София МЛАДОСТ (16)

• 60 377
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Ms.Gorgeous, много ти благодаря, ще ѝ звънна да попитам  bouquet

# 526
Здравейте, дами! Можете ли да ми препоръчате детски зъболекар, по възможност в района? Дъщеря ми е още твърде малка и едва ли ще позволи дори да я прегледат, че хич не дава да ѝ бъркам в устата, но трябва да опитам. За предпочитане е жена, защото страшно много се срамува от мъже ooooh!
Д-р Лена Берова е нашата зъболекарка, тя е детски стоматолог и дъщеря ми водя при нея, много е внимателна и всичко обяснява, много съм доволна от подхода към детето; работи със Здравната каса. Сега е в отпуск , от 22 август ще е на работа. Peace
Адресът е Младост 1, бул. Йерусалим, бл. 54 вх. А;
Тел.: 0888 846 171

Успех!   bouquet

# 527
tini-mini, много ти благодаря и на теб, май при нея ще идем, щом по принцип е детски зъболекар Hug

# 528
  • София, България
Мацки, знам че много сте я дъвкали темата, но да попитам - има ли някой, чиито дечица са при доктор Пеева. Мноооого четох преди да запиша бебето при някого, бях се спряла на д-р Азади, но тя пък била в отпуск. И понеже отзивите бяха много противоречиви за всички доктори, избрах Пеева (за нея никой не беше писал нищо  Embarassed ). Още не съм я виждала - млада ли е, възрастна ли е, какви са и възгледите за изключително кърмене и късно захранване ... и т.н.  newsm78

# 529
Здравейте!

Включвам се при вас, за да дам информация на  майките на момченца, които искат да тренират футбол.

От 2септември се открива детска футболна школа за деца родени след 2000година.

http://www.rdsport.bg/

Настилката е изкуствена и възможно най-модерната и щадяща. Тренировъчните условия са отлични.
Тренировките се провеждат на базата на МГУ. Пиша в тази тема, защото прецених, че Студентски град и Младост са сравнително близо и може да е полезно за някой.

На сайта може да се видят снимки, но още не са качили информация за школата.

Мъжът ми ще е треньор, така че ако някой се заинтересува може на лични! Simple Smile

# 530
  • sofia
радос , ние сме при нея. Ужасна е, поне аз въобще не я харесвам. Мисля декември да я сменям. Чудя се при кой да се запиша, всички са един дол дренки.
Ще ти пиша по-подробно на лични.

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 09:08 от мирта

# 531
....Ужасна е, поне аз въобще не я харесвам. Мисля декември да я сменям. Чудя се при кой да се запиша, всички са един дол дренки.

Само да вметна, че педиатър се сменя по всяко време.
Иначе не съм много съгласна, че всички са един дол дренки, но има и друг проблем - при тези, които са добри има голям наплив и се чака страшно  Twisted Evil. В този сезон как да е, но като почнат вирусите - висиш с часове в един коридор пълен с кихащи, кашлящи и .... какво ли друго неправещи деца. Та дори да сте с дребна настинка, пак може да лепнете нещо.
Оправия няма!
Аз като видя много зор - бягам на платен прием ( когато мога), когато не мога ... чакам Twisted Evil Rolling Eyes ooooh!
Колкото до Пеева - не съм при нея, но понякога замества моята педиатърка - не съм във възторг. Тъй като при новороденото трябва да отиде педиатър в първите часове след изписването - тя дойде, когато ни изписаха с най-малкия  ooooh! ooooh! ooooh! ми съветите и си бяха като от преди 100 години - ама като не четат  Whistling Thinking няма как да е иначе.

# 532
  • София, България
Наистина ли педиатър може да се смени по всяко време  newsm78
Значи ако не я харесаме може още другия месец да я сменим  newsm78
Чакам я сега всеки момент да дойде, даже се чудех дали ако не я харесам мога да я отпратя. Но ако мога да я сменя другия месец хич няма да се занимавам сега да се излагам Simple Smile
Иначе Лени е права, че е кофти да виснеш в един коридор с кашлящите и кихащите. Но доколкото разбрех Азади (която беше първият ми избор но е в отпуск) консултира бебетата в събота  newsm78

# 533
  • София-Младост
....Ужасна е, поне аз въобще не я харесвам. Мисля декември да я сменям. Чудя се при кой да се запиша, всички са един дол дренки.

Това от кога е?!?
Личният лекар може да се сменя два пъти годишно, юни и декември...

# 534
  • sofia

Това не го знаех.
Lennyh, ти при Ранева ли си? Те двете се заместват по време на отпуските си. Миналият месец бяхме при Ранева на консултация и тя ме увери, че другия месец ще ми говорят за захранване със сокове. ooooh!Т.е сок на 4 мес. Та аз доста се учудих, защото срещам сред познатите си доста добри отзиви за нея.
А Азади едно време като бях дете ни беше участъков педиатър . Докато разбере, че брат ми е болен от пневмония за малко да се гътне горкия.

# 535
За личен лекар е точно така - два пъти в годината и няма как по друго време.
Но за педиатър е категорично по всяко време - проучи го - ако имам време ще потърся къде се казваше, но мои познати сменяха и от там научих.
Иначе аз съм при Ранева, която е страхотен педиатър и ми допада много. От старата школа е, но доста чете за нови лекарства, за нови схеми на захранване, кърмене и закаляване. Винаги ми е давала адекванти съвети и е незаменима като диагностик, обаче лудницата при нея е тотална  ooooh!
Мирта, тя е имала предвид да ти обяснят, а не да започнеш да го захранаваш ( или поне така предполагам) и средния и малкия ми бяха само на кърма до 6 месец и чак тогава започнахме захранване със зеленчукови пюрета първо, чак после плодове. Ранева общо взето за храненето - дава съвети, но и се съобразява с родителя, ако решиш да захранваш рано - помага с мнение, но принципно поне мен не ме е съветвала да прибягвам до ранно захранване - виждаше, че се справяме добре с кърменето и че имам кърма и ме поощряваше да не се отказваме, но в последния месец си беше мъка, та аз малко ускорих нещата.
Може и да е до човек - аз понеже си чета и се интересувам - тя си ме знае ме пита имам ли нужда от идеи и помощ в началото - показах и каква схема си бях направила за захранването и тя я одобри. С малки отклонения се водехме по нея и мога да кажа, че малкия се захрани много лесно и като цяло е всеяден. При всички случаи обаче беше съвсем в час с последните тенденции.

# 536
Както писах и в предния пост - не съм запозната с нормативната база - пуснах един бърз сърч и намерих в тези два линка информация, че ИМА НАЧИН да се смени педиатър извън стандартния срок юни и декември.
http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=226&p=332225 и http://www.estestveno.com/node/1883, а също и съм сигурна че моя близка приятелка смени педиатър си през март, но не съм любопитствала за подробности, тъй като не ме е интересувала темата пряко.
В първия линк има телефони и може да звъннете да питате  Peace късмет  Peace - търсете, защото обичайно спасението на давещите се у нас си е изцяло в техни ръце - аз давам сламка, дано свърши работа ( може да драснете после, за да има инфо за другите).

# 537
  • София-Младост
И аз няма да споря по темата за смяна на педиатър, но поне от тел. на НЗОк казаха два пъти годишно, освен при екстремни ситуации...смяна на местожителство, починал лекар и т.н.
Това, което намерих е, че педиатър по програма "Детско здравеопазване" може да се  смени по всяко време.
На който му се рови, ето страницата с В&О на НЗОК

# 538
  • София, България
Да ви кажа, че идва докторката (Пеева). Симпатична жена, първото което не ми хареса е, че влезе с обувките (беше с чехли, които съвсем лесно се събуват), но пък си изми ръцете преди да пипа бебето. Обясни как тя ги вижда нещата - разминават ни се мненията по някои въпроси - каза, че бебето трябва да е на режим 3 часово хранене (така били по-спокойни), че по нашите географски ширини трябвало да пие вода, на разходки след 10-тия ден (първо на терасата по 5 минути, постепенно увеличаване и чак след това навън), да не го гушкам, че много лесно се заучвали на ръце, за коликите нищо конкретно не каза - имало 4-5 вида капки на пазара и все били еднакви. Каза също, че признаците, които според мен са на глад, били нервни реакции и да не го храня като ги видя, щото не бил гладен (смучане на ръце, плезене и мляскане) ...

Но пък не ми взе епикризата, не знам дали някъде ме е записала, каза другия месец на консултация и преди това да направя картон и да ида да го запише. Но мен ми се струва, че тая работа мога да я свърша и при друг лекар  newsm78

# 539
Ох, на мен ми е болна тема с педиатрите в нашето ДКЦ  Tired

При Азади сме и не съм особено доволна, все се чудя с кой педиатър да я сменя - изчела съм мненията в темата, които момичетата са споделяли и съм в колебание - за Ранева, Вашева или Катя Иванова....като за последната чух, че не приемала нови пациенти.

Това, което Лени сподели за Ранева, че е добър диагностик, много ме заинтригува, защото за мен това е едно от най-важните качества на педиатъра, въобще на личния лекар!

Мислях си обаче нали все пак са колеги, как ли гледат на размяната на пациенти, така да се каже?

На Азади единственото положително е, че не е на смени, а по цял ден, но това пък не е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт