Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 438
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
При нас пък контейнерите за разделно събиране на боклук или преливат, или са запалени и пластмасата е стопена. Rolling Eyes Какво да говорим-всичката ни работа е такава. Rolling Eyes
За да не отегчаваме повече другите мами за нашата среща, предлагам предложението на Комелина да остане като последно.А точното място да бъде на детската площадка, която е до Сентръл парк.

# 511
И аз съм "за" понеделник в 11 в Градската на детската площадка до Сентръл Парк, само че дайте да определим точно от коя страна или до коя люлка ли там- не знам, че там нали е пълно с майки с бебета всякакви- малки, големи Simple Smile))

# 512
Maiski3, ние сме на розовия Хип 1 (с пробиотик - и да ви кажа дали от това, дали от Биогаята, дали от шишетата на д-р Браунс, или от всички тези неща в комбинация с конкретното дете, колики нямахме досега) като добавка от самото начало - а вече като основно - с добавка кърма Wink Моя приятелка с януарско бебе е със синия Хип 1 Био - много си е доволна, а детенцето й наддава много добре (не знам дали това в случая има връзка с избора на АМ).

Вчера разбрах, че Европа официално вече забранява шишетата с бисфенол, и вече по-осезателно ми светна червената лампичка, та все пак ако някой си е взел такива или са му подарили и ги използва, съветвам ви да ги извърлите - аз имам едно такова на Авент, до което опирах от време на време,  но сега го бракувах.

Съвестно ми е много за литрите вода, които използвам в ежедневието си, свързано с тоалета и храненето на бебето и се старая да ограничавам това разхищение в полза на бъдещето на нашия свят. Но да пера многократни пелени - това определено не е за мен. Засега (от месец) малкият си е изградил "режим" на акането - сутрин преди хранене и рано вечер - ако това се запази още няколко месеца, започвам да се замислям върху идеята за издържане на бебето - поне за акането  - идея, която, признавам, ми се струваше доста странна. И така ще ни се увеличи шанса за по-навременно използване на гърне, което си е един нищожен, но все пак наистина еко бонус за природата.

Моля софийските мами да не разчитат само на Фейсбук за обявяването на наши бъдещи срещи, защото Фейсбук нямам и не искам да имам, а на срещите аз много искам да присъствам. Та другата седмица чакам да предложите кой работен ден да ходим в Борисовата градина.

Ето я сирената за Ботев - това е нещо много хубаво, останало от миналото. Не знам кой го е измислил, но не съм чувала някъде другаде по света да има нещо такова - ако знаете, пишете, че ми стана интересно...

# 513
  • Пловдив
Здравейте,
За последно - и аз съм там на Пловдивската среща. Единствено някой да каже къде ще сме седнали, или да се познаваме по еднаквата възраст на усмихнати красиви бебешоци, или по количките?
Хайде, чао
сиренце и на мен ми е интересно за сирените... и аз не знам другаде да има, ако някой знае, да сподели  Grinning

# 514
как да ви намеря във фейсбука???

# 515
Ето малко информация за днешния ден http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=538162

sirence
Софийската среща беше уговорена в темата в Подфорум календар на събитията и няколко пъти беше постван линк към нея тук, явно си го пропуснала. Ще се радвам следващият път да се организираме повече майчета. Иначе аз съм почти всеки ден в Борисовата градина. Между другото имам твой телефон от университета, но не знам дали е още актуален, че минаха 5-6години от тогава

# 516
  • гр.София
 newsm78

Цитат
Вчера разбрах, че Европа официално вече забранява шишетата с бисфенол

как да разбера кои шишета имат бисфенол  newsm78

# 517
newsm78

Цитат

на опаковката пише кои са без

# 518
Здравейте,
За последно - и аз съм там на Пловдивската среща. Единствено някой да каже къде ще сме седнали, или да се познаваме по еднаквата възраст на усмихнати красиви бебешоци, или по количките?
Хайде, чао
сиренце и на мен ми е интересно за сирените... и аз не знам другаде да има, ако някой знае, да сподели  Grinning
Наистина последно Laughing да се чакаме на чешмичката до ресторанта.

# 519
 Привет !

Днес този дъжд ми развали плановете  #Cussing out

майски3 мерси за кафето  Hug и аз ти писах  Mr. Green

За пелените Каталиас ме е изпреварила  Peace Аз съм се замислила отдавна за тях, но исках малко да поотрасне, а и аз да вляза в ритъм.
За съжаление при нас не е застъпено ЕКО мисленето. По пътищата се изхвърлят боклуци. Имала съм случай в който пътувам по магистралата и от колата пред мен се изхвърля опаковка от вафла или от някакво друго шоколадово изделие. То ми се залепи на предното стъкло  #Crazy за малко да направя катастрофа  ooooh! а бях с малката в колата  Confused  Успях да спра и сигурно 5-10мин. само седях и се опитвах да се успокоя. Е след това си измих стъклото  Crazy . Crazy
А относно разделното събиране в Банкя има много добра практика. Има индивидуални контейнери, за всяка къща и така всеки си събира отделно боклука. И хората си го събират и минава отделен камион за тях  Peace  Но за съжаление на много малко места е така  Thinking

Явно и аз съм изпуснала момента със срещата  newsm78

Днес е Спасов ден! Честит имен ден на именниците и Честит 2 юни на всички!  

mama bobo там се водим Мартенски мами 2011. Пиши на маринелс и тя ще те приеме  Peace пиши си и името от тук за да знае коя си   Mr. Green

# 520
  • София
Привет, момичета кокичета!
Съжалявам, че пропуснах софийската среща, но ме сюрпризираха, че с дъщеричката ми сме били контактни с болно от варицела дете, а аз не знам дали съм го карала това чудо и сега сме малко на тръни вкъщи  Thinking 

maiski3, и аз съм с цикъл от вчера вечерта, въпреки кърменето. С дъщеря ми се получи същото. Кърмата ми намаляваше в началото на цикъла, но скоро пак си се регулираше. Защо не опиташ лактогонен чай. Сега като съм в цикъл пия по 5-6 чая, иначе я се сетя да си направя 1-2 я не Rolling Eyes

# 521
  • гр.София
newsm78

Цитат

на опаковката пише кои са без

Не я пазя  Thinking

# 522
mistela   отиваш в бебешки магазин искаш 1 шише като твоето да погледнеш.....четеш опаковката и готово... Mr. Green
Вариант друг....в онлайн магазин намираш  шишето и четеш...пак пишат.

# 523
Моята бебка има голям проблем с кожата. Много и е суха (явно като мен ще  е). Зачервени места, лющи се. Мажа я постоянно , но от нищо не съм доволна. Ползвам URIAGE уж хубава козметика. Взех си и OILATUM - не си го купувайте ! Пробвах и с олио на ХИП Sad Все си стоят сухите петна, някои изчезват появяват се нови  #Crazy Дайте ми съвет!

Освен това на крачетата там където и се опира памперса и бодитата ( по бедрата) кожата и е станала много груба, суха ( аз и казвам като на насорог). На пипане е ужасна. При вас как е?

# 524
kukumindrela Защо не я заведеш на дерматолог. Недей да експериментираш щом не се повлиява по добре да я видят  Peace

Майски на мен още не ми е идвало  newsm78

Днес по новините гледах как двама се женят в ягодинската пещера  Mr. Green и ми стана много мило. Сетих се за един колега от курса ми по английски преди 2г. който предложи на приятелката си да се оженят в тази пещера.  Heart Eyes  сетих се и за моята свадба, ние се оженихме в Боженци и беше много хубаво, имам страхотни спомени.  Има ли някой който да се е оженил на някакво интересно място.  Hug Ако ви се споделя де.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт