Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 443
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • Видин
Весето, разбира се, че е така. Важното е майката да е уверена в действията си и спокойна. Аз просто си коментирах на глас  Rolling Eyes Каква всъщност е диагнозата? Дано бързо й мине разстройството.
redreny2000   bouquet благодаря
Някой ползва ли анатомични шишета на Нук?

# 496
  • Карлово
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА Simple Smile ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ Simple Smile

# 497
Момичета може ли някой да ми обясни кое е БИОто на пелените дето ползват някой момичета (мама барба знам със сигурност) за кой е био? За детето ли или за природата. Да ви кажа откоровено не виждам смисъл ако говори че е за детето щото не можете да ме убедите че да седи мокро детето е по добре от памперс в който попива всичко особено ако го смениш на време, ако говорим за природата въобще не може да е био ако сметнем колко вода с препарат отива в природата, затова равносметката ми излиза никакво не е БИО а само главоболие за мама.

Браво,г-жа newsm10 smile3501

# 498
Към ЛЛЛ От два -три дена имаме следния проблем при кърмене, почва да суче , суче примерно няколко минути и изведнъж докато суче почва да се извива, да плаче и да пръцка много силно, успокоявам го и пак го слагам да суче, но много пръцка това сега колики ли е какво е , направо в чудо се видях Rolling Eyes

mai4eto28, действително не е изключено Теодор да го мъчат колики. Някои майки споделят, че бебета им най-често плачат от колики в късния следобед или вечерта, като плачът силен и пронизителен, може да трае дълго време (дори с часове); понякога плачът е съпътстван и от свиване на коремните мускули (коремчето е твърдо да пипане), присвиване на коленете към коремчето, или обратното – изпъване на краката, повдигане на главата, зачервяване на лицето, изпускане на газове, свиване на юмручета и т.н.
В предишния си отговор ти бях споменала за няколко неща, които са помагали при други бебета (включително и споделени от майки в тази тема) – кърмене, гушкане, затопляне на коремчето, масаж, повиване, носене в странично положение или по корем и т.н. Възможно е Теодор да плаче и да се дърпа от гърдата и по други прични – например, ако се дави от силна струя мляко (в такъв случай би помогнало да извадиш внимателно гърдата си от устичката му и да изцедиш леко, колкото да „премине” силната струя). Друг вариант е, да се изнервя, когато се забави следващата порция мляко - в такъв случай би помогнала компресията.
Дано да успееш да откриеш това, което е ефективно при вас.
Hug

# 499
amanita , tochno opredelena diagnoza s edna duma nemoga da kaja...Mnogo virusi ima i mnogo bolni deca pri nas... Kakto kazah problema beshe,che vdigna T(veche nqma),nemojeshe da disha s nosleto,tekoha edni sopoli,gyrloto i i az ne razbrah cherveno li e,ne e li...sredno polojenie...nito mnogo zacherveno,nito chisto...togava i izpisaha vit.C,esberitoks i kapchici za nos...Vposledstvie malko po malko zapochna da kashlq i az mislih,che kashlq kogato supolkite i se stichat v gyrlenceto,ama se okaza,che kashlicata vse oshte ne e,no sliza nadolu kam gyrdichkite i togava veche izpisaha sirop i antibiotika,koito go pi do dnes ( 2 dni) i go sprq zaradi raztroistvoto...Sega pie samo siropa i nqkakvi novi kapki za nos i izpisali,che ot onezi ne i minavashe nosleto i pie chaiche ot shipka za raztroistvoto... Ta tova obshto vzeto e....na nqkoi mami moje da im se stori,che ne e nishto osobenno,che ne e pritesnitelno,ama ne smqtam,che trqbva da stane po-losho i togava da vzema da se pritesnqvam...Da minava taq kashlichka i noslenceto,i da sym spokoina veche,che....

Otnovo izvineniq za latinicata...syjalqvam,no naistina nqma kak da pisha na kirilica...

# 500
Здравейте момичета,
не пиша много,но да ви се отчета: таткото ни от неделя вече не е на работа и сега чакаме новия договор,днес се прибрахме на Ловеч,защотото свекър ми имаше рожден ден и до преди малко празнувахме,а аз като добра снаха реших да измия цялата посуда - бяхме 11 човека х средно 3 чинии и 2 чаши смятайте,но пък ми беше кеф че помагам. Тези дни ще правим ремонт на жилището,в което ще се местим и ме чака любимото ми занимание - декоррррррр  Simple Smile

Весето - много неприятно е да знаеш че детето ти е болно,а ти не си до него.Много добре те разбирам,но стискаш зъби и така разбираш колко неограничени са човешките възможности - пусто сърце от болка и мъка не умира.

Г-жа Стихийно бедствие според мен си много права - аз съм се замисляла за тези пелени,но като сметнеш колко вода замърсяваш???Аз много ценя водата и гледам по-икономично да действам с нея още повече след като даваха репортажите за Хаити където количеството на питейната вода е ограничено,а ние тук я разхищаваме.

За шишетата на Нук - аз бях много скептична,но тези дни разбрах че бибероните им са с различни размери -S за вода M за мляко и L за по-гъсти храни и тъй като ние сме с АР мляко,което почти прилича на каша взех да ги пробвам - много съм доволна,защото преди се налагаше да пробивам аз по-широка дупка и почти винаги ги правех много големи,а техните дупки хем са големи,хем пък не изгълтва млякото за секунди.

За памперсите - аз съм ползвала Памперс Премиум Кеър - долу горе ОК,Либеро - ужасни и Хъджис - 3ката не ми харесва особено иначе от 1 и 2 бях много доволна,а някой знае ли защо в БГ се продават само един модел на Хъджис и дали може да се намерят някъде и другите им варианти?

Мама Веси - браво на вас,поздравления

Ние имаме следния проблем - понеже спим само и единствено на дясно главичката ни се е изкривила и черепа в момента има ужасна форма,но така и не иска това бебе да стой на ляво.Лекарката поръча цитирам: "Всички важни събития да ви се случват на ляво",но ние упорито отказваме.Някой да има идеи какво да правя по въпроса?

И преди да съм забравила - честит празник на малките ни слънчица
Хайде лека нощ от мен че вече сънчо направо ме тегли към леглото

# 501
Пропуснах да ви кажа че се оказа че майка ми работи с вносителите на Аптамил и я накарах да ми поръча мляко,познайте каква е цената - 14.50лв при положение че най-ниското което съм намирала по магазините е 16.50лв,това са си минимум 2лв на кутия разлика Shocked

# 502
  • В Космоса
marinels, за формата на главичката да споделя. И при нас беше така, сплескана отляво. Слагах я само на ляво, за да мога да я наблюдавам от спалнята. Не мислех, че ще се деформира, макар да бях чувала, че става така. Един ден забелязах, че се е сплескала и казах на свекървата (тя беше малко на помощ вкъщи), като продължавах да мисля, че едва ли е от това, че спи на една страна. После гледам, обаче, че свекървата я подпряла с едно одеалце навито на руло и така с помощта му бебка се застоява на другата страна, а иначе не можеше. След 3-4 пъти спане на дясно подпряна с одеалце и се оправи главата. Направо не можах да повярвам.

# 503
г-жа Стихийно бедствие, почти винаги с теб сме на едно мнение, но този път за БИО пелените се разминаваме. Искам да подчертая, че не ползвам пелени за многократна употреба (не знам защо в България ги наричат БИО пелени) само защото нямам излишни 1000 долара, за да инвестирам в хубави пелени за многократна употреба. Всички момичета, които ползваме пелените за еднократна употреба - било то Памперс, Хъгис, ДМ,Пуфис и каквито и да е други, трябва да сме наясно, че тези памперси не се разлагат в боклука - т.е., това е един вечен боклук.И докато всеки е наясно какво зло са полиетиленовите торбички, никой не се замисля, че памперсите са още по-голямо. Като гледам себе си, че с две деца на седмица пълня един голям кош за боклук, мога да си представя какво количество памперси отиват в природата за 2.5 години от едно дете. Ще кажете - нали ги изхвърляме на боклука, но замисляли ли сте се, къде отиват след това? С потрес прочетох в една тема (беше нещо от сорта какво правим с мръсните памперси) как няколко потребителя казваха, че ги горят, в камината, много хубаво горели  Shocked А всички вредни газове, които се отделят при горенето им???
Хубавите пелени за многократна употреба без проблем могат да издържат до 3.5 часа, без детето да започне да чувства мокрото. Не знам защо си мислите,че на детето няма да му е удобно. Мои приятелки ползват многократни пелени и всички са много доволни. Продават се страхотни перилни препарати, които не са вредни за околната среда (на същата цена като  Peaceдругите перилни препарати). Никой нищо не пере на ръка, просто се спазват няколко прости правила.
И всеки път, когато изхвърлям поредното пликче с мръсни памперси се чувствам гузна, заради това, какво ще бъде света за моите деца, място, пълно с боклуци, само заради това, че си мислим, че това е поредното улеснение.
Поради тази причина и започнах да купувам играчки и дрешки втора употреба. Като сметна, моето дете колко пъти си е обличало някои от дрехите, или пък колко си играе с играчките си. И не ме е срам, дори се чувствам горда, че дори и с малко, допринасям за това, светът да не заприлича на бунище.
Знам, че стана много дълго и много "екологично". Може би е просто начин, да се самоуспокоя, че все пак правя нещо запо-доброто утре на моите деца.

# 504
  • София
Добро утро!

Отдавна не съм писала, но ви хвърлям по един поглед. Wink
Малката миналата седмица много ме изплаши, става сутринта и не иска да си отвори очичките, хапна и пак така, все се унася и не си ги отваря.Изплаших се и веднага при докторката, моята не беше на работа, но я прегледа докторката на приятелката ми. Тя реши ,за да сме по-спокойни, заради съненото и състояние да идем на детски невролог.Хванах едно такси и право при доктора, а тя милата като ококори едни очи Shocked.Докотра я прегледа,смее се и ми вика-На това дете нищо му няма. GrinningПросто тази сутрин е била по сънлива, но човек като не знае и се паникьосва.
Момичета, да ви питам, има ли някоя мама която кърми, но и идва цикъла?
На мен ми дойде този месец, но като чели кърмата ми намаля. Не знам дали има някаква връзка newsm78Купих на малката за дохранване хип1-био, но не сме го почвали още,някой ползвал ли го е? Rolling Eyes
Мама Веси, писах ти на скайпа Wink Grinning
Ох, какво друго щях да пиша newsm78

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 09:06 от maiski3

# 505
За пелените за многократна употреба, аз лично оценявам употребата им, но да си призная с ръка на сърце не ми се занимава това си е!!!
maiski, аз вече за втори път съм с цикъл и не съм забелязала да ми е намаляла кърмата, може би при теб е друго съчетание на обстоятелства newsm78, топло е и имаме нужда от още повече течности и ако не ги поемаме намалява, поне при мен е така.
Снощи беба си изцока Лактана биото цяло шише от 120 мл. Това даже е геройство за нас, наведнъж никога не пие толкова, много съм доволна а и се успокои явно и след това хранене си е само на кърма и си цока от мен. Явно си има периоди на нервност и спокойно положение, нормално да е така. Хип ползва моята комшийка и е много доволна, аз за Лактаната гласувам с две ръце. Видимо беше с каква охота го изпи!!!
Хубав и слънчев ден от мен, почвам да оправям по малко къщата, а беба спинка на верандата на въздух и птички, да видим докога Laughing

# 506
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
katilias абсолютно съм съгласна с това, което казваш за природата. Въпроса е, че живее в държава, където не се обръща никакво внимание на опазването на околната среда и екологията. Нямаме никаква екологична култура и за съжаление природата ни го връща, а за нашите деца няма да остане нищо от тази красота. За пелените за многократна употреба - и аз , признавам си, ме мързи да ползвам такива, с памперс е много по-лесно. Единственото, което мога да направя, е да науча детето си по-рано да е на гърне и да ги махам памперсите /баткото се научи на 1 годинка точно, в момента, в който тръгна на ясли - за една седмица махнахме памперса без никакъв проблем/. Това, което аз лично исках да правя за природата , е да събирам разделно боклука - е, вярвай ми , в БГ /поне в Пловдив/ това е мишън импосибъл. В контейнерите за стъкло, за пластмаса, има всякакви боклуци Cry. И какъв е смисъла да хвърляш там, като другите хора не се съобразяват? Да не говорим, че за огромно съжаление, боклукчийските камиони събират всичко наведнъж, и си го карат заедно на бунището!!!! Е, как да те стимулират, като обезмислят труда ти! Живяла съм в Белгия, там хората разделят боклуците на 7!!!! И аз, като една българка, веднъж се опитах да хвърля стъклена чаша в общия боклук, да ви кажа как ми се скараха! Никой не може и да си помисли да не спазва правилата! А тук... Отидеш в планината, пълно с боклуци, отидеш на плажа - какви ли не идиотии виждаш ... Дано успеем да възпитаме в децата си друго отношение.
маринелка браво за доброто снахинство!
Веси
само спокойствие ,всичко ще се оправи.
ена4
градската градина е супер ОК за мен, по обед е едиеално, кажете само ден и час другата седмица и да се видим най-накрая Hug
Лек и усмихнат ден, дами

# 507
maiski3 ама ти си мама за трети път вече,бива ли така да се шашкаш   Grinning .Ивана 3-4 пъти ми го прави този номер.Последния спа от 6 вечерта до 11 на другата сутрин.Събуждаше се промънквайки за цица но без да си отваря очичките.Абе само аз ли съм толкоз лежерна по отношение на детето си?Хем ми е първо.Голямо съм перде,като ви чета май май така излиза  newsm78  Crazy
За био пелените не евъпроса само за перилния препарат, който отива в природата,а също и допълнителния разход на енергия и вода употребена за изпирането им.Вярно е обаче,че една проста торбичка се разгражда за повече от 100 години,ако не се лъжа,а какво остава за памперса.Да не говорим за химикалите в него.

# 508
Здравейте мами!За първи път пиша във форума и се надявам да ме добавите към списъка.Искам да попитам за да ни впишете в началната страница съм дала данните на мартенска дружинка 2011 та въпроса ми е кога ще стане това-при следващата тема ли?Също така и за Фейсбук имам въпрос:пише че трябва да напиша потребителя от там в тази тема-т.е. името си ли?Въпросите ми са ултра тъпи Embarassed,но понякога нали знаете-простите неща ни затрудняват Simple SmileБлагодаря ви предварително!
maiski3 на мен ми дойде този месец и ми намаля кърмата,така че явно има връзка м/у двете.

# 509
  • Пловдив
Г-жа Стихийно Бедствие, информация бол има в интернет за пелените за многократна употреба. Ти поне четеш, лесно можеш да погледнеш и да си направиш сравнението за себе си.
Ето на пръв поглед някои:
10 причини да използвате многократни пелени
Съвременните пелени за многократна употреба - екологичната алтернатива
Тема: Памперси или пелени за многократна употреба??

Аз ползвам. Засега в комбинация с памперси, защото така се случи след раждането на бебето, че нямахме достатъчно пари и не можах да купя достатъчна бройка. Надявам се скоро да попълня комплекта и да си караме само на тях. Прането им не мисля, че замърсява кой знае колко. Така или иначе през ден пускам пералня с бебешки работи, която е почти празна. Мисля, че това е по-малкото зло в сравнение с купчините неразграждащи се по 100 години памперси.
Само си позволявам да уточня, че се наричат пелени за многократна употреба, а не био. Нали Катилиас попита, иначе не ми е работа да поправям когото и да било Simple Smile. Многократни са, но не е задължително да са био.

luba_rizova , в нашия квартал даже няма контейнери за разделно събиране. Имаше само жълти и от месец-два и тях са махнали  ooooh!

За Пловдивската среща предлагам понеделник 11 ч в градската градина?

Общи условия

Активация на акаунт