урина към бъбреците, може би и уретрата, не съм сигурна. До бъбреците изобщо не се стига. Ако се сетя тези дни ще покажа снимката ан детето от МЦГ.
При сцинтиграфията изотопът се вкарва венозно и се гледа как функционират бъбреците.

Susalinda, кураж! Ние сме ходили няколко пъти при д-р Такова, но понеже изчакваме с операцията с надеждата да израсте проблема, та не мога да коментирам как е като хирург. Иначе съм с добри впечатления от нея  Peace

# 801
Олив, при вас сега ще гледат дали има връщане на урина към бъбреците. Сцинтиграфията би показала как функционират бъбреците, дали има някакви отклонения, функциите им в процентно съотношение и др. Доколкото знам сцинтиграфията се назначава при съмнения за нормлното функциониране на бъбреците - т.е гледат кой бъбрек в каква степен функционира и дали има някакво нарушение в структурата му.

# 802
Днес се опитвам да направя някакво електронно досие с всички изследвания и прегледи на малкия и успях да преработя и снимките му от ЯМР и МЦГ, на който му е интересно може да хвърли един поглед.
Първата, за мен лично, изглежда малко страшно, но според лекарите степетната на мегауретера не е голяма, даже я определят като лека  Rolling Eyes
На 2рата се вижда, че няма рефлукс. Всъщност не знам как изглежда ако има и за щастие.

# 803
  • София
Много интересно, red shoe! Предполагам, че ако имаше рефлукс, щеше да се вижда светеща линия нагоре към бъбреците, много хубаво, че нямате! Simple Smile
Началото на октомври ще отида на направим, да видим какво ще покаже при нас! Praynig

# 804
  • Пловдив
Следя ви, но не ми остава време да пиша, че вечно съм в някакъв екшън. Виждам, че има нови попълнения за съжаление. Susalinda, кураж и здрави нерви ти пожелавам, трябва да си силна, за да си полезна на детето си. Между другото на нас при последния преглед д-р Пеев ни каза, че проблемът ни не е в хидронефрозата, а в рефлукса. Че бъбрекът, дори и увеличен, ако е със запазена структура и функционира нормално, не е причина за операция. Направете изследванията и се лекувайте, стискам палци да ви се размине операцията.
BlueBerry, опитай се да си по-спокойна доколкото е възможно. Не знам кой е лекарят, който е бил така категоричен, на нас доц. Томова до последно ни казваше, че преди бебето да се роди и да се прегледа и да се направят изследвания, никой нищо не може да каже на 100 %. Мисли положително, още повече, че дори и да се наложи операция, момичетата са ти писали, че и с опериран бъбрек се живее. Горе главата!
red shoe, на снимките на Самуил се вижда тънка бяла линия от пикочния мехур нагоре към бъбрека в дясно, при вас това го няма и предполагам това е рефлукс. Обаче и друго ми направи впечатление - твоите снимки са супер ясни, дори и лаици като нас могат отчетливо да различат кое какво е, а нашите са едни мъгляви, трудно се различава кое какво е ако не си специалист. Май за следващите изследвания ще се разхождаме до София.

# 805
И нашите снимки са такива мъгляви и неясни! И с нищо не можаха да помогнат при определянето на точна диагноза. До последно ни водеха пиелонефрит. И нищо повече, никакви препоръки за подробни изследвания, за адекватно лечение... Е, то в нашия град няма лекари, това си го знаем...  Sad
За д-р Пеев, направи ми впечатление, че не само е страхотен специалист, но и с добро и мило отношение към пациентите си. Няма умора, няма напрежение, към всяко дете се отнася така, сякаш му е единствения пациент.

# 806
Susalinda, колко е разширено легенчето?
Моят съвет е да не бързаш с операцията, както писах няколко поста по на горе и моята дъщеря е с доста голяма вродена хидронефроза на десен бъбрек, не е оперирана и бъбрека работи.
Направете сцинтиграфията и тогава взимайте решение относно операцията.
С рев не става, трябва много четене и обмисляне на нещата, така че стягай се и всичко ще бъде на ред. Знам че сега нещата ти изглеждат фатални, но повярвай ми, не е така Wink

Относно сцинтиграфията в Александровска съм писала също няколко пъти, изключително добър екип. Изследването трае 25 мин., упойките са леки, детето се събужда почти веднага. Не е нужно да се лежи в болница. Предполагам като си записвала часа са ти казали в колко да отидете. Можеш да си вземеш направление, но от общопрактикуващ педиатър, не от личния лекар, иначе изследването струва 120 лв.  всичко, плаща се на касата на болницата.
И аз като Стефи, ще кажа, че не е време за рев, а да се мобилизираш и да реагираш максималко трезво и адекватно.  Не бързайте с операцията, тя не е единственото решение. Чети и направи информиран избор.
Аз имам спомени, че сциентографията за дете е 60лв, т.е. 50% от цената за възрастен, която е 120лв, но Стефи, правиха по-скоро от нас, това изследване, и може аз да съм в грешка. Вие трябва да си намерите/уредите анестезиолог, може от Пирогов, може и от Токуда, но от Токуда е по-скъпо, и те имат сложна процедура. Само се информирах, миналата година когато правихме сциентографията, накрая не използвахме упойка.
Успех.

# 807
Следя ви, но не ми остава време да пиша, че вечно съм в някакъв екшън. Виждам, че има нови попълнения за съжаление. Susalinda, кураж и здрави нерви ти пожелавам, трябва да си силна, за да си полезна на детето си. Между другото на нас при последния преглед д-р Пеев ни каза, че проблемът ни не е в хидронефрозата, а в рефлукса. Че бъбрекът, дори и увеличен, ако е със запазена структура и функционира нормално, не е причина за операция. Направете изследванията и се лекувайте, стискам палци да ви се размине операцията.
BlueBerry, опитай се да си по-спокойна доколкото е възможно. Не знам кой е лекарят, който е бил така категоричен, на нас доц. Томова до последно ни казваше, че преди бебето да се роди и да се прегледа и да се направят изследвания, никой нищо не може да каже на 100 %. Мисли положително, още повече, че дори и да се наложи операция, момичетата са ти писали, че и с опериран бъбрек се живее. Горе главата!

red shoe, на снимките на Самуил се вижда тънка бяла линия от пикочния мехур нагоре към бъбрека в дясно, при вас това го няма и предполагам това е рефлукс. Обаче и друго ми направи впечатление - твоите снимки са супер ясни, дори и лаици като нас могат отчетливо да различат кое какво е, а нашите са едни мъгляви, трудно се различава кое какво е ако не си специалист. Май за следващите изследвания ще се разхождаме до София.
Само да допълня, че според проф. Марбергер, опереция преди 1г. на дете може по-скоро да навреди, от колкото да помогне. Това го каза при нашият преглед във Виена, с диагноза двустранна хидроневроза 4-5 степен и уретероцеле, които синът ми израстна без да пие АБ и без оперативна намеса. Само да допълня, другото което много ме шокира и впечатли тогава, че 80% от децата с подобен проблем го израстват, според статистиката. Абсолютно съм сигурна в казаното, бяхме със заклет преводач, и аз попитах професора няколко пъти, невярваща.

# 808
двустранна хидроневроза 4-5 степен и уретероцеле, които синът ми израстна без да пие АБ и без оперативна намеса.
Peace  Значи, не съм единствената, която вярва в това!

# 809

Общи условия

Активация на акаунт