132-ра предваканционна. Скука в САЩ...

• 32 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Зарка  Hug

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:38 от Niki1

# 601
  • Чикаго / София
Зарка  Hug и от мен! Леко адаптиране и свикване. Наистина в къщи и стените помагат, както е написала Агентката! Ще се справите с Мария, а съм сигурна, че на нея много ще й хареса. Настрой се положително и няма всеки негатив който видиш да ти вади очите.

Стела, чува се поп музика, някое радио  с популярни музикални парчета. Ето и днес хайманосвах по заведенията в центъра и отново чалга не чух. Много ме радва София късно вечер през лятото. Липите около Народния театър ухаят божествено, площада пред театъра е пълен с групички млади хора, кипи живот, чуват се смях и закачки. Тичахме да хванем последния трамвай както в ученическите ми години.  Срещнах се с бивши съученици, всичките усмихнати млади хора. Приятелите ми от студентските години също добре са се ориентирали. Взимат доста прилични заплати. Ходят на екскурзии по Европа, Египет, Турция, Гърция. Постоянно си правят съботно-неделни турове из България.  Не знам, може би кръга от хора с които се срещам са такива, местата които посещавам също, но наистина нищо от това което виждам не ме докарва до отчаяние. Естествено, че виждам разбитите плочки по центъра, дупките по улиците, бездомните кучета. Но тези неща си ги е имало и преди, не е нещо ново за което да се хвана и да се вайкам. Това което виждам е, че се правят ремонти, дупките се запълват, плочки се подменят. Ето в Южния парк правят голям ремонт - по това което се вижда, изглежда, че ще стане много приятно. Кучетата в нашия квартал значително са намаляли. Построени са много нови градинки.  Доста по-чисто е от това което си спомням.  Не е станало рая на земята, но определено се работи към подобряване, като има естествено много още какво да се желае.  Може би аз дойдох с доста мрачни очаквания, от това което бях чула и прочела, и затова всичко ми се вижда доста по-добре, но така ги виждам аз нещата.

След като ми премина първоначалния стрес от карането в Бг и размерите на улиците /струваха ми се ужасно тесни  Laughing/, започнах да си карам съвсем спокойно, и трябва да отбележа, че движението в София доста е намаляло и се кара много по-спокойно от преди.

Както написах и преди, и от обслужването по заведения и магазини съм доволна. Е, има 1- 2 изключения, но като цяло нивото на обслужване доста се е повишило.

А децата обожават да отидат сами до магазина да си купят сладолед например. Нещо което по една или друга причина в САЩ за сега им е невъзможно. Харесва им да отидат в градинката до къщата сами и да си играят със съседчетата, притичвайки през 10 минути до нас я да пият вода, я да отидат до тоалетната. Може би защото са две ли, не знам, но определено им е много забавно тук.

ПП Агентке, все забравям, пускай снимките когато са готови! Simple Smile

ПП2 Да се похваля, че се запознах с още една свежа и усмихната съфорумка  Party

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 00:37 от irka

# 602
  • USA
Лени?  Laughing

Зарка, успех ви желая с преместването! И аз мисля, че всичко ще си дойде на мястото. Представям си какво ти е.  Hug Пиши, когато можеш за да разкажеш как се настройвате.

Ирка, като свеж полъх са ти репортажите от България. Благодаря!  Hug

# 603
Ирка, и мен всеки път ме усмихваш с разказите от БГ  Hug

# 604
Зарка, разбирам че си се прибирате в България-успех с местенето   bouquet
Ще видиш, че много лесно и бързо ще се приспособиш. По-хубаво от вкъщи няма. Моята мечата е, а и на мъжа ми(той е американец), някой ден да можем да си се приберем у дома. И не се притеснявай от криза и безработица, прекарала си достатъчно време в САЩ, за да знаеш, че няма невъзможни неща и с труд всичко се постига. А относно ...културните ни проблеми-както Ирка е писала, зависи с какви хора контактуваш.
Ирка, завидях ти Simple Smile

# 605
Ирка, честно завидях ти. Аз броя дните до август - хем да си видя мъника, хем да отпочина.

Зарка, успех с местенето.   bouquet Леко адаптиране на теб и дъщеричката ти. Ще се справите. И аз искам да се връщаме в България, мисля си, че там е по-добре за детето ни. Тук просто сме сами и това като че ли най-много ми тежи. Но семейния съвет реши друго.

# 606
Zdraveite na vsichki!
Ne raboti kredorat i niama mnogo da pisha.

Zarka,
Uspeshno adaptirane v BG.! Imash stisnati palci ot men za teb i Maria i viara, che tvoiata smelost da napravish tazi stapka shte te vaznagradi!  Hug

Veselo liato na malki i golemi!  Hug

# 607
Ех Ирка и аз се заредих с много хубава енергия от разказа ти Hug Благодаря ти и аз така съм чувала че нещата вървят към по-добре в София(да подчертая) един ден искам и аз да се върна там Wink
Титина и аз броя дните до 22ри август Peace ти на кой пътуваш?
Зарка лека адаптация в БГ сигурна съм че ще се справите  Hug

# 608
Мимето* ,на  5 август летим. Броя ги като войник  Mr. Green дните преди уволнение. Занимавам се и с организации куп - кръщене там, ще имаме и гости от тук- абе лудницата е пълна

# 609
Е браво на теб ама и ние сме с куп организации- кумове сме на сватба в Несебър на 4ти септември, като преди това трябва да обиколим Видин, Раднево и стигнем до Несебър  Joy дано на бебче да му хареса пътуването и да нямам болежки Praynig

# 610
За пътуванията/походите по планините Калин ще бъде "забравен" при баба си. Мн е малък още за такива преходи по планините

# 611
Ирка  Hug много мило, благодаря ти за разказите иза прекрасните снимки във фейсбук!

Агентче, дано ти остане време, че ми се гледат хубави снимки  Heart Eyes. Как е малкия? Не си го показвала, сигурно много е пораснал?

Зарка, от сърце ти пожелавам, да се адаптираш бързо и да намериш мястото си там. Аз винаги казвам- там се отраснали, там сме живяли, там растат деца и там живеят хора. Идеално място няма на тази Планета, най- важното е да си щастлив и спокоен!!!

# 612
Аз успявам да хвърля някой поглед на темата, виждам Зарка, че сте се върнали и исках да ти пожелая лека и бърза адаптация! Дано всичко се образува така, както ти го желаеш!

Ирка, много хубав разказ!

# 613
Зарка, всичко да мине  по вода и много късмет в родината  Hug

# 614
Честит имен ден Хиър!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт