Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 477
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Mama Vessy,количката ти е много хубава - и тя беше един от вариантите. Аз вече се отказах и от Косато-то, заради двете отделни дръжки, които пречат да се бута с една ръка без да са застопорени предните колела, та затова на Мигеио78 количката ми е интересна - харесва ми, и е с една дръжка - моля те, напиши коя е марката и модела, че не я разпознавам. А до колко часа ще сте в Заимов днес?

# 346
  • Бургас
Е, радвам се, че някои изчезнали мами драснаха по ред  Wink Нотова, Бетта, Аманитка  Hug
Аз пак да питам за възглавничките - ползвате ли??? Купих на Бертони - анатомична, струва ми се висока, въпреки че пише 0+ и не му я слагам. За количката имам една обикновена  Rolling Eyes
Някоя мама питаше за пигментни петна по лицето - аз нямам, но линия негра не ми се е заличила, а на вас??? И пъпа ми е много странен още  Sick Въобще не се чувствам секси  Confused
В количката е напълно легнал Преслав за сега.
Относно яденето - той не беше наддал много на първата консултация и аз започнах да му давам от двете гърди, по минимум 40 мин. се хранеше... Докато един ден повърна толкова много, че чак пребледня и аз се изплаших... тогава реших да му давам само от едната по 15 мин.
Мацки, имаме шезлонг, а нещо не мога да го науча да си лежи в него  Confused И музиките май не му допадат  - те са релаксиращи, а той е свикнал да слуша рок радио  Grinning
Мистела, голяма усмивка е твоето бебче   bouquet

# 347
Лъки, тъй като и аз се цедя и много рядко кърмя (за съжаление) изчетох доста информация относно количеството кърма, което трябва да изяжда бебето. Вземам предвид 3 "формули" и преценявам;
1. На колкото  месеца е бебето +10 мл
2 мес- 120/ мах.130 мл
3 мес. 130/мах.140 мл

2. Умножават се килограмите на бебето по 170 мл и се разделя на броя хранения
5 кг*170 мл= 850 мл ; 850 мл:6 хранения = 141 мл на хранене

3. Вземам предвид и схемата на хранене, отбелязана на кутията с АМ.

Общо взето и при трите варианта се получава +/- 10 мл.
До този извод ме е довел опита. Всичко обаче е относително, зависи от детето. Сега малката е на 2 месеца и половина и давам 120/130 мл, като през втората половина на месеца ще започна да увеличавам на 130/140 мл.
Бебка е много лакома и ако и дам повече много повръща. Надявам се да съм била полезна.

# 348
Здравейте! Grinning
Като ви чета за цеденето ми се вижда много гадна работа. С баткото изцеждах 3 месеца и се бях посинила от стискане/ръчно/, та добре, че беба си яде от гърдата. Но си мислех за захранването-нали първо се предлага малко картофено пюре с кърма? Как изцеждат мамите, които и капка не могат да изкарат от гърдите си и само бебето успява да ги изсуква? newsm78
jozyy,и аз не я слагам изправена в количката. След 6 месец. Peace
Стефанова, дано се оправиш бързо и бебчето да започне и то да се храни повече! spoko
За възглавниците-не ползвам.  Не ползвах с баткото до годинка някъде, а после съвсем тънка.
Весето, бързо да се оправя беба! Hug Praynig
Мистела, много е сладко бебечето ти! Heart Eyes
Бета, бързо да се оправя каката и да се пазите и вие! Hug
Аманита, по-често да ни навестяваш. Hug

Сега да се отчета за консултацията. Сложиха ни ваксината за хепатита и се държахме геройски. Само секунди поплака. Heart EyesПораснали сме почти 5 см. и сме качили 700 гр. за 1 месец-само на кърма. Та вече сме 6300 гр. и 60 и 1/2 см. newsm68
За спането по цяла нощ-моята както беше започнала да прави паузи от 6 часа, сега тези нощи ми се буди на 4 часа да суче. ooooh!

# 349
sirence,количката е O baby zoma sport,виж тук е на промоция с кош за кола http://www.novobebe.com/productDetails-bg-973.html
Н е знам колко ще сме в парка,дано издържим 3-4 часа без рев Grinning

# 350
Здравейте! Grinning
Като ви чета за цеденето ми се вижда много гадна работа. С баткото изцеждах 3 месеца и се бях посинила от стискане/ръчно/, та добре, че беба си яде от гърдата. Н
Адски много ми се разраняват зърната,пробвах всякакви пози, мазила и всичко написано в нет-а и накрая се примирих!Изключително неприятно и изтощително е!Вместо да почивам докато бебка спи, аз цедя ли, цедя!  Ще правя всичко що е по силите ми за детето!

# 351
Зддравейте мами, моят юнак и той не ще нито шише нито биберон , изцяло на кърма е. Искам да попитам той отказва да пи е вода и сега ми е притеснено в тия жеги като излизаме навън няма ли да се обезводни, защото аз навън не го кърмя. Той е почти на 3
 месеца , а имам чувството че постоянно е на гърдите ми, а наддава, направо вече в чудо се видях, реве постоянно, не иска да спи през деня. Все се притеснявам да не е гладен, а не иска да пие адаптирано мляко, направо се депресирех тотално, не мога да се опрвя с това дете, не мога да разбера защо плаче, вече ми иде да се гръмна направо Sad

# 352
Мами, по повод но моите трепети с кърменето искам да ви се похваля, че сутринта беба мина без никаква добавка, в 9:00 само с 60 мл, а на обяд се кърмихме в Южен парк и пак минахме без добавка. Толкова се радвам, че реших веднага да споделя с вас, и най-вече с ЛЛЛ мамите.  Hug Стискайте ми палци да продължим така  Praynig Wink

# 353
marys, ако е удобно, да те питам ти защо храниш с изцедена кърма? Аз заради плоски зърна и ми е голям дерт това.
По колко пъти се изцеждаш? Аз 4 пъти на денонощие и събирам средно по 800 мл. Засега не ми намалява кърмата, даже напротив. Но са ми казвали, че след 3-ия месец ще ми намалее. Дали?
А по колко са наддали бебчовците?
Акаша, баткото го кърмих със силиконови зърна (зърната ми не са съвсем плоски, но той не искаше да засучи  директно от гърда, може би аз не съм го поставяла правилно,  имах и страхотни рагади). Пробвах и сега със силиконовите зърна, първият път със Стефо се получи, а с Петьо голямо висене падна и не става и не става. При следващото хранене и със Стефо беше драма. И двамата бяха свикнали явно на шише – Петьо първите 5 дни го храних с АМ, тъй като ми слагаха антибиотик, несъвместим с кърменето, а  Стефо – 10дни беше в кувьоз (5 дни го хранеха със сонда,след това с шише). Другата причина, поради която не упорствах повече, е че Стефо е много лаком, за разлика от Петьо – Стефо изяжда 120мл за 10 минути от шише с 1 дупка, докато Петьо същото количество минимум за 40 минути от шише с две дупки и подканване на последните 40-50мл в повечето случаи. Как да е примирих се, че ще ги храня от шише. Изцеждам се на всяко тяхно хранене и двете гърди през  деня, количеството е средно 240мл, а вечер в 24 часа и после чак сутринта , когато се събудят и тогава изцеждам повече – тази сутрин беше 460мл. Получава се около1900мл.Първоначално се изцеждах и аз на 6часа, но кърмата ми намаля около 6 седмица и оттогава минах на този вариант. Според мен няма да намалее.
За наддаването Стефо е  +1200г, а Петьо е +1180г за 2-я месец.
Като ви чета за цеденето ми се вижда много гадна работа. С баткото изцеждах 3 месеца и се бях посинила от стискане/ръчно/, та добре, че беба си яде от гърдата. Но си мислех за захранването-нали първо се предлага малко картофено пюре с кърма? Как изцеждат мамите, които и капка не могат да изкарат от гърдите си и само бебето успява да ги изсуква? newsm7
Ena4, гадно си е, но се свиква. Първоначално се изцеждах с ръчната помпа на Авент, но като се видя накъде духа вятъра, купихме Медела суинг.
Адски много ми се разраняват зърната,пробвах всякакви пози, мазила и всичко написано в нет-а и накрая се примирих!Изключително неприятно и изтощително е!Вместо да почивам докато бебка спи, аз цедя ли, цедя!  Ще правя всичко що е по силите ми за детет о!
Something_new, аз се изцеждам и ги храня едновременно.
Бишкота,  smile3501

# 354
Мамчета БРАВО на вас!Не успях да дочета предишната тема, а вие изписахте половината на тази!
Аз ви "зарязах" ,защото Дара от спящо малко бебче ,се превърна в истинска ненагледна принцеса!И почти изцяло съм й отдадена, с гузна съвест признавам ,че пренебрегвам донякъде баткото.Добре ,че таткото го поема!
Да се похваля пу-пу ,че нашият проблем с давенето го преодоляхме с позата тип люлка при кърмене.Благодаря на всички включили се със съвети  Hug
И новините от последната консултация- вече тежи 7.200 и е цели 59 см   Heart Eyes   Heart Eyes    Heart Eyes
А се кърмим от една гърда ,че видях да го обсъждате!
"Викат" ме  Heart Eyes
Слънчеви разходки и спокойни бебчета ви желая  Hug

# 355
Абе мами,вие по разходки не ходите ли?Кога ви остава време да изпишете толкова много? LaughingНие сме по цял ден на вън и само ви хвърлям по някой поглед.
Да се похваля,ходихме на море по празниците.Така да се каже запознахме Мартина с морето.Много хубаво си изкарахме и тя се държа геройски в столчето си по пътя като спа постоянно.Това й беше 1-я дълъг път с кола.

# 356
  • Бургас
Ani4ka_ , ходя по разходки - но най-много 2 часа, после реве от глад... Когато го кърмих навън се събра около 3 часова разходка. Понякога ние излизаме и предиобяд и следобяд.
Браво за хубавите новини от ino4kada , Бишкота, ena4  Peace

mai4eto28
, и аз съм имала такива дни, в които почти постоянно бебето е на гърдите ми... Яла съм в леглото, докато го кърмя,  Crazy И това отминава - кураж  Hug

# 357
Мерси на всички за подкрепата, надявам се да се справим с проблемите. Поне малкия да почне да хапва повече. А при мен все още няма промяна с ухото в понеделник ще се чуе на къде сме дали се оправям или ще стягам багажа за софия.

Ние днес бяхме на полегналото ниво на количката, на малчо не му харесва вече въобще легнал. Какво ли не правих, но не се успокои докато не вдигнах на полегнало положение(успокояваше се само като го взема, но ми беше доста трудно да го държа и да бутам количката, че с тез хубави тротоари.....). Тя още вчера личната каза че вече можем да почнем. И малкия се чувства добре така, като се умори почна да се плъзга надолу, смъкнах нивото и той отнесе в страната на сънищата.

# 358
Мами, по повод но моите трепети с кърменето искам да ви се похваля, че сутринта беба мина без никаква добавка, в 9:00 само с 60 мл, а на обяд се кърмихме в Южен парк и пак минахме без добавка. Толкова се радвам, че реших веднага да споделя с вас, и най-вече с ЛЛЛ мамите.  Hug Стискайте ми палци да продължим така  Praynig Wink
Ти си нашата гордост  bouquet

Мама бобо
Ние сме в Мирамар ама Септември Heart Eyes

# 359
Момичета минавам само да се отчета,че това месец сме натдали +1600 гр.
Биха ни ваксинката и малкия изобщо не плака  Shocked ама изобщо  Shocked
За награда мама си купи сладолед  Joy
Вече тежим 7200 гр и сме почти 60 см  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт