132-ра предваканционна. Скука в САЩ...

• 32 605
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, в Ню Йорк има ли български магазин и къде горе-долу се намира? А цигари продават ли се  там? Колети и пратки от България как е най-бързо и изгодно да се изпращат - по пощата или с някоя куриерска фирма? Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

# 526
http://parrotcoffee.com/index.php?cPath=9

Цигари за по 12 $ кутията има навсякъде.

# 527
  • WA, USA
Хиър, поне от моя опит, не знам дали навсякъде се процедира така, но когато съм сменяла работи не са се обаждали на сегашния работодател докато не съм била избрана със сигурност за позицията, т.е. минала няколко интервюта и останала само за бекграунд чека. Така че дори и да се обадят и да се разсмърди на работа съм била сигурна, че до месец ще съм аут.
И аз мерси за рецептите.

# 528
Привет, момичета! Прибрахме се живи и здрави и още не мога да вляза в час вече пети ден. В България са ми нужни ден и половина, тук съм като болна - лягам, ставам когато ми скимне, стомахът ми свиква с храната...

Стелич, върха сте! Честито и да продължаваш да се хвалиш!

записах се  Mr. Green

# 529
Агентке, не ме разбирай погрешно, но реших че си споделяме за БГ, та затова и аз изказах мнение Wink

Grinning Terminator, така де, идеята беше за споделяне... та освен шофирането какво още те впечатли?

Ая, в САЩ най-евтините цигари (и най-богат избор) се пазаруват от израелските сайтове  Wink
(ако се интересуваш за колети и пратки заради гореспоменатите цигари да имаш наум, че до 2 стека може да мине за подарък необмитено, повече - тцц)

Добре дошла вкъщи, Марлела... ние пък караме адаптацията наобратно - седмица в БГ, 3 дни тук... колкото хора толкова модела!

Стели, аз от София снимки нямам, ако не броим огромен брой бебчовци от моята отчетна и детските площадки, плюс красавиците на Ирка, която не съм молила за разрешение да публикувам, та първо ще си ги види тя, а после ще покаже каквото прецени  Hug
(от мини-ваканцията ще ви пусна линкове като направя)

Освен гореспоменатите впечатления се сещам и за тоалетната за пациенти в 25 Поликлиника Младост  Sick и за д-р Китова, в същото заведение, която ме наруга грозно и публично пред моето и още деца и майки (потенциални нейни клиенти, т.к. частният и кабинет се оказа на метри от поликлиниката) Sick Sick Sick.
Делението на "родолюбци" и "братя, да бегаме" е по-видимо и осезаемо отвсякога, като първата категория е развила и т.нар.от тях "възрожденско мислене и дух" и агитират вдъхновено към саможертви на цена всякаква, което на мен ми беше много интересно, докато не ме погнаха като адвентисти, неизпълнили плана  Rolling Eyes Към втората категория вече са се ориентирали и много хора с малки деца, а в този ред на мисли хлапетата на хората с възможности вече ги пращат шокиращо рано в чужди училища (нот ивън клоуз то колидж ейдж)
Архитектурата се е съсретодочила във стъкло и метал за всичко и фасадите са доста впечатляващи несъмнено, въпреки, че тези, които са построени преди повече от година са видимо по-прашасали от новите. Но като цяло облика на София сериозно се променя към модерно... дори при новите детски площадки има прекрасни попадения!
На 1-ви юни, ден на детето в Южния парк имаше повече цигани накуп, отколкото съм виждала за 10 год в София, за сметка на това полицаи не видях. Свекър ми разгони неколкократно пръстени от хора мургави около мен, после вече решително се лепна зад гърба ми и за 1-ви път в живота си се разхождах с охрана  Crazy
Най-шокиращото откровение за мен беше на приятел, който е подготвил 150 000+ евро за да строи дом за сираци в.... Тайланд!
(човекът има опит в благотворителност и в страната и в София)

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 16:09 от Agent Provocateur

# 530
Благодаря ви момичета,да - интересувах са от колетните пратки заради цигарите - дъщеря ми е на бригадав Ню Йорк и помоли да и изпратя, понеже там били хем много скъпи, хем много силни. Но разбрах, че е възможно колетът за пътува 2 месеца и се отказвах. Ще и кажа да търси тези израелски сайтове, за които споменавате.

# 531
  • USA
Стела, браво на дъщричката ти! Много успехи в новият клас.   bouquet

Агент, много ми е интересно да те чета. Пиши повече.  Hug Аз преди време отписах един приятел от "родолюбците", който ме обяви за предателка  Mr. Green. И добре, че стана така, че сигурно щеше да получи удар, кати му кажа, че вече съм американка. Simple Smile Е защо така не щракна някое фото на родния град? Simple Smile  Това с Тайланд ме уби.  ooooh!

Цоне, много готина реклама.  Mr. Green

# 532
Хиър, не знам, за какво става въпрос, но ти желая успех!!!

Агент, прочетох те "на един дъх" и ти благодаря, че сподели  Heart Eyes

# 533
Привет, момичета! Прибрахме се живи и здрави и още не мога да вляза в час вече пети ден. В България са ми нужни ден и половина, тук съм като болна - лягам, ставам когато ми скимне, стомахът ми свиква с храната...

такава носталгия ме трЕсе близо месец  Hug

Хиър успех и от мен Simple Smile

Агент привет!

# 534
Цигари от Израел с кредитна карта. Имат ли бригадирите такава? Всъщност може и с дебитна.

# 535
Цонна, Стела, благодаря за идеите, много ми харесаха!  А от предни теми съм запомнила, че всички много се радват на гифткард за ресторант/мероприятие + бейбиситване, та за майките това ще е подаръка (и 3те РД в една седмица ooooh!)

Хиър, до колкото ми е известно на мен, има доста строг протокол при тези проверки, който се следва особено от големите компании стриктно, защото има много място за съдебни искове при една грешна думичка. Имаш право да отбележиш да не се контактва, и няма да го направят. Дори да се свържат, ако пишеш, че може, нямат право да казват за какво е проверката, та може да е за всичко, от заем до нова квартира. Успех!

Мда, бригадите навремето отказаха не един човек от лошия навик Laughing А по-предприемчивите, които бяха мушнали няколко стека, бизнес развиваха направо.

Сложиха ме на холд по телефона сега и вместо музика ми пуснаха реклами на някакви други бизнеси Shocked Това практика ли е, и аз не съм го срещала, или тези са открили топлата вода?

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 20:17 от MissNellie

# 536
Факт е, че в САЩ не пуша, факт. Предполагам, 'щото никой не ме дразни, виждам хора с цигари само в колите по светофарите, половинката не пуши и аз... ей на, гледам си кутията на шкафа и не ме влече. А в България... ми...  Blush Миналата година като заминахме след 2-годишна пауза имах чувството, че цялата държава смърди (точно смърди) на цигари - по спирки, заведения, на всеки ъгъл димеше. Омириса ми се душата. До след три седмици докато свикна. В този ред на мисли тази година бях приятно изненадана, че наистина има разделение в заведенията за пушачи и непушачи, съответно не ме пускаха с детето в помещение за пушачи.

# 537
Цигари от Израел с кредитна карта. Имат ли бригадирите такава? Всъщност може и с дебитна.

Их бре, Цонне! И в БГ има такова животно като КК, не подценявай децата  Grinning

Това за разделението и на мен много ми хареса, точно заради дребните, не ти лежи на съвестта одимено детенце. И общо взето го спазват, само 2 пъти ми казаха, че може да вляза с деца с зала за пушачи, но и двата случая залите бяха доста празни...

Ники, аз за себе си съм установила, че като си отида 2-3 седмици ме тресе раздразнение по повод и без повод и в момента в който аклиматизирам и престана да се дразня от неуредици е време да се връщаме тук, където пък почва да ме тресе обратния културен шок  Mr. Green та поне 2 мес си ходя съскаща и мрънкаща!

# 538
  • The QC to be!!!
 Joy мен ме тресе културният шок само при идване в Бг. Обратно, особенно пък в щатите, няма такова нещо. Май повредата е в моят грамофон  Thinking

Агент да знаеш, че с твойте разкази романи могат да се издадат.  Hug Много ми харесва да ги чета, давай.  Flutter

# 539

Ники, аз за себе си съм установила, че като си отида 2-3 седмици ме тресе раздразнение по повод и без повод и в момента в който аклиматизирам и престана да се дразня от неуредици е време да се връщаме тук, където пък почва да ме тресе обратния културен шок  Mr. Green та поне 2 мес си ходя съскаща и мрънкаща!
Joy Joy Joy
Ейдж, мерси за спеделеното, четох с голям интерес  Hug Искам още!
Хиър успех!

Общи условия

Активация на акаунт