София МЛАДОСТ (16)

• 60 507
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Не е редно да се изтриват две мои съобщения - форум е това - нали всеки има право да си изрази мнението. Да говорим за застрояване тогава, щом не искате да говорите за вяра. Подробните устройствени планове на район Младост са влезли в сила още 2009 година. За тях имаше обществени обсъждания, самата аз ходих да разгледам ПУП-овете в общината, бяха залепени на втория етаж в сградата на администрацията. Още тогава видях, че ще има църква в парка и много се зарадвах и ето ,че вече имаме първа копка за нея, дай Бже да се осъществи това дело!

# 226
  • Кори Селести
Редно е да сте прочела правилата за участие в този форум, след като сте ги приела при регистрацията си.

Ако не сте - направете го.

Всеки пост, засягащ въпроси извън темата ще бъде премахван.

# 227
това червено квадратче е доста миниатюрно. Едва ли ще бъде бизнес-сграда - поне според това на чертежа. Виж мащабите. Но пък аз видях на чертежа нещо значително по-голямо, което е предвидено да се строи в градинката пред блокове 305 и 309.... newsm78
Това е паркинг.

Не е паркинг. Паркингът е в сиво, а това е в червено. И със сигурност, каквото и да е, в момента го няма.  Wink
Както и да е, де. Няма смисъл да гадаем.

# 228
Петиция

Ние, гражданите на квартал Младост се обявяваме в защита на един от малкото зелени и свежи паркове в района, а именно този пред Община Младост.
Нека запазим създаваната и култивирана с години и с много труд прекрасна градина и нека помогнем за намирането на подходящо място за изграждане на  истински Православен храм в квартала ни.

Иска ли някой да се включи?
Защото явно музата ми днес се изпарила  Rolling Eyes

Имам лична молба, към всички които пишем традиционно в темата  Praynig МОЛЯ ВИ ИГНОРИРАЙТЕ и не коментирайте всякакви постове с религиозна насоченост - очевидно модераторите си вършат работата, но нека не им създаваме и ние допълнителна!

# 229
  • София
Лени, идеята с фиданките е чудесна, но... сега е лято - просто не се садят дървета (щото не могат да захванат, не за друго), а цветята са "ефимерни", тях никой не би се посвенил да откъсне или потъпче, уви. Хората разглеждат цветята като нетрайни насаждения, подходящи за окъсване с цел впечатляване на някоя женска...

ПП
Реза, много благодаря!

# 230
   Не е разрешено да се сади от частни лица в паркове каквото и да е, без да е съгласувано с еколозите на общината. Всъщност така е и редно.

# 231
Лени, идеята с фиданките е чудесна, но... сега е лято - просто не се садят дървета (щото не могат да захванат, не за друго), а цветята са "ефимерни", тях никой не би се посвенил да откъсне или потъпче, уви. Хората разглеждат цветята като нетрайни насаждения, подходящи за окъсване с цел впечатляване на някоя женска...

ПП
Реза, много благодаря!

Хайде де. Нали садиха. Публично.  Rolling Eyes И снимки има.

# 232
Хайде де. Нали садиха. Публично.  Rolling Eyes И снимки има.

За ТЯХ  Crazy може!
За нас - НЕ!
Както и да - видя се, че моите "китни" идеи няма да "вържат", но все пак няма да се откажа докато не видя кубето на въпросния храм!

Никой ли няма идея за текст и заглавие на петицията?!

# 233
  • София
Защо не си направите отделна тема, където да обсъждате организацията на вашия протест? Все пак тази тема е и на тези, които не искат да се включат в него.  Rolling Eyes

# 234
Петиция

Ние, гражданите на квартал Младост се обявяваме в защита на един от малкото зелени и свежи паркове в района, а именно този пред Община Младост.
Нека запазим създаваната и култивирана с години и с много труд прекрасна градина и нека помогнем за намирането на подходящо място за изграждане на  истински Православен храм в квартала ни.

Айде дай идея как ще се намери друго подходящо място - можеш ли да изследваш собствеността, да изследваш подробните устройствени планове, да изследваш подземния кадастър и да прецениш кое е подходящото място.
       Има си община за това и те  вече са го направили - както изглежда. Петициите трябва да са за нови детски площадки, за окосяване на зелените площи и реализирането на отредените за зелени площи парцели, съгласно подробните устройствени планове, а не против изграждането на православен храм.

# 235
  • София

ПП
Реза, много благодаря!

Хайде де. Нали садиха. Публично.  Rolling Eyes И снимки има.

Ели, кой е садил дървета посред лято!?
Аз съм го изтървала това шоу...
Дървета по принцип се садят в ранната пролет - март месец... За да се хванат хубаво... Тогава се и появяват фиданките по пазарите...

ПП
Лени, идеята да се засадят дръвчета там е хубава и бих участвала, но... наистина не се прави по това време, да не ни се смеят знаещите... не че аз съм някакъв специалист - лесовъд, ама все не можех да отида когато дядо сади фиданки, че бях на училище... та от там знам...  Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 22:58 от katiABV

# 236
Ели, кой е садил дървета посред лято!?
Аз съм го изтървала това шоу...

Има снимки от мероприятието. Садят и още как. Нали едно от притесненията във форума беше че ще се секат дървета. И "случайно" покрай първата копка духовни лица и предполагам кмета, копаят дупки. Предполагам за дръвчета. На навлязох в детайли в снимковия материал.

# 237
Здравейте, момичета. Не пишех в тази тема въпреки, че живея в Младост, но с унищожаването на парка ме провокираха. Ние се завъртяхме покрай първата копка (към 10.30), но малкия хукна по алеите и не можахме да останем по-дълго. Все пак се опитахме да поспорим с представителя на общината. Основния въпрос беше толкова ли не можаха да строят на мястото зад ХИТ, което така или иначе си е отредено за църква - било на Лидл и не можели, пустеещите места срещу поликлиниката били на военните (а и по ПУП там има 5-6 етажни блокове предвидени). Оправдания много ще се намерят, но сложиха кръста на част от градинката!
Покрай другите недомислия в градоустройствения план аз лично съм доста притеснена и от огромните строежи, които се предвиждат и които допълнително ще задръстят и без това претоварения трафик - на мястото на Деница има предвидени два 30 етажни блока, отсреща един 20 етажен (на кръстовището, където в момента е платен паркинг), още няколко на по 19-20 етажа разхвърляни около ХИТ. За съжаление, когато се опитах да събудя съседите да протестираме още преди да е приет окончателно ПУП, срещнах пълно неразбиране и апатия ("те са го решили, какво можем да променим ние?"). Така оставиха и да започне един строеж буквално под балконите им, който от 3 години стои на изкоп и нищо не се случва (живея в бл. 303). В тази връзка - петното срещу блок 305 и 309 е било предвидено за триетажен магазин. То и строежа пред 303 беше уж магазин на два етажа, но в момента има разрешение за строеж на 5 етажен блок, който по план ще е всъщност на 7 етажа. Да не забравяме и цинизма, че като залесени площи са посочени паркинга на Кауфланд и на ХИТ с по няколко реда дървета!!! Нали трябва да си спазват разпоредбите за процент озеленяване?
Много дълго и объркано стана, но ми е болна тема.
С други думи, ще следя и ще се включвам в протести с цел да се запазят малкото зелени площи в квартала.

# 238
  • София
Защо не си направите отделна тема, където да обсъждате организацията на вашия протест? Все пак тази тема е и на тези, които не искат да се включат в него.  Rolling Eyes
Защото я затвориха мисля Rolling Eyes Но, напълно подкрепям- тук не е мястото! Naughty

# 239
  • София
Само да кажа, че не е възможно сградите да са толкова високи, защото ще пречат на самолетите.
Имаше предаване за това. Дори сегашните високи сгради пречат. Например ''тримата глупаци".
А тази зад ХИТ е окичена с червени лампички вече.

Общи условия

Активация на акаунт