Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 559
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Честит имен ден на именничките!С гордост да си носите прекрасните имена!
catwalk аз си давам Биогайа-та и ще го правя до края на 3-тия месец...от тях вреда няма,тъй че съм спокойна...За акането...та мойта кукла е на АМ и си ака редовно..поняколко пъти на ден(понякога по-малко, по 1-2 пъти)...Не се притеснявай!Ако акото е нормално няма място за притеснение!

# 241
Commelina, не знам вече какво да правя. Никого не искам да плаша, но моя приятелка, която е АГ ми каза-" източвай до дупка"! И аз се чудех как ще ми се регулира кърмата с това непрекъснато източване, но и се доверих. Все пак разчитам, че ги разбира тези неща. Повечето ми познати така правят като така се застраховат, че няма скоро да им спре кърмата.

# 242
  • Бургас
Относно изцеждането - до сега не съм имала проблем, пу пу пу. Вярно, че вечер се понапълват, но без проблем суче и от по-твърда гърда. И аз мисля, че се е регулирала кърмата спрямо търсенето. Често давам и от двете гърди... Не знам защо нещо не ми се захваща с цедене. Rolling Eyes
 Пропуснах да пиша, че Преслав през деня суче през 2 часа горе долу, рядко прави паузи от 3-4 часа, а вечер се буди веднъж в около 03 ч.
През деня не стават твърди гърдите ми, може би затова за сега я карам без цедене.
Благодаря за отговорите   bouquet

# 243
  • Там където е семейството ми
Честито на всички именници и именнички.Да са живи и здрави.

Момичета,аз да се включа с един бърз въпрос.....От два-три дни,Хриско при всеки удобен случай се опитва да си вкара ръката на юмруче в устата,ако успее да налапа някой пръст,започва усилено да върти глава,като все едно си чеше венците,започна и повече да слюноотделя.Та това ме наведе на мисълта,дали пък няма да му никне зъб....От друга страна,мисля,че е твърде рано за тази екстра.Какво мислите вие? Rolling Eyes

# 244
ИВКА 10   За зъби съвсем не е рано........обикновено след 1-2-3 месеца на тази екстра се появява зъбче... Rolling Eyes

# 245
  • Там където е семейството ми
ИВКА 10   За зъби съвсем не е рано........обикновено след 1-2-3 месеца на тази екстра се появява зъбче... Rolling Eyes

Нас още ни тресът колики,сега ако е наистина зъбче и вземе и от това да се криви,ще става весело в къщи. Joy

# 246
Въпрос към ЛЛЛ Момичета, моят Теодор някой път като суче заспива, но продължава да суче и така понякога спейки суче по 30 минути, но се чудя дали суче или ме ползва като биберон, не мога да го разбера и съм в голяма чуденка, притеснявам се да не заспива гладени още нещо понякога суче от едната гърда по 15 минути, когато му предложа другата почва да реве и след половин час иска и от другата и така едно кърмене се проточва сигурно по час и половина и докато се наяде става време за другото ядене, според вас стига ли му кърмата, иначе наддава и има по 2-3 наакани памперса на ден. Гърдите ми обаче са меки рядко стават твърди и се чудя вече дали имам кърма или да взема да го дохранвам

# 247
За слънцезащитните кремчета аз купих едно за всеки случай,но не мисля да мажа.Разглеждам се из амазона за едно такова като удължение на покривалото на количката с UV защита.Иначе ползвам чадърчето което дойде с количката,ама не ми е много удобно.
За бибите-единственото за което се притеснявах беше да не би да му объркам сукателния рефлекс на детето. Мина този период,пък и видях,че  няма опасност и я научих съвсем съзнателно.Имам си някой правила де-гледам да е наядена и само ако видя,че се мъчи да заспи,а не може(обикновено навън).Не ми се вярваше,че е възможно,но като я засмуче и се унася.Не винаги работи вечер при заспиване,а и аз не настоявам.Просто давам цица.За щяло и не щяло не я ползваме.
veset0 и моята мома се плюнчи и пъха ръчичките.Не ми се вярва да е зъб,но си имам едно на ум,понеже кака и е имала зъбче на 3 месеца.
luba_rizova Ивана нито си държи главата като я държа за ръчичките,нито гука.За сметка на това е много добра с краката-без проблем се държи на тях и подскача ако я придържам под мишничките.
за хъркането-при нас е паталогичен случай.Няма спасение.Аз се нервя,че не мога да мигна,той пък,че го ръчкам през една минута....Колкото и да искам да си спим заедно,не става номера.Ако детето спре да яде нощем по става.По принцип си спя много добре и дълбоко,ама пиавичката до мен и хъркащ мъж ми идват в повечко.
За приспиването повечето деца имат нужда от помощ.Биба,одеялце,цица или играчка-все нещо.Има обаче и деца,които заспиват ей така самички и без нищо.Дано да нямате проблемно дете,че пред очите ми има едно такова и е пълен ужас.Люшкане по 2-3 часа не си е работа.
mama_vessy-хареса ми статията,с изключение на частта с гърнето.skrech е права.
catwalk аз не се изцеждам.Повечето мами не го правят.Ами ако почна после какво ще правя с това завишено млекопроизводство?Никоя друга екстра за в камерата да,ама иначе не.
Не я слушай свекито.Радвай се,че капките против колики не са го запекли.Ние сме в другата крайност-един път на 5 дена.Не се притеснявам,но тя има толкова много газове и така шумно се оригва,че незнам какво да я правя.Лошото е,че и афектира сученето и се гърчи като риба на сухо.
eya-да ти е живо и здраво името!Наздраве!
racholina-май не ги разбира много нещата тази АГ.Начините за превенция са други.Ако всички се застраховахме по този начин мале мила.Как не си си докарала хипер лактация още ми е чудно.

# 248
Искам да ви попитам коя мама беше казала, че нейното детенце не ака по 4-5 дена и как се справяте с това и как се чувства детето през всичкото това време. Ние сме същите от началото на 2-рия месец. Sad((

# 249
Искам да ви попитам коя мама беше казала, че нейното детенце не ака по 4-5 дена и как се справяте с това и как се чувства детето през всичкото това време. Ние сме същите от началото на 2-рия месец. Sad((
И нас много ни мъчи това че ходихме на 3-4 дена Sad Започнахме от няколко дена да даваме Биогая и започна на 2-рия ден да ака... и не знам от капките ли пропускаме нощното хранене. Просто не се събужда. Сякаш и колики вече нямаме, става нервен на 2-рия ден когато не е акал, след като успее се успокоява. Пръцка и по спокойно, преди плачеше когато се мъчи да пръцка, сега и докато спи си попръцква и не се събужда.
Но пък сега имаме нов проблем не иска да цока от едната гърда Sad и май ще имам проблем с нея гърда сякаш има запушена пора..

# 250
Момичета,четох,четох и в крайна сметка разбрах,че това плюнчене и това постоянно бутане на юмручетата в устата са именно заради зъбки...тези екстри както се изрази една от мамите могат да се появят и около 3 месеца преди зъбчето да излезе а има вероятност и по-рано да се покаже...

# 251
  • София
Въпрос към ЛЛЛ Момичета, моят Теодор някой път като суче заспива, но продължава да суче и така понякога спейки суче по 30 минути, но се чудя дали суче или ме ползва като биберон, не мога да го разбера и съм в голяма чуденка, притеснявам се да не заспива гладени още нещо понякога суче от едната гърда по 15 минути, когато му предложа другата почва да реве и след половин час иска и от другата и така едно кърмене се проточва сигурно по час и половина и докато се наяде става време за другото ядене, според вас стига ли му кърмата, иначе наддава и има по 2-3 наакани памперса на ден. Гърдите ми обаче са меки рядко стават твърди и се чудя вече дали имам кърма или да взема да го дохранвам

mai4eto28, често бебетата правят така, защото е приятно  Simple Smile . Да сучат в прегръдките на мама е уютно, сигурно, спокойно, отпускащо... само за дрямка. Някои бебета въпреки, че дремат, пак се хранят, само че на почивки. Посуква-почива-посуква.  Би могла да му помогнеш да се нахрани по-бързо с компресия(ако искаш, ще обясня как се прави). След това, ако е заспал, може да го отстраниш от гърдата внимателно, ако не протестира.
 Примера, който даваш, мисля че не го разбрах съвсем. След 15 минути сукане го махаш от едната гърда и му даваш другата, но той не я иска, а желанието му е да си суче на първата гърда ли?

Ако детето наддава добре, пълни памперсите, а акото и урината му нямат притеснителен вид и мирис, вероятно млякото му е напълно достатъчно. Гърдите обичайно са по-пълни в първите седмици след раждането, а след това те все по-често си остават меки през цялата пауза между храненията. Това е знак, че млякото се е регулирало според нуждите и режима на хранене на детето. Пълните и особено твърдите гърди са по-скоро нежелано състояние, защото са предпоставка за запушвания, освен, че и причиняват дискомфорт.

# 252
Слънчовцииии здравейте,
ние сме в Ловеч,защото вчера брат ми беше рожденник,на обяд сме на рожден ден на баба ми,а тази вечер пък сме на абитуриентски бал на братовчедката,абе само събирания са ни на дневен ред.

За ко-спането - като ми се карат баби,майки,лели и т.н. ги отрязва с това,че аз съм любяща майка и искам детето ми да усеща физически майчината ми топлина и че не виждам как "ще страдам" от това че спи с мен.Даже по едно време така ме бяха ядосали,че за малко да ги попитам ако имат предвид че с мъжа ми няма да правим секс,да не се притесняват- има начини  Joy

За коликите - ние сме с един "правен" сироп от тукашен лекар,който е много "прочут" в Ловеч,но да ви кажа не мисля че има кой знае какъв ефект - на ден ни се събират поне 3-4 часа сериозен рев

За слънцезащитния - бях ви казала че съм купила Чико,но понеже за тяло ни изписаха А-дерма Екзомега,та сега мисля да си оставя Чикото за мен,а за нея да взема от този на А-дерма (някой беше пуснал снимка)

За зъбите - ние се плюнчим,но пък не си лапаме ръцете,така че аз все още изчаквам тази екстра и по този повод да направим една анкетка:
1.Мислите ли да мажете с тези гелове за успокояване? Ако "да"с какъв, ако "не" какви методи за успокояване на болезненото излизане на зъбите мислите да ползвате?
2.Какво ще направите с първото зъбче? -(за мамите с по-големи деца - какво СТЕ направили)
3.От кога мислите да използвате бебешки четки за зъби?
4.И колко често?

luba_rizova приятно изкарване на почивката и дано наистина да е почивка  Hug
Аз също не я вдигам да седнало положение,а само пробвам дали ще си "отлепи" главичката или ще виси.

За акането - ние имаме нещо като режим - сутрин след храненето и това е за целия ден,което ме притесняваше защото преди акаше на всяко хранене,но като видях че и стана навик така по веднъж и то по едно и също време долу-горе се успокойх

Нашата принцеса "хърка" постоянно - не мога да разбера от носа ли е,от гърлото ли - постоянно дърпам сополки и няма кой знае какви,а пак хърка,но не хуквам да я водя на лекар,тъй като достатъчно медикаменти приемаме че да й изписват още.Аз съдя по мен си,че само малко да подухне или да се смени сезон и аз веднага съм със сополки,даже мъжа ми се базикаше че целогодишно съм сополива,но никога не си ги "лекувам"

Хайде отивам да видя мойте двама сънчовци дали са още сънчовци или по-скоро малката подлудява искащия да спи татко  Joy

Лек и успешен ден

# 253
Пропуснах да почерпя -

А за килограмите - аз си бях върнала мойте,но сега качих 2,а искам да сваля поне 10,но само с искане не става  Joy, та затова си хапнете тортичка,пък другото ще го мислим

# 254
  • Бургас
Добро утро !!!
veset0 , ИВКА 10 , Преслав също си лапа юмручето - цялото го вкарва в устата, ако не го спра  Crazy Давам бибата - стиска я и я криви, така че да си чеше определено място в устичката  Wink И аз мисля, че това са първи признаци за растящо зъбче.
Относно бибата - моето момче ту я плюе, ту я иска. Той не винаги заспива сучейки - явно когато е вече сит и му се спи го дразни това, че трябва и да преглъща мляко  Grinning, така че започва да реве и аз го слагам в леглото с бибата. Скоро след това той сам я изплюва.
Ние се приспиваме вечер около 1 час  Crazy Мисля си, че е заради кафето, което пия - 1 на ден и никога след 16-17 ч. Спи му се, а не може - реве, търка си очите... Аз му пея песничка и го люлея, но в леглото !, не на ръце. С таткото се сменяме - аз вечерям, той го приспива, после обратно  Laughing
Успокоих се, че има и други мацки, които не се изцеждат... по начало още преди да родя всички ми казваха колко е важно и задължително това...

Общи условия

Активация на акаунт