София МЛАДОСТ (16)

• 59 822
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Има програма  на ъгъла на парка , нали знаеш виждам го от балкона , сега като изляза , ако се случи , де, ще прочета. Програмата започва в 10 часа, Водещ ще е Петър Вучков , някакъв духов оркерстър ще свири , но не пише в колко ще е копката.
В 10 да се съберем? А?

Съгласма съм!!!

# 121
12 - 12.30 Ритуал по първа копка. Ето Програмата.

# 122
Мнооого добре ни вързаха ръцетес тази неделя на обяд!
Сега съм си извадила официалните телефони на медиите и ще звъня наред, в БТВ -новини, БНТ - още не знам на кого, но там мога да питам и в Нова ТВ.

ЛУС - така по-добре ли е - винаги може да се изглади, съгласна съм с теб за "НЕ"-тата!

ИСКАМЕ ДА ИМА НОВА ЦЪРКВА В МЛАДОСТ!
ИСКАМЕ ДА СЕ ЖЕНИМ В НЕЯ, ДА КРЪЩАВАМЕ ДЕЦА И ДА СЕ ОПИРАМЕ НА ВЯРАТА!
ПРЕДЛАГАМЕ (поляната зад ХИТ, също така безбрежните поля зад блок 368 между Младост и Метро, поляните срещу Бизнес парка до школата на МВР,  ако щете дори до Билла - там където вдигат нон стоп цирка, бившето колело на 305)!
НЕКА ЗАПАЗИМ ЕДНА ОТ МАЛКОТО ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ В КВАРТАЛА!

# 123
  • София
Ще дойдем!

ПП
Lennyh, на мен ми изглежда дълго.

И... ами, в Младост ИМА църква.
Може да направят, примерно, път към нея. Или нещо подобно.
Или да вземе БПЦ да финансира изграждането на път до църквата. А Общината да финансира изграждането на нова детска градина.

Освен това не е наша работа да предлагаме алтернативно решение за място... това си е проблем на Общинарите. Да се вкарваме във сценария "ами кажете ни къде" е ненужно и рисковано.

Нашата теза е проста: не пипайте зелената ни площ, не посягайте на мястото за игра на децата ни. Къде ще търсят място за проектите си си е тяхна, а не наша работа. Просто не е нужно изобщо да се вкарваме в подобна насока на обсъждане. Това НЕ Е наша работа, НЕ Е наш проблем, НЕ желаем да мислим по него - не ни се плаща за това. ИСКАМЕ да имаме парк в квартала, с дървета, поляни, езеро, катерушки и алеи за колела. ЗАТОВА плащаме данъци. Всички - представители на всички вероизповедания, и атеисти, и всякакви. ВСИЧКИ имаме нужда от място за почивка, ВСИЧКИ имаме нужда от кислород. Изобщо, Младост е навярно втората по населеност община в София и ЕДИНСТВЕНАТА без НИКАКЪВ парк. Не можем да позволим на някой за предизборната си кампания да посегне на единствената квартална ГРАДИНКА.

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 12:15 от katiABV

# 124
Нека запазим парка!
Нека има църква, но на друго, по-подходящо място!
Нека не разрушаваме нещо хубаво, за да съградим друго.

# 125
  • София-Младост
Здравейте  и от мен, и аз съм категорично против църква на точно това мялсто в Младост. Една читава градинка и те да я опропастят...аман от фандъщина Sad
http://sofia.dir.bg/news.php?id=8765135

# 126
  • София

Впрочем, аз имам конкретно контрапредложение.
Щом Общината се е сдобила внезапно с пари, вместо да се чуди каква сграда да кльопне посред единствената гадинка, да вземе да превърне поляните и гората, водещи към и около манастирчето в парк. Като има подходящо асфалтирана алея до там няма да е нужна допълнителна сграда за църква, нали, тази си има и история, и традиция, и красив двор, и чешма, и ... да речем, аура, излъчване. От друга страна, общината има остра нужда от парк. Да вземат да направят алеи из цялата тази област, да напръскат п/в кърлежи, да сложат на места пейки, на места - масички за пикник, съоръжения за деца... може би тенис- корт или няколко маси за тенис... и т.н.

Говоря за ето тази голяма зелена област, заедно с рекичките в нея. И Ето този манастир с действаща църква.

# 127
katiABV , подкрепям! Peace И без друго там са превърнали на бунище , или поне на такова ми заприлича, последно като минах миналия Великден. В реката беше пълно с боклуци.

# 128
  • София
Добре!
Трябва да се уговори място за среща - аз съм нова и никой не познавам!(например до плаката),
защото ще има много народ!

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 23:08 от luss

# 129

Засега единствената медия, с която успях да установя личен контакт е БТВ ( с един от репортерите). В редакцията вече бяха получили и очевидно прочели мейла от сутринта, и според думите на репортера :

ИМА ШАНС ( подчертавам има шанс, но не е 100% сигурно, обаче и да седим със скръстени ръце не върви). ДА БЪДЕ ОТРАЗЕНО СЪБИТИЕТО, АКО ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕСТ!

Тоест топката остава вече в нашето поле!
Предлагам да се съберем към 10.30 до тенис кортовете до 81-во училище и оттам да видим какво ще направим.
И наистина нека акцентираме на това, че не сме против какъвто и да е храм, а против мястото!
Все пак строеж се съгражда за една година, а дърво се отглежда за 30!

Много ви моля момичета и момчета, които не сте от квартала  Praynig Praynig Praynig не правете темата арена на религиозни спорове!
Тук изобщо не говорим за това!
Не ни пречете да се опитаме да спасим нещо хубаво и да съградим друго хубаво!
Наистина от сърце ви моля!  Praynig

копирам си поста от другата тема, но нямам време да пиша и на двете места!

# 130
  • София
Добре де, с риск да ме изядете с парцалите, ще си кажа и моето мнение.
Църквичката ще е с площ 210кв.м. Ясно е,че ще изградят инфраструктура около нея...
Майка ми живее в Дружба 2, там има параклисче със същите параметри.Това е най-хубавото място за игра на децата.Оградено е, има пейки, детски съоръжения за игра......много често ходим там с децата, пък не ни е близо.Мога да кажа,че се стопанисва много добре, това е малък оазис в бетонната джунгла Peace Да се съгласим ,че 210кв не са целият парк Peace, за мен е много приемливо, стига да стане бързо и хубаво Hug
Не искам да провокирам никой, изказвам мнение Peace

# 131
  • София
Църквичката ще е с площ 210кв.м. Ясно е,че ще изградят инфраструктура около нея...
Майка ми живее в Дружба 2, там има параклисче със същите параметри.Това е най-хубавото място за игра на децата.Оградено е, има пейки, детски съоръжения за игра......много често ходим там с децата, пък не ни е близо.Мога да кажа,че се стопанисва много добре, това е малък оазис в бетонната джунгла Peace Да се съгласим ,че 210кв не са целият парк Peace, за мен е много приемливо, стига да стане бързо и хубаво Hug

И от коя страна играят децата?
http://bulgar.log.bg/article.php?article_id=33829

# 132
  • София
 Момичета, кажете някоя педиатърка в 25-та поликлиника при която да не се чака по 1 час и да не изписва антибиотици при всяко кихане. От седмица се ровя , намерих много положителни мнения за  Катя Иванова и Ваня Китова, но пише че се чака супер много при тях, а малкия едва ли ще издържа да чакаме по час пред кабинета.

# 133
  • София

И от коя страна играят децата?
http://bulgar.log.bg/article.php?article_id=33829
Зад самият параклис, има около декър заградена площ.Има пързалки, люлки,беседка, пясъчник, дървета, пейки,цветя Peace Пред него има и друга постройка, всичко е много добре издържано в архитектурен план. Там са основно, майките с деца до 3 годишна възраст Peace Защото е заградено, няма кучета и е много чисто....

п.п Много ми беше важно да ви лъжа Mr. Green ooooh!

# 134
nanu4e не става дума за лъжа!
Ти говориш за параклисче и облагородяване към него на място, което до преди това е било нищо нали?
А ние в случая говорим за нещо различно!
Тук ще бъде унищожен един прекрасен и поддържан ( макар и много мъничък парк).

http://good-times.webshots.com/photo/2407346400071417836YPmEyk

Ето тук някъде трябва да се отсекат дръвчета, да се стеснят алеи, да се навлезе ( може би в детските площадки ) и да се загуби и от малкото зеленина, защо?! Rolling Eyes Shocked
При положение, че наистина на няма и километър буренясват огромни площи!
Поляната зад ХИТ поне до преди 2 години беше общинска със сигурност и по проект на нея голяма фирма трябваше да изгради църква ( в долната част към ХИТ), спортна зала ( в горната част към Аутлета) и градина като инфраструктура - надничала съм в проекта по стечение на обстоятелствата.......

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 16:20 от Lennyh

Общи условия

Активация на акаунт