София МЛАДОСТ (16)

• 60 475
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
   Напротив, Ели най-малко пък теб имах предвид. Знам, че имаш опит в общуването с институции, така че ще ти бъда много благодарна, ако имаш желание да ни посъветваш нещо.

Това е ПУП, на района. До сградата на 81во училище виждате в обозначеното с 58, което е тенис корт, едно червено квадратче. От човек от общината разбрах, че това ще бъде бизнес сграда. както знаем, една такава върви с паркинг, автомобили и прочие - не стига че е в парка, ами и баш до училището. Ако искате да се заинтересуваме от това.

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=Mladost_3_zapad/
това червено квадратче е доста миниатюрно. Едва ли ще бъде бизнес-сграда - поне според това на чертежа. Виж мащабите. Но пък аз видях на чертежа нещо значително по-голямо, което е предвидено да се строи в градинката пред блокове 305 и 309.... newsm78
Това е паркинг.

Това там в момента е баскетболно игрище. Наистина ли искат да направят паркинг, има ли достоверна информация?

# 211
  • София
 признавам, че се ядосах и затова помолих да я заключат. Ако мислите, че тук ще я намираме трудно и трябва да я виждат повече хора, дайте да я подновим с друго заглавие, което по възможност да не буди религиозни страсти.

Предложение (евентуално) за заглавие: "Общината (София) се готви да застрои единствената градинка на Младост 3, вчера тържествено беше положена първата копка на новата сграда"?

ПП
Майки от Младост не одобряват, протестират, каквото и да било... не е добре.
"Жителите на Младост" звучи далеч по- сериозно.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 19:11 от katiABV

# 212
  • София
А църквата колко точно квадрата ще е?
Защото в публикацията на "Двери" се споменава и църковно училище! doh
http://www.dveri.bg/content/view/13407/29/
На мен друго ми направи впечатление от тази статия.

Предстои да се избере фирма изпълнител. Очаква се до края на годината изкопните работи да завършат и да се пристъпи към строежа на църквата.

Колкото по-бързо се набират средства за храма, толкова по-бързо ще върви изграждането му. Младост е многолюден квартал и ако всеки от жителите му пожертва малко сума за строежа на църквата, един ден ще има храм, който всеки ще чувства като свой.

Дарения за храма се набират по сметка в Общинска Банка с IBAN BG 95 SOMB 9130 10 50536001.

Звучи ми малко като "Рибата е в морето, да слагаме тигана". Значи пари няма, те ще направят изкопните работи до края на годината и ще чакат да са се събрали от многолюдния квартал волни пожертвования, за да се построи църква, правилно ли разбирам?

Мисля, че авторът на тази изключително умело борави с думите и междуредовите пространства.
Това все пак е издание на православната църква - по- конкретно на православните българи, но все тая. Никой нормален човек не би се опитал да пусне в подобно издание, озаглавено "гадовете искат да разпердушинят последната зелена площ на нещастните хорица, дето живеят там". Нито ще мине, нито би било одобрено. Нито пък е нужно. Опитът ми сочи, че хората, четящи точно този дайте, са всъщност много интелигентни и добре се справят, като цяло, с четенето на междуредовата информация.
Като началото, където се обяснява как Фандъковата не е посмяла да се покаже поради страх от очакваните протести, като края, където се разяснява, че пари за проекта всъщност няма, само дупка ще зее, като средата, където разказва как кметът възнамерява да бучне някоя и друга фиданка разпръснато тук- там из Младост. Или като предишния материал, където обяснява за изоставените поради финансови затруднения сходни проекти на БПЦ или неодобреният поради абсолютно непонятни причини проект за изграждане на голяма църква към действащия манастир, което е най- логичното нещо.
Мисля, че авторът е смел и... много остроумен.

# 213
Мдаа. На мен ми хареса "..един ден ще има храм."

# 214
  • София-Младост
Jarrita визирах това около блок 305 и 309.

# 215
Хайде на протест, какво чакаме? Чакам предложение за дата и час надявам се да сте съгласни за по-късно привечер, за да мога да присъствам все пак, или може би през уикенда, но да не се окаже твърде късно?

Идеята ми е:
Ще осигуря безплатно листа формат а4 с по едно отпечатано 'НЕ!' и лепило за всеки, който желае да залепи по едно 'НЕ' на плаката с проекта. Ако сте навити остава само да се разберем кога да го направим. Ако трябва ще се обърнем и към медиите, за да се вдигне повечко шум. Мисля да залепим и един некролог на парка нейде до надгробния кръст дето го забодоха.

Хайде, да им покажем протест по европейски!

# 216
Ще участвам ако има протест задължително.
  bouquet на всички вас!

# 217
Малко банален запис, но не искам да ви изпусна. Да прочета малко назад и ще се включа.

# 218
  • София
Хайде на протест, какво чакаме? Чакам предложение за дата и час надявам се да сте съгласни за по-късно привечер, за да мога да присъствам все пак, или може би през уикенда, но да не се окаже твърде късно?

Идеята ми е:
Ще осигуря безплатно листа формат а4 с по едно отпечатано 'НЕ!' и лепило за всеки, който желае да залепи по едно 'НЕ' на плаката с проекта. Ако сте навити остава само да се разберем кога да го направим. Ако трябва ще се обърнем и към медиите, за да се вдигне повечко шум. Мисля да залепим и един некролог на парка нейде до надгробния кръст дето го забодоха.

Хайде, да им покажем протест по европейски!

Това е добра идея - ако някой има възможност за "безплатен" цветен печат...
Оформено като некролог, но с някоя от хубавите цветни снимки на мястото както е сега, а накрая - погребението ще се състои на.... вчерашната дата (нищо, че е минало), може и "се състоя"... и тази: снимка...

# 219
ето тук: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_204813426230605 също можете да се присъедините за да организираме датата за протест.

# 220
  • София
Хубав протест не се прави с гол ентусиазъм, ей така, "юруш на маслинките", трябва задълбочена работа, проучвания на българско и европейско законодателство, разработване на добре обоснована позиция. Първо трябва да се събере работна група, при това наживо, а не онлайн. Времето е хубаво, винаги можем да намерим някое сенчесто място на открито (не задължително в Младост), сядаме и почваме да мислим кои закони ни помагат, кои ни пречат, има ли европейски закони и директиви, които да оборват нашите, и т.н. (предварително всеки от нас ще трябва да порови и да почете колкото може повече източници). След като аргументираме позицията си, е хубаво да направим подписка, при това на хартиен носител, а не онлайн. Включва много обикаляне за събиране на подписи, но при нас е пълно с майки и баби, които ще ни подкрепят. И най-накрая, след като всичко е изчерпателно подготвено, можем да привлечем медиите, за да отразят тържественото връчване на подписката на кмета и други отговорни институции.

# 221

В предишната тема бях вметнала, че на одобрения ПУП за Младост 3, съгласно тази скица, зад ХИТ се предвиждат: спортна зала (голямото червено елипсовидно петно) и църква (по-малко червено петно, зад бл. 326). А между тях озеленяване.

това съм го виждала и на макет и на архитектурен проект ( не съм сигурна в терминологията), но това е документа ( една прекрасна рисунка ), с която архитектите предлагат своя проект.
Въпроса е обаче, че този проект съм го виждала още 2006-2007 някъде и фирмата, която трябваше да строи спортната зала за жалост се оттегли от бг пазара. Въпроса е какво е истинското положение сега?
Дали проекта продължава да е валиден и просто се търси изпълнителя му, или е отишъл като всички хубави проекти в кръглата папка и сега някой си е начертал нов.

TrullyONE добро е предложението, но ... колко ли хора ще откликнат?

Защото съм съгласна с Jarrita
Хубав протест не се прави с гол ентусиазъм, ей така, "юруш на маслинките", трябва задълбочена работа, проучвания на българско и европейско законодателство, разработване на добре обоснована позиция. Първо трябва да се събере работна група, при това наживо, а не онлайн.

както се убедихме с нея от личен опит си е баш така. Wink Peace

Сега, това с което мога аз да помогна е следното:
1. Ще присъствам на какъвто и да било протест и ще се включа в писането на каквото трябва - Петиции, протестни ноти и прочие бози ( без които за жалост не може) Twisted Evil.
2. Мога да помогна ( не лично, но имам начини ) с правни консултации, касаещи ситуацията - както започването на строежа, така и протестите и каквото друго се налага.
3. Чудя се дали да не измислим пак нещо тънко за протест - имам предвид следното - група млади жители на квартала ( ние ) като протест се събират и засаждат цветя ( или фиданки) на цялата поляна на мястото на първата копка.
Протеста да е под надслов " НЕ убивайте цветята!"
Знам, че звучи налудничаво малко с тези цветя, но ми се ще да демонстрираме максимално добронамереността си ( поне аз съм с тази нагласа), но и решителността си да запазим красивото!
Можем и естествено символично да поднесем някакви китки на господин Кмета, в случай че реши да ни удостои с присъствието си.
И сега все пак докато се чудим мисля да направя една петиция и да я разпространя - защото, все пак това е начин да информираме повече хора, да им обърнем внимание върху случващото се и евентуално да ги привлечем на наша страна.
Някакви идеи за заглавие на Петицията - ще седна да помисля върху текста и ще го постна тук, за да го обсъдим ( ако искате). Peace

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 09:48 от Lennyh

# 222
Не съм сигурна че може да се садят фиданки и цветя в общински парк без разрешението на общината. Идеята е хубава, но да не ви арестуват докато копаете дупките.

А иначе е вярно че за организацията на протест си трябва време. Аз лично не очаквах да успеете за ден-два и малко се изненадах от това че сте разочаровани че не се е получило. За мен инициативата, въпреки че не е протест си свърши работата. Представям си как хората, грижещи се за обществения ред на мероприятието, са се втренчвали във всеки, който носи китка  Joy.

# 223
Не съм сигурна че може да се садят фиданки и цветя в общински парк без разрешението на общината. Идеята е хубава, но да не ви арестуват докато копаете дупките.
А иначе е вярно че за организацията на протест си трябва време. Аз лично не очаквах да успеете за ден-два и малко се изненадах от това че сте разочаровани че не се е получило. За мен инициативата, въпреки че не е протест си свърши работата. Представям си как хората, грижещи се за обществения ред на мероприятието, са се втренчвали във всеки, който носи китка  Joy.

ЕлиХ  Laughing Laughing Laughing представих си го  Crazy Flutter Crazy и изобщо няма да ме учуди да ти кажа.

Малко носталгично, но си рових в личния архив, за да намеря снимка на мястото и се оказа, че имам такава мястото на първата копка  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 09:26 от Reza

# 224
  • София

Тази градинка е изцяло човешко дело. Преди 30 години изглеждаше като всички останали тревясали, трънясали и буренясали полета наоколо, и единствено хората са я направили това, което е сега - с много любов и грижа за бъдещето.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 09:25 от Reza

Общи условия

Активация на акаунт